- 16 Eylül 2015
- 2.110
- 2.285
- 133
- 42
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #52.701
Kan ilacı ne alıyorsun canım? Kansızlık var sende de benim gebeliğin basından beri var. son uc aylık donemde 11ın altına duserse anemi deniyor ama 11.8de sınıra yakın biraz doktorunla konus bagırsakta emilimi daha kuvvetli olan bir demir ilacı yazsın sanakızlar ya kan testi yaptırdım herşey normalde şu iki değer düşük
Eozinofil oranı (EO%)³ 0.1
Hemoglobin (HGB)³ 11.8
Hemoglobin kan galiba demi ? testlerinde bu dğerler düşük çıkan var mı ? Günde 2 tane kan hapı alıyorum hala çıkamadı şu kan
O zaman yanimiza birer de hirka koymamiz gerekiyor her ihtimali dusunursek biz usutursek bebeklerde bizden alir hele ki benim de hic usutmemem lazim 3 cocugum olacak yardim edenimde yok hepsi bana bakiyorbenim pijama kısa kollu sabahlık uzun kollu üşümem sanırım çünkü hastaneler çok sıcak oluyomuş.. inşallah öyledir yoksa ayvayı yerim çok üşüyen biriyimdir ben :/
Hımm ben daha doktoruma göstermedim sağlık ocağındaki doktor yorumladı..ilk defa duyduğum için şaşırdım canım sağol cevabın için.demir ilacı yazmış onu alıcamcnm benimde kolstrol yüksek çıkmıştı o gebelikle alakalı bir durum doktor hiç ciddiye almadı ama demir eksikliği önemli onun için ilaç kullanman gerkiyor
Idrar tahlili yaptirdin mi 1 ay icin de..benim de oyleydi az bisey enfeksiyon cikti doktorum idrar temizleyici toz verdi simdi az var...Kızlarr bnm beyaz akıntım bugün çok fazlalaşti.ayağa kalkınca sanki adetmsim gibi akmaya basliyor korkuyrm kan mı geldi diye.sizlerde nasil
Ustte ki 160 a cikinca altta ki de 60 ve uzeri ise sancin var demektir..sanci cikmamis
bende de var canım o beyaz sulu akıntıdan uuzn süredir (3aydır filan). İdrar tahlili de oldum3 kere ama üçünde de bişey cıkmadı. Normal sanırım. Sen gene doktorunla konuşKızlarr bnm beyaz akıntım bugün çok fazlalaşti.ayağa kalkınca sanki adetmsim gibi akmaya basliyor korkuyrm kan mı geldi diye.sizlerde nasil
Benimde aynen dediğin gibi canım. Bazen suyum mu geliyor acaba.diye korkuyorum. İç çamaşır dayandiramiyorum ama normalmis akıntının artmasiKızlarr bnm beyaz akıntım bugün çok fazlalaşti.ayağa kalkınca sanki adetmsim gibi akmaya basliyor korkuyrm kan mı geldi diye.sizlerde nasil
Kan ilacı ne alıyorsun canım? Kansızlık var sende de benim gebeliğin basından beri var. son uc aylık donemde 11ın altına duserse anemi deniyor ama 11.8de sınıra yakın biraz doktorunla konus bagırsakta emilimi daha kuvvetli olan bir demir ilacı yazsın sana
eozinofil senin labda referans aralığı kaç?
anlamlı olmadığını düşünüyorum.
hemoglobin biraz düşük ama çok aşırı da değil.
haplara devam tabi :)
Valla smear almalar, muayeneler, cok ciktim ben o catala. Ilki travmatik olabilir evet. Bir de soyunun yatin diyorlar, sonra ustunu ortuyle ortuyorlar, cok komik geliyo bana. Anadan üryan alt tarafim zaten
Bir kere arastirma hastanesinde smear aldircaktim, 1 doktor 3 asistan vardi. Dedim teker teker gelin allasiz noluyooodr erkekti ama asistanlar kadindi allahtan, yoksa kacardim herhalde
Bu karbonat marketten aldigimiz 5li paketteki karbonatlardan mi yoksa eczaneden aktarlardan alacagimiz daha farkli bisi mi acaba?geçen burda yazmışlardı
sanırım küçük bir tabağa karbonat koy tabağı dolabın içine koy alır kokusunu demişlerdi dene istersen bide sirkeli suyla sil derim ben
Arkadaslar yarın iş yerinde son günüm ve ciddi anlamda gerildim.
çnkü tekrar geri dönmek istersem sayet kabul ediceklerinden emin değilim
pazartesi günü yerime başkası gelicekmiş ama o lanet müdür olacak adam (bıraksalar birbirimizi gırtlaklarız)
benden saklıyor sır gibi... kimse yok diyor ama kaç kişiden duydum pazartesi başkası gelicek diye..
