bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Günaydın kızlarrr..dünden beri aklım karışık son 3 haftadır her gıdışte bebiş 100er gram eksık cıkıyor. 3300_3150_3050 seklınde.tamam az degıl ama boyle düşerse hep ne olur kafama takıldı.dr normal dıyor ölçümlerde artı eksı oynama olabılır dıyor.canım hep asagı mı oynuyor bu ölçüm sabit bile değil.karnı 2 hafta gerı cıktı bu etkılıyor sanırım

Sen üzülme sıkma canını boşver Allah de ötesini bırak o bilir ne yapacağını. Ben hep diyorum eşime dinsizin hakkından imansız gelir senin hakkından da oğlum gelecek diye. Allahtan bizde kv ve kp problemi yok eşim mesafeyi hep korudu onlarla azıcık yüz versen cıvıyacak tipler kendi oğulları da bunun farkında. Baştan da uyardım ben eşimi bak dedim baştan söylüyorum söyle annenlere yok bebeği tuzlayalım pekmeze yatıralım bilmem ne bir kişiden bile duyarsam kovarım hepsini evden bir daha da sokmam dedim. Sonra annem varken onların yanında da açıldı konusu annem de asla dedi öyle birşey yok (annem de babam da sağlıkçı bu arada). Aaaa olur mu kokar ter kokar dediler annem de ben çocuklarıma yapmadım mis gibi de kokuyorlar kokmasını istemiyorsan temizliği güzel öğret dedi Annemden de çekiniyorlar annem hiç lafını esirgemez çünkü ve kendi oğulları bile benim anne babamı kendi anne babasından daha çok seviyo daha çok saygı duyuyo. Annem dedi ki Doğum olsun yarı kırkı çıkınca ben kızımı da alır İzmire giderim. Kp hemen bakalım biz izin vercez mi dedi uyuz. Annem de pardon da çocuk benim çocuğum sen kim oluyorsun dedi, eşim de babasına annem için annem ve ben dururken sana laf düşmez dedi Doğuma son 9 gün kaldı bakalım Doğumdan sonra bizim neler olacak. İyi ki annem yanımda olcak ama o kadar huzurluyum ki annem herkesin hakkından gelir çünkü biliyorum Bi de kv sezeryan olacağımı öğrenince beni aradı diyo ki sürekli inşallah sezeryana gerek kalmaz inşallah normal olur en sonunda tepem attı ama inşallah maşallah YOk doktor be diyorsa o normal yapıcam diye zarar veremem kendime de bebeğe çok biliyorsan kendin doğur dedim. İlla ki gel beni boz bana laf sok diyo kadın ya sen dediğim gibi stres yapma şakın bebiş de stress olur bu sefer bak.konuşmak dertleşmek istersen biz hep buralardayız biliyosun

Ben kaburga agrisini 2 ay çok fazla çektim ağlıyordum.buz biraz rahatlatıyor. Birde yoğurt ve sütten tiksinmis içemiyordum. Şu 2 3 haftadır hergün bir bardak içmeye çalışıyorum. Rahatladı dene istersen
Cnmm nolur sabret.benide kaburga ağrım mahvetti.sabır geçecek hepsi...

Bebeğinvgelişiminde gerilik yapıyormuş birde sonradan dokuluyormus ama tuylu dogabiliyormus.doktoruma sordum onayladi bu bilgileri.kullanman daha cok onemli dedi.en azindan 2 kg yi gecsin ve 34 u tamamlasin dedi.simdi kaç kilo annesi bebegin

