- 25 Şubat 2016
- 7.745
- 12.912
- 248
- 31
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #91.581
Birde saglik ocagindaki ebe ikinci cocuk icin cok ara verme dedi kistlerin buyurse hamilelik skntiya girer kalamaya bilirsin dedi ama doktor boyle bisey demedi sence ne yapmaliyimBende polikistikover vardı. İlk olduğumdan beri adetin düzensizdir. 3 ayda 5 ayda olduğum bile oluyordu. Bebek 6 ay olmadı. Yumurtlama düzenleyici ilaç kullandım çok şükür oldu. Olmasaydı aşılama olacaktı.
Polikistikover garip şey kimi hasta tedavisiz hamile kalıyor kimi hasta 8 10 yıl tedavi ile hamile kalamıyor. Her şey Allah'tan.
Tam tedavisi yok maalesef. Kilolu ise kişinin zayıflaması gerekiyor. Spor önemli. Bakalım benim ne durumda. Doğum rahmi temizler derler bakalım yumurtalıklar da prıl pırıl oldu mu
Simdi ayri kaldiniz ya bakal belki degismis olarak gorursun ozleyinceSöylüyorum da dinleyen neredebakıyorum o böyle ben de bosveriyorum oğluma veriyorum bütün ilgi ve sevgimi
Evet ses tonu ve konusmalari değişti oraya gidince.zaten ayrılınca kiymetleniyorum ben:)Simdi ayri kaldiniz ya bakal belki degismis olarak gorursun ozleyince
38 ustune cikan atesler cogunlukla enfeksiyon kaynakli oluyorlar.benim cocuklarda disten oturu ateslenmedi.Ben 38,5ateşle gtürmüştüm hatta 39,5bile oldu götürürken ilaçla düştü ama yinede kan tahlili istedi.. benim çocuklarımda diş ateş yapmıyor ateşlenince hep hasta oluyorlar..
Bunuda ilk defa duydum.ya ben arabanin boyasini cani cekti diye arabayi yalayan bile duydum.bunlar vitamin eksikliginden oturu oluyor istemBenim xnm da hamilelikte bulasiklarda kullndigimiz cif var ya onu yemk istiyodu
Ah kuzum normal bunlar.yakinda biraz daha buyusun yine hersey eskisi gibi olur merak etme.bebegi birakabilcek birileri varsa bi kac saat birakip kendinize vakit ayirin.bu iyi gelcektir eminim.Kizlaaaaaaaar benim çok büyük bir sıkıntım var şöyleki biz eşimle çok büyük aşkla evlendik ailem karşı olmasına rağmen hiç dinlemeden evlendik pişman da olmadım çok şükür. Aman çok geriye gittim kısaca anlatiyim biz birbirimize hep aşkla bakardık hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren benim bulantilarim sonra doğum sonra çocuğun geceleri uyumamasi derken bugune geldik ve bu süre içinde birbirimizden çok uzaklastigimizi hissediyorum okadar yoğun ve yorgunum ki yanına bile yaklasmiyorum kaç aydır böyle giderse daha da kötüye gidecek diye korkuyorum sizde bunları yasadiniz mı
Resim yuklemeye calisiyorum ama hata veriyor neyse hormon test sonuclarimi soracaktim sana sence nasil die ??? Tsh 3.46 e2 29.91 fsh 7.30 Lh 6.71 prolactin 17.93 Doktor tedavisi yok deyince bende sonuclari gostermeye gitmedim
Canım vallahi değerleri çok bilmiyorum. Dediğim gibi tedaviylw uğraşan arkadaşım da var iki tane tedavisiz doğuran da.Birde saglik ocagindaki ebe ikinci cocuk icin cok ara verme dedi kistlerin buyurse hamilelik skntiya girer kalamaya bilirsin dedi ama doktor boyle bisey demedi sence ne yapmaliyim
