2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar hastane çantası listesi yapmaya çalıştım. Bunları koyacağım. Ne dersiniz? Unuttuğum var mı?

Bebek için:
2 tane hastane çıkışı set
2 tane penye battaniye, 1 tane kalın battaniye
Biberon
Emzik
Mama
Bez
Ağız mendili
Islak mendil
Çarşaf

Benim için:
Pilates topu ve tenis topu (masaj için)
3 çift çorap
3 emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
2 gecelik
1 sabahlık
6 adet iç çamaşırı
Limon kolonyası
Ped
Göğüs pedi
Dudak nemlendirici
Saç fırçası, toka, gözlük, diş fırçası, diş macunu
Terlik
Kirli torbası
Portatif hoperlör

Eşim için:
Terlik
Cep telefonu yedek batarya ve şarj aleti
Fotoğraf makinesi
Bebek için daha çok kıyafet gerekir

Kızlar hastane çantası listesi yapmaya çalıştım. Bunları koyacağım. Ne dersiniz? Unuttuğum var mı?

Bebek için:
2 tane hastane çıkışı set
2 tane penye battaniye, 1 tane kalın battaniye
Biberon
Emzik
Mama
Bez
Ağız mendili
Islak mendil
Çarşaf

Benim için:
Pilates topu ve tenis topu (masaj için)
3 çift çorap
3 emzirme atleti
1 emzirme sütyeni
2 gecelik
1 sabahlık
6 adet iç çamaşırı
Limon kolonyası
Ped
Göğüs pedi
Dudak nemlendirici
Saç fırçası, toka, gözlük, diş fırçası, diş macunu
Terlik
Kirli torbası
Portatif hoperlör

Eşim için:
Terlik
Cep telefonu yedek batarya ve şarj aleti
Fotoğraf makinesi
Portatif hoparlör ne için? Bir önemi varsa biz de koyalım :):)

Tenis topuyla nasıl masaj yapılıyor?

Kızlar selam benimle aynı haftada olup bebek hareketleri yavaşlayan bar mı?
Yavaşladı derken sayı olarak mı azaldı yoksa daha ağır mı hareket ediyor? Benimkinin zor hareket ettiği çok belli. Çok geriliyor karnım o hareket ederken. Bazen 1-1.5 saat uyuyor. Eğer daha uzun hareket etmezse pekmez yiyip sol tarafa yatıyorum. Bazı günler daha az hareketli oluyor.

9ay 9ay vallabnde blmiyrm bilen varsa anlatabilirmi :)
Hep mama diye biliriz ya bebege verilen seyi sut olani acaba direk sut gibimi normalde mama hep auyla karistilr

Yavaşladı derken sayı olarak mı azaldı yoksa daha ağır mı hareket ediyor? Benimkinin zor hareket ettiği çok belli. Çok geriliyor karnım o hareket ederken. Bazen 1-1.5 saat uyuyor. Eğer daha uzun hareket etmezse pekmez yiyip sol tarafa yatıyorum. Bazı günler daha az hareketli oluyor.
Bugün 2saat sesi çıkmadı sonra yavas yavas kıpırdandı karnımı hoplatıyor ama yavaş gece durmuyordu gerçekten karnımda adet olcak gibi ağrı var

Portatif hoparlör ne için? Bir önemi varsa biz de koyalım :):)

Tenis topuyla nasıl masaj yapılıyor?

Telefona Bluetooth ile bağlanıyor. Telefonuma sakinleştirici müzikler indirip odada çalmayı düşünüyorum. Kuran da dinleriz. Belki de hiç birisi için vakit kalmaz ama bazen doğum çok uzun sürebiliyor. 6 Cm'e kadar odada tutuyorlar. Sonra doğumhaneye iniliyor. Odadaki vaktimi geçirmeme yardımcı olur belki. Hemşirem mum getir bile dedi :) Ama o kadar da yapmayacağım

Tenis topunu ben yıllardır masaj için kullanırım. Endometriosis yüzünden adet dönemlerimde bütün vücudum ağdırırdı. Eşimden ağıran kaslara masaj yapmasını isterim ama uzun süre yeteri kadar sert yapamazdı. Doğal olarak yorulurdu. Tenis topu ile bastırarak daha rahat yapılıyor. Topu yere kalçanın altına koyup hareket ettirince de kalça ve bacaktaki kasları rahatlatıyor. Evde de var. Atacağım çantaya :)

Kızlar selam benimle aynı haftada olup bebek hareketleri yavaşlayan bar mı?

Geçen hafta benim de yavaşlamıştı. Hatta endişelenip gidip nstye bile bağlandım. 1 2 gün çok sakin takıldı sonra gene çok hareketlendi. Endişeleniyorsan nstye bağlan istersen.

