- 10 Nisan 2009
- 9.016
- 10.950
- 448
- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #15.261
Suan nasilsa doguncada oyle olur canim oglumda oyleydiKızlar çok sevecen oluyor galiba benim kızım da büyük heyecanla bekliyor kardeşim diye gelip sürekli sarılıp karnımı öpüyor :) kardeşimle konuşcam diyip karnıma konuşuyor ona besteler bile yapıyorinşallah doğduğundada böyle hisseder kıskançlık yapmaz..
bizde koymayacaktık iki ismi var kızımın kendi annem ben doğuma girince eşime annenin isminide koyalım demiş eşimde benden için istemez demiş annem ben ikna ederim onu tek erkeksin koy oglum bekler demiş bu sefer agzını açtrmıcam karışmasınlarinsanın en güzel anlarına mahvediyorlar ya.Bize de söylemişlerdi ama ben koymadım kızımın tek.ismi var.Hatta kimliği çıkana kadar bekledi.Normalde koyardım beni sinir edip hamile hamile logusa logusa ağlatmasaydi.Neyse düşünmek bile istemiyorum Rabbim Cuma gününün hurmetine herkese sağlıklı hayırlı gönlündeki evladı nasip etsin insallah
Allah allah annen de ilginçmiş kusura bakma. Bari yanında dile getirse fikrini söylersin. Böyle saklı gizli kayınvalideler söyler oğullarına. Kv ismi neydi merak ettim. Annene söyle erkek olursa babanın adını koy demesin bu seferde.yanlış anlama ama şaşırdım annene gerçi iyi niyetli söylemiştir ama karşı taraf haketmesi lazım.bizde koymayacaktık iki ismi var kızımın kendi annem ben doğuma girince eşime annenin isminide koyalım demiş eşimde benden için istemez demiş annem ben ikna ederim onu tek erkeksin koy oglum bekler demiş bu sefer agzını açtrmıcam karışmasınlar
Ay bizim ki cok kucuk daha anlamiyo insallah uzulmez o kadar korkuyorum ki ya uzulurse ya incinirse onu sevmedigimiz hissine kapilirsa diye zarar vermez kardesine yani biliyorum ama iste aceba ne hissederKızlar çok sevecen oluyor galiba benim kızım da büyük heyecanla bekliyor kardeşim diye gelip sürekli sarılıp karnımı öpüyor :) kardeşimle konuşcam diyip karnıma konuşuyor ona besteler bile yapıyorinşallah doğduğundada böyle hisseder kıskançlık yapmaz..
Benim kv de de istedi illa ismimi koyun diye bakti esimde bende istemiyoz geri yan cizdi saka yaptim canim diyeAllah allah annen de ilginçmiş kusura bakma. Bari yanında dile getirse fikrini söylersin. Böyle saklı gizli kayınvalideler söyler oğullarına. Kv ismi neydi merak ettim. Annene söyle erkek olursa babanın adını koy demesin bu seferde.yanlış anlama ama şaşırdım annene gerçi iyi niyetli söylemiştir ama karşı taraf haketmesi lazım.
Benim kardeşimle aramda 20 ay var, tabi kıskanmışım ama hiç zarar verme davranışım yokmuş annemin dediği.Ay bizim ki cok kucuk daha anlamiyo insallah uzulmez o kadar korkuyorum ki ya uzulurse ya incinirse onu sevmedigimiz hissine kapilirsa diye zarar vermez kardesine yani biliyorum ama iste aceba ne hisseder
sorma ya yatmam la kalkmam bır oldu hıcbı bılgı yok cocugun boyunu bıle bılmıorum kalp atısını bıle dınletmedıCnm bana da 12+3de fakultede doçent soylemedi. 13+4de ozele gttm hem eşim de gördü hem 15 dkka fln inceledi güzel baktı bi taraftan bilgi verdi.Yüzde 70 erkek dedj.senin artık bellidir ozele gt bnce
Evet sağlık ocağında ki hemşire tsh 4 e falan da bakılması gerekiyor direk tsh bakıp ilaç vermiş dedi bana.. sağlık ocağında ki sonra dan yaptırdığm tahlillerde tsh 4 falan da vardı ama halk sağlığı labaratuvar sonuçları farklı çıkar dedi. hiç tekrar bu hastanede tahlil yaptır falan demedi dozunu düşürdü devam et dediBenimde tsh dusuk cikti nodul varmis 2 tane ultrasonda cikti ilac vermedi 1 ay sonra tekrar tahlil yapilcak
T3 t4 e de bakilmasi gerekiyor doktorun tam karar verebilmesi icin yinede diger arkadaslar daha ayrintili aydinlatir canim seni.endise etme
Evet haklısın başka doktora daha gitmeliyim sağolCanım böyle bişey hakkında bilgim yok yaşamadım ama anlattıklarına göre başka bi doktora daha git derim 1 buçuk ay bekleme sakın. Biz normal muayene bile 3 hafta yada ayda bir gidiyoruz 15 günde giden arkadaşlar var aramızda. Senin durumun hassas oyüzden 15 günde git değerlerine baktır. İlacı kullan kullanma diyemem ama kesin başka doktora git canım. Geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini
haklısın... Ben tekrar tahlil yaptırayım en iyisi değerlerim ne düzeyde görmek içinEutyrox zarar vermez, eksik tiroid hormonunun dışarıdan tamamlanması için hormon ilacıdır o. Bir zararı yok gebelikte. Almazsan be tsh yükselirse zararlı hatta.
