Yuh artık ya, kantin niye kapalı. Sözde müslüman bunlar. Sen böyle sıkıntı içindeyken orayı, burayı kapatıp nispet yapanlar çok beklerler cenneti.
Bu şehirdekiler o kadar müslümanlar ki şöyle anlatayım.
-Sitenin içerisine market açıldı. Çünkü araban yoksa markete gitme imkanın yok. Neyse sitede 90 tane ev var ve 4-5 kişi dışında ki bu kişiler de malesef site yönetiminden herkes alkol ve sigara istedi, izin vermediler. Adam zar zor birkaç ay dayandı sonra kapatmak zorunda kaldı.
-Malum Ramazan ayındayız. Dini duygular tavan yapmış falan herkeste. Herkesin bahçesinde de kendisine göre meyve ağacı vs... var. Süper dindar site yönetimi kağıt dağıttı evlere. Kimse kimsenin ağacından birşey almayacak, günah falan diye. Sanane demek istiyosun diyemiyosun kiracısın. Mesela bizim karşıdaki yandaki çaprazdaki falan onlar gelir bizim ağaçtan alır, biz geçerken onlarınkine el atarız bir iki atarız ağzımıza falan. Almasak bile her geçişte elime tutuştururlar benim zorla. Ama süper dindarlarımıza göre bu caiz değilmiş.
-Ve en kötüsü!Yan komşumun yaşı var ve eşini çok yakın bir zamanda kanserden kaybetti. Kaç kere adamı yanlız başına ağlarken falan gördük ormanda gizli gizli. Yurt dışındaki kızı torunlarıyla birlikte herşeyini bıraktı buraya yerleşmeye çalışıyor babasının yanına. Hani toparlanma sürecindeler. Maddi durumu da kötü değil kesinlikle. Oğulları büyük ve birinci ligte bir basketbol takımının menejeri falan filan. Neyse adam hastalıktı, cenazeydi falan aidatları ödemeyi unutmuş ve işte Süper Dindar'larımız Ramazan ayında bir gol daha attı. Adamı icraya vermişler!
Burdakiler böyle ne yazık ki müslümanlığın, güzel dinimizin hakkını vermiyorlar. Sırf yapmış olmak için yapıyorlar malesef, sırf kendilerini düşünüyorlar. Nerde kaldı islamın ılımı, güzelliği, hoş görüsü vs....
Geçenlerde sitem ettim ya burdan kurtulmak istiyorum ben artık diye. Bu da kaçmak istememin nedenlerinden biri işte