- 26 Ocak 2016
- 5.703
- 11.323
- 248
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #53.981
Canım yalnız gitmiştim doktora. Eşim aradı az önce bir sürü kızdı. Çocuğun plasentası kordonu nasıl görmez diye. Sence başka doktora gideyim mi. Zaten üzgünüm birde eşim gerdi moralim çok kötü anlayamadım da boğazım acıyor artıkCanım benim belki de kordondan kaynaklıdır benim ilk oğlumda kordona düğüm atmış Bebek ama bunu ultrasonda göremedi doktorlar hiç endişelenme boyu da gayet iyi doğsa da küveze gerek kalmaz inşallah doğduktan sonra besler büyütürsün sana tavsiyem çok fazla beklemeyin derim inşaallah sağlıkla al kucağına bebeğini
Masallah cnm.Uzun boylu bi oğlun olcak demek ki :) çok takma kafana sağlıkla gelsin alır kilo annesi.Kızlarrrrrrr ben geldim doktordan. Bebeğim 2627 gr olmuş 2545 gr idi geçen hafta.yani 1 haftada 82 gr almışboy 50 cm. Sol böbrek genişliği 13 mm. Yüzünü göremedik enseyi gördük. Kafa aşağı yüzü içe dönük. Doktor 21 Ekim cumaya gün verdi AMA nst de sancı 20 ile 40 arası çıktı hep. Doktor eğer sancın artarsa kanama vs olursa erken alırız ve kilo alımı durma noktasına gelirse haftaya bile alabilirim her an hazır ol dedi. Kızlar bebeğim niye kilo alamıyor olabilir çok üzgünüm kızımda böyle olmamıştı. Kalp atışı ve hareketleri güzel takma kafana dedi doktor ama niye yavaşladı acaba diyr sordum kordon normal görünüyor ama çok hareketli sıkıyormu dolanıyor mu bilemeyiz dedi. @urashaa böyle işte canım.
Sağol canım sağlıklı doğsun da inşallah artık başka bişeye bakıcam.Canım bizde de aynısı oldu, sağlık ocağı son kontrole gittiğimizde normal doğum olursa 3. Gün, sezaryen olursa 6. gün gelin hastane alsa dahi topuk kanı biz de alacağız demişti, hastane de onayladı aynı işlemi, biz alıyoruz ama sağlık ocağı da alacak dedi, bizim hem başkentte alındı, bayram tatiline denk geldiği için doğumdan 10 gün sonra sağlık ocağında da alındı.Neyse ki Selim Tuna babasına çekmiş çok ağlamıyor, acı ağrı eşiği daha yüksek sanırım. İnşallah sizin bebişinki de kolay olur canım.
Canım eğer mümkünse peritanoloji doktoruna git bugun çünkü kordon düğümlendiyse gerçekten çok tehlikeli eğer istanbuldaysan acıbadem e giderbilirsin ultrasonları çok iyi benim kordonumdan akan kan hacmini falan bile ölçüyor doktorum.. bu arada 39 haftalık doğum yapan arkadaşımın bebeği 2.500 gr çok güzel bi bebek kilosu iyi yani maşallah doğsada çabuk toparlar korkma eğer gerekiyorsa gelsin bebeğin...Canım yalnız gitmiştim doktora. Eşim aradı az önce bir sürü kızdı. Çocuğun plasentası kordonu nasıl görmez diye. Sence başka doktora gideyim mi. Zaten üzgünüm birde eşim gerdi moralim çok kötü anlayamadım da boğazım acıyor artıkbişey olurmu kordon yüzünden falan
O zaman başka doktora gitsen nasıl olur canım doktor da resmen soru işareti bırakmış kafanizda hey allahım yaKızlar hepiniz sağolun.1 haftada 100 gr bile alamamış bi sorun var ama tam belli değil nedeni üzgünüm malesef. Ha doktor herşey normal sadece zayıf dese okadar takmıcam ama kilo alımı yavaşladı dedi. Belki haftaya alacak belli değil inşallah kordon düğümü falan yoktur hayati tehlike olmasın yeter diye dua ediyorum. Şimdi aradım tekrar doktoru. Eşim de biraz tedirgin kordon düğümü gördünüz mü dedim. Hayır görmedim sebebini bilmiyorum hareketleri rahat ama kilo alamama sebebini bilmiyorum dedi. Haftaya net karar verecekmiş kilo alımına göre.