Diğerleri vitamin zaten.
Hemşirenin bilgi birikimi dahiliye uzmanı kadar değildir hemşireler ilaç tavsiye edemez, öyle bir yetkisi yok, yardımcı sağlık personelidirler, doktorum reçete ettiği ilacı uygulama yükümlülükleri vardır sadece.
O yüzden uzman ne diyorsa onu yap sen. Adam/kadın 6+5 sene okul okumuş.
O kadar kısa sürede ilaç kullanmadan tsh'ın o kadar baskılanmaması lazım.
Ben ilaç kullandığım halde 5'ten 3'e düşmüş, ilaç dozunu arttırıcam.
Canım sağlık ocağındaki tahliller çok güvenilir çıkmıyo biz gördük bunu. Bende aynı ilacı kullanıyorum tsh normal çıkıyo çok şükür ama ilacı kesmeyi göze alamıyolar ya yükselirse diye bu ilacın zararı yok ve çok önemli bu hormon. Ayda 1 kan veriyorum t4 tsh başka benzer hormonlarada bakılıyo. Ben farklı 2 hastanenin doktoruna gittim biri dahiliye biri endokrin hepsi kullan diyo ilacı.Kızlar kafama takıldı yaa... Biraz uzun yazcam ama konu açmak istemedim kızlar lütfen okur musunuz.. Endişeliyim
Ben 8. haftada devlet hastanesinde kan tahlili oldum TSH vs gibi değerler için....
TSH 3,30 çıktı benim. Devlette ki doktor tüm değerlerin normal dedi.. Sonra aynı tahlil sonuçları ile özele kendi doktoruma gittim. TSH hamileler de 2-2,5 arası olması gerekiyor dedi beni dahiliyeye yolladı.. Bi de ben çok üşüyordum ilk aylar doktora söyledim çok üşüme sancı var dedim. feritin demir vs değerlerim için test yaptırdı... Dahiliyeye gittim.m. kırmızı et tüketir misin dedi bende hafta da en 1 kez tükettiğimi söyledim. Kırmızı et yiyen birine göre düşük dedi bana oroferon demir hapı verdi. B12 çok düşük çıkmış aşırı dedi. dodex iğne verdi kalçadan 5 tane... Bi de TSH için euthxtr mi öyle bi ismi varyanılmıyorsam tiroid hapı verdi 1 gün yarım 1 gün tam aç karnına sabah alacaksın dedi. Sağlık ocağında gebelik takibimi yapan hemşire dedi ki bana (o da hamileymiş) hamileliğin ilk haftaladır tsh değişebilir hormonlar alt üst oluyor sonuçta. Tek bir tahlile bakarak ilaç vermesi doğru değil tekrar test yaptır dedi. sağlık ocağında yaptırdım tekrar test. Bu kez TSH çok düşük çıktı 0,240 larda falan... halbu ki ilacı 1 kez kullandım tiroid ilacını. sonra ilacı veren dahiliye doktoruma tekrar gittim ve böyle endişemi anlattım bana bu ilacın faydası olur zararı olmaz dedi. değer düşük çıktı dedim bu halk sağlığı labaratuar sonuçları farklı çıkar dedi ve ilacın dozunu değiştirdi her gün yarım yani 25 mg al dedi. şu an o günden beri kullanıyorum bana 1 buçuk ay sonra tekrar gel dedi.. Ama ben kullandığım bu ilaçlar konusunda endişeliyim bebeğe zarar verirse yani tek tahlil sonucuna bakarak kullanmaya başladım endişeliyim... Bi de hamileliğin ilk 3 ayı sadece folik asit kullanın diyorlar... Ben tiroid hapı bi de demir hapı kullanıyorum. demir hapını bile hamileliğin 3 ayından sonra veriyorlar genelde ben erken başladım doktor dedi diye . endişeliyim kızlar
Hosgeldin tatlim rabbim saglikla nasip etsin insallah takvim kur istersen takip edersin hesap bilgilerini duzenleye gir asagilarda takvim var 9-11-2016 ordaki bosluga tarihi yaz canim 3 subat 9 kasimada tahmini dogum canim saglikla kalinMerhaba kizlarrrr beni de araniza alir misiniz?
