- 16 Eylül 2013
- 4.698
- 8.414
- 358
- 40
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #34.861
canım sata göre olması gereken haftayı baz alıyosun yani önden giden bölgelerle diğerleri arasındaki farkı hesaplamıyoruz sanırım.. mesela diyelimki sata göre 20 haftalık olmalısın baş gelişimi de19 haftalık karın çevresi 21 haftalık olsun kafa 1 hafta geride sadece 2 diil.. benim bıdığımın da vardı böyle bi durumu bacakları habire geriden geliyodu benim dr belli dönemlerde belli bölgeleri atağa geçer demişti hakkaten de ayrıntılıda bacak boyu yakalamış hatta biraz öne geçmişti..Yaaa begum yaa beni de paniklettin yavrum simdi sen.. sunu ogrenince beni de etiketlermisin kaynamasin arada yazdigin.. Benimki 20.haftada gittigimde vucut 21 haftalik kolar 22haftalik bacakalar21 haftalik bas cevresi cereb hill beyincik 19 haftalikti. Arada bir haftada yok yani fark baya var bende ama doktorum bisey demedi baska bir perintaloga gittim onda da sonuclar hemen hemen ayniydi 21.haftada vucut bacaklar 22 kollar 23 bas beyin 21 ortalama bebek 22haftalik dedi ozaman da yine arada 3 haftaya yakin fark var... o perinatalogda normal dedi. Takip filan da istemedi hicbiri.. Ama kafa gelisimi hep geriden geliyor... senin doktor ne diyecek cok merak ediyorum ben de endiselendim suan
Aaaaa tuh biz boyle 3 4 kilo bisey cikarsa 50 cm civarinda azalir diyordukGöbişleriniz hiç inmeyecek ki arkadaşlar çok az bir patlamış top durumu olacak hastanede kaldığınız müddetçe ki en fazla 2 gün kalınıyor inmeyecek göbeğiniz ..2-3hafta hatta 1ayda bile eski haline zor dönecek ..o yüzden düşmez göbeğinizden :)
Bana da oyle geliyor cnm mide bulantim da basladi yine.. bastirmak icin de yemeye basladim cok fazla da kilo alma demisti dr.um ilk uc ay ipin ucunu kacirdigim icin milletin doguma gittigi kilodayim suan bakalim nasil atlaticazbence daha önce geniş geniş yayılan mide bağırsak falan işte orda hangi arkadaşlar varsa hepsi sıkıştı şimdi ben bilmem eşim bilirde arabayı almak için sıkışıp tepişen yarışmacılar gibio da haliyle iyice sertleştiriyodur.. tabii bu benim organlarım için gözümde canlandırdığım durum gerçeği bi doktorumuza sormakta fayda var canım :))
Ben de oyle dusunuyordum aslinda iki ayri dr.da bisey demeyince cok da ustelemedim hatta ama begumun durumuda benzermis onun doktor baska baska konusmus kafami karistirdi. Hep o Pis doktor yuzundencanım sata göre olması gereken haftayı baz alıyosun yani önden giden bölgelerle diğerleri arasındaki farkı hesaplamıyoruz sanırım.. mesela diyelimki sata göre 20 haftalık olmalısın baş gelişimi de19 haftalık karın çevresi 21 haftalık olsun kafa 1 hafta geride sadece 2 diil.. benim bıdığımın da vardı böyle bi durumu bacakları habire geriden geliyodu benim dr belli dönemlerde belli bölgeleri atağa geçer demişti hakkaten de ayrıntılıda bacak boyu yakalamış hatta biraz öne geçmişti..
offf off çok fenaymış ikisi de geçmiş olsun canım allah öbür tarafta yakmasın gerçekten ama ateş beni çağırıyo gibi geliyoBende su isiticisinda kaynayan suyu elime doktum.termosa bosaltirken elime bosalttim.bir keresinde de misafirlikteyim cayi elime aldim oglum bi yastik firlatti komple kolum yandi.yeni caydanliktan dokup getrmislerdi.
Sicak havada da yanik berbat bisey.
Allah obur tarafta yakmasin bizleri.burdaki yaniklara raziyim.
patlamış topppp muuuuuGöbişleriniz hiç inmeyecek ki arkadaşlar çok az bir patlamış top durumu olacak hastanede kaldığınız müddetçe ki en fazla 2 gün kalınıyor inmeyecek göbeğiniz ..2-3hafta hatta 1ayda bile eski haline zor dönecek ..o yüzden düşmez göbeğinizden :)
ben günlük süt tüketiyorum köylülerden alıyoruz burda yani hazır paketli günlük süt diilarkadaslar süt olarak ne tüketiyorsunuz
normal paket süt mü yok sa günlük süt mü ?
ben de aynı fikirdeyim kuzumBizim sürçümüz var ordan alıp mayalayıp yoğurt ayran olarak tüketiyorum ben.paket sütlerdense günlük süt daha faydalı bence
Ben pastorize olan herturlu sutu tuketiyorum daha cok gunluk sut iciyorum ama arada normal ya da light da iciyorum. Biryerlwrde light da daha cok kalsiyum oldugunu okumustum. Karistiriyorum vallaarkadaslar süt olarak ne tüketiyorsunuz
normal paket süt mü yok sa günlük süt mü ?
