- 23 Eylül 2014
- 10.859
- 13.197
- 298
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #55.941
Kuzum yaaaoy Oyyy ne uykusuz geceler geçti beraber ama ben yolun sonuna geldim galiba bundan sonra emzirirken mesajlaşırız geceleri
İnşallah canım inşallahofff yükselmez inşallah bi daha hiçbirimizin :/
Allah razı olsun canim çok şükür atlattık aynen bekleyecez insallah kendi sancim olur suniye gerek kalmaz herseyin hayirlisi olsunkilosu çok güzel ama maşallah canım :)) seni çok rahatsız eden bi ağrın da yokssa beklemek kalıyo sadece.. ne güzel bebeğin hem kritik zamanaları hem de kritik kiloyu falan geçmiş
Canim bol armut yiyip hergun havuc suyu ic amniyon sivisini arttiriyor. Amniyon sivisi onemli belli bi oranin altina duserse bebegi sezeryanla erken almak zorunda kalabiliyorlar bu sebeple armut ve havuc suyu styleKizlar bugun randevum vardi, dr amniyon sivisinin azaldigini soyledi. Boyle bi durumla karsilasan var mi? Riskli bi durum mu?
canııımmm allah yardımcınız olsun bugün kontrol falan mı vardı ki karar verildi?? neyse inşallah sağlıkla hemencik kavuş bebişineKizlar nolursunuz dua istiyorum sizden birazdan bebegimi alacaklar saglikla kucagima almak istiyorum..33+3 um insallah sıkıntı olmaz...saglikla oglumu kucagima alayim adım esra altun nolur duanizi esirgemeyim
çok saol canımmm cevabın için vallahi bi korktum önce neyse ki biraz daha düştü:) ama bu nabız hızlanması olayı çok fena menopoz teyzeler gibiyim vallahiCnm benm hamileliktn önce 9-6 10-6 falandı.hamilelgmn başından beri 12-7 den aşağı inmedi bi kere 11 çıkmsti galiba.Her seferinde doktora da soyluyrm ama normal dediler.2 doktor degistrdm ikiside normal dedi.dediğin gibi bu tansiyon bizi rahatsız edebilio ama 13-8 ı asmadgi sürece normal goruolar zannediyrm.kalbimin çıkcak gibi güm güm atıp bluzumu salladgni bile biliyrm ara ara.ama normalmiş :)
Canım doğum yapmak istiyorsan magnezyum içme. Çok eğilip kalk hatta plates topuna otur zıpla. Haa birde ilişki öneriyorlarsperm doğumu başlatıyormuş doktor tavsiyesi diye duydum. Başka haaa birde ense masajı işaret ve orta parmak arası ayak bileği iç kısmı masajla uyarırsan doğum başlıyormuş haaaa birde bel masajı daha çok vardır şuan aklıma gelen bunlar haaaaaa unutmadan geçen sağlıkocapında hemşire ıhlamur içme açılmanı başlatır demişti bilgin olsun içebilirsin
Hamilelikle beraber kullanmaya basladi canim oncesinde ilac insulin kullanmiyordum.o yuzden yukleme yaptırmadi doktorum.aclik tokluk sekeri olarak bakiyor aclik 101di.riske atmamak icin basladi oncesinde dusuk hikayem vardiCnm gebelik de mi çıktı şeker? Yükleme de kaç çıktı şekerin? Diyet ile düşmediği için mi insülin verdi cnm
canım hem burdaki arkadaşlar hem benim çevremde deneyen bi kaç arkadaşım hep spinali önerdi.. spinalde uyuşma daha fazla sanırım epiduralde ise bişiler yapıldığını hissediyosun ama acı yok öyle garip bi durum :/ daha ben de doktorumla konuşmadım bakalım o ne diycek??Ya keşke bende net olabilsem sen ne güzel kararını vermişsin.ben doktora spinal ve epudurali de sordum , kesinlikle epidural sezeryan dedi.doğum sonrası çok daha rahat konforlu geçer spinali acil durumlar dışında yapmıyorz artık dedi.ama ben hemoroid ameliyatı olmuştum spinal ile ,gayet rahattı aslında.sen neden epidural sezeryan deilde spinal düşündün?