İnan ben de çok zorlanıyorum. Bir saniye yanından ayırmıyor. Uyku yok. Bebek gündüz ili kere 15 dk uyuyup geri kalan zamanı uyanık geçirir mi? Benimkinin kişiliği buymuş. Yanjndaysam iyi. İlgi delisi benimki. Bir saniye başka yöne bakmak yasak. Koca bebe oldu tuvalete gidemiyorum hala. Yapışık yaşıyoruz. Hele kafayı vurduğundan beri.. Gece uyku yok gündüz yok yıpratıyor. Ama gebeiliğim sürekli sağlıklı mı erken mi doğacak hareket ediyor mu ile geçti. O yüzden şim di koşturuyor sıpa peşinde. Ben ki sabırsız tahammülsüz insandım tanıyan herkes şokta. Ama dedim ya saat başı hareket sayıyorduk...:) bizimki de yay oldu ama yay burcu akrepten fenaymış galiba. genelde çok inatlarmış bizimki fena inat ://
yeni bebek konusunda tam tersiyiz:) 10 kere hamile kalayım ama sonrası bakmak zor geliyor. Benim sinirler gitmiş sanırım kaldıramıyorum zorluğu. dün 3 kere kafasını vurdu vura vura kafa kalmayacak çocukta, buz torbasıyla geziyorum evde. hep dibindeyim ama saniyelik atıveriyor kendini yere. emeklemek istemiyor kalkmaya çalışıyor o zmanda düşüyor çok zorlanıyorum artık
Çok sağ ol canım Allah razı olsun :)Kızlar ben geldimrint beni merak etmişsin allah Razi olsun.seninde merak edenlerin çok olsun inşallah.tatile cikmistik döndük .herkesi ve bebeleri öpüyorum
Canım cevaplandı mk bilmiyorum ama doğuma bir hafta kala ve doğumdan sonra ilk 8 10 gün kolostrumu küçük bebeğin alması için emrme önerilmiyor. Onun dışında ve gebelikte emzirme kasılma erken doğum riski olmayan gebeliklerde sakıncasız. Hatta tandem emzirme var farklı yaşta iki bebeği birlikte emziyor milletBenim aklıma takılan şu hamileyken emziriliyor mu emzirilmiyor mu
Valla bana ne ultrasyon kagidi verdi doktr nede bi tani yazan bisey sadece dedgi kistler var dedi . nette arastrdmda biraz yumurta olusuoms ama catlayamioms o sekilde kalip kist oluoms yani her adet olamadgn ayda eklenioms doktor tedavi falan onermedi ama senin yaptgin bisey var mi bununla ilgili mesela dogum kntrol hapi kullaniomsn bunun gbi seyler .. Ebe seni nasil yanlis yonlndrdi . kusura bakma seninde kafani sisiriyorumCanım vallahi değerleri çok bilmiyorum. Dediğim gibi tedaviylw uğraşan arkadaşım da var iki tane tedavisiz doğuran da.
Eğer poşikistik over ise pkos ya da pco yazıyorlar tanıya. Eğer bu ise yani, kistler çok büyümüyor artıyor. Yanılmıyorsam 1 -cm boyunu geçmiyor. Benim en büyüğü 1 cm çok fazla kist.... diyordu.
Ben hemen olur ya da olmaz diye bir şey diyemem asla. Ama polikistik overde normalden daha zor gebe kalınabiliyor.
İnternette op.dr. Cüneyt Özcan ve Kemal Hükmen yazılan sorulara cevap veriyor.
Kemal Hükmen 24 saat içinde yanıtlıyor. :) sen yine bir doktora danış. Be i de bir ebe arkadaşım yanlış yönlendirmişti.
