- 12 Aralık 2015
- 19.668
- 27.143
- 598
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #15.241
Zeynep ikra nasil rabbim saglikla nasip etsin insallahKızlar isim konusu bizdede muamma oğlumun adını ben koymuştum eşim bunu ben koycam diyor erkek olursa fırat diyor kendi adına oğlumun adınada uygun kıza bişey demedi ben eski isimlerden istiyorum mesela zeynep yanına bişeyler takabilirim oğlumda iki isimli yanına ne yakışır sizce
Yoook 3.cocukla alakasi yok.ilkimde de oyleydik daha dsunmeden 36 haftada erken dogum yaptim dogduktan bi 10 gun sonra koyabildik ismini kuvozden cikinca.Bence senin 3. olduğu için :)
Cnm bana da 12+3de fakultede doçent soylemedi. 13+4de ozele gttm hem eşim de gördü hem 15 dkka fln inceledi güzel baktı bi taraftan bilgi verdi.Yüzde 70 erkek dedj.senin artık bellidir ozele gt bncehastaneden geldım sımdı:) 14+3 dedı. ama cınsıyetını yıne ogrenemedım. ıkı hafta sonra net gorururuz dedı cıhazlarımızdan dolayı goremıyoruz dedı. arastrma hastanesınde prof e gıdıorum. bakalım ozelde ogrences anlasılan
Anladım canım, bu sefer zamanında gelsin inşallah yaramaz, isim her türlü konuşur zaten :)Yoook 3.cocukla alakasi yok.ilkimde de oyleydik daha dsunmeden 36 haftada erken dogum yaptim dogduktan bi 10 gun sonra koyabildik ismini kuvozden cikinca.
Ikincide yine erken dogum yapagim belliydi ama yine dusunmedik erken dogdu yine benim yaramaz dogduktan sonra karar verip ismini koyduk.saglikla kucagimiza alalim diyip oyle karar veriyoruz.
ne rahatsızlığı vardı kiBugün kontrolumuz var heyecan korku dorukta dua edin bize lütfen hayirlisi ile cikalim. İlk kizimi 20. Haftada kaybettim tamda bu haftalarda öğrenmiştim rahatsizligini. Ve bugün 5. Yili olumunun. bi tarihe denk geldi kontrolumuz öyle çok korkuyorumki.
Cnm bn folice 6.haftada baslams tm doktor decavit magnezyum iyot verdi folici de bitene kadar iç dedi bi 20 günlük folic var hala ama kan ilacı vermedi bana.Arkadaslar dün ki kontrolüm de doktor folic asiti bırak artık kan ilacına baslıcaz dedi
13+1 dim dün. hala folic asit içen var mı acaba aramızda
Bir de benim 5. Aydan sonra cok sikintilarim basliyor benim hamileliklerim cok zor geciyor 2 evladim var Allah bunlara uzun omur versin Allah cocuk sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin derken 3. Ye supriz sekilde hamile kalmisim nasibimizde varmis.Allah benim ve herkesin yardimcisi olsun.benim gibi zor hamilelik geciren azdir herhalde.Anladım canım, bu sefer zamanında gelsin inşallah yaramaz, isim her türlü konuşur zaten :)
Canım senle gunlermiz ayni ben gecen hafta gttim decavit ve demr hapi verdi. Folik asiti birak demedi o yuzdn kutu bitene kadar alcm az kaldı zaten.Arkadaslar dün ki kontrolüm de doktor folic asiti bırak artık kan ilacına baslıcaz dedi
Canım bence mert fırat uyumlu olur rabbim ismi koymayı nasip etsinKızlar isim konusu bizdede muamma oğlumun adını ben koymuştum eşim bunu ben koycam diyor erkek olursa fırat diyor kendi adına oğlumun adınada uygun kıza bişey demedi ben eski isimlerden istiyorum mesela zeynep yanına bişeyler takabilirim oğlumda iki isimli yanına ne yakışır sizce
Ben 13 haftada bıraktım sadece vinalac içiyorum canımArkadaslar dün ki kontrolüm de doktor folic asiti bırak artık kan ilacına baslıcaz dedi
Canım bizde ister istemez aklımıza geliyor akşam çay vakti konuşuyoruz eşimle isim hakkında cinsiyet hakkında doğunca nasıl davranmalıyız büyük kızımıza diye biz konuşmasak kızımız kardeşi hakkındanyorum yapıyo ama konuşmaktan büyük keyif alıyoruz tatlı bir bekleyiş içindeyiz rabbim en kötü günlerimiz böyle olsun çok mutluyuz elhamdülillah sağlıklı sıhhatli huzurla bebişlerimizi büyütmek nasip etsin rabbim hepimize. Birde burda güzel isim fikirleri veriliyor hoşuma gidiyorOglumun adi Umut Nihat.kiziminki Zeynep Zümra.3.cocugumuz dogunca koyariz insallah.hiiiccc suandan dusunupte 6 ay kafami yoramam ne olsun diye.o olmasin bu olsun diye diye rahatimi kacirmaya niyetim yok.
