2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benimde b12 90 çıkmıştı canm alt sinir 120 idi bir ay önce demir hapimib12 içeren hap oarak değiştirdim bide haftada üç kez decavit alıyorum ondada b12 var...bugünde kan verdmbakalim yukselcekmi senin kac canm
benim de 105 çıktı canım bakalım dr.um ne diyecek ben elevit kullanıyorum onda da var b12 peki düşük olmasının nasıl bir zararı oluyor bebeği etkiler mi?

Canmya bise sorcam rahim ağzı inceligiyle uzunluğu ayni sey degil dimi cunku bende incelme vardi ama doktor müdahale etmedi 2,7 ydi uzunluk değildir dimi bu bende çok skntili geciriyorumda şimdi bunu görünce tedirgin oldum

vallahi hayatim burda ebe hic de pahali birsey degil. ama 8ay kursa giden ebe oluyor. simdi bi o var, bir de on sene okula gitmis ve bir o kadar da tecrube edinmis doktor var. vallahi guvenemedim yani ne yalan soyliyeyim. bir de komplikasyon aninda direk hastaneye tasiyorlar, yani ebe karismiyor ve dogumun yarisinda acile ambulansla gidiyorsun. ben bunu duyunca dehsete kapildim! birde benim yasadigim sehirde ebe dogumunu kabul eden tek hastane var o da 45 dk arabayla benim evime.
normal, komplike olmayan bir dogumu rahatlikla gerceklestirebiliyorlarmis ama...
neyse benim doktorum bana cok yakin, hastanem de oyle. ve dogum yapacagim hastanenin kadin dogum departmaninin basi benim doktorum. biraz soguk bir adam ama isini cok iyi yapiyor ve ben de cok memnunum.

suda dogum olayini hic arastirmadim. ama ebeler evde plastik havuz icinde yapiyorlarmis. ne bileyim beni evde ebe olayi hic sarmadi yaa...

hipno birth olayi da ne yazik ki bana uygun degil. cunku ben hipnoz edilemiyorum. vakti zamaninda sigarayi birakmak icin basvurmustum, psikolog bazi insanlar hipnoz edilecek kadar rahatlayamaz sen de onlardan birisin deyip parami geri verip gondermisti beni. allahtan 2.5 sene once kendi kendime birakabildim sigarayi :) onun da bir komplike yani hakikaten benim gibi panik insanlar hipnoz edilse bile dogum ortasinda o rahatlama ani mi diyeyim artik neyse ordan cikabiliyorlarmis.

yani bakarsak her dogum yonteminin bir negatif yani var. ama sanirim ben sadece egitimden dolayi ve uymak zorunlu olduklari yasalari dusununce bile doktor ve hastaneyi tercih ediyorum.

benim de 105 çıktı canım bakalım dr.um ne diyecek ben elevit kullanıyorum onda da var b12 peki düşük olmasının nasıl bir zararı oluyor bebeği etkiler mi?
Canım şöyle benim ozeldeki doktorum çocuğa bise olmaz sende kanszlik dolayısıyla halsizlik yapar dedi ama bugünkü devletteki doktoruma internette zeka geriligi vs yaziyo dedimde yani senden alir ama onemli bi vitamin dusuk olmamasi gerek dedi cocugun zeka icin anlamadim ikiside farkli konustu yani saglik ocagindaki doktor b12 ignesi yapalim dedi ama ben istemedim o ileri evre yarardan cok zarari olmasin diye

24 haftalığız
Canım basta bana da dedı Dr ama o zaman 15. Haftadaydım 24. Haftaya kadar düzelmesi lazım o zaman bakarız onemlı olan daha sonrası demıstı coraspın verılıyor canım devam ederse ıstersen Dr una Danış ama korkma genelde düzelen bır durum Dr un dedıgı gıbı tuzu kesmen lazım beyaz ekmek dahıl bu arada bıraz dıkkat edersen düzenliyor

sizin geçti mi?nelere dikkat ettiniz?