Son düzenleme:
Canim dr bebege giden kan akisini kontrol ediyor mu? Acikcasi buraya yazip kimseyi uzmek ya da strese koymak istemiyodum. Fakat tedbirinizi almaniz icinde yazmak istedim. Kul kula sebep yuce Allah cumlesine sebep. Belki bi faydam olur. Ben gecen sene cok saglikli bi hamilelik gecirdim. Temmuz ayinin 25 inde oglum dunyaya geldi 39. Haftasinda ve 3.5 kg oncesinde gittigim hastaneden malesef gordugum karisik ruyalar yuzunden vaz gectim. Yetisemeyiz korkusuyla uzakti evimize 1 saat mesefedeydi. Eve yakin 10 dk lik mesafede olan baska hastaneye gectim. Doguma 1 hafta kala ama kaderden oteai bos iste... dogumdan 1 gun once suyum geldi sizinti seklinde aksam 6 gibi hemen bi heycan gittik hastaneye 10 dk da ordaydik zaten. Dr lar gitmisfi benim dr u aramadilar icapci veliyomus acil durumda. Olsun dedik dr farketmez gelsin biride.. ebe aramis sancisi acilmasi yoksa bebegin kalp atislarida iyiyse beklesin sabah dr u alsin demis. Acil bi durum olursa gelirim demis. Bekledik sabahi hareketi kalp atislari normaldi gece tuvalets gidio geliyodum hasta bezimde bi sey yoktu sefaf su zaten giden. Sabah amelyat icin hazirlanirken hafif yesilimsilik vardi fakat zaten doguma gidiyoxum bu arada bebek iri catin dar normal yapamazsin dediler. Ben tabi ilk gebelik o yesilimsilik bebegin kakasi i yaptigina isaretmis. Gule oynaya gittim bebegim dogdu yanagima getirdiler fakat cok boguk sesi takilarak agladi. Dr kanarya gibi diyede eapiri yapti meger cocugum su yutmus. Bana soylemediler hazirlamak icin goturduler. O arada anneme soylemisler biraz su yutmus hava verilcek diye. Benim dikis bitti odaya girdim pesinden bebegi getirdiler sonra uc dort saat normal emzirme cabasi annemd morarma tikanma hisederseniz aninda getirin demisler. Sut hemen gelmeyince dr mama verin dedi mama yerken tikandigini hisetmis annem ve hemen dr a goturmusler. Kuveze alindi enfeksiyon nedeniyle malesef 5 . Gunde kaybettim yavrumu cok zor sureclerdi kimseyi korkutmak degil amacim sadece sonrasindaki tecrubelerimi anlatayimda belki birilerini isine yarar. Cok sukur simdi yeniden bi oglum olucak.bu surecte kk da sezeryanla dogum yapio bebegini kaybedenler forumnda bi cok arkadasla destek olduk bir birimize orda kan pihtilasmasi nedeniyls kayiplar cok olmus. Anne karninda bebege besin ve oksijen gitmiyor. Bebegin kiloso veri kaliyor son haftasinda normali beklerken kayip yasayanlar var. Sonradan genetik testlerde cikti cogunu pihtilasma dr sana oyle bi sey olsa bebek bu vakte gelmez diyor ama malesef yaniliyolar bazen pihtilasma az oluyo gec etkiliyor. Dopler yapsin ve kqn akisina baksin bebegin. Direnc vqrmi be ege giden kan akiminda bu lar onemli nolur yqnlis anlamiyin. Amacim bu surecte kimseyi tedirgin etmek degil ama o kadar emek ve heycanla beklerken Allah kimsenin emegini bosa goturmesin. Biz melek annesiyiz diye teselli ettik kendimizi yinede Rabbim kimseye yasatmasin. Insallah herpiniz saglikla alirsiniz kucaginiza ve omurlu olurlar insallah. Hos ne kadar uyarsakta kaderde ne varsa o geliyor basa ben yakin hastaneyd gectimde ne oldu verende alanda yuce Allah ama basta dedigim gibi belki birine faydam olur diye yaziyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah...

Bi doğum en eğlenceli bu şekilde anlatılırdı kuzum maşallah sana okurken zevk aldım resmen bitmesin başka ne oldu dedim içümden birde farkettim ki sen olaylara cem yılmaz tarzı bizim farkrdemediğimiz yönlerden bakuyorsun misal sedyeye amaliyathaneye gitmek gerçekten çok farklı bi duygu ama biz bunu atladık doğuma odaklandık senin doğum hikayeni topiğin girişine asmak lazım ki gelen geçen okusun balığına da sanada maşallah allah uzun ömürler versin.bizde sünnet olduk dün o yüzden 2 gündür giremedim kuzum yeni okudum. Darısı sizinde başınıza inşallah

Allah analı babalı büyütsün maşallah size.

Canım arkadaşlarım kusura bakmayın kendime yeni yeni geliyorum.Bebek doğum kanalında olduğu için zor bir Sezeryan geçirdim anca toparladım kendimi.Şükürler olsun Rabbim e oğlum da ben de iyiyiz.
Allah uzun ömürler versin oğluna canım. Zor olsada oğluna kavuştun umarım bundan sonra herşey daha kolay geçer.

Cnm başın sağolsun.Rabbim sabrını vermiştir İnşallah.Şimdi sagsalim kucağına alcksn bebegini.
Dediğin gibi Bu yaşananlar hep deneyim.ve hepimzn başına geleblck şeyler.Allah m yavrularimzi bize bağışlasın.9 Ay karnında taşıyıp kucağına alıp kaybetmek ayrı zor.ama Bu ihtimal maalesef var.Benim heran kaybedeblcgm aklıma gelio.Hayat bu kadermzde nasibmzde Ne var bilemyrz.hayat tecrübeler bizlere buseyle öğretio elbette.bende bunu öğrendim.Her ihtimal Her durum hep kafamda.Allah m muhafaza etsin Tabi.Ne kadar ihtimali bilsen de Allah m yaşatmasın.başa gelince böyle soğukkanlı olunamaz gibime de gelio.
Bebeğinn hareketleri falan normal miydi cnm.bi de kan akışını kontrol ettirin demissn.kan akisıyla bebeğini kaybetmenn alakası var mi.su ve pislik tuttuğu için gibi anladm.
Benm bebegmn göbek kordonna 1 damar eksik.gelişimi biraz geriden gelio kilosu yani.ama doktorum sürekli damardaki akışı kontrol edio.dopler e de girdim.şükür Herşey yolunda şimdilik.

