bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Nilke cnm ne o plasenta previa marjinal tam olarak digerlerinden farki ne ? Aydinlat bizi cnm rahim agzina yakin olmama durumumu ?

Tatlım dört çeşit plasenta previa var. Sana en kötüsünden başlayıp sıralayım (daha doğrusu internette doktor sıralamış, ben aktarıyım);

1. Tam (total) plasenta previa: Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmıştır

2. Kısmi (parsiyel) plasenta previa: Plasenta rahim ağzının bir kısmını kapatmıştır.

3. Marjial plasenta previa: Plasenta rahim ağzına yakındır ama kapatmaz

4. Alt segment yerleşimli plasenta: Plasentanın kenarı rahim ağzına 2 santimetreden daha yakındır ama temas halinde değildir.

Seninki 4.sü. Ennnn tehlikesizi. Zaten mutlaka yukarı çıkar, Allah korusun çıkmasa bile normal doğum yapma şansın olur. Tabi sen tedbiri elden bırakma ki, plasentan daha hızlı yukarı çıksın.

Benimkide 13 haftalikken bagdas kurmustu
2 hafta once gittigimde de secde pozisyonundaydi
Sana da mi hicbi tahminde bulunmadi doktor canim :)
ya dün benimki de secde pozisyonundaydı bi de hastanede bi köşede çikolata tepiştirdim o kadar da boşa gitti baktık paşanın hareket edeceği yok doktor beni yan çevirdi de öyle gördük baya eminiz artık erkek bebiş geliyo bize

Ya ama çok komik dün ultrason da görünce ben de ağrımi unutup gülmeye başladım. Yaramaz oğlum benim

ya arkadaşlar dünkü kontrolle ilgili bişey sorucam size aslında tiroidten sonra buna da çok taktım da kafayı artık ağlaya ağlaya sızmışım dün yazamadım o yüzden.. şimdi ben normalde dün 16+5 olucaktım ama ben geç döllenmeyim gerçi çok şükür yavrum her randevuda ileri atlayarak baya kapattı arayı.. her neyse işte doktora bunu sordum yine de bi sıkıntı olur mu bu dedim?? aslında çocuk şu an o arayı tamamen bile kapatırdı dedi çünkü karın çevresi ve başı 17+4 ve 17+2.. ama bacaklar 15+5 o yüzden sanırım ortalama bi hesapla benim 16+6 olduğumu söyledi en son.. ilk başta çok kafaya takmamıştım gece şöyle bi bakayım dedim demez olaydım bu bacak boyunun geriden takip etmesi down sendromu ya da cücelik belirtisi olabiliyomuş..haydaaa bi daha yıkıldım.. gerçi nette böyle bi sorun olduğu halde hep sorunsuz çocuklar dünyaya getirmiş kadınlar öyle yazıyo.. hatta kadıncağızın birine senin bebeğinin bacakları 4-5 hafta geriden takip ediyo kesin sorunlu demiş bir sürü prof ve sonuç çocuk sapasağlam doğuyo!! bilmiyorum çok taktım kafaya doktorum hiç bi anormallik yok demesine rağmen.. acaba diyorum çocuğun duruşundan kaynaklı yanlış ölçme durumu olabilir mi çok zorlandık çünkü dün izlemekte bebişimi.. deneyimli anneler ya da etrafında buna benzer bi durum yaşayanlar nolur bi yorum yapın şu arkadaşınıza

Evet doktor yukarı çekilir diye düşünüyorum dedi yaaaa o kadar geniş alan var bizimki salon yerine kiler de oynuyor gibi bişey bu
Canim oglum benim şimdiden yaramaz olduğunu belli ediyor.
Tekneleri hissetmeye başladın Nilkem yada başladınız mi kızlar?

Canim öncelikle moralini bozarak kötü düşünceleri aklına sokma lütfen. İkili ve 3 lu tarama testi vb. Testler yapılmadı mi?
Doktordan doktora degisiklik gösteriyor kendi doktorumun sonuclari bebeğimi 10 gün önde gosterirken dün acil için gittiğim ege Üniversitesi hastanesinde 5 gün geride çıktı ne yani bu dedim kendi kendime..... emin ol şimdi bambaşka bir yere gitsem yine farklı çıkacak. Lütfen ölçümleri bukadar detaylı kafana takma.Önemli evet ama tek doktora da güvenme derim.içine sinecekse başka bir doktora da gidebilirsiniz. Pozisyon kaynaklı ölçümler saçma çıkabilir. Dün benim bebeğim için ölçüm yapmak anlamsızdi pozisyonu kaynaklı ama yaptı acildeki doktor. Kendi doktorum istediği net pozisyon gelmeden ölçüm yapmıyor bekletiyor git bişeyler ye diyor. Gibi gibi.....yani canını lütfen sıkma güzelim benim.

