2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar şuan sinirden resmen ağlıyorum..saat 5ten beri ara ara adet sancısı gibi sancım oluyodu 10da eşim tutturdu acile gidelim diye biz de bize yakın diye devlet hastanesine gittik üst kata çıkmamı söylediler eşime izin vermediler..

ebe şikayetimi sordu bi koridora yönlendirdi bi baktım 10 tane yanyana yatak falan çığlık atan kadınlar bana çatala uzanmamı söyleyen stajyer olduğunu düşündüğüm bi kız yerler kan içinde psikolojim bozuldu yaa:KK42::KK42:
Kolay gelsin canım , Allah sabır versin ... Çok zor , kaldımı öyle hastaneler ...

seker000 seker000 takma benm de öyle oldu bi kez tıkadım kulaklarımı hiç takmadım ama şimdi kendi hastenem olmasına rağmen bile gitmiyorum nst ye ücretli özele gidiyorum ve orada doğum fikrni çıkardım o kadar .

Uff bu ne ya cidden kabus

Ne oldu peki gecti mi sancin canim simdi nasilsin ne yaptilar cati muayenesi mi

Kolay gelsin canım , Allah sabır versin ... Çok zor , kaldımı öyle hastaneler ...

seker000 seker000 eee canim ne oldu peki neymis agrilarinin sebebi?

Resmen korku filmi gibiydi..izin vermedim tabi muayeneye o pislik içinde olamazdım ..

alttan muayene istemiyorum nstye bağlasanız dedim o stajyer bozuntusu alttan bakıcam gerek duyarsam nstye bağlıcam dedi istemiyorum dedim istemiyorsan gidebilirsin dedi çıktım geldim..Allah kimseyi devlet hastanesine mecbur etmesin
Çok şükür geçti sancım..

Canım geçmiş olsun

Magnezyum ilacı içmiyorsan ilaca başlatır doktor büyük ihtimalle numarası varsa ara yarın söylesin ilaç ismini al eczaneden

Önemli bir problem değil ama ağrı veriypr benimde kalçam ve çatım ağrıyor yürüyemiyordum ilaç yazı bana geçti 4 günde

Tekrar geçmiş olsun
Aksine doğuma yakın 37den sonra magnezyum bıraktırılıyor sancı takibinş engellediği için

seker000 seker000 takma benm de öyle oldu bi kez tıkadım kulaklarımı hiç takmadım ama şimdi kendi hastenem olmasına rağmen bile gitmiyorum nst ye ücretli özele gidiyorum ve orada doğum fikrni çıkardım o kadar .
Ben de normalde özel hastaneye gidiyorum bu yakın diye gittik gitmez olaydık psikolojim altüst:cry:

Hmmm umarim uyar cnm :) uymazsa geri iade edersin artik

Eh sen uyuyamazsin artik doguma kadar heyecandan :KK66:

Senin icine nasil siniyosa bebegin ismini oyle koy canim 9 ay tasiyosun evladini sonucta :)

Cnm benim rahmetli kardeşimin adı Gül, kizimin ismini sadece Gül koyacaktık annem babam istemedi kizinizin ismi ayri olsun kendine ozel olsun diye biz de Gül'e benzer bir isim bulduk Gülsîma olsun Gül yüzlü olsun dedik :)

Daha doğrusu ben buldum ismi:)

canim bu sepet beşikten ben de aldım hatta fotosunu da koymustum buraya yatak odamizda cok seker duruyor :)
Güle güle kullanın ben çok sevdim sallanimi çık rahat

Resmen korku filmi gibiydi..izin vermedim tabi muayeneye o pislik içinde olamazdım ..

alttan muayene istemiyorum nstye bağlasanız dedim o stajyer bozuntusu alttan bakıcam gerek duyarsam nstye bağlıcam dedi istemiyorum dedim istemiyorsan gidebilirsin dedi çıktım geldim..Allah kimseyi devlet hastanesine mecbur etmesin
Çok şükür geçti sancım..
Orda o öyle deyince ağzının üzerine nst aletini alıp bi vurcan o zaman nst ye kendi bağlanmış olacak
Ey allahım

