- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.950
- 448
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #63.021
Cok guzelmis bu uygulama.keske bizim de burda oyle olsa ama sadece ese izin verseler.hastanede o kalabaligi sevmiyorum bende.gonulll Belki pazartesi cikacagim iste burda en as 5 gun kaliyorsun ıyi Bakiyorlar rrfakatci Zaten Yok İlk günden beri herşeyinle ilgileniyorlar düğmeye basıyorum geliyo diyom bebeği kucağıma ver veriyo gidiyo Bi dahacagiriyorum Al koy diyorum koyuyo :)) Gece aldılar yanımdan birde Sabah beşe kadar baktılar bende uyudum Ama şimdi meme sıkıntım başladı sutlerim geldi bebek Tam bosaltamiyor seetlesmeye başladılar pompa onermiyolar sıcak Şu masaj şimdilik
Bu sabah benimkide bi kusmus besiginde kulagnin icine bile dolms burnu yuzu hep kusmuktu ben mutfaktaudim aglamis sanrm bayada gozleri sismis garibim ya o kadarda kucagmda beklettim kusarsa gozumn onunde kussun die ama iste Allah korusun nefessz kalacak die korkuorumDiger 2 cocugumda olculdu simdide olculuyor hic duymamistim.bende yan yatiriyorum ama bazen kafayi kendi hareket ettirdigi icin pozisyonu degisebiliyor.
Insallah simdide bicak batmasi gibi oluyo allahim hicbisi anlamiyorim bilmiyorum napsamkiIns dogum belirtisidir cnm bksana takvim bile gitmis
@deliha86 Allah yardimcin olsun.yarin insallah saglikla kucagina alcaksin yavrunu.bizi unutma yavrunu gorunce.haberlerini bekliyor olucaz.
Allah a emanet yavrularimiz.dun aynisi benim basima geldi.sonrada bi guzel yikadim saclar falan kusmuk olmustu.Bu sabah benimkide bi kusmus besiginde kulagnin icine bile dolms burnu yuzu hep kusmuktu ben mutfaktaudim aglamis sanrm bayada gozleri sismis garibim ya o kadarda kucagmda beklettim kusarsa gozumn onunde kussun die ama iste Allah korusun nefessz kalacak die korkuorum
Dogum sancisi olabilir.sureli geliyormu ona dikkat et.15 dk olur belli araliklarla girmesi lazim.Insallah simdide bicak batmasi gibi oluyo allahim hicbisi anlamiyorim bilmiyorum napsamki
C
canım benimde kordonda tek damar eksik yirmili haftalardan beri bacak boyu otuzdan beride karın çevresi geri kalıyor şuan 36 haftalığım. Kan akışı ise normal görünüyor. Akışta sorun yoksa neden oluyor acaba beslenmeme de dikkat ediyorum. Çok düşük kiloyla doğar diye korkuyorum. Şuan 2200 gr . Seninki bu haftalarda kaç gr dı hatırlıyor musun
Chicconun taragi konak olusumunu onluyor.aynisi bende de var.her gun taradinmi konak olmasini engellermis.birde duzenli yikanan bebekde zaten konak olmuyor.sana kalmis canim kullanabilirsinde bebedorunkini.
Çok sağol cevabın için. Doplerde bakıyo zaten akış iyi görünüyor ama üç haftalık bi gerilik var nerdeyse karın ve bacakta. Dr yapısal olabileceğini düşünüyor.Bu konuda olumsuz pek çok hikaye okudum forumlarda. Gelişimi durur anne karnında kaybederim yada ani doğum başladığıgibi şeyler okudum. İçimde hepbir korku. Tüm anne adayları bebeklerini sağlıkla kucağına alır inşallahCnm benmde 21.haftada falan öğrendim.detaylı ultrasonda.o zamana kadar geri değildi.doktor Bundan sonra olabilr demisti.ama şükür ciddi Bişey olmadı.Geçen gün doplerde de doktor olan tek damarın gayet kalın oldgnu söyledi.Allah n hikmeti.
Bizimde karın çevresi hep bikaç gün geri cikiodu.geçen hafta genelde 10 gün kadar geri çıktı ama doktorum normal dedi.
36+1 de 2817 çıkmış cnm kilomz.ultrason da farkedeblr.doktorunun yorumlrni önemse cnm.dopler e de gönderir Bu aralar Seni.Bende 36+1 de gitmstm doplere.
sağlıkla bebeklrmzi kucagmza alırız İnşallah cnm
Bebeğin emmesi daha iyiymiş süt üretimi için sıcak bezle memeye masaj yaptık o şekilde emzirdim epey emdi İki memeyide Bir nebze rahatladım Şuan ağzı açık kendinden Geçmiş yatıyor :)Cok guzelmis bu uygulama.keske bizim de burda oyle olsa ama sadece ese izin verseler.hastanede o kalabaligi sevmiyorum bende.
