bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
yaaa yiyememek de kötü bir durum. yiyemediklerini yiyebildiklerinle tolere etmeye çalış. umarım atlatırsın bu durumu.

P

Karpuz su gibi değil şeker var.Kilo aldırır fazla yersen... dikkat et....

ÖDEM ATICI TARİF Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar. 1 demet maydanoz, 2 salatalık ve 1 orta boy havuç suyunu karıştırıp için. Dilerseniz 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil de ekleyebilirsiniz. Günde 2 kere aralarda tüketmek ödem atmanın sihirli formülünden biridir.

M merve.b

Ödemden şikayetçiyseniz, göz önünde bulundurmanız gereken 10 önerim var size…

1 - Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeyin, yemekleri az tuzlu pişirin ve daha çok baharatlandırın.
2 - Şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunu da azalacaktır.
3 - Gün içinde eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa yani diyabetiniz yoksa ödem atımını hızlandıran karpuz ve kavun salgam azar azar sade madensuyu
4 - Meyvelerden kiraz, ananas ve kayısı; sebzelerdense yeşil yapraklı olanlar vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı etkiye sahiptir.
5 - Su içmeye özen gösterin. Asitli içecekler, ve aşırı şekerli içeceklerden uzak durun.
6 - Ara öğünlerinizden birinde probiyotik yoğurt veya kefir tüketin.
7 - Ortalama 7-8 saat uyumaya dikkat edin. Az uyumak da ödem problemini tetikleyebilir.
8 - Sağlıklı kilonuzda kalmaya çalışın. Fazla kilo, damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına, dolaşımın yavaşlamasına ve vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.
9 - Düzenli egzersiz sıvı dengesini düzenlemeye yardım eder, fiziksel aktivite süresince nabzınızı kontrol edin.
10 - Dolaşımı hızlandıracak, rahatlatıcı, lenfatik masajlar yaptırın.

Son düzenleme:

Tatlım maydonoz, ısırgan otu gibi şeyler gebelikte tehlikeli, erken doğum ve düşüğe neden olur Allah korusun. Dikkatli ve az az kullanılmalı. Normal hayatta ödem atmak için, bağırsak çalıştırmak için kullanılan kürler gebelikte çok riskli, rahim kasılmalarına neden olur en basiti. Dolayısıyla masum ve faydali görünen bir bitki, sebze hatta meyve bizim için tam tersi etkiler yaratabilir. Mesela zencefil, ahududu... Hamilelikte her şey doktora danışılarak kullanılmalı.

Maydonoz kaynatirsan olur o dedigin canim maydonuzu salatalardada yiyoruz 3 gebeliktete yedim yumurta haslarim maydonozla tuketirim isirgan otu yokki yazida ahu dudu yedim cokta tukettim 1 ay once cok sukur sorun olmaz canim meyveleri azar azar tuketmek tuketecegiz ama her seyden azar azar canim benim birde senin yazdiklarin ahu dududa yok listede canim ama dedigim gibi onuda tukettim zencefil girip icin kullanirdim ama dedigin gibi zencefili doktora danismak lazim zaten listede dilerseniz taze zencefil rendeleye bilirsiniz diyor ilgin icin tesekkurler:))

Kuzucum ahududuyu, ısırgan otunu, zencefili örnek verdim. Bir de listede bir demet maydonoz suyu diyor, feci yani. Yoksa tabi ki her şeyi azar azar tüketebiliriz salatada şurda burda. Ben de bunun altını çiziyorum zaten. Yoksa bir oturuşta bir kilo ahududu yemeyiz tabi. Söylediğim gibi, ödem için, bağırsaklar için ya da herhangi bir şey için, diyet, kür vs. doktor kontrolü ve önerisi olmadan kullanılmaz, özellikle hamilelikte. Bir de sana bana iyi gelen bir şey, bir başka hamilede farklı sonuçlar yaratabilir. Çünkü herkesin bünyesi, taşıdığı riskler vs. farklı. Tüm iyi niyetimizle yaptığımız tavsiyeler, sonradan rahatsız edici olabilir.

Düzenli beslenen arkadaşları tebrik ediyorum. Benim hiç kurallarım yok. İlla şunu yemeliyim diye. Her sabah işe giderken mutlaka kahvaltımı yaparım. Yumurta olmasına özen gösteririm kırma ya da haşlama. Ara öğünlerim pek olmuyor genelde sabahları çikolata türk kahvesi hergün tüketirim yoksa şiddetli baş ağrım oluyor. Ogle yemegi de öyle ne olursa yiyorum. Akşamda öyle. Ama ekmeği ve yemeği fazla tuketiyorum tursuyuda acıya bayılıyorum. İstahim bu hamileligimde cok acik. Engel olamıyorum. Ama malesef çok kilo aldım. Bebegimde de sıkıntılar olunca hiç dikkat etmedim.bosladim kilo ne olacak başka birşey olmasın dedim. Ama yinede dikkat etmek gerek çünkü 6kilo almışım.

Ananas da ödem söktürücü düşük de kalorisi. Gebe kalmadan 1 sene önce diyetisyen yardımı ile 18kilo vermiştim. Sabıtlemiştim de.. Tiroid hastası oldugum için herzaman ödemim çok fazla.. Ama dusurmustuk.. Sabahları maydanoz yumurta az tuzlu olduğu için bıraz köy peyniri tüketiyordum Ogün araları Kavun ananas ve çilek tuketmıstım bol bol. Şimdiye hiç uymuyorum valla yıne geldi kilolar Dikkat etmek lazım daha cok vakit var

dogumdan 6 ay sonra baslariz zaten 6.ayimiz bahara denk geliyor rahat kilo verriz diye dusunuyorum ben cabuk kilo veriyorum mekik cekerim ama sezaryan dikisi 6-7 ay sonra yavastan az az cekerek yukseltirim bol yesillik ozellikle yogurt cacik semizotu roka ananas kavun kiraz karpuz salgam karsik marul salatasi yesil cay odem atiyor bilgine canim 5 ayda 25 kilo verdim 1 saat yuruyusle birlikte :))

Cnm bana kalsiyum takviyesi vermedi kemiklerm çok ince benim bi de çok ağrı var magnezyum verdi ama hala kramp ağrı devam ediyor süt yoğurt ye diyorlar ama ben fazla yiyemez oldum
Kendi doktorum kalsiyum ilaci verdi bana.magnezyum vermemisti kendim yazdirdim magnzyumu dahiliye doktoruna.kalsiyum saglik ocagina yazdirabilirsin.kullan canim bi sikinti olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…