Ya kızlar doğumdan sonra kayınvalidemler bizde kalmayı düşünüyor. Yani ben kayınvalidem kalır sadece diye düşünüyordum. Eşime de demiştim hatta o da yok canım tek annem kalacaktır demişti ama Hep berabermiş :/ akşam konusu geçti. kayınvalide kayınbaba iki görümce. Küçükler o yüzden. Bu kadarını kafam götürür mü bilmiyorum ya. Şimdiden bunalmış hissediyorum. Eşimin ailesi diye değil ben kendi ailemi de istemiyorum. Gece onların yapacağı bir şey yok ki emzirip uyutacak benim o yüzden Doğum sonrası birilerinin kalması bu kadar şart mı ya. Ya bir de kapalıyım kayınbabanın yanında ne kadar rahat olabilirim. Bir de lohusa psikolojisi. Offf bilmiyorum belki düşündüğüm gibi olmayacak ama o kalabalığın düşüncesini kafam götürmüyor şu an :/ belki de hamilelik psikolojisi. böyle böyle istemiyorum diye söyleyip kalp kıracak bir insan da değilim bilmiyorum ne yapcam :/
ya canım benim ilk hamileliğim hiç yaşamadım fakat etraftan duyduğum başka topiklerde okuduğum kadarı ile insanın kendi ailesine bile tahammülü olmuyormuş pek o dönemde. hormonlar ve lohusa psikoloijisi yorgunluk uykusuzluk bebeğe alışma, her kafadan bebek konusunda bi ses çıkması şöyle yap böyle yap zor oluyormuş. insan kendi annesine iyi kötü birşey der ay anne bi karışma der, ne bileyim yanında rahat giyinir oturur kalkar. bi çorba yapsana bize der vs, o da kendi çocuğunu bildiği için alınmaz. senin kayınvalideni bilmem ama çoğu kayınvalide o dönemde bile yemek temizlik bi iş yapmaktan ziyade duran yada uyuyuyan bebeğin yanında oturmayı bebeğe bakmak olarak yani bi iş yaptım yardım ettim olarak görüp diğer işleri gelinden bekliyormuş senin mecalin yokken. bir de kp ve görümcelerde var gürltülü bi ortam olursa zorlanabilirsin. Normal zamanda olsa hizmet ederiz eşlerimiz için katlanırız zor bile olsa ama o dönemde istemeden kalp kırabiliriz. Benim eşim doğum yapan arkadaşlarıyla falan konuşmuş diyo ki lohusa psikolojisi farklı oluyormuş, sen kiminle rahat edersen o gelsin kendi annen daha iyi olur dedi kendiliğinden. ben de o anki psikoloji için bi bildiğimiz tavuğu düşün kış desen gider, bir de civcivli tavuğu düşün yaklaşsan saldırır alimallah dedim güldü.
çok uzattım ama sonra kırgınlık olacağına baştan güzelce eşine desen mi ki. ya da nadiren bazı arkadaşlar da kv gayet memnun oluyor o dönemde inş senin ki öyle olur diyelim.

merhabalar haziran anneleri

topiğinizde gezinirken yorumlarınıza denk geldim. Oğlumu acıbadem bakırköyde doğurmuştum ve benim de o zamanlar özel sağlık sigortam vardı. Sigortaya ödediğimiz paranın kat kat fazlasını almıştık. Sigortan varsa bence kesinlikle acıbademde doğurmalısın. Doğum öncesi sonrası benim için her şey çok rahat ve kolay oldu. Tabi ertesi sene tekrar sigorta yaptırmak isteyince bana bayağı yüksek fiyat çıkardılar:olamaz:Ben de yaptırmadım. 3-4 yıldır özel sağlık sigortam yok. Bu sene daha uygun bir hastanede doğum yapmayı düşünüyordum ki martta acıbademin kampanyasını yakalayıp normal doğum+doktor (doktorum dışardan gelecek) yaklaşık 6800 civarına anlaştık. Şimdi fiyatlar neredeyse 2 katı olmuş.
Çok teşekkürler deneyimini paylaştığın için. Ben de Acıbadem'de doğum yapan birilerini arıyordum. Acaba özel sigortam var dedim diye mi fazla söylediler. Bu kadar artmaması lazım. Haftaya gittiğimde biraz zorlayayım bakalım :)

Aşırı canım ya, Göztepe Medicalpark suat oda tut canım, yarı fiyatına hem birebir aynı tıbbi bakım hem aynı otelcilik. Benim bütçesi biraz aştı orası o yüzden Medipolde yapacağım inşallah. Atakent Acıbadem ataşehirdeki mi bu arada
Yok canım Halkalı tarafında, yani karşı tarafta. Suit oda gecelik ekstradan 2000 TL'ymiş 7 yıldızlı otel sanki. Sigorta ile halledeceğim inşallah. medipol de iyi diyorlar. Hayırlı olsun şimdiden