Canım kafa yapısı bebeğin daha büyüktür. Ayrıca minyon tipli ailelerde kafa büyük bacak boyu küçük olması normal kabul edilir. Bizim doktor genel hafta söylemedi ama bazı ölçümler haftasından önde bile dedi bende baktım kafa ölçüsü büyük diğer 3 ölçü birbirinden farklı ölçülerde. Ama bunlara fazla takılma net ölçümler olmaya bilir. Ölçümlerin haftaları tahmini falan. Zaten yakında ayrıntı usg zamanlarımız da geliyor

Teyzesinin kuzusu o yaaaa Maşallah biriciğe. Paşa gönlü öyle istemiş demek ki.
Kuzum ben hiç hissetmiyorum. Oğlum 19,5 haftalıktı en son, hiç hissetmemiştim. Geçenlerde bebeğini erkenden hisseden annelere özenip, derin konsantrasyonla elimi karnıma koydum. Tammm bir kımıldama, minik minik hareketlilik hissettim ki, hemen arkasından pıttırdak geldi

Hadi ya benimki pozisyondan kaynaklıydı belki.. Yarın tahlil sonuçları için bi daha gidicem zaten kedi yavrusu bakışımı hazırlıcam bi daha baksın ultrasonda :) ikili test yapıldı tatlım hiç bi sıkıntı çıkmadı çok şükür işte sadece bu minnak bacak olayı

Nilke nin de dediği gibi cici plesantalar çıkıcak yukarılara bizim ufaklıklar büyüdükçe hop çekecek onları yukarıya
Ben hissediyorum canım hareketleri

Ohh şükürler olsun.. Zaten sabahleyin sapık gibi eşimin bacaklarını inceliyodum baktım korktu adamcağız bişey mi oldu dedi bizim oğlan sana çekecek galiba basti bacak dedim ben de : D Aynen canım ayrıntılı ultrason yaptırıcam ben de Tekirdağ'a gitmeden önce.. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Bugun iftara misafirim var. Yemeklerimi yaptim cok sukur ama biraz yorulmadim degil hani. Kizlar yesil mercimek cok faydali haftada bir iki kere tuketmemiz gerek diye dusunuyorum. Besik konusunda ben anne yani istiyordum ama artik 4 5 yasina kadar kullanabilecegi besiklerden mi alsam diye kararsizliga dustum.

ayy canım ya bizim oğlanda bana çekecek dedim bende koca kafalı olacak ayyy ne güldüm rabbim sağlık versin

Herkese merhaba. Sürekli takip ediyorum ama yazma fırsatım olmadı. Dün kontrol vardı. 16+2 yiz. Oğlum olacağı kesinleşti. Ama doktor kalp atış hızı biraz dusuk dedi. Normalde 120falan ya, bizimki 106-115 arası çıkıyor. Böyle bi sıkıntı yaşayan var mı?

Kolay gelsin canım :) biz park yatak düşünüyoruz

Ellerine sağlık keyifli bir sofra dilerim.
Beşik konusuna gelince park yatak öneririm 70x120 olanlarından.çok kullanışlı bence.ben şu anda karyola almayacagım.en azından park yatak 1 buçuk yas ile 3 yasa kadar garanti.sonra yaparım karyola zaten karyoladan yaramazlık yapıp atlayan çoook hikaye duydum ve okudum.

A Antihindistancevizi canim kolay gelsin.kucuk besiklerde bebek en fazla 5 ay yatabiliyor heleki tombik olursa 3 ay yatar.sonra evde yer kapliyor bende oglumdan var birtane kraftin.daha sonra park yataga geciliyor park yatagin eni genis olanindan alirsan bi 5 yasina kadar yatar.eni dar olanindan alirsan 3 yas iyi 4 yas zorluyor artik cocugu.park yatak cocuk icin daha guvenli.

aynı kararsızlık bende de var hala?? anne yanı mı ki ona en fazla 1.5 yaşına kadar falan yatar herhalde direk beşik mi alsam ki??

Saglikla kucagina alirsin insallah oglunu.ilk cocukmu.benim basima oyle bir sikinti gelmedi duymadim da baskasindan.belki sen acsan o vakit ondan erkilenmis olabilirmiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…