ya benim doğumdan önce xl giyiyodum zaten artık pörsümüş xl olucam tek fark buAaaaa tuh biz boyle 3 4 kilo bisey cikarsa 50 cm civarinda azalir diyordukAnlasilan hayaller gercekler olacak biraz
kaç kilo aldın ki kuzu?? ben annemin yanına gidene kadar hiç bişeyden kısmadığım halde yarım kilo almıştım toplam.. ama orda 2.5 kiloyu 3 hafta-1ay arasında alınca toplam 3 kilo oldu her gün kek börek sonuç buBana da oyle geliyor cnm mide bulantim da basladi yine.. bastirmak icin de yemeye basladim cok fazla da kilo alma demisti dr.um ilk uc ay ipin ucunu kacirdigim icin milletin doguma gittigi kilodayim suan bakalim nasil atlaticaz
ahh o pis doktorları hiç sorma zaten daha önce de bahsetmişimdir benim dr resmen rahat arkadaş şarapçı amcalardan hallice adam ne sorsam normal diyo :)) o yüzden içim çok rahat diil :/ haaa ama bak bu oranların standartların içinde olup olmadığını usg kağıdından görebilirsin.. en altta fl/ac diye bi değer var parantez içinde de standart olması gereken değerler var (20-24%) bak benimkinin bacakları kısayken bu oran %18di kısaydı yani son kontrolde %21 olmuştuyani normal aralığa ulaşmıştı.. bi bak istersen canım normal aralıkta mı görmüş olursunBen de oyle dusunuyordum aslinda iki ayri dr.da bisey demeyince cok da ustelemedim hatta ama begumun durumuda benzermis onun doktor baska baska konusmus kafami karistirdi. Hep o Pis doktor yuzunden
Rica ederim canım. Eski bedeni giymekten ziyade kalıpları geniş oluyor hamile pijama ve geceliklerinin canım. Eski bedenime yaklaşık 1sene sonra döndümyaaa çok mahcup oldum valla çoooook teşekkür ederiz canım benimo zaman doğum sonrası eski bedenini giymişsin sen maşallah benim ümitlerim o yönde de gerçekler nolur bilemiyorum ben de sanki şu anki halime göre alsam olur gibi düşünüyorum
mantıklıymış esnek olması.. ben de normal bedenimi alıcam zaten esnekse olur sanırımRica ederim canım. Eski bedeni giymekten ziyade kalıpları geniş oluyor hamile pijama ve geceliklerinin canım. Eski bedenime yaklaşık 1sene sonra döndümGecelik de M bedenmiş canım. Sadece hastanede giydim geceliği sonra hiç kullanmadım.
330 gramdi 20. Hf da canimBenim donemlerimde sizin kacar gramdi? Cok mu minik kalmis yavrum? Onceden gunde 2 tane haslanmis yumurta yiyodum, son gunlerde bi yerlere gezmeye gitmistik dikkat edemedim bebegim kucuk kalmis
Rabbim.guzel haberler almzyi nadip etsin ins rabbim hepimizin evlatlarini korusunALLAH TÜM KASIM ANNELERİNDEN RAZİ OLSUN.O GÜZEL YUREKLERİNİZLE BANA ETTİĞİNİZ GÜZEL DUA VE DİLEKLERİNİZİN RABBİM SİZE KAT VE KATINI NASİP ETSİN. BUGÜN 12 DE GİDİYORUM PERİNATOLOGA.FUAT AKERCAN EGE BÖLGE BAŞKANI PERİNATOLOJİ DERNEĞİNİN. ŞU AN ONDAN DAHA İYİ YORUM YAPABİLECEK KİMSE YOK.AMA HERSEY RABBİM BİLİR.BU ACİZ KULUNA EVLADINI SAĞLIKLI AKILLI UZUN ÖMÜRLÜ VE HAYIRLI BİR ŞEKİLDE KUCAĞIMA ALMAYİ NASİP EDER GÜZEL OĞLUMU. CANIM YAVRUM BENİM. .....CAN İM KELİMESİ NE KADAR DEGERLİYMİS EVLAT İÇİN SÖYLENİNCE. ...
Gunzyfin cnm sana ve herkese de tabiGünaydin kizlar valla ada uyandirdi annee annee diye cok uyumusum
Eki Görüntüle 1864905 kargomuz bugün geldi ebebekten Eki Görüntüle 1864910 bunlarda civilden bu zamana kadar aldıklarımız
Saglikla giydirmek nasip olsun canim cok sevimliler :)ben henuz baslamadim bir kardesim gorup almis bir iki sey Ben galiba durup durup acilicam son anda
Kızlar Ağustos annelerini okuyorum günde iki üç kişi doğuruyor kimi çantayı alıp sezeryan randevusune gidiyor kimi suyu geliyor gece yarısı kimi nişan geliyor sanciyla gidiyor. Kimi iki ıkınmada 2 saatte kimi sabaha kadar sancı çekerek doğuruyor ama sonunda hep aynı mutluluk
Allah bizede o günleri göstersin inşallah. Konuları hep doğum ve süt gelmesidüşündükçe duygulanıyorum
Hoş buldum can'ım cümlemizin inşallah:) endişelerim var ama inşallah onlar da geçer :)
Takvimimde 97 gun var doguma yaziyor ama 70-80 gun kaldi bana daha erken gelmesinler diye dua ediyorum ikizler gurubunda 32 haftasinda dogum yapti 1.450 kilo kizi dogdu 2100 oglu dogdu 23 temmuzdan bu gune kuvezdeler annesi sut sagip goturuyor birde sislikleri inince 1250 kizi oglu 1900 dusmus emme refleksi yok daha ilk damardan beslemisler sonrada siringa ile besliyorlar anne sutu ile rabbim sifa versin insallah dua ile .. ecmain
Yarın saat 12 de Prof.Dr Fuat Akercan a gidecegim....hayırlısıni Rabbim versin inşallah....
Günaydin kizlar valla ada uyandirdi annee annee diye cok uyumusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?