2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Evet canım. Ağrım filan vardı bıçak batması gibi de oluyordu. nstde sancı çıkmadı bir problem görünmüyor ama istiyorsan alttan rahim ağzı boyuna bir bakalım dedi. Buradaki arkadaşlardan da bu sorunu bildiğim için baktırdım. 17mm çıktı.
Anladım canım dikkat et kendine ..hayırlısıyla kucağımıza alalım yavrularımızı..

Evet canım. Ağrım filan vardı bıçak batması gibi de oluyordu. nstde sancı çıkmadı bir problem görünmüyor ama istiyorsan alttan rahim ağzı boyuna bir bakalım dedi. Buradaki arkadaşlardan da bu sorunu bildiğim için baktırdım. 17mm çıktı.
En son gittiğinde kilosu boyu ne kadardı bebişin

A Alwayshappygirl güle güle kullanın canım. Çok güzel.

Merhaba kızlar, biz de bugün kontrolden geldik. 34+6 yız. Kızım 2 haftada 500 gr almış. Şu anda 2750 gram dedi. Önden önden gidiyor, iri bebek olacak dedi. Halbuki biz eşimle minyon insanlarız.
Artık doğursan da tutmam dedi.
PembeLokum PembeLokum
1 haft nöden gidiyor. Bizim 36+0'da o kilodaydı. Şeker yok di mi sende?

15 günlük bebekle gezmeye gitmek hiç akıl karı bir şey değil, eğer gezmeden kastın alışveriş merkezleri yada diğer insanların bulunduğu kalabalık yerlerse. Bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için çok ciddi enfeksiyon kapabilirler. Burada önemli olan dışarı çıkarıp çıkarmamak değil, kapalı yerlere bebeği götürmemek, insanların dokunmalarına izin vermemek, diğer çocukların yaklaşmasına izin vermememek, havaya uygun giydirmek. Bunlara dikkat ettikten sonra hava alsın diye her gün çıkarılabilir. Bebeğini koruyanlarınkinin hasta olduğunu görmedim hiç. Korumayı bilmiyor belki de. Evde tutup gelen gidenin kucağına verirse olmaz mesela.
Evden çıkmadığı halde Bi türlü iyileşmeden çocuklar da var Bi yerlerde yanlışlık yapılıyor çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten

Evden çıkmadığı halde Bi türlü iyileşmeden çocuklar da var Bi yerlerde yanlışlık yapılıyor çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten

Eve gelenlerden, anne babasından, kardeşinden kapıyor hastalık. Hijyen kurallarına dikkat etmiyorlardır. Evde hasta olmasının sebeplerinden bazıları şunlar olabilir;

Öksürürken elini ağzına götürüp sonra o eliyle bebeğe dokunuyordur.
Dışarıdan gelir gelmez üstünü çıkarıp, elini, kolunu, yüzünü yıkayıp öyle bebeğin yanına gidilmeli.
Elini nasıl yıkadığın bile önemli. Köpürteceksin mesela 15-20 sn. İnsanlar bu konuda maalesef çok bilgisiz.
Uçuğun sebebinin kötü rüya görmek olduğunu zannedenler var. Virüs olduğunu, bulaştığını bilmiyor. Mesela uçuklu dudağı ile bebeğini öpen bir anne evlerden ırak bebeğin ölümüne sebep olmuş, gazetede okumuştum.
Aşılardan da hasta oluyor çocuklar. Bizzat aşının koruduğu hastalığı aşıdan kapıyorlar. Yada aşılanmış ve bu sebeple belirti göstermeden hastalığı atlatanlardan kapıyorlar. Çocuk felci aşısından sonra bebeğin altını değiştiren ve çocuk felci olan babanın haberini de okumuştum.
Çocuğun açık havaya çıkması, gün ışığı görmesi önemli.
Odasının küflü, nemli olmaması gerek.
Yüzünü yıkadığın sudan bile mikrop kapabilir. Temiz su ile yıkanmalı.
Her yere çamaşır suyu kullanmak bile hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bunu kanıtlayan araştırmalar var.

Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Her şeyi doğru yaptığını zannetsen bile olmayabilir. Ama yinede en azından elinden geleni yaparsın. Allah'a şükür 9 aydır ilaç kullanmadım. Hiç hasta olmadım. Çünkü kendime iyi baktım. Hastanelere iş için gittim. Ofiste önümde, hizamda ve arkamda oturan 7-8 kişi domuz gribi oldu. Her gün ofisteydim ama elimi, yüzümü sürekli yıkadım. Kimseyi öpmedim ve toplantılara vs maske takarak girdim. Aynen böyle bebeklerimize de bakacağız Allah'ın izniyle.

Bilmiyorum 3 tane çocukla nereye giderim baba evinde yapamam 3 çocukla onları asla bırakamamda babalarına zaten onlar sayesinde tutunuyorum hayata çok yoruldum daha hamile olmadan önce öğrendim beni aldattığını facebookta msjlarını yakalamıştım ayrılmak istediğimi söylemiştim büyük kavga çıkarmıştım sonra affettim çocuklarım için yemin etti bidaha olmayacak diye ama yapıyor işte ilk hamileliğimdede yaptı hep yapıyo dayanamıyorum artık
Aaa ben yeni gördüm msjnı. Gözümden kaçmış demekki. Cidden üzüldüm. 3. Bebişte yolda. Hep hamilelik dönemlerinde mi aldatma sorunu yaşadın canım. Çok zor senin için insan konuşmak dahi istemez. Sorular bile batar. Kocanı da Allah bildiği gibi yapsın. Aklını başına getirsin inşallah.

Ben seviyorum ikizleri bende Oğlak burcuyum anlaşırım ikizlerle mantıklı düşündükleri için dinlerimde sözlerini :)
Ben de oğlak burcuyum. Kocam ikizler, ablam da oğlak ve onun da kocası ikizler. Yalnız ne ablamla ben ne de eşimle eniştemin huyları benzerlik gösterir. O yüzden burçları hiç kafama takmıyorum

Kızlar selam. Ben son 3-4 gündür eskisine göre çok zorlanmaya başladım. Çok çabuk yoruluyorum, gün içinde de uyuyorum, hafif başım ağrıyor, sürekli tuvalete gitme isteği duyuyorum, kalça kemiklerim ağrıyor, arada bir bir kaç dakika süren karnımım tam altından böbreklerime doğru olan hatta sızlamalar oluyor, akıntıda ciddi artış var, terliyorum... Doktora söyledim, kabul edin artık yoruldunuz diyor :)

Benim gibi olan var mı?

Arkadaşlar bir de şu temizlik konusu ile ilgili çok sıkıntılıyım. Tüy dökücü kremler önerilmiyor, ağda yapamam ben cildim çok hassas, jilet tahriş ediyor. Ne yapacağım :KK43: Zararsız bir tüy dökücü krem var mı?
Canım geçen gün zahide yetişin programında tüt dökücü krem yaptılar. İçinde kimyasal yok. Denemek istersen tarifini vereyim. Ben denemedim işe yarar mı bilmiyorum :)

• Beğen
Reactions: 9ay
Eve gelenlerden, anne babasından, kardeşinden kapıyor hastalık. Hijyen kurallarına dikkat etmiyorlardır. Evde hasta olmasının sebeplerinden bazıları şunlar olabilir;

Öksürürken elini ağzına götürüp sonra o eliyle bebeğe dokunuyordur.
Dışarıdan gelir gelmez üstünü çıkarıp, elini, kolunu, yüzünü yıkayıp öyle bebeğin yanına gidilmeli.
Elini nasıl yıkadığın bile önemli. Köpürteceksin mesela 15-20 sn. İnsanlar bu konuda maalesef çok bilgisiz.
Uçuğun sebebinin kötü rüya görmek olduğunu zannedenler var. Virüs olduğunu, bulaştığını bilmiyor. Mesela uçuklu dudağı ile bebeğini öpen bir anne evlerden ırak bebeğin ölümüne sebep olmuş, gazetede okumuştum.
Aşılardan da hasta oluyor çocuklar. Bizzat aşının koruduğu hastalığı aşıdan kapıyorlar. Yada aşılanmış ve bu sebeple belirti göstermeden hastalığı atlatanlardan kapıyorlar. Çocuk felci aşısından sonra bebeğin altını değiştiren ve çocuk felci olan babanın haberini de okumuştum.
Çocuğun açık havaya çıkması, gün ışığı görmesi önemli.
Odasının küflü, nemli olmaması gerek.
Yüzünü yıkadığın sudan bile mikrop kapabilir. Temiz su ile yıkanmalı.
Her yere çamaşır suyu kullanmak bile hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bunu kanıtlayan araştırmalar var.

Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Her şeyi doğru yaptığını zannetsen bile olmayabilir. Ama yinede en azından elinden geleni yaparsın. Allah'a şükür 9 aydır ilaç kullanmadım. Hiç hasta olmadım. Çünkü kendime iyi baktım. Hastanelere iş için gittim. Ofiste önümde, hizamda ve arkamda oturan 7-8 kişi domuz gribi oldu. Her gün ofisteydim ama elimi, yüzümü sürekli yıkadım. Kimseyi öpmedim ve toplantılara vs maske takarak girdim. Aynen böyle bebeklerimize de bakacağız Allah'ın izniyle.
Çok faydalı bilgiler verdin Can'ım inşallah bebeğini de hamileliğindeki gibi sorunsuz büyüteceksin. Bilinçsiz insanlar daha şimdiden doğunca ısırcam kızını filan diyorlar.

• Beğen
Reactions: 9ay
A Alwayshappygirl güle güle kullanın canım. Çok güzel.

1 haft nöden gidiyor. Bizim 36+0'da o kilodaydı. Şeker yok di mi sende?

Şeker yol esasen, tokluk şekerlerim ve. Şeker yükleme testim hep normal geldi, ama doktor bu hafta bana gene tokluk şekerine bakmamı söyledi. Bence şeker çıkmayacak

Bu arada doktor beni 10 gün sonra tekrar çağırdı, doğuma gitgide yaklaştığımı hissettim ve bu da beni heyecanlandırdı

Kızlar merhabalar? Bizde herşeyimizi bitirdik sayılır benim bi kapı süsü kaldı , alt açmayı yaptırdım ... Kapı süsünde kararsız kaldım ... Güvendiğiniz düzgün işçilik yapacak bir tanıdığınız var mı ? Benim arkadaşlar hep Eminönü'nden almışlar kendileri süslemişler , maalesef ben 9 ay yattığım için böyle birşey yapamadım:KK43:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    27 KB · Görüntüleme: 83
Merhaba haziran anneleri bende sizler gibi haziran annesi olucaktim ama oglum erken davrandi 36+6 sali sabahi suyum geldi hemen hastaneye gittik 5 saatlik suni sanci verildi ama acilma olmadi ve kalp atislari azaldigi icin sezaryan dogum yaptim oglum iyi cok sukur 44 cm 2.700 gr dogdu simdi evinde misil misil uyuyor darisi sizlerin basina insallah zamaninda saglikla kavusun evlatlariniza :KK46::KK19:

Kızlar merhabalar? Bizde herşeyimizi bitirdik sayılır benim bi kapı süsü kaldı , alt açmayı yaptırdım ... Kapı süsünde kararsız kaldım ... Güvendiğiniz düzgün işçilik yapacak bir tanıdığınız var mı ? Benim arkadaşlar hep Eminönü'nden almışlar kendileri süslemişler , maalesef ben 9 ay yattığım için böyle birşey yapamadım:KK43:

Çok güzel olmuş:KK200:

Merhaba haziran anneleri bende sizler gibi haziran annesi olucaktim ama oglum erken davrandi 36+6 sali sabahi suyum geldi hemen hastaneye gittik 5 saatlik suni sanci verildi ama acilma olmadi ve kalp atislari azaldigi icin sezaryan dogum yaptim oglum iyi cok sukur 44 cm 2.700 gr dogdu simdi evinde misil misil uyuyor darisi sizlerin basina insallah zamaninda saglikla kavusun evlatlariniza :KK46::KK19:

Hayirli saglikli evlat olsun gozunuz aydin ayrica da gecmis olsun:)

Sezaryeni nasil oldunuz? Epidural, spinal, genel?

Back
X