çok saol canımmm cevabın için vallahi bi korktum önce neyse ki biraz daha düştü:) ama bu nabız hızlanması olayı çok fena menopoz teyzeler gibiyim vallahi
Cok sinir oldum cidden.bu nasil bir vicdan ya.hic evlat torun ayrimi yapilir mi.kiz erkek farki olur mu.hepsi masum minik yavru torunlarin.cocuklar da oyle dmeye gerek bile yokAynı dert var canım.ne oğlumun değeri var ne karnımdakinin.ve ilk kız torun olcak inşallah bebeğim.hazırlıklar nasıl gidiyor başladın mı bitirdin mi bile diye sormadı.bşr gram merakı yok.oğluma bi sesini duyayım demez.okula başlar ne bilim bir sürü ilkleri oldu umrunda değil.eşimin de değeri yok.bizin hiçbir sorununuzla mutluluğumuzla ilgilenmezler.eşim de artık bir derdini sevincini arayım annemle paylaşayım demiyor.bana göre hava hoş.banane anam var babam var.eşim çok üzülüyor. Ben de ona üzülüyorum.vatsanyoksa görümcem onun çocukları onun hayalleri onun evi onun eşyaları onun hastalığı onun borcu.oğlum geçen gün babasına baba benim babaannem niye yok dedi.var ya oğlum dedi eşim.yoook baba o benim babaannem değil kuzenlerimin ananesi benim babaannem değil ki dedi.mutfaktan duydum içim sızladı.duymamış gibi geldim içeri baktım eşimin gözleri dolmuş.çok acı ya.dedeyi hiç anlatmayım babaanneden beter.oğlum hala onun dedesi olduğunu kabul etmiyor.benşm sadece ananem ve mehmet dedem var(benim babam )diyor.
Elbette sadece tahmin edebiliriz , ama hormonlar zaten bir cok duyguyu algilamamiza da yardimci oluyor. Empati dedigimiz sey kendini baskasinin yerine koyabilmektir zaten, ben televizyonda babasini kaybetmis cocuk gorunce bile dayanamiyorum, kim bilir neler hissediyordur diye...Benim bahsettiğim şey detaylı usg değil. Bebeği besleyen damarlardaki kan akışının normal olup olmadığı... Aynı şeyden bahsediyoruz yani canım :) Yazı dilinde insanlar birbirlerini yanlış anlayabiliyor. Ben de zaten tekme atacak demedim. Hareketleri sert olacak dedim. Öyle kayma hissi şeklinde değil yani... Baya sağlam hissedeceksin hareketlerini...
Benim Mustafam ilk gebeliğimdi. Ne normal ne anormal bilmiyordum. Herkese bebeğimin hareketlerinin azaldığını söylüyordum, herkes normal olduğunu söylüyordu. Dr.um zaten gayet normal diyordu ama ben yine de etrafımda yaşayan annelere de sormayı tercih etmiştim. Kimse bana anormal demedi. Hatta bazıları son haftalarda kilo almak için çok uyuyorlar benim oğlumun 2 gün hiç hareket etmediği zaman bile olmuştu demişti. Ben de bu yüzden başka Dr.lara gitme gereği duymamıştım 10 anne de aynı şeyi söyleyince.
Son haftalar da çok riskli. Bu sebeple ben ilk defa anne olacak adaylara beni örnek gösteriyorum ki hareketleri azaldığında Dr.a gitsinler. Gittikleri Dr. tatmin etmediyse, başka Dr.a gitsinler. Benim yaşadığım şeyi yaşamasınlar... Ben bunun çabası ve derdi içindeyim. Yaşadığım şeyi emin olun anlıyorum deseniz de anlayamazsınız. Bu acıyı yaşamadan benimle empati kurmanız imkansız ( Rabbim de yaşatmasın hiç bir anneye...) Ben bu acıyı siz yaşamayın diye uğraşıyor ve çabalıyorum...
ben de ıkınamamaktan korkuyorum :)bende yapablck mym acaba die endişeleniyrm.sezeryan olsa direkt de ben hiç uğraşmasam doktorun becerisine mi kalsa diyrmnasıl ıkıncam o nasıl çıkcak ordan aman şeyimi kesmesnler falan filan.sancı nasıl olcak acaba.rezil olmayaym bi de hastaneden hemen çocuğmu alıp çıkmak istyrm mesela
Canım tuvaletini yapma endişesi olmuyor merak etme.öyle bir acı anı ki o yapıp yapmadığını da anlamıyorsun zatenşu çocuk şurdan bi çıksın bi kurtalayım diyorsun sadece
Spinaldede bişiler yapılıyo hissediosun ama ağrı acı yok , üst komşum ilk bebeğini spinal yaptı ikinciyi epidural ,epidural daha iyi dedi yine kafam karıştı :) aslında hiç kimseye hiç bişey sorup öğrenmicen ,doktorunla kararı verip gitcen doğuma.gerçi ben zaten her türlü bebeğimi gördükten sora beni bayıltın dicem nasipse :) tabi ondan önce kendim bayılmazsamcanım hem burdaki arkadaşlar hem benim çevremde deneyen bi kaç arkadaşım hep spinali önerdi.. spinalde uyuşma daha fazla sanırım epiduralde ise bişiler yapıldığını hissediyosun ama acı yok öyle garip bi durum :/ daha ben de doktorumla konuşmadım bakalım o ne diycek??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?