sizin geçti mi?nelere dikkat ettiniz?
Bana Dr boyle bırsey dedıgınde 15. Haftadaydım ozeldekı Dr um bu haftalarda herkesde olur nıye bunu söylemıs dedı kızdı Devlettekı Dr uma 24. Hafta Bıda baktılar çıkmadı bısey ben zaten beyaz ekmek abur çubur hıc yemedm hamılelıgımde bıraz tuzu kestım suan oyle bırseyım yok

çok sevindim ,bende dikkat edicem bundan sonra teşekkür ederim

aha yakalandim! ahahahahh
yaa azicik surdummm.. ablamlar burdaydi ya hep birlikte guzel bir yemek yemege gittik, o gun suslendim biraz. yoksa ayda yilda bir yani. her gun oje kullanmiyorum.
Hmmm asetonla çıkarırken elini iyice durula annesi neyse bende ojeli geziyosun hep sandım

Bence normal yada sezeryan hic farketmiyor. Bu is kolay degil. İcimizden bi can cikiyor.
Bana dr um normalndogum yapabilirsin ama biraz zortlanicaksin cunku rahim agzin biraz yukarda demisti. Oglumda hep yukardaydi son ana kadar. Kac km yol yurudum bilmiyroum insin asagiya diye
Annem dogum yaptigini bile anlamamis o kadar kolay olmus kardesimde. Bense epey zorlandim.

Canmya bise sorcam rahim ağzı inceligiyle uzunluğu ayni sey degil dimi cunku bende incelme vardi ama doktor müdahale etmedi 2,7 ydi uzunluk değildir dimi bu bende çok skntili geciriyorumda şimdi bunu görünce tedirgin oldum
Sanırım uzunluk cnm bak aşağıda bi açıklama ekledim ordan okuyabilirsin ama panik yapma doktorunla görüş için rahat etnezse başka doktora git derim bu konuyula ilgli riskli gebelik uzmanları var onlar daha bilgili sen kaç haftalık gebesin cnm

slm arkadaslar bende gebeyim size bi sorum olacak bebegunizin hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz bu arada 24 haftaligim
Canım açıkçası canları ne Zaman hissederse :) senin döneminde günde 1kez hissettiğim de oldu.. Hareket halinde iken bebiş salındığı için uyurmus bi de gün içinde az hissetmek normal

O özellik sadece mamada ise yarar canım. Suyu 100°Cye ısıtıp 40°Cye düşürüyor. Sen kendin sogutmuyorsun yani.
Arcelikte de varmış ayni özellik simdi merak ettim baktım
Aslında bi bakıma iyi bakalım alırsak kullanacak mıyız arçelik annem kullanıyor çok memnun seninkide baya tuzlu ve harika bence bakalım yakında almam lazım

yani evet haklısın
neresinden baksam ay şunun şusu var bunun busu.
biliyor musun bir kere doktoruna güvendin mi kendini ona bırakmak en iyisi galiba

ben de artık epizyo gerekirse doktoruma bırakıcam. cünkü cidden o kadar doktor içinden bende güven uyandıran bu kadın oldu.
doktorumuza güvenelim, oluruna bırakalım

hic sorma bende hep sola yatmaktan sol tarafim uyusuyor,omuzlarim tutuluyor bazen yuksek yastikta yatiyorum iyi geliyor.sende dene canim.benimde detaylida makat gelis yaziyordu doktoruma sordum.daha cok erken son zamanlar belli olur bebegin pozisyonu dedi.32 den sonra donermis.son anda bile donen oluyor.simdiden bebek ters diye uzmeyelim kendimizi.biz taktikca bebekler sanki inada mi biniyor ne

Brn sadece sirt ustu yatabikiyorum canim. Zaten oglumda emzirdigim donemde soluma yatmaktan boyun fitigi olustu. Soluma yatmam epey zor. Ya yuzustu ya sirt ustu yatmam laizm. Yuzustu zaten hic olmuyo.yatmak buyuk problem benim icin

Aslında bi bakıma iyi bakalım alırsak kullanacak mıyız arçelik annem kullanıyor çok memnun seninkide baya tuzlu ve harika bence bakalım yakında almam lazım
Canım homend düşünüyosan bende %50 indirim kuponu var kullanmıcam istersen verebilirime bebekten gelmişti 1 martta sonmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…