Insan abla yada abiye kardesi icin nasil davrancaz diye dusunmeden edemiyor tek iken evde yanina biri daha geliyor ister istemez bazi cocuklar kiskanclik yapip zarar vermeye de kalkisiyor.cok sukur oglum kizimdan 5 yas buyuk oldugu icin cok anlayisliydi bilincliydi suanda masallah o kadar cok seviyorlarki birbirlerini anlatilmaz....kizim abici abicii diye deli divane surekli opucukler ona.Canım bizde ister istemez aklımıza geliyor akşam çay vakti konuşuyoruz eşimle isim hakkında cinsiyet hakkında doğunca nasıl davranmalıyız büyük kızımıza diye biz konuşmasak kızımız kardeşi hakkındanyorum yapıyo ama konuşmaktan büyük keyif alıyoruz tatlı bir bekleyiş içindeyiz rabbim en kötü günlerimiz böyle olsun çok mutluyuz elhamdülillah sağlıklı sıhhatli huzurla bebişlerimizi büyütmek nasip etsin rabbim hepimize. Birde burda güzel isim fikirleri veriliyor hoşuma gidiyor
Benimde tsh dusuk cikti nodul varmis 2 tane ultrasonda cikti ilac vermedi 1 ay sonra tekrar tahlil yapilcakKızlar kafama takıldı yaa... Biraz uzun yazcam ama konu açmak istemedim kızlar lütfen okur musunuz.. Endişeliyim
Ben 8. haftada devlet hastanesinde kan tahlili oldum TSH vs gibi değerler için....
TSH 3,30 çıktı benim. Devlette ki doktor tüm değerlerin normal dedi.. Sonra aynı tahlil sonuçları ile özele kendi doktoruma gittim. TSH hamileler de 2-2,5 arası olması gerekiyor dedi beni dahiliyeye yolladı.. Bi de ben çok üşüyordum ilk aylar doktora söyledim çok üşüme sancı var dedim. feritin demir vs değerlerim için test yaptırdı... Dahiliyeye gittim.m. kırmızı et tüketir misin dedi bende hafta da en 1 kez tükettiğimi söyledim. Kırmızı et yiyen birine göre düşük dedi bana oroferon demir hapı verdi. B12 çok düşük çıkmış aşırı dedi. dodex iğne verdi kalçadan 5 tane... Bi de TSH için euthxtr mi öyle bi ismi varyanılmıyorsam tiroid hapı verdi 1 gün yarım 1 gün tam aç karnına sabah alacaksın dedi. Sağlık ocağında gebelik takibimi yapan hemşire dedi ki bana (o da hamileymiş) hamileliğin ilk haftaladır tsh değişebilir hormonlar alt üst oluyor sonuçta. Tek bir tahlile bakarak ilaç vermesi doğru değil tekrar test yaptır dedi. sağlık ocağında yaptırdım tekrar test. Bu kez TSH çok düşük çıktı 0,240 larda falan... halbu ki ilacı 1 kez kullandım tiroid ilacını. sonra ilacı veren dahiliye doktoruma tekrar gittim ve böyle endişemi anlattım bana bu ilacın faydası olur zararı olmaz dedi. değer düşük çıktı dedim bu halk sağlığı labaratuar sonuçları farklı çıkar dedi ve ilacın dozunu değiştirdi her gün yarım yani 25 mg al dedi. şu an o günden beri kullanıyorum bana 1 buçuk ay sonra tekrar gel dedi.. Ama ben kullandığım bu ilaçlar konusunda endişeliyim bebeğe zarar verirse yani tek tahlil sonucuna bakarak kullanmaya başladım endişeliyim... Bi de hamileliğin ilk 3 ayı sadece folik asit kullanın diyorlar... Ben tiroid hapı bi de demir hapı kullanıyorum. demir hapını bile hamileliğin 3 ayından sonra veriyorlar genelde ben erken başladım doktor dedi diye . endişeliyim kızlar
Canım böyle bişey hakkında bilgim yok yaşamadım ama anlattıklarına göre başka bi doktora daha git derim 1 buçuk ay bekleme sakın. Biz normal muayene bile 3 hafta yada ayda bir gidiyoruz 15 günde giden arkadaşlar var aramızda. Senin durumun hassas oyüzden 15 günde git değerlerine baktır. İlacı kullan kullanma diyemem ama kesin başka doktora git canım. Geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişiniKızlar kafama takıldı yaa... Biraz uzun yazcam ama konu açmak istemedim kızlar lütfen okur musunuz.. Endişeliyim
Ben 8. haftada devlet hastanesinde kan tahlili oldum TSH vs gibi değerler için....
