- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #28.101
yaaa yiyememek de kötü bir durum. yiyemediklerini yiyebildiklerinle tolere etmeye çalış. umarım atlatırsın bu durumu.Maşallah canım bu saydıklarından meyve harici düzenli yediğim bişi yok. Süt et ürünleri yok sebze yok sadece salata da yeşillikne yiyorum bende bilmiyorum ama yemek seçme huyum var ve hamilelikten sonra en sevdiğim şeyleri bile yiyemedim
Evet cok tatli bebis senin oglusun avatarinida gorruz insallah...cumlemize saglikla nasip etsin rabbim o gunleri.. ecmain
Yok kuzum çarşıdaydık kuaföre falan gittik anca işte şimdi iftar hazırlığı.:)))My moonlight canim naptin gece gec yattin simdi gunduz uykusundamisin :)) yoksa isinmi var tatlim k.i.b
yaaa yiyememek de kötü bir durum. yiyemediklerini yiyebildiklerinle tolere etmeye çalış. umarım atlatırsın bu durumu.
Saatler olsun tatlim benim :)))Yok kuzum çarşıdaydık kuaföre falan gittik anca işte şimdi iftar hazırlığı.:)))
Karpuz su gibi değil şeker var.Kilo aldırır fazla yersen... dikkat et....Ay bayı
ay bayılırım karpuza canım denicem bakalım inşallah işe yarar kaldı 4 ay kilo almak istemiyorum ya
P
Karpuz su gibi değil şeker var.Kilo aldırır fazla yersen... dikkat et....
ÖDEM ATICI TARİF Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar. 1 demet maydanoz, 2 salatalık ve 1 orta boy havuç suyunu karıştırıp için. Dilerseniz 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil de ekleyebilirsiniz. Günde 2 kere aralarda tüketmek ödem atmanın sihirli formülünden biridir.
M merve.b
Ödemden şikayetçiyseniz, göz önünde bulundurmanız gereken 10 önerim var size…
1 - Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeyin, yemekleri az tuzlu pişirin ve daha çok baharatlandırın.
2 - Şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunu da azalacaktır.
3 - Gün içinde eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa yani diyabetiniz yoksa ödem atımını hızlandıran karpuz ve kavun ananas am azar azar
4 - Meyvelerden kiraz, ananas ve kayısı; sebzelerdense yeşil yapraklı olanlar vücuttan fazla suyu atmaya yardımcı etkiye sahiptir.
5 - Su içmeye özen gösterin. Asitli içecekler, ve aşırı şekerli içeceklerden uzak durun.
6 - Ara öğünlerinizden birinde probiyotik yoğurt veya kefir tüketin.
7 - Ortalama 7-8 saat uyumaya dikkat edin. Az uyumak da ödem problemini tetikleyebilir.
8 - Sağlıklı kilonuzda kalmaya çalışın. Fazla kilo, damarlar üzerinde ekstra basınç oluşmasına, dolaşımın yavaşlamasına ve vücuttaki sıvı dengesinin bozulmasına neden olur.
9 - Düzenli egzersiz sıvı dengesini düzenlemeye yardım eder, fiziksel aktivite süresince nabzınızı kontrol edin.
10 - Dolaşımı hızlandıracak, rahatlatıcı, lenfatik masajlar yaptırın.
Maydonoz kaynatirsan olur o dedigin canim maydonuzu salatalardada yiyoruz 3 gebeliktete yedim yumurta haslarim maydonozla tuketirim isirgan otu yokki yazida ahu dudu yedim cokta tukettim 1 ay once cok sukur sorun olmaz canim meyveleri azar azar tuketmek tuketecegiz ama her seyden azar azar canim benim birde senin yazdiklarin ahu dududa yok listede canim ama dedigim gibi onuda tukettim zencefil girip icin kullanirdim ama dedigin gibi zencefili doktora danismak lazim zaten listede dilerseniz taze zencefil rendeleye bilirsiniz diyor ilgin icin tesekkurler:))Tatlım maydonoz, ısırgan otu gibi şeyler gebelikte tehlikeli, erken doğum ve düşüğe neden olur Allah korusun. Dikkatli ve az az kullanılmalı. Normal hayatta ödem atmak için, bağırsak çalıştırmak için kullanılan kürler gebelikte çok riskli, rahim kasılmalarına neden olur en basiti. Dolayısıyla masum ve faydali görünen bir bitki, sebze hatta meyve bizim için tam tersi etkiler yaratabilir. Mesela zencefil, ahududu... Hamilelikte her şey doktora danışılarak kullanılmalı.
