Evden çıkmadığı halde Bi türlü iyileşmeden çocuklar da var Bi yerlerde yanlışlık yapılıyor çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten
Eve gelenlerden, anne babasından, kardeşinden kapıyor hastalık. Hijyen kurallarına dikkat etmiyorlardır. Evde hasta olmasının sebeplerinden bazıları şunlar olabilir;
Öksürürken elini ağzına götürüp sonra o eliyle bebeğe dokunuyordur.
Dışarıdan gelir gelmez üstünü çıkarıp, elini, kolunu, yüzünü yıkayıp öyle bebeğin yanına gidilmeli.
Elini nasıl yıkadığın bile önemli. Köpürteceksin mesela 15-20 sn. İnsanlar bu konuda maalesef çok bilgisiz.
Uçuğun sebebinin kötü rüya görmek olduğunu zannedenler var. Virüs olduğunu, bulaştığını bilmiyor. Mesela uçuklu dudağı ile bebeğini öpen bir anne evlerden ırak bebeğin ölümüne sebep olmuş, gazetede okumuştum.
Aşılardan da hasta oluyor çocuklar. Bizzat aşının koruduğu hastalığı aşıdan kapıyorlar. Yada aşılanmış ve bu sebeple belirti göstermeden hastalığı atlatanlardan kapıyorlar. Çocuk felci aşısından sonra bebeğin altını değiştiren ve çocuk felci olan babanın haberini de okumuştum.
Çocuğun açık havaya çıkması, gün ışığı görmesi önemli.
Odasının küflü, nemli olmaması gerek.
Yüzünü yıkadığın sudan bile mikrop kapabilir. Temiz su ile yıkanmalı.
Her yere çamaşır suyu kullanmak bile hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bunu kanıtlayan araştırmalar var.
Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Her şeyi doğru yaptığını zannetsen bile olmayabilir. Ama yinede en azından elinden geleni yaparsın. Allah'a şükür 9 aydır ilaç kullanmadım. Hiç hasta olmadım. Çünkü kendime iyi baktım. Hastanelere iş için gittim. Ofiste önümde, hizamda ve arkamda oturan 7-8 kişi domuz gribi oldu. Her gün ofisteydim ama elimi, yüzümü sürekli yıkadım. Kimseyi öpmedim ve toplantılara vs maske takarak girdim. Aynen böyle bebeklerimize de bakacağız Allah'ın izniyle.