Niye pompa onermiyorlarki cok zor olur sertlestimi bosaltmasi acı verir sana.
Çok sağol cevabın için. Doplerde bakıyo zaten akış iyi görünüyor ama üç haftalık bi gerilik var nerdeyse karın ve bacakta. Dr yapısal olabileceğini düşünüyor.Bu konuda olumsuz pek çok hikaye okudum forumlarda. Gelişimi durur anne karnında kaybederim yada ani doğum başladığıgibi şeyler okudum. İçimde hepbir korku. Tüm anne adayları bebeklerini sağlıkla kucağına alır inşallah
Maşallah canım bebisine 40 ı çıkıyor. Ben 36 haaftalık doğum yaptım inşallah hemen atlatiriz bakalım kan aldılar sonuç bekliyorumHadi insallah evinize cikarsiniz artik en kisa zamanda.emme problemi bende de var.10-15dk ugrasiyorum memeyi alana kadar.az once ugras ugras almadi memeyi hadi mama yaptim onu da yarim saat suruyor bitirmesi.bizim bu bebikler pek ehlikeyif cikti.
Sariligi atlatirsiniz canim gozetim altinda oldugu icin hemen atlatirsiniz insallah.
Kac haftalik dogum yapmistin sen.
Benim yavru buyuyor artik kilo almayada basladi Allahin inzniyle.biz bugun 39 gunluguz.
Bebeğinvgelişiminde gerilik yapıyormuş birde sonradan dokuluyormus ama tuylu dogabiliyormus.doktoruma sordum onayladi bu bilgileri.kullanman daha cok onemli dedi.en azindan 2 kg yi gecsin ve 34 u tamamlasin dedi.simdi kaç kilo annesi bebegin
teyze süpermiş yaSaol canım hepimizin yavrusu analı babalı büyüsün ve Allah hep güzel insanlarla karşılaştırsın. . Hikayenin devamında eşimin ameliyathanenin önüne zorla inip içeri giren Dr un girdiği şifreyi görüp içeri girme çabası var:) ) ameliyathanede konuşuyolardı ablanın eşini zaptetmek lazım şimdi içeri girecek falan deyip gülüştüler . . Ben ne bileyim benim manyağın bu kadarını yapacağını . . Yukarı çıkarıldığımda bacakları falan hala tam hissetmiyodum zaten. . En güzel yanı ameliyathaneden çıkıyosun ama ayakların falan sıcacık . . Bi süre sonra hafif bi titreme gibi bişey oldu bacaklarımda vücudumda falan. . Tam annemle abimin kvsi öpüşüp kucaklaşırken gözün aydın diye çocuk Dr u girdi odaya kontrole. . Bu kadar mı özlediniz birbirinizi falan dedi bebeği kontrol etti alelacele. . Ben size söyliyim öpüşüp koklaşmayı bırakın bu bebek beni doyurun diyo dedi. . İşte o andan sonra hayatımın en zorlu anları başladı. . Daha bi kaç saat önce gazozuna ilaç atılmadan önceki manikürcü banu Alkan kadar masum olan ben bu anlardan sonra sadece üzerimdeki 3kadın artı minik viyaklamalar çıkaran balığımın çırpınışlarını izledim. . Sorunumuz şu ki meme uçlarım dandikmiş:/ onu çıkarmak için en çok çabalayan abimin Trabzonlu kvsi oldu kadın nasıl ter attı görmeniz lazımdı. . En sonunda dayanamadı ha tüküreyim booyle işe daa diye bastı isyanı. . Sonra anneme döndü em kız kızının göğsünü dedikendi öyle yapmış mecburen büyük kızında emip tükürmüş sütü getirmiş hem de ucu çıkarmış annem şok şeklinde bakarken ben ne münasebet diye feryadı basınca eşimi çağırmaya kalktı   çok alem kadındı vallahi ya allah razı olsun çok çaba sarfetti kadıncağız . . Gerçi bu kadar çabanın sonucunda yine de yine de uç aldık. . Size tavsiyem ucunda problem yaşayan arkadaşlar mutlaka yanınızda bulundurun hastanede bunlardan. . Silikon uç yani. .