Günaydın kızlar, benim bebiş dünden beri pek güçsüz hareket ediyor anlamadım neden, cuma günü randevumuz var iple cekiyorum vallahi buyudude sigamamaktan mi yavasladi anlamıyorum hiç
Evet benimde öyle maalesef elimi koyup ancak anlıyorum dalgalanmayi tekme desen o hiç yok desem yeridir cokmu derinlere girdiler ne ,Allah yardım etsin kuzularimiza cuma günü randevumuz var iple cekiyorum vallaBizde durum 3 gündür öyle. Hareket var ama elimle bakarsam hani hissedilir değil ama baktığımda deri altında hafif dalgalanma var. Bende ilk 2 gün korktum hareket saydım. Değişiklik gösteriyor galiba zaman zaman bizim de haftaya kontrolümüz
Kızlarrrrrrr ben geldim doktordan. Bebeğim 2627 gr olmuş 2545 gr idi geçen hafta.yani 1 haftada 82 gr almışboy 50 cm. Sol böbrek genişliği 13 mm. Yüzünü göremedik enseyi gördük. Kafa aşağı yüzü içe dönük. Doktor 21 Ekim cumaya gün verdi AMA nst de sancı 20 ile 40 arası çıktı hep. Doktor eğer sancın artarsa kanama vs olursa erken alırız ve kilo alımı durma noktasına gelirse haftaya bile alabilirim her an hazır ol dedi. Kızlar bebeğim niye kilo alamıyor olabilir çok üzgünüm kızımda böyle olmamıştı. Kalp atışı ve hareketleri güzel takma kafana dedi doktor ama niye yavaşladı acaba diyr sordum kordon normal görünüyor ama çok hareketli sıkıyormu dolanıyor mu bilemeyiz dedi. @urashaa böyle işte canım.
Kızlarrrrrrr ben geldim doktordan. Bebeğim 2627 gr olmuş 2545 gr idi geçen hafta.yani 1 haftada 82 gr almışboy 50 cm. Sol böbrek genişliği 13 mm. Yüzünü göremedik enseyi gördük. Kafa aşağı yüzü içe dönük. Doktor 21 Ekim cumaya gün verdi AMA nst de sancı 20 ile 40 arası çıktı hep. Doktor eğer sancın artarsa kanama vs olursa erken alırız ve kilo alımı durma noktasına gelirse haftaya bile alabilirim her an hazır ol dedi. Kızlar bebeğim niye kilo alamıyor olabilir çok üzgünüm kızımda böyle olmamıştı. Kalp atışı ve hareketleri güzel takma kafana dedi doktor ama niye yavaşladı acaba diyr sordum kordon normal görünüyor ama çok hareketli sıkıyormu dolanıyor mu bilemeyiz dedi. @urashaa böyle işte canım.
Allahım ne kötü bir uygulama çoğu yerde desene keyfe keder ameliyat yaoiyorlar. Birazda biz kadınlarında işine geliyor vallahi benim doğum yaptığım hastanede Türkde vardı almanda Almanlar çok rahat normal doğum yapıyorlar çünkü çok bilgililer okuyorlar ne bilim eğitim alıyorlar başlarına ne gelicek biliyorlar biz Türk kadınları biraz Nazliyiz galibaTürkiyede doktorlar normal doğumun saati belli olmadığı için mesai saatleri içerisinde sezaryen doğum yaptırmayı tercih ediyorlar çoğunlukla. Sezaryen sonrası normal doğum içinse komplikasyonları dikişlerin zarar görebileceğini vsvs sıralıyorlar. Ben ilk doğumumu normal yaptım. Geçen yıl rahim ağzımdan ufak bir operasyon geçirdim. Bu hamileliğimde ilk gittiğim doktor bu ameliyatı bahane ederek ilk randevuda sezaryen dedi bana. Oysa ameliyatı gerçekleştiren doktorum doğum şeklimi etkilemeyeceğini söylemişti. Ben de farklı bir doktora yöneldim sırf bu sebepten. Sırf doktorların keyfi olsun rahatları kaçmasın diye sezaryene yönlendirmelerinden nefret ediyorum. Ha sağlık sorunu olur veya anne aşırı derecede korkuyordur sezaryen ister anlıyor ve saygı duyuyorum ama türkiyede bu iş genel olarak doktorların tekelinde maalesef
Canim aslinda cok da dikkat ettin bu hafta bildigim kadariyla. Bebisin neden kilo alamadi ki acaba? Ama haftasına göre de fena gorunmuyo kilosu. Doguma kadar alır inşallah.
Kuzumm bebisnn saglikli olmasina cok sevindim. Oglusun haftasina gore zayif degil aslinda ama dedign gibi gr olarak az almis yaramazlik yapip yediklerini eritiyordur icerdedopplerde mi ne kordonda bebegu besleyen damarlara bakiyorlar keske ona baksaydi acaba onlarda mi bise var ama yine diyorm haftasina gore kilosu gayet normal kuzum. 21 ekim senin gun 22 ekim benim gun pespese mi doguriciizz leyn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?