bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Canım benimki de 28. Haftada 1110 gr 36 cm. Doktor her bebek 3.5-4kilo doğmak zorunda değil sağlıklı ama iri değil annesi demişti. Takma kafanı hiç canim

Rahminde dikis varsa sana sezeryan yapmalari gerekmiormu zaten Ayy allah korusun barsagi nasil yarilmis yaa Doktorlarin isidir o bence kazasiz belasiz atlatalim da

Canım benim inşallah hedeflediğin haftalara sağlıkla ulaşırsınız. Bebeğin kilosu geçen hafta 985'ti. Kilo alması çok önemli. Bebeği besleyeci şeyler yemeğe çalışıyorum. Rabbim inşallah bebeklerimizi otuzlu haftaların ortasından itibaren sağlıkla dünyaya getirip, mutlulukla kucağımıza almayı nasip eder

İlk doğumda emme sorunu yaşayan tecrübeli biri olarak diyebilirim ki hiç gerek yok biberona. Bebek ememezse zaten sütünü sağıp kaşıkla veridiriyorlar. Biberona alışmasın pes etmesin diye. Emzik için de; bazı doktorlar ona harcayacagi enerjiyi anne memesine harcasin diye sıcak bakmıyor. Yeterki emme refleksi olsun bebiste bir şekilde emer ya da yolu bulunur.

Rahminde dikis varsa sana sezeryan yapmalari gerekmiormu zaten Ayy allah korusun barsagi nasil yarilmis yaa Doktorlarin isidir o bence kazasiz belasiz atlatalim da

13. haftada narkozla dikis atildi 36. jaftada narkozsuz dikisi alcaz ondan sonra 1 hafta icinde dogum oluyo dediler canim eger bebek donmezse sezeryan olcan dikisler sezeryandeyken alincakmis hakkimizda hayirlisi valla

Benim kizim minyon bir bebektı. Şimdiki bebisime de kilo alması için hiç bişey yapmıyorum. Sağlıklı olsun. Zaten iri bebek istemez doktorlar. bebeginin önde gittiğiyle övünen anneler biliyorum kendisi şeker hastası :) yine de kafana çok takiyorsan sağlıkçı bir arkadasım dedi gece yatmadan önce kaşar peyniri yersen bebeğin gelişimi güzel olurmuş. Ben yapmadim ama deneyebilirsin bi zararı yok.

Tesekkur ederim canım. Kasar peyniri denerim. Sonucu da yazarım buraya inşaallah

Oyyy kuzummm burda olsan hemen getirirdim ama ciddi ciddi ozsut den filan ye bunu bi dr arkadasim soyledi sutlu tatli ye diye
çok iyiymiş ya zaten bayılırım ben sütlü tatlıya.. tek sorun burda sütlü tatlı yok onu tatlıdan saymıyolar çünkü yemin ediyorum gına geldi baklavadan kadayıftan :/

Sorma canm. Icinde tut dimi bana yansitma zaten ablani anneni sevmiyorum zaten kirginim bide esim onlar icin beni uzunce onlara karsi daha cok bileniyorum
haklısın kuzum boşver hanımkızını düşün sen onun bi gülücüğü her sıkıntını tasanı götürücek bunun hayalini kur :))

gece yatmadan önce kaşar peynir falan anneyi de iyi geliştiriyo deneyen biri olarak söylüyorum :))

Naapcan cnm Allah hidayet versin diorm artk başka bişey demiyrm

Tesekkur ederim canım. Sağlıklı olsunlar yavrularımız inşaallah. En önemlisi o tabi
canım senin ideal dediğin rakamlarla bebeğinin değerleri birbirine çok yakın zaten.. hem onlar ortalama değerler her 29.haftasındaki bebek 1300 gr olmaz da biri 1150 olur öbürü 1400.. kaldı ki benim drum biz ultrasonla ölçüyoruz ama ben sizin bebeğinize 700 gr dediğimde bebek 850 gr da olabilir yanılma payı var demişti.. arkadaşların da dediği gibi gelişimi normalse sıkıntı yok..

Çok iyi oldu cvbn cnm. Çok sağol.o zaman almakta acele etmeyelm.ihtiyaç olursa doğumdan sonra alırız

13. haftada narkozla dikis atildi 36. jaftada narkozsuz dikisi alcaz ondan sonra 1 hafta icinde dogum oluyo dediler canim eger bebek donmezse sezeryan olcan dikisler sezeryandeyken alincakmis hakkimizda hayirlisi valla
Aynen canim insallah iki ikinmada saglikla dogar bebislerimiz

İnşaallah canım. Eksiksiz noksansız olsunlar da bebeklerimiz gerisi önemli değil artik galiba

Can'ım ultrason cihazlarının -200 ve + 200 hata payı oluyor .boy faktörü genetik ama kilo için günde mutlaka 1 muz,1 sade .Maden suyu ,1 bardak süt.kaşar peyniri tavsiye ederim çok etkili birde protein ağırlıklı beslen

Canim onde gitmesinin seker hastaligi ile alakasi yok ki.. zaten anormal sekilde ileri ya da geri gidiyorsa sorun var demektir o da 10_14 gunden fazla ya da az ise... yani et yemezsen protein almazsan ki bu bazilarimiz icin cok zor olsa da en azindan mercimek tarzi gidalarla takviye edilmeye calisilarak da olsa yapilmazsa vucudun yapi tasi olan proteinden yoksun kalmis ufak bebek dogurursun geri kalan vitaminleri ilaclarla oyle boyle aliyoruz ama proteinin ilaci yok malesef.. Kimi de kilo almayacagim deyip hic yemek tuketmez o da ayri bir uc geriden gider.. Kimi asiri karbohidratla ve yapay sekerle beslenir bebisi tombul olur boyuna gore.. onun disinda bir hafta iri gitmesi ya da geri gitmesi genetikle ve ölçümlerle alakali.. benimki ileri gidiyor seker hastasi kesinlikle degilim.. Tansiyon da yok.. esim uzun ben de 167 civariyim.. tombullukla ilerilik farkli seyler biraz zaten ileri gitmesi kemik uzunluklari ile alakali birsey mesela son olcumlerimde benim bebegin govde 1 hafta ileri gidiyor bacaklar bir bucuk hafta ileriden gidiyor kollar ise 2 haftaya yakin iri gidiyor.. kol ve bacagin kemikleri uzun bu kilolu bebekle alakali birsey degil kolu ve bacagi uzun demek sadece esimin de oyle yani genetik

Son düzenleme:
Kesinlikle o da olcumlerle alakali birsey zaten doktor gobek cevresini mm olarak azcik elini kaydirsa fark ediyor o kilo zaten tahmini fetus agirligi diye gecer olcumlere gore cihaz ortalama bir deger veriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…