Amin canımAllah razı olsun canım , olurda giremezsem buraya , sanada Rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşAllah.inşAllah haftaya bu zamanlar çiş kaka konuşuyo oluruz burda
Başın sagolsun canım.dopler kan akışı vs herseyıne bakıyor her gıttıgımde doktor canım normal ıyı dıyorCanim dr bebege giden kan akisini kontrol ediyor mu? Acikcasi buraya yazip kimseyi uzmek ya da strese koymak istemiyodum. Fakat tedbirinizi almaniz icinde yazmak istedim. Kul kula sebep yuce Allah cumlesine sebep. Belki bi faydam olur. Ben gecen sene cok saglikli bi hamilelik gecirdim. Temmuz ayinin 25 inde oglum dunyaya geldi 39. Haftasinda ve 3.5 kg oncesinde gittigim hastaneden malesef gordugum karisik ruyalar yuzunden vaz gectim. Yetisemeyiz korkusuyla uzakti evimize 1 saat mesefedeydi. Eve yakin 10 dk lik mesafede olan baska hastaneye gectim. Doguma 1 hafta kala ama kaderden oteai bos iste... dogumdan 1 gun once suyum geldi sizinti seklinde aksam 6 gibi hemen bi heycan gittik hastaneye 10 dk da ordaydik zaten. Dr lar gitmisfi benim dr u aramadilar icapci veliyomus acil durumda. Olsun dedik dr farketmez gelsin biride.. ebe aramis sancisi acilmasi yoksa bebegin kalp atislarida iyiyse beklesin sabah dr u alsin demis. Acil bi durum olursa gelirim demis. Bekledik sabahi hareketi kalp atislari normaldi gece tuvalets gidio geliyodum hasta bezimde bi sey yoktu sefaf su zaten giden. Sabah amelyat icin hazirlanirken hafif yesilimsilik vardi fakat zaten doguma gidiyoxum bu arada bebek iri catin dar normal yapamazsin dediler. Ben tabi ilk gebelik o yesilimsilik bebegin kakasi i yaptigina isaretmis. Gule oynaya gittim bebegim dogdu yanagima getirdiler fakat cok boguk sesi takilarak agladi. Dr kanarya gibi diyede eapiri yapti meger cocugum su yutmus. Bana soylemediler hazirlamak icin goturduler. O arada anneme soylemisler biraz su yutmus hava verilcek diye. Benim dikis bitti odaya girdim pesinden bebegi getirdiler sonra uc dort saat normal emzirme cabasi annemd morarma tikanma hisederseniz aninda getirin demisler. Sut hemen gelmeyince dr mama verin dedi mama yerken tikandigini hisetmis annem ve hemen dr a goturmusler. Kuveze alindi enfeksiyon nedeniyle malesef 5 . Gunde kaybettim yavrumu cok zor sureclerdi kimseyi korkutmak degil amacim sadece sonrasindaki tecrubelerimi anlatayimda belki birilerini isine yarar. Cok sukur simdi yeniden bi oglum olucak.bu surecte kk da sezeryanla dogum yapio bebegini kaybedenler forumnda bi cok arkadasla destek olduk bir birimize orda kan pihtilasmasi nedeniyls kayiplar cok olmus. Anne karninda bebege besin ve oksijen gitmiyor. Bebegin kiloso veri kaliyor son haftasinda normali beklerken kayip yasayanlar var. Sonradan genetik testlerde cikti cogunu pihtilasma dr sana oyle bi sey olsa bebek bu vakte gelmez diyor ama malesef yaniliyolar bazen pihtilasma az oluyo gec etkiliyor. Dopler yapsin ve kqn akisina baksin bebegin. Direnc vqrmi be ege giden kan akiminda bu lar onemli nolur yqnlis anlamiyin. Amacim bu surecte kimseyi tedirgin etmek degil ama o kadar emek ve heycanla beklerken Allah kimsenin emegini bosa goturmesin. Biz melek annesiyiz diye teselli ettik kendimizi yinede Rabbim kimseye yasatmasin. Insallah herpiniz saglikla alirsiniz kucaginiza ve omurlu olurlar insallah. Hos ne kadar uyarsakta kaderde ne varsa o geliyor basa ben yakin hastaneyd gectimde ne oldu verende alanda yuce Allah ama basta dedigim gibi belki birine faydam olur diye yaziyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah...
senin ne zamamdi canim sogumCanım inşallah saglıklı bır sekilde kucagına alırsın kızını . . Rabbım kolay dogum nasıp etsın korusun sızı . . senden sonra sırada ben varım . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?