Maydonoz kaynatirsan olur o dedigin canim maydonuzu salatalardada yiyoruz 3 gebeliktete yedim yumurta haslarim maydonozla tuketirim isirgan otu yokki yazida ahu dudu yedim cokta tukettim 1 ay once cok sukur sorun olmaz canim meyveleri azar azar tuketmek tuketecegiz ama her seyden azar azar canim benim birde senin yazdiklarin ahu dududa yok listede canim ama dedigim gibi onuda tukettim zencefil girip icin kullanirdim ama dedigin gibi zencefili doktora danismak lazim zaten listede dilerseniz taze zencefil rendeleye bilirsiniz diyor ilgin icin tesekkurler:))
My moonlight nin kızı da geçirmişti . Hamilelikte dikkat etmek gerekli kızına da geçmiş olsun canım
Ne ara ne yaşadın canim okuyorum ama cok etkin olmasada yazmada demekki kacirmisimAllah kimselere göstermesin canım yaşadım zor süreçler hele ki devlet hastanesi boyutu apayrı
Ananas da ödem söktürücü düşük de kalorisi. Gebe kalmadan 1 sene önce diyetisyen yardımı ile 18kilo vermiştim. Sabıtlemiştim de.. Tiroid hastası oldugum için herzaman ödemim çok fazla.. Ama dusurmustuk.. Sabahları maydanoz yumurta az tuzlu olduğu için bıraz köy peyniri tüketiyordum Ogün araları Kavun ananas ve çilek tuketmıstım bol bol.Maydonoz kaynatirsan olur o dedigin canim maydonuzu salatalardada yiyoruz 3 gebeliktete yedim yumurta haslarim maydonozla tuketirim isirgan otu yokki yazida ahu dudu yedim cokta tukettim 1 ay once cok sukur sorun olmaz canim meyveleri azar azar tuketmek tuketecegiz ama her seyden azar azar canim benim birde senin yazdiklarin ahu dududa yok listede canim ama dedigim gibi onuda tukettim zencefil girip icin kullanirdim ama dedigin gibi zencefili doktora danismak lazim zaten listede dilerseniz taze zencefil rendeleye bilirsiniz diyor ilgin icin tesekkurler:))
dogumdan 6 ay sonra baslariz zaten 6.ayimiz bahara denk geliyor rahat kilo verriz diye dusunuyorum ben cabuk kilo veriyorum mekik cekerim ama sezaryan dikisi 6-7 ay sonra yavastan az az cekerek yukseltirim bol yesillik ozellikle yogurt cacik semizotu roka ananas kavun kiraz karpuz salgam karsik marul salatasi yesil cay odem atiyor bilgine canim 5 ayda 25 kilo verdim 1 saat yuruyusle birlikte :))Ananas da ödem söktürücü düşük de kalorisi. Gebe kalmadan 1 sene önce diyetisyen yardımı ile 18kilo vermiştim. Sabıtlemiştim de.. Tiroid hastası oldugum için herzaman ödemim çok fazla.. Ama dusurmustuk.. Sabahları maydanoz yumurta az tuzlu olduğu için bıraz köy peyniri tüketiyordum Ogün araları Kavun ananas ve çilek tuketmıstım bol bol.Şimdiye hiç uymuyorum valla yıne geldi kilolar Dikkat etmek lazım daha cok vakit var
Evet canim insallah, su an tek tesellim o zaten :)Canım nasıl oldun? Şu ara herkes depresif modda. Biraz daha dişini sık şurda bayrama az kaldı. Sonra Trabzon üzerinden İzmir'e geçip, bir güzel stres atacaksın inşallah
uykusunu alanla almayan bir mi
Evet canım nişanlıyken askere gitmişti asker yareni diye diye yaren dedik kızımız olursa ileri de diye
Kendi doktorum kalsiyum ilaci verdi bana.magnezyum vermemisti kendim yazdirdim magnzyumu dahiliye doktoruna.kalsiyum saglik ocagina yazdirabilirsin.kullan canim bi sikinti olmazCnm bana kalsiyum takviyesi vermedi kemiklerm çok ince benim bi de çok ağrı varmagnezyum verdi ama hala kramp ağrı devam ediyor süt yoğurt ye diyorlar ama ben fazla yiyemez oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?