7 yıldır buradayım yani çok bayıldığımdan değil buraya da işte hani benım masam benım bilgisayarım . başkasının oturcak olması sinirlerimi bozdu
birde benden saklamaları da zoruma gitti açıkçası.. çok saçma bişi..
madem başka planlar var açık açık söle dimi 4 ay sonra geldiğinde senınle çalışmıcaz diye.. yani bu muamele zoruma gitti .
şimdi düşün dur ne olacak acaba diye...
eşime de iş yok artık diye seviniyormuş numarası yapıyorum... ama üzgünüm gerçekten..
Evet canm yapıldı idrar bsy cikmadiIdrar tahlili yaptirdin mi 1 ay icin de..benim de oyleydi az bisey enfeksiyon cikti doktorum idrar temizleyici toz verdi simdi az var...
Evet cnm bn de diyrm acaba bebeğin suyundan mi geliyor akintim hep olurdu ama böyle su gibi akmazdiBenimde aynen dediğin gibi canım. Bazen suyum mu geliyor acaba.diye korkuyorum. İç çamaşır dayandiramiyorum ama normalmis akıntının artmasi
yok cnm marketten alınan karbonatlardanBu karbonat marketten aldigimiz 5li paketteki karbonatlardan mi yoksa eczaneden aktarlardan alacagimiz daha farkli bisi mi acaba?
Ay süpermiş ebe maceran bir an gözümün önüne kendi doğumum geldi sanmaki doğum da herşey böyle hijyenik olacak ben kanamayla gittim hastaneye düşün çıktım çatala heryerden bişeyler akıyor bir taraftan delirtecek bir sancı doğum haneye giren çıkan belli değil gelip bakıp gidiyorlar ölçüyorlar falan arkasından bebeği kaybediyoruz anne taşikardi oldu diye fısıldaşmalar başladı ki aldılar beni o çataldan yatırdılar sedyeye hadiii bu seferde sakın ıkınma sancı geliyor bağırma aman çocuk doğmasın ıkınma diye telkinlere düşün artık ben en son beni bayıltın diye çığlık attığımı hatırlıyorum tabi benim çığlıklarla anneler babalar eşim salya sümük ağlıyor bitaraftan düşün kabus gibiydi.. Oyüzden normal yada değil rabbim sağlıklı doğum nasip etsin sen Nasıl rahat hissedeceksen öyle olsun tabi her normal doğum benim ki gibi olacak diye bişey yok benim oğlum 41. Haftada doğdu birde kordona düğüm atmış üç kez de bacağına boynuna dolamış yaramaz çok hareketliydi bende de kalp problemi varmış böyle oldu bebeğim iki gün aç kalmış besin gitmemiş düğümden şükür sağlıkla kavuştuk birbirimize gerisi unutuluyor...herkese günaydın kızlar
@gonulll canıııımmm daha ben senin doğum yapmanın şokunu atamadım sen ne durumdasın kimbilir pat diye kuzuna kavuştun dün burda ilk o sezeryana alındım falan diye msjını okuyunca hani böyle rüzgar çok sert sert yüzüne esince bi nefes alamazsın ya aynen öyle oldum acaip heyecan bastı.. sevgili @equita da vardı gruptan doğum yapan ama o çok erkendi.. daha biz doğum beklentisine girmemiştik sanırım ama seninki hepimizin her an beklediği bi dönem olunca çok değişik oldum.. inşallah bir an önce tam anlamıyla kucağına da alırsın yavrucuğunu canım benim çok mutluyum senin adına.. allah yardımcınız olsun..
