- 20 Nisan 2016
- 5.706
- 10.153
- 198
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #26.901
Ne muhtesem bi kv varmis kuzum ya Rabbim benim cocuklarima da oyle kv nasip etsinAy gerçekten hiç hoş değilyaptığı biz evlendiğimizde ben et yemezdim yazık kafın etli yemek yapsa bana özel ayrı yemek yapardı hatta buraların bir böreği meşhurdur kıymalı yapılır ben yemiyorum diye bir köşesini peynirli yapmış kimseye dokundurtmadı.. Sonralarda hep bana sordu ne yapayım Nasıl yapayım sen şöyle seversin diye.. Sürekli saklama kaplarında sarma gönderir dolma gönderir ama bir tencere dolusu bende dondurucuya atarım kışın şu kurutulan tatlılardan yapar misafirin gelince şerbet yap dök der börekler gönderir hiç boş kalmaz benim dondurucum kendi annemin başı kalabalık iki çocuk bakıyor abimin, hep der yazık o kadının işi çok sana sarma falan saramaz ben gönderirim der annemde gurur yapıyor arada oda sarıp gönderir.. Çok şükür o yönden şanslıyım bazen beğenmediğimiz şeyler oluyor eşim yüzüne söylüyor kadının çok üzülüyorum yok diyorum ben çok sevdim güzeldi.. Reçelinizi salçamızı eriştemizi tarhanamızı turşumuzu yazdan hazırlar Allah razı olsun gittik mi bagaj dolu döneriz..
Ihyyy benim esimde oyle esime gore anasi kanatsiz bi melekkkkk kv derki oglum sever ona yaptim oglum yesene annen kurban olsun der sarilir oper oglunu hastayim der ilac getirir benim annem esimi benden ayirmadi suclu oysa bile bana kizardi ogluma iyi davran annem diye bende biraz snnem gibi davransin istiyom kv cok bisey iatemiyom kiÇok ilginçler ya, vallahi. Benim kayınvalidem de eskiden de bir şey getirirdi, oğluma getirdim derdi, hala öyle. Bir keresinde pekmez göndermiş üzerine eşimin adını yazmış, ona pekmez diye.
Eşin Allah'tan objektif ve olanın farkında. Ben sabah fasulye için aaa bu kadar mıymış diyince, eşim kahvaltıyı çok asık suratla hazırladı, hiç konuşmadı benimle. Kahvaltının sonunda ona sipariş ettiğim hediyeler gelince gülümseyebildi. Kayınvalidemi değil de, eşimi gözüme kestirdim ben de
Çok fenasın diceksniz ama eşimin annesi de böyle zoraki yemek yollardı ve tabii ki yine benim sevmediğim şeyleri yapar yollardı. Ben de yemeği tabağa koyar tezgahın üzerinde bırakırdım. Amerikan mutfak bizim ev, mutfaktan ses gelirdi sonra bi bakardık aaaaa Marla yemiş yine tezgahtaki yemeğiBenim köpüşlerden biri inanılmaz pisboğaz hiç sınır tanımıyor yemek konusunda ve ne bulsa aşırıyordu mutfaktan gizli gizli. sorunca da böyle böyle oldu marla yemiş diyodum
Canim benimm gule gule giysin bidiklarim biz henuz hic almadik dogru duzgun aldikca koyarim resim bendeGunaydin canlar ve tatli minnaklari kizlarimin siparisi geldi cok guzeller yaaEki Görüntüle 1850461
Ay çok iyi fikir gerçekten sorması da bi acayip sanki dünyaları verdi baya arttı bizde komşuya verdik kalanını deden de olur..ya zaten böyle yapacaksa hiç yapmadın boşver hem artık ev yemekleri yapan bayanlar var bizim buralarda çok meşhur hatta Komşum yapıyor ne yemek istersen şunun şurasında üç dört ay kaldı az daha sabır güzelim.. Dediğim gibi boşver bırak kendi haline sen bebişini düşün o iyi oldun da gerisi boş..Zaten 4 ay boyunca üzerindeki baskı yüzünden iki kez yemek gerirdi, iki kez de eşim rica ettiği için malzemeyi siz alın orda gelip yapıyım dedi. Onları da yağından, tuzundan zor yemiştik. Eşim yemedi bile hatta, ben zorla yedim, emek verdi diye. Son olarak da bu işte. Yediniz mi diye sorar o şimdi ilk fırsatta, ben de anne tek kişilikti ben eşim yesin diye yemedim, eşim ben yiyim diye yemedi, plastikte de fazla beklemedik döktük diyeceğim
Tatlım çok haklısın. Ama bunları dünyanın en büyük iyiliğini yapmış edasıyla yapması ve sanki buna muhtaçmışız gibi algılaması sinir bozucu. Eşim de toz kondurmaz annesine, ona göre çok düşünceli, çok fedakar, harika hatta. Ki eşim 15 gün süt emmiş, o üç aylıkken işe başlamış. Gönüllü fazla mesailer yapmış. Eşim bakıcılarla büyümüş.