Canımmm doktorlar hep her şeyin en kotusunu der bunu çok geç anladım coxugum olunca anladım bana da miyom var diye senelerce her gittiğim doktor rahmin alınabilir çocuğun olmaz olsa da karnında ölür. en kotu her şey söylendi ve şunu anladım doktor sana olabilecek en kotu ihtimalleri sıralıyor sadece.sende olacak diye bsy yok olabilir de olmayabilir de.yani sen ilk aydan hamile kalabilirsin ya da biraz beklersin denemeden bilemezsin bunu.sana en kotu ihtimal söylendi o doğru olacak diye bsy yok.ben hamile kalamicam diye korktum üzüldüm agladim çocuğun olmaz dediler diye tüp bebek yaptim tutmadı bu sefer doktor ne dedi biliyor musun tüp bebek tutmadiysa sen doğal yolla kalamazsin. yine bu yikim ve maalesef inanıp depresyona giriyor insan.5 ay sonunda verecekse Allah verir öyle bsy yok dedim ve hamile kaldım.snra da miyom var diye hep çocuk karnımda ölecek sandım doktorlar öyle dedi diye.yani bu kadar şeyden anlatacağım doktorlar bilemez senin ne zaman yavrunun olacagini ya da olup olmayacağını Allah ne zaman verirse o zmn olur.sen tabi ki önlemini al tedavini ol ama lütfen olumsuz söylenen şeylere çok kafa yorma en kotusunu söyledi doktor diye dusunValla bana ne ultrasyon kagidi verdi doktr nede bi tani yazan bisey sadece dedgi kistler var dedi . nette arastrdmda biraz yumurta olusuoms ama catlayamioms o sekilde kalip kist oluoms yani her adet olamadgn ayda eklenioms doktor tedavi falan onermedi ama senin yaptgin bisey var mi bununla ilgili mesela dogum kntrol hapi kullaniomsn bunun gbi seyler .. Ebe seni nasil yanlis yonlndrdi . kusura bakma seninde kafani sisiriyorum
Cok sagol canim iyiki doktorlar yanilmis canim suan cok asiri bi uzuntum yok cunku bebegim oldgu icin ama ne zamanki bebek dusunurum ve olmazsa iste o zaman cok sknti yapacagim kesin ama ins senin dktorun gbi benimkide yanilir ve skntisiz hamile kalirim Rabbim isteyen herkese nasip etsin arkadasimin bu sebepten ccgu olmuyor ve insan kendi ustune hic alinmior yani ilk bebegim oldu ya sanki hep skntisz gidecekms gbi dusunuor insan oysaki dusmez kalkmaz bir Allah ama insallah kimsede sknti yasamadan hamile kalir yavrusunu sag salim kucagina alir bende dahil insaallahCanımmm doktorlar hep her şeyin en kotusunu der bunu çok geç anladım coxugum olunca anladım bana da miyom var diye senelerce her gittiğim doktor rahmin alınabilir çocuğun olmaz olsa da karnında ölür. en kotu her şey söylendi ve şunu anladım doktor sana olabilecek en kotu ihtimalleri sıralıyor sadece.sende olacak diye bsy yok olabilir de olmayabilir de.yani sen ilk aydan hamile kalabilirsin ya da biraz beklersin denemeden bilemezsin bunu.sana en kotu ihtimal söylendi o doğru olacak diye bsy yok.ben hamile kalamicam diye korktum üzüldüm agladim çocuğun olmaz dediler diye tüp bebek yaptim tutmadı bu sefer doktor ne dedi biliyor musun tüp bebek tutmadiysa sen doğal yolla kalamazsin. yine bu yikim ve maalesef inanıp depresyona giriyor insan.5 ay sonunda verecekse Allah verir öyle bsy yok dedim ve hamile kaldım.snra da miyom var diye hep çocuk karnımda ölecek sandım doktorlar öyle dedi diye.yani bu kadar şeyden anlatacağım doktorlar bilemez senin ne zaman yavrunun olacagini ya da olup olmayacağını Allah ne zaman verirse o zmn olur.sen tabi ki önlemini al tedavini ol ama lütfen olumsuz söylenen şeylere çok kafa yorma en kotusunu söyledi doktor diye dusun
Benim doktorum da ; doktor hanım canım acaip araba lastiği kemirmek istiyor diyeni duydum demişti.Bunuda ilk defa duydum.ya ben arabanin boyasini cani cekti diye arabayi yalayan bile duydum.bunlar vitamin eksikliginden oturu oluyor istem
İyi yapmışsınız canım. Sıcaklarda çocuk da haklıKızlaaarr ben geldimmm :))
Etiketlendiklerime cevap yazdım ama iki gün birikti bir ara okuyacağım. İki günlük bir kaçamak yaptık. Anne ve babamla Kapadokya'ya gittik. Tabii inanılmaz sıcaktı ve çok zorlandık. Çocuk arabada durmak istemedi sıcaktan dışarıda da ağladı falan... Ama i geldi çok şükür.
Gulme komsuna gelir basina misali gulmemek lazim:) duvarin sivasindan sigarinin kulunden yiyenlerde var.Benim doktorum da ; doktor hanım canım acaip araba lastiği kemirmek istiyor diyeni duydum demişti.seyda61
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?