Ya kızlar doğumdan sonra kayınvalidemler bizde kalmayı düşünüyor. Yani ben kayınvalidem kalır sadece diye düşünüyordum. Eşime de demiştim hatta o da yok canım tek annem kalacaktır demişti ama Hep berabermiş :/ akşam konusu geçti. kayınvalide kayınbaba iki görümce. Küçükler o yüzden. Bu kadarını kafam götürür mü bilmiyorum ya. Şimdiden bunalmış hissediyorum. Eşimin ailesi diye değil ben kendi ailemi de istemiyorum. Gece onların yapacağı bir şey yok ki emzirip uyutacak benim o yüzden Doğum sonrası birilerinin kalması bu kadar şart mı ya. Ya bir de kapalıyım kayınbabanın yanında ne kadar rahat olabilirim. Bir de lohusa psikolojisi. Offf bilmiyorum belki düşündüğüm gibi olmayacak ama o kalabalığın düşüncesini kafam götürmüyor şu an :/ belki de hamilelik psikolojisi. böyle böyle istemiyorum diye söyleyip kalp kıracak bir insan da değilim bilmiyorum ne yapcam :/

Ay canım o ney oyle ben annemle bile pazarlık yapiyorum sadece 3-4 gün gece de kalırsın yeter sonra evli evine köylü köyüne diye, eşime de diyorum annene söyle kardesigilde kalsın gece kalmasını istemiyorum haberin olsun bak bana söyletme kendin söyle diye

Kv, kp, 2 gorumce ne demek ya vallahi kafan götürmez ayrıca sen cocuk emzireceksin sürekli memişleri açıp duracaksın, sıcak gelecek belki üstsüz duracaksın, bir de sen kapalisın kp yaninda o sıcakta evde surekli kapali mi duracaksin?

Eşine bunları izah et bir şekilde

Çok teşekkürler deneyimini paylaştığın için. Ben de Acıbadem'de doğum yapan birilerini arıyordum. Acaba özel sigortam var dedim diye mi fazla söylediler. Bu kadar artmaması lazım. Haftaya gittiğimde biraz zorlayayım bakalım :)

Arkadaşım acıbadem de doğum yaptı.. Bebek doğduğu akşam odaya özel yemek getirmişler restaurantlardaki gibi karı koca afiyetle yiyin diye.. Bence çok şık bir hareket.. Ve hemşireleri ebeleri va daha itinalı oluyor..

Çok şükür geçti sancım..
Gerizekalı işi neymiş eşşek gibi koycak nst ye !! Ayyy kesin kavga çıkarırdım ben inan
En son geçen ki acil serüvenim de erken doğum engeleyici iğne verdi dr.
Ben nasıl bunaldıysam istemiyom dedim ağlıyom bi görseniz rezillik :D
Snraa tatlış bi hemşire geldi güzel kızım bebeğin için dedi söz acıtmıcam dedi.. Güzellkle beni yatırdı susturdu vurdu iğneyi :)))
Demem o ki böyleleri de var ama sana hayvansal güdüleri yüksek bi tip denk gelmiş inşallah sancın falan olmaz o pis yüzünden erken riskin olma canım ...

Gerizekalı işi neymiş eşşek gibi koycak nst ye !! Ayyy kesin kavga çıkarırdım ben inan
En son geçen ki acil serüvenim de erken doğum engeleyici iğne verdi dr.
Ben nasıl bunaldıysam istemiyom dedim ağlıyom bi görseniz rezillik :KK70:
Snraa tatlış bi hemşire geldi güzel kızım bebeğin için dedi söz acıtmıcam dedi.. Güzellkle beni yatırdı susturdu vurdu iğneyi :)))
Demem o ki böyleleri de var ama sana hayvansal güdüleri yüksek bi tip denk gelmiş inşallah sancın falan olmaz o pis yüzünden erken riskin olma canım ...
Sorma delirtti beni gece gece bide istemiyorsan gidebilirsin diyo..eve geldim hünfür hüngür ağladım yaa içimde kaldı söyleceklerim