Yapmasın, istemiyorum zaten. Durduk yere huzurunu kaçırıyor insanın
rabbim ismiyle yasatsin insallah bu fotoyu avatarda kullan cok guzel olur bence :))Celikti dimi o
Baaakınn ne buldumm ben
rabbim ismiyle yasatsin insallah bu fotoyu avatarda kullan cok guzel olur bence :))
Ayy yerim onları ben :) benimde sibirya kurdum vardı Efe'mKasımda kaybettik.. İlk çocuğum o benim ilk oğlum. Kendi gitti yerine karnımdaki bıdığı yolladı. 5 yıldır olmuyordu cocuğunuz oğlumun hediyesi bana keske görebilseydi o da ne çok severdi..
Bak ne şanslısın hiç söylenip durma onlar en güzel can dostu.. Hep yanındalar hiç kötülük düşünmeden hemde.. Değerini bil, kimseye ihtiyacın yok.. Eşin var, Şimdi birde bebiş gelicek, ohh iki de dadı var işte misss. Goldenler bebek aşığı ...
Ay gerçekten hiç hoş değilyaptığı biz evlendiğimizde ben et yemezdim yazık kafın etli yemek yapsa bana özel ayrı yemek yapardı hatta buraların bir böreği meşhurdur kıymalı yapılır ben yemiyorum diye bir köşesini peynirli yapmış kimseye dokundurtmadı.. Sonralarda hep bana sordu ne yapayım Nasıl yapayım sen şöyle seversin diye.. Sürekli saklama kaplarında sarma gönderir dolma gönderir ama bir tencere dolusu bende dondurucuya atarım kışın şu kurutulan tatlılardan yapar misafirin gelince şerbet yap dök der börekler gönderir hiç boş kalmaz benim dondurucum kendi annemin başı kalabalık iki çocuk bakıyor abimin, hep der yazık o kadının işi çok sana sarma falan saramaz ben gönderirim der annemde gurur yapıyor arada oda sarıp gönderir.. Çok şükür o yönden şanslıyım bazen beğenmediğimiz şeyler oluyor eşim yüzüne söylüyor kadının çok üzülüyorum yok diyorum ben çok sevdim güzeldi.. Reçelinizi salçamızı eriştemizi tarhanamızı turşumuzu yazdan hazırlar Allah razı olsun gittik mi bagaj dolu döneriz..
Yemek konusunda iyidir beceriklidir de biz çalışan kadınlara da böyle anne ve kayınvalide lazım annemde yakın olunca sık sık yemeğe gideriz ama oda aynıdır beni hiç düşünmez eşim ne severse onu yapar babam da anlatır durur artık sofrada damadım şunu sever dedi şunu yaptı damadım bunu ister dedi gittim aldım falan diye onunda koltukları kabarır artık.. İnşaallah evlatlarımıza bizde böyle olalım annelik görevi bakıp büyütmekle bitmiyor onlar evlenip yuva kuruncada tam destekNe muhtesem bi kv varmis kuzum ya Rabbim benim cocuklarima da oyle kv nasip etsin
Ay nerdeee bizimki. Herşeylerini de kendileri yapıyorlar burda ama biz istemedikçe bize yok. Benim de annem yapıp yapıp gönderiyor sağolsun herşeyimi. Geçenlerde yufka ekmek istemiş eşimin canı. Gittik evlerine iş çıkışı istedi eşim. Annesi yok yok kalmadı bizde de bitti dedi. Sonra anneannesi çıktı dedi ki yalan söyleme kocana yedireceğine oğluna yedir çıkart çabuk dolaptan diye fırçayı bastı da öyle çıkarttı verdi. Aman bana uzak olsunlar da valla ne yaparlarsa yapsınlar. Benim anneceğim taa İzmirden herşeyimi yapıyo yolluyo veriyo sağolsun.Ay gerçekten hiç hoş değilyaptığı biz evlendiğimizde ben et yemezdim yazık kafın etli yemek yapsa bana özel ayrı yemek yapardı hatta buraların bir böreği meşhurdur kıymalı yapılır ben yemiyorum diye bir köşesini peynirli yapmış kimseye dokundurtmadı.. Sonralarda hep bana sordu ne yapayım Nasıl yapayım sen şöyle seversin diye.. Sürekli saklama kaplarında sarma gönderir dolma gönderir ama bir tencere dolusu bende dondurucuya atarım kışın şu kurutulan tatlılardan yapar misafirin gelince şerbet yap dök der börekler gönderir hiç boş kalmaz benim dondurucum kendi annemin başı kalabalık iki çocuk bakıyor abimin, hep der yazık o kadının işi çok sana sarma falan saramaz ben gönderirim der annemde gurur yapıyor arada oda sarıp gönderir.. Çok şükür o yönden şanslıyım bazen beğenmediğimiz şeyler oluyor eşim yüzüne söylüyor kadının çok üzülüyorum yok diyorum ben çok sevdim güzeldi.. Reçelinizi salçamızı eriştemizi tarhanamızı turşumuzu yazdan hazırlar Allah razı olsun gittik mi bagaj dolu döneriz..