Günaydın kızlar
Hayırlı pazarlar
Size Bişey sorcam ya.ben kızıma chicco nn taragnı alcaktm.keçi tuyunden mi neymiş bi ark.tavsiye etmişti.ama görümcem sağolsun kendi bebegine alms bebedorn taragini ben sana gonderym Onu kendime Yine alırım dedi yani bende Yok falan filan dedim ama acayip ısrar ettgndn İyi Allah razı olsn dedim.Daha öncede kullanmadm veya çok Bişey duymadım ama bebedor fırça tarak kullanan tavsiye eden veya tavsiye üzerine alan var mi aranızda.acaba chicco alsam mi Yoksa bebedor da İyi midr.bebeğim konak falan olsun istemyrm.missler gibi olsun İnşallah minnak kizim :)

Maşallah kuzum sende aldın kuzunu kucağına. 400 msj birikmiş okuyamadım hepsini sen ve @because of you isim arayarak buldum doğum msjınızı. Bizde sünnet olduk sürekli ağlıyor göğsümde susuyor topiğe giremiyorum. Aklım sizde ama başka doğuran varsa herkesin gözü aydın olsun. Ateş paşanında ömrü uzun olsun inşallah doya doya kokla mis kokuluyu sanada geçmiş olsun canım.

C
canım benimde kordonda tek damar eksik yirmili haftalardan beri bacak boyu otuzdan beride karın çevresi geri kalıyor şuan 36 haftalığım. Kan akışı ise normal görünüyor. Akışta sorun yoksa neden oluyor acaba beslenmeme de dikkat ediyorum. Çok düşük kiloyla doğar diye korkuyorum. Şuan 2200 gr . Seninki bu haftalarda kaç gr dı hatırlıyor musun

Kuzum ben yarın doğuruyorum biraz geç kaldım :) benim ağrılar bebek büyüdüğü için çok.Allah yardımcın olsun seninde

Benim kaybim malsef kan pihtilasmasindan degildi canim. Kac dr gittim otopsi raporlariyla prolarmi demezsin. Enfeksiyon nedeniyle bebek kaybi cok nadirmis. Basina gelen olay yolda yururken kafana tugla dusup olmek gibi bi sey dedi drlar. Evet son ana kadar hareketleri normaldi enfeksiyon sebep oldu sadece Mevlam bana bagislasaydi her sekilde tutunurdu hayata. Bebegimi kaybetikten sonra benim gibi yuregi yanan annelerle ayni forumda bir birimize dedtek olduk. Ordaki arkadaslarin cogu pihtilasma yuzunden kaybetmisti. Pihti plasantadaki damari tikayinca bebekte gelisim geriligi baslaiyo kanla besin ve oksijen gidiyor bebege . Arkads kilo kaybetigini yazinca o yuzden yazdim baktirmasinda fayda var ultroson cihazi iyi bi dr da kan akisina ara ara baksin dr lar. Genelde kiloya bakiyolar boyunu olcuyolar dopler pek yapmiyolar. Dr larin geneli pihtilasma olsa bebek 30 haftalara gelmez deniliyir ama ilk bebegini saglikla dunyaya getirip ikinciyi dogumda malesef kayip yasayanlar var. Ustelik forumdaki cok atkadas 35. Haftasindan sonra kaybetmisti drlar pihtilama olmaz olsa bu kaar yasamaz demisler agiz birligi yapmis gibi cogu dinlemeyip testleri yapti ve bi cogunda pihtilasma cikti. Simdi sukur hepsi tedbirini alarak igne ve kan sulandiriciyla bebeklerini kucagina aliyolar. Inanin yaxip yazmama konusinda cok teredut ettim ama bi yanima belki birine fayasi olur diye yazmami istedi. Kimse stres yapmasin ben ilk yavrumu kaybettim ama bikiyorum ki herkes kaderini yasar. Bu benim kaderimde mevlam mukafatini Ahitette verir insalah ogluma orda kavusurum. Bu dunyada saglikli omurlu ve hayirli evlatlar nasip eder insallah. Allah kimsenin kucagini bos birakmasin. Senin durumun farkli eminim dr un zaten bu durumu gozeterek kontrol ediyodur. Erkenden farkedilmis en azindan. Allah saglicakla aldirsin insalah kucagina ve buyutmeyi nasip etsin.

Al
Emerek meme ucu çıkarmak
Ben şok siz sülalecek komiksiniz kızım ya balığın nasıl olacak çok merak ediyorum. Ama benim eşimde dün oğlumun sünnetine amaliyathane önü beklerken bi doktorun girdiği şifreyi görmüş 1445 hadi girelim diyor bana tövbe tövbe zaten zor duruyorum orda kuzum içerde üşüyecek canı yanacak. Hayır bende yanındayım ne ara baktında gördün şifreyi

Kızlar, çok çok uzun zamandır yazamadım. şifremle ilgili bir sorun vardı. formu ara sıra takip ettim sadece üye girişi yapamadan. hepinizi çok özledim. zor zamanlarda desteğiniz güzeldi. 26 ekimde sezaryenle aldılar bebeğimizi. çok şükür ikimiz de iyiyiz. çoğumuz kasım annesi olamadık ama galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…