TSH 3,30 çıktı benim. Devlette ki doktor tüm değerlerin normal dedi.. Sonra aynı tahlil sonuçları ile özele kendi doktoruma gittim. TSH hamileler de 2-2,5 arası olması gerekiyor dedi beni dahiliyeye yolladı.. Bi de ben çok üşüyordum ilk aylar doktora söyledim çok üşüme sancı var dedim. feritin demir vs değerlerim için test yaptırdı... Dahiliyeye gittim.m. kırmızı et tüketir misin dedi bende hafta da en 1 kez tükettiğimi söyledim. Kırmızı et yiyen birine göre düşük dedi bana oroferon demir hapı verdi. B12 çok düşük çıkmış aşırı dedi. dodex iğne verdi kalçadan 5 tane... Bi de TSH için euthxtr mi öyle bi ismi varyanılmıyorsam tiroid hapı verdi 1 gün yarım 1 gün tam aç karnına sabah alacaksın dedi. Sağlık ocağında gebelik takibimi yapan hemşire dedi ki bana (o da hamileymiş) hamileliğin ilk haftaladır tsh değişebilir hormonlar alt üst oluyor sonuçta. Tek bir tahlile bakarak ilaç vermesi doğru değil tekrar test yaptır dedi. sağlık ocağında yaptırdım tekrar test. Bu kez TSH çok düşük çıktı 0,240 larda falan... halbu ki ilacı 1 kez kullandım tiroid ilacını. sonra ilacı veren dahiliye doktoruma tekrar gittim ve böyle endişemi anlattım bana bu ilacın faydası olur zararı olmaz dedi. değer düşük çıktı dedim bu halk sağlığı labaratuar sonuçları farklı çıkar dedi ve ilacın dozunu değiştirdi her gün yarım yani 25 mg al dedi. şu an o günden beri kullanıyorum bana 1 buçuk ay sonra tekrar gel dedi.. Ama ben kullandığım bu ilaçlar konusunda endişeliyim bebeğe zarar verirse yani tek tahlil sonucuna bakarak kullanmaya başladım endişeliyim... Bi de hamileliğin ilk 3 ayı sadece folik asit kullanın diyorlar... Ben tiroid hapı bi de demir hapı kullanıyorum. demir hapını bile hamileliğin 3 ayından sonra veriyorlar genelde ben erken başladım doktor dedi diye . endişeliyim kızlar
Amin canım doğumdan 1 ay sonra bizimkide 5 olcak inşallah anlaşırlar şuan sevgiyle bekliyor kardeşini sonuna kadar severler birbirlerini inşallah.Insan abla yada abiye kardesi icin nasil davrancaz diye dusunmeden edemiyor tek iken evde yanina biri daha geliyor ister istemez bazi cocuklar kiskanclik yapip zarar vermeye de kalkisiyor.cok sukur oglum kizimdan 5 yas buyuk oldugu icin cok anlayisliydi bilincliydi suanda masallah o kadar cok seviyorlarki birbirlerini anlatilmaz....kizim abici abicii diye deli divane surekli opucukler ona.
Insallah sizlerin cocuklarida hemen kardeslerine alisir ve birbirlerini cok sever.
Eutyrox zarar vermez, eksik tiroid hormonunun dışarıdan tamamlanması için hormon ilacıdır o. Bir zararı yok gebelikte. Almazsan be tsh yükselirse zararlı hatta.Kızlar kafama takıldı yaa... Biraz uzun yazcam ama konu açmak istemedim kızlar lütfen okur musunuz.. Endişeliyim
Canım bende hala içiyorum doktor iMoM diye bi ilaç verdi folik asitte 1 haftalık falan kalmıştı bitinceye kadar iç dedi ben devam ediyorum..Arkadaslar dün ki kontrolüm de doktor folic asiti bırak artık kan ilacına baslıcaz dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?