Çok ilginçler ya, vallahi. Benim kayınvalidem de eskiden de bir şey getirirdi, oğluma getirdim derdi, hala öyle. Bir keresinde pekmez göndermiş üzerine eşimin adını yazmış, ona pekmez diye.
Eşin Allah'tan objektif ve olanın farkında. Ben sabah fasulye için aaa bu kadar mıymış diyince, eşim kahvaltıyı çok asık suratla hazırladı, hiç konuşmadı benimle. Kahvaltının sonunda ona sipariş ettiğim hediyeler gelince gülümseyebildi. Kayınvalidemi değil de, eşimi gözüme kestirdim ben de
Öyle çok şükür ama tabi kötü huyları da çar yok değil tek avantajım eşim farkında herşeyin herşeyi bilmek istiyor mesela çok karışıyor her konuya eşimin telefonu çalsa kim o der.. Aşırı titizdir birde.. Beni üzdüğü zamanlar oldu olmadı değil ama çok şükür tadımızı kaçırmadan hallettik.. Sen de okadar iyi kalplisin ki rabbim böyle niyette bir kayınvalideyi sana imtihan olsun diye veriyor oda senin sınavın iyiyle herkes geçinir önemli olan zoru başarmak ve sen herşeyin altından kalkabilecek yapıdasın sadece küçük bir sınav karşımıza çıkan insanlar olaylar.. Zaman'la inanıyorum eşin de anlayacaktır benim eşimin anlaması 3-4 yılı buldu çünkü.. Sadece sabır sen herşeyin en iyisine layıksınAyy çok tatlıymış, maşallah, tam güzel kalbine göre vermiş Allah. Ömrü uzun olsun inşallah. Ağzınızın tadı hiç eksik olmasın. Öperim o tontiş kayın-annenin nurlu yanaklarından
Bir Marla da ben edinmek istiyorum
Ne güzel işte önemli olan eşinin bunu kavraması..gerçekten hiç farkında değiller ne kadar yanlış yaptıklarının hem dert etme buda senin için daha iyi annelerin yanına izmire taşınırsanız eşinde çok zorluk yaşamaz benim kayınvalidem onların yaşadığı şehirden ayrılırken kız gelin eder gibi ağlamıştı baya gelmedi bize küstü sonra düzeldi tabi.. Eşimde ilk Zaman'lar annesinden etkilenip geldiğimize pişman oldu bir yıl sürdü şimdi mümkün değil gitmez geriye iyi ki gelmişiz der durur.. İşte aslında herşeyin başı sabır..Ay nerdeee bizimki. Herşeylerini de kendileri yapıyorlar burda ama biz istemedikçe bize yok. Benim de annem yapıp yapıp gönderiyor sağolsun herşeyimi. Geçenlerde yufka ekmek istemiş eşimin canı. Gittik evlerine iş çıkışı istedi eşim. Annesi yok yok kalmadı bizde de bitti dedi. Sonra anneannesi çıktı dedi ki yalan söyleme kocana yedireceğine oğluna yedir çıkart çabuk dolaptan diye fırçayı bastı da öyle çıkarttı verdi. Aman bana uzak olsunlar da valla ne yaparlarsa yapsınlar. Benim anneceğim taa İzmirden herşeyimi yapıyo yolluyo veriyo sağolsun.ama şunun farkında değil oğlu zaten onlara uzak, hep mesafeli böyle yaptıkça oğlunu daha çok soğutuyo kendinden. benim annem babamla daha çok zaman geçiriyo eşim, daha çok seviyo. Hep de söyler kayınvalideme kayınpederime laf yok onlar bi tane diye
Canım eşin akşam annemin getirdiği yemekler nerde diye sormaz mı akşam? Eğer dökersen. Evet çok garip yani azıcık bişey insan getirirken utanır. 1. Kg yeşil fasulye pişirip tencere ile getirse nolur sanki. Neyse şimdi günaha gircem tövbe tövbe estağfurullah.Eki Görüntüle 1850424Mcada
@BegumBB
Enfal97
My moonlight
@vildan_drs
Kızlar gelen yeşil fasulye bu. Yanlışlıkla getirip, geri götürdüğü tenceredeydi. Bu plastik kapta, elimden küçük, bir kişilik. Ben bunu yemem, eşime de yedirmem. Döksem günah olur mu?
Çok ağrıma gitti. Pilav da bundan hallice işte. Onu da yemeyeceğim
Ay gerçekten getirmese daha iyi. Bu ne şimdi, hakaret mi?!
Ne güzel işte önemli olan eşinin bunu kavraması..gerçekten hiç farkında değiller ne kadar yanlış yaptıklarının hem dert etme buda senin için daha iyi annelerin yanına izmire taşınırsanız eşinde çok zorluk yaşamaz benim kayınvalidem onların yaşadığı şehirden ayrılırken kız gelin eder gibi ağlamıştı baya gelmedi bize küstü sonra düzeldi tabi.. Eşimde ilk Zaman'lar annesinden etkilenip geldiğimize pişman oldu bir yıl sürdü şimdi mümkün değil gitmez geriye iyi ki gelmişiz der durur.. İşte aslında herşeyin başı sabır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?