Ay canım yanlış anlamada , sıcak havalara denk geliyor alttan foşur foşur kan gelecek , memişlerden süt gelsin diye strese gireceksin bi yandan uykusuzluk ... Tatlı dille söyle canım , ya sadece kaynanan gelsin yada hiç gelmesinler ... Biz ablam doğurduğunda 1 gece yattık 2 gündüz durduk o zaman bile bunaldı :KK43: ki kendi babası Kardeşleri falan OLMASINA rağmen ... Insan o dönemde yalnız kalmak istiyormuş ... Geceleri çok zor canım tek başına bakabilmen, yazık annem 8 aydır geliyordu gündüzleri , bugun dedim doğumdan sonra geceleri bende kal diye ... Çünkü kendime hiç güvenemiyorum :KK43:

ya canım benim ilk hamileliğim hiç yaşamadım fakat etraftan duyduğum başka topiklerde okuduğum kadarı ile insanın kendi ailesine bile tahammülü olmuyormuş pek o dönemde. hormonlar ve lohusa psikoloijisi yorgunluk uykusuzluk bebeğe alışma, her kafadan bebek konusunda bi ses çıkması şöyle yap böyle yap zor oluyormuş. insan kendi annesine iyi kötü birşey der ay anne bi karışma der, ne bileyim yanında rahat giyinir oturur kalkar. bi çorba yapsana bize der vs, o da kendi çocuğunu bildiği için alınmaz. senin kayınvalideni bilmem ama çoğu kayınvalide o dönemde bile yemek temizlik bi iş yapmaktan ziyade duran yada uyuyuyan bebeğin yanında oturmayı bebeğe bakmak olarak yani bi iş yaptım yardım ettim olarak görüp diğer işleri gelinden bekliyormuş senin mecalin yokken. bir de kp ve görümcelerde var gürltülü bi ortam olursa zorlanabilirsin. Normal zamanda olsa hizmet ederiz eşlerimiz için katlanırız zor bile olsa ama o dönemde istemeden kalp kırabiliriz. Benim eşim doğum yapan arkadaşlarıyla falan konuşmuş diyo ki lohusa psikolojisi farklı oluyormuş, sen kiminle rahat edersen o gelsin kendi annen daha iyi olur dedi kendiliğinden. ben de o anki psikoloji için bi bildiğimiz tavuğu düşün kış desen gider, bir de civcivli tavuğu düşün yaklaşsan saldırır alimallah dedim güldü.
çok uzattım ama sonra kırgınlık olacağına baştan güzelce eşine desen mi ki. ya da nadiren bazı arkadaşlar da kv gayet memnun oluyor o dönemde inş senin ki öyle olur diyelim.

Ay canım o ney oyle ben annemle bile pazarlık yapiyorum sadece 3-4 gün gece de kalırsın yeter sonra evli evine köylü köyüne diye, eşime de diyorum annene söyle kardesigilde kalsın gece kalmasını istemiyorum haberin olsun bak bana söyletme kendin söyle diye

Kv, kp, 2 gorumce ne demek ya vallahi kafan götürmez ayrıca sen cocuk emzireceksin sürekli memişleri açıp duracaksın, sıcak gelecek belki üstsüz duracaksın, bir de sen kapalisın kp yaninda o sıcakta evde surekli kapali mi duracaksin?

Eşine bunları izah et bir şekilde

R r0s3n ben de arkadaslara katılıyorum eşini bu şekilde ikna et çok zorlanırsin ya bu insanlar da düşünmüyo mu acaba işin bu tarafini
Kızlar kv oturuyum hizmet bekleyim diyen kv lerden değil. Olduğu zaman yemek vs her şeyi yapacağına eminim. İşte benim tek korkum lohusa psikolojisi halim. O halimle kalp kırmaktan korkuyorum vallahi. Çünkü çok severim kv ve kp ri. Eşime önce söylemiştim yok canım bir annem kalır demişti. Akşam da cümbür cemaat mi kalacaksınız vs dedi şakayla karışık ama bir sonuca bağlanmadı.

:KK6:Günaydın Günaydın size Günaydın hayırlı sabahlar hayırlı günler hayırlı mutlu huzurlu güzel mi güzel canlı mı canlı heyecanlı enerji dolu musmutlu mükemmelötesi bol neşeli bol bebiş hareketli bol bebiş tekmeli bir gün geçirmeniz dileğiyle Günaydın Günaydın size:KK6: :anne:ŞAFAK-9:anne:

Back
X