Kisaca kendimden bahsedeyim gecen yil 18 haftalik gebeligim sonlandirildi suan yeniden hamileyim
Sat 3 subat ama 4 gun geriden geliyoruz.
Henuz cinsiyet ogrenmedik.
Ikili test cok sukur iyi geldi.
Benden simdilik bu kadar :)
EtikketlerkenKızlar bu gün randevum vardı . Doktor yine cinsiyetle ilgili yorum yapmadısizin bir tahmininiz varmı. Mevhibe Meyra ,Aydede 88 etiketlemeyi çözemedim.
Bizde tam tersi oldu ilk çocukta erkek olduğunu söyledik yok ben kız hissediyorum diyor Bebek battaniyeleri pembe ördüğü kazaklar pembe sinir oldu eşim hiç birini giydirmedi anne biz sana erkek dedik hala ne kız muhabbeti yapıyorsun dedi oğlum olmaz sandı herhalde dedim bende görümcelerim ve eltinin hep ilk çocukları kız olunca bende de onpotansiyali gördüm birde isim Peygamber ismi diye eşim Yusuf istedi meğer ölen amcasının ismi Yusuf'muş koydurmam Allah koydurmam babası dururken amcasını koydu derler diye ne muhabbetler dönmüştü eşim bana söylemedi bile boşver sen onları dedi hepinsanın en güzel anlarına mahvediyorlar ya.Bize de söylemişlerdi ama ben koymadım kızımın tek.ismi var.Hatta kimliği çıkana kadar bekledi.Normalde koyardım beni sinir edip hamile hamile logusa logusa ağlatmasaydi.Neyse düşünmek bile istemiyorum Rabbim Cuma gününün hurmetine herkese sağlıklı hayırlı gönlündeki evladı nasip etsin insallah
bende şimdi nette biraz araştırma yaptım hamileliğin 20. haftalarına kadar bebek anneden alıyormuş bu hormonu o yüzden önemliymiş. ben şimdi çarşamba gününe randevu aldım tekrar tahlil yaptırcam bakalım değerler ne durumdaCanım sağlık ocağındaki tahliller çok güvenilir çıkmıyo biz gördük bunu. Bende aynı ilacı kullanıyorum tsh normal çıkıyo çok şükür ama ilacı kesmeyi göze alamıyolar ya yükselirse diye bu ilacın zararı yok ve çok önemli bu hormon. Ayda 1 kan veriyorum t4 tsh başka benzer hormonlarada bakılıyo. Ben farklı 2 hastanenin doktoruna gittim biri dahiliye biri endokrin hepsi kullan diyo ilacı.
Bende 12-de gıtdım amma doktor dedı erken soylemeye ılk ıkısınde de pıpı gıbı gosukuyor anca 16cı haftada bellı oluyormusCanim 12 hafta da söyledi doktor
Usg de 12+6 da gorunuyor haftan canim takvimin 1 hafta geriden geliyor 21 kasim tahmini dogum galibaKızlar bu gün randevum vardı . Doktor yine cinsiyetle ilgili yorum yapmadısizin bir tahmininiz varmı. Mevhibe Meyra ,Aydede 88 etiketlemeyi çözemedim.
Ay ne guzel evet bana senın gıbı tecrubelı anneler lazım kı desın olurmu olmazmıCanim 3. Hamileligim benim tecrube kazaniyorz birz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?