dünkü randevumuzu merak eden arkadaşlara çooookkk teşekkür ederim dün yazamadım ağır bi olay yaşadım anlatıcam birazdan.. öncelikle şunu söyliyim balığım çok iyi o kadar iyi ki normal gününü yakalamış sonunda 1 güncük kalmış o da benden olsun beyaaaaaaaa hiç bişeycik olmaz diye düşündümrenkli dopplerde bakıldı hiç bi sorun yok kilosu da 2100..sonra hayatımda ilk defa nst denilen o cihaza girdim kız her harekette bu butona bas deyip bişey tutuşturdu elime içimden diyorum acaba bebeğin hareketini mi kastediyo?? neyse ki oymuş her neyse onda da bi sıkıntı yok sanırım yani.. daha doğrusu bana hiç sancı şu kadar çıktı falan denmedi bilemiyorum ama birazdan nst çıktısının fotosunu atıcam buraya..şimdi gelelim yaşadığım ağır olaya burda benim doğum hikayemi heyecanla bekleyen arkadaşları okuyunca ya en fazla ne olabilir ki belki de çok sıradan bi doğum olur falan diyodum ama yok bacılar ben daha ufacık bir alttan muayenede bunları yaşadıysam doğum çok cümbüşlü olucak sanırım .. şimdi herrşey çok güzel ilerlerken doktora bile tam saatinde girdim düşünün her neyse zaten ultrasona falan almadı bu kez ben en son ağrınız falan var mı deyince bu vajinal ağrıları bi daha hatırlattım.. normal doğuma engel mi diye bi daha sorunca yanındaki asistan kız güldü artık siz bunu geçen hafta da sormuştunuz dedi o kadar belli etmişim yani ben de patladım artık sezeryana yönlendirin diye bekliyorum dedim bizim dr tam normal doğumcu çıktı iyi mi her neyse yönlendirin beni ebeye o zaman bi muayene yapılsın dedim asıl amacım ebeyi görmek tanımak ki doğum şeklime karar vericem kadının tarzına tavrına göre.. nerden bilicektim ki ebemin nikahını görücem çıktık yukarıya tatlişş halis munis gencecik bi kız karşıladı beni siz ebe misiniz dedim evet dedi.. ohh be dedim bu kız anlayışlı olur haldur huldur dalmaz olaya.. ama tabii şimdi odanın tam ortasında bi nesne var ki o tek başına korkunç.. idam sandalyesi gibi.. üzerine de türbe yeşili bi örtü örtmüşler meğer oymuş çatal denen meret!! kız dedi ki alt çamaşırınızı çıkarın.. ben de pantolonumla bi güzel çıktım oraya hafif sıyırdım taaammm kız arkasını döndü hayır tamamen soyunun gibi bişeyler diyodu ki yan taraftan bişeyin bize doğru geldiğini gördüm.. arkadaş enine geniş boyuna kısa bi teyze!! teyze dediysem tontiş bişey canlanmasın gözünüzde bildiğin ninja kaplumbağaların fareden bozma splinter ustası direk eldivenini taktı çıkar aşağıyı komple dedi baktı ben mala bağladım tamam bi bacağını çıkarsan da olur dedi.. neyse efendim çıkardık daha bi de ayaklarımı benim kollarımı koyduğum yere koymam gerekiyomuş oralar kol diil ayak için varmış yani oralara da ikisi ayaklarımı çıkardılar.. o kadar şaşkaloz oldum ki onlar benim yerime herşeyi yaptı saolsunlar.. ya bi insan evladı öte başı şöyle bi varis var mı yok mu diye muayene edicekken ne kadar sert olabilir dimii?? teyzem organıma kocasından ne biliyim belki de kvsinden yıllardır çıkaramadığı hınçla yaklaştı adeta ben birden geri çekilince de kaç yaşındasın sen niye tedirgin oluyosun dedi ya ilk defa çıkıyorum böyle bişeye falan dedim ama hiç de öyle çirkeflik falan yapmadım sesim çoktan bi tarafıma kaçmıştı varis yok dedi bi de ben sordum çatı muayenesi bundan fazlası dimi dedim ben seni muayene etmedim ki şu anda dedi ters ters.. artık gerçekten teyze nolur uzanayım şuraya al bi cop falan ne bulursan döv beni rahatla diycektim daha bu noktada sıkıntın varsa sezeryan olursun dedi öyle olucak zaten bu gidişle dedim.. sonra çıktım ama güya o kattaki doğum odalarını incelicektim falan ne doğum odası ya yemişim doğum odasını suratım renkten renge girmiş çıktım odadan.. veee son darbeyi eşim vurdu otoparka inmiştik.. ne bekliyodun canım kadın sana evet yavaş yavaş düğmelerini aç tonunda mı konuşucaktı bu kadının işi o her gün kaç insan geçiyo elinden dedi.. ben çok şey istemedim ki bir iki rahatlatıcı cümle kurucaktı dedim sonra ebeye yapamadığım tüm çirkefliği eşime yaptım sus sen dedim sus benim böyle anlarımda konuşma allahın belası dedim.. ağladım ağladım eve kadar rahatladım.. sonuç epidural sezeryan olucam inşallah
Bn de ondan kullanyrm xnm hamile kaldigimda 12.3tu smdi 14.3 hemoglobin. Son zamanlarda düzenli de kullanmıyorum ama artms baya.bn doğumda miyom ameliyti da olursam kan kaybı fazla olabilir birz daha artsa fena olmz kanimcanım gyneferon kullanıyorum pembe bi hap 5 inde kontrolüm var duruma göre bişi der heralde
Bn de ondan kullanyrm xnm hamile kaldigimda 12.3tu smdi 14.3 hemoglobin. Son zamanlarda düzenli de kullanmıyorum ama artms baya.bn doğumda miyom ameliyti da olursam kan kaybı fazla olabilir birz daha artsa fena olmz kanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?