9ay 9ay kiyafwt cok az bebek icin bence
Bide kendine el kremi yafa vazelin alabilorsn el kurulgn vrsa
Çok iyi fikir elim aşırı kuru, acıyor artık. Hastane setlerinde ve bebek için ekstra koyduğum parçalar şunlar:

3 çorap
3 Önlük
3 Şapka
3 Eldiven
3 zıbın
2 tane uzun kollu body
2 tane kısa kollu body
1 tane kolsuz atlet
3 tane uzun kollu üst
3 tane Ayaklı alt
1 Ayaklı tulum
2 örgü patik
1 örgü hırka

Sizce yetmez mi?

Çok iyi fikir elim aşırı kuru, acıyor artık. Hastane setlerinde ve bebek için ekstra koyduğum parçalar şunlar:

3 çorap
3 Önlük
3 Şapka
3 Eldiven
3 zıbın
2 tane uzun kollu body
2 tane kısa kollu body
1 tane kolsuz atlet
3 tane uzun kollu üst
3 tane Ayaklı alt
1 Ayaklı tulum
2 örgü patik
1 örgü hırka

Sizce yetmez mi?
He tabi bunlar varsa ywterli :) ince yelekte alablrsn yanina

• Beğen
Reactions: 9ay
Burda iki doktora gittim ikiside sanci gelirse ters dogum olursa diye korkuyolar kotu senaryolar anlatiyolar hep hickimse risk almiyo yada guzel bisey soylemiyo. Yuruyus dönmesine yardimci oluyomuymus bende tam tersi diye biliyodum. Doktorlara sormakta istemiyorum artik cunku dedigim gibi pekte olumlu degiller sezeryan hemen diyolar
Kızlar benim bebiş de ters. Sezeryan dogum yaptiramiyoruz hayati bi durum sözkonusu olmadıkça diyorlar devlet hastanesine gidiyorum. normal dogum da riskli diyor dr.um. benim minik ters ama çok hareketli sanki karnımın içinde yuzuyo donmeye calisiyor gibi.sizinkiler de oyle mi.

Telefona Bluetooth ile bağlanıyor. Telefonuma sakinleştirici müzikler indirip odada çalmayı düşünüyorum. Kuran da dinleriz. Belki de hiç birisi için vakit kalmaz ama bazen doğum çok uzun sürebiliyor. 6 Cm'e kadar odada tutuyorlar. Sonra doğumhaneye iniliyor. Odadaki vaktimi geçirmeme yardımcı olur belki. Hemşirem mum getir bile dedi :) Ama o kadar da yapmayacağım

Tenis topunu ben yıllardır masaj için kullanırım. Endometriosis yüzünden adet dönemlerimde bütün vücudum ağdırırdı. Eşimden ağıran kaslara masaj yapmasını isterim ama uzun süre yeteri kadar sert yapamazdı. Doğal olarak yorulurdu. Tenis topu ile bastırarak daha rahat yapılıyor. Topu yere kalçanın altına koyup hareket ettirince de kalça ve bacaktaki kasları rahatlatıyor. Evde de var. Atacağım çantaya :)
Canım genel olarak tüm hastaneler mi 6 cm den sonra doğumhaneye alıyorlar ben 2 cm de alıyorlardor diye düşünüp stres yapıyordum

Kızlar benim bebiş de ters. Sezeryan dogum yaptiramiyoruz hayati bi durum sözkonusu olmadıkça diyorlar devlet hastanesine gidiyorum. normal dogum da riskli diyor dr.um. benim minik ters ama çok hareketli sanki karnımın içinde yuzuyo donmeye calisiyor gibi.sizinkiler de oyle mi.

Benim kızım da ters.doktorum bundan sonra zor döner dedi.ve bu durumda mecburi sezeryan olur sanırım. Bu çarşamba doktorumuz la konuşacağız. Muhtemelen tarihte almamız gerekecek gibi.
Bebek ters olunca otomatik olarak sezeryan olmuyor mu zaten.kaç defa kabus gördüm. Doğum başlamış haberim yok,ayak çıkıyor ilk falan
Ben böyle olunca normal doğum yapamam bebegimi riske atamam.

zeyzey3428 zeyzey3428 Hakkaten bile var mı? Bebek sütü ile mama arasındaki fark ne?
Screen Shot 2016-05-22 at 21.58.48.webp Screen Shot 2016-05-22 at 21.59.55.webp

Bugün 2saat sesi çıkmadı sonra yavas yavas kıpırdandı karnımı hoplatıyor ama yavaş gece durmuyordu gerçekten karnımda adet olcak gibi ağrı var

Ben de bir kere bundan korkmuştum. Buradakilere doktorları günde 10 hareket sayıyorsan sorun değil demiş. Bir de bazen hareketleri hissedilmiyor ama elimi koyunca hissediyorum. Biraz takip et bakalım. Ama adet ağrısı gibi ağrın varsa bence de NST en iyi fikir. Hafif hafif sancı başlamış olabilir.

Canım genel olarak tüm hastaneler mi 6 cm den sonra doğumhaneye alıyorlar ben 2 cm de alıyorlardor diye düşünüp stres yapıyordum

Bilmiyorum ki canım. Son gidişimde prosedürlerini sormuştum bu şekilde anlattılar.

Back
X