- 24 Aralık 2014
- 819
- 1.222
- 33
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #36.661
benim de 105 çıktı canım bakalım dr.um ne diyecek ben elevit kullanıyorum onda da var b12 peki düşük olmasının nasıl bir zararı oluyor bebeği etkiler mi?Benimde b12 90 çıkmıştı canm alt sinir 120 idi bir ay önce demir hapimib12 içeren hap oarak değiştirdim bide haftada üç kez decavit alıyorum ondada b12 var...bugünde kan verdmbakalim yukselcekmi senin kac canm
Canmya bise sorcam rahim ağzı inceligiyle uzunluğu ayni sey degil dimi cunku bende incelme vardi ama doktor müdahale etmedi 2,7 ydi uzunluk değildir dimi bu bende çok skntili geciriyorumda şimdi bunu görünce tedirgin oldumCnm benim 20+6 günlük iken normal doktorum muayenesinde karından farketti daha sonra alttan da baktı rahim ağzı uzunluğu 4,5 5 cm olması gerekirken benim rahim ağzı uzunluğu 3 cm é düşmüş bebeğin su kesesi rahim ağzında huni oluşturmuş buna rahim ağzı yetmezliği deniyor bebek büyüdükçe rahim kaslarım yeterince taşıyamadığı için rahim ağzında açılma Meydana geliyormuş bunu ÖNLEMEK için acil serklaj ameliyat oldum yani rahim ağzıma dikiş atıldı cnm operasyonum resmi aşağıda var Eki Görüntüle 1769603 çalışıyordum rapor aldım ameliyatdan sonra hep yattım yatmaya da devam ediyorum sadece tuvalet için kalkıyorum sen doktoruna sor kaç cm miş karından baktığında bi sıkıntı varsa alttan da baktırabilirsin
keşke evde dogurma şansım olsa. en çokta suda dogum olayı ve hypnobirth diyorlar sanırım bunlar ilgimi çekiyor.
tabi başımızda bi ebe olacak hatta bir doktor da olsa daha iyi ki acil durumda mudahale edebilsin.
ama bunlar çok pahalı şeyler ve gücümüz ne yazık ki yetmez.
hastaneeee yolları taştan..
ahh sen çıkardın beni beni baştaaaaaaaaaaaaaaaaan
Canım şöyle benim ozeldeki doktorum çocuğa bise olmaz sende kanszlik dolayısıyla halsizlik yapar dedi ama bugünkü devletteki doktoruma internette zeka geriligi vs yaziyo dedimde yani senden alir ama onemli bi vitamin dusuk olmamasi gerek dedi cocugun zeka icin anlamadim ikiside farkli konustu yani saglik ocagindaki doktor b12 ignesi yapalim dedi ama ben istemedim o ileri evre yarardan cok zarari olmasin diyebenim de 105 çıktı canım bakalım dr.um ne diyecek ben elevit kullanıyorum onda da var b12 peki düşük olmasının nasıl bir zararı oluyor bebeği etkiler mi?
Canım basta bana da dedı Dr ama o zaman 15. Haftadaydım 24. Haftaya kadar düzelmesi lazım o zaman bakarız onemlı olan daha sonrası demıstı coraspın verılıyor canım devam ederse ıstersen Dr una Danış ama korkma genelde düzelen bır durum Dr un dedıgı gıbı tuzu kesmen lazım beyaz ekmek dahıl bu arada bıraz dıkkat edersen düzenliyor24 haftalığız
sizin geçti mi?nelere dikkat ettiniz?Canım basta bana da dedı Dr ama o zaman 15. Haftadaydım 24. Haftaya kadar düzelmesi lazım o zaman bakarız onemlı olan daha sonrası demıstı coraspın verılıyor canım devam ederse ıstersen Dr una Danış ama korkma genelde düzelen bır durum Dr un dedıgı gıbı tuzu kesmen lazım beyaz ekmek dahıl bu arada bıraz dıkkat edersen düzenliyor
Bana Dr boyle bırsey dedıgınde 15. Haftadaydım ozeldekı Dr um bu haftalarda herkesde olur nıye bunu söylemıs dedı kızdı Devlettekı Dr uma 24. Hafta Bıda baktılar çıkmadı bısey ben zaten beyaz ekmek abur çubur hıc yemedm hamılelıgımde bıraz tuzu kestım suan oyle bırseyım yoksizin geçti mi?nelere dikkat ettiniz?
çok sevindim ,bende dikkat edicem bundan sonra teşekkür ederimBana Dr boyle bırsey dedıgınde 15. Haftadaydım ozeldekı Dr um bu haftalarda herkesde olur nıye bunu söylemıs dedı kızdı Devlettekı Dr uma 24. Hafta Bıda baktılar çıkmadı bısey ben zaten beyaz ekmek abur çubur hıc yemedm hamılelıgımde bıraz tuzu kestım suan oyle bırseyım yok
Evet tatlim ya cok rahat oldu özellikle calisanlar icin cok kullanışlıAaa öyle bi özellikte mi varmışbizim için çok iyi o zaman .. Acaba çelik mi, çam mi iyi
Hmmm asetonla çıkarırken elini iyice durula annesiaha yakalandim! ahahahahh
yaa azicik surdummm.. ablamlar burdaydi ya hep birlikte guzel bir yemek yemege gittik, o gun suslendim biraz. yoksa ayda yilda bir yani. her gun oje kullanmiyorum.
Bence normal yada sezeryan hic farketmiyor. Bu is kolay degil. İcimizden bi can cikiyor.benim gönlüm de hep normalden yana, vücut için de aslında gerekli olan o. bide dediği şans işi bence çatı muayenesinde sanırım doktor yönlendirir doğumun nasıl olacağını, kimisi rahat doğurur kimisi de zorlanır yırtığı olur biraz bize de iş düşüyor, kuvvetli ıkınmak gerekli bağırdıkları zaman ıkınma gücü azalıyor mesela veya ıkınmayı kesince bebeğin kafası içeri geri kaçıyor tekrar çıkarmak için ekstra güç gerekiyor e annede enerji kalmıyor falan mesela
Sanırım uzunluk cnm bak aşağıda bi açıklama ekledim ordan okuyabilirsinCanmya bise sorcam rahim ağzı inceligiyle uzunluğu ayni sey degil dimi cunku bende incelme vardi ama doktor müdahale etmedi 2,7 ydi uzunluk değildir dimi bu bende çok skntili geciriyorumda şimdi bunu görünce tedirgin oldum
Canım açıkçası canları ne Zaman hissederse :) senin döneminde günde 1kez hissettiğim de oldu.. Hareket halinde iken bebiş salındığı için uyurmus bi de gün içinde az hissetmek normalslm arkadaslar bende gebeyim size bi sorum olacak bebegunizin hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz bu arada 24 haftaligim
O özellik sadece mamada ise yarar canım. Suyu 100°Cye ısıtıp 40°Cye düşürüyor. Sen kendin sogutmuyorsun yani.Mama vermek istemiyorum aslında ama başka bisey içinde lazım olabilir mi o özellik sence
Aslında bi bakıma iyi bakalım alırsak kullanacak mıyızO özellik sadece mamada ise yarar canım. Suyu 100°Cye ısıtıp 40°Cye düşürüyor. Sen kendin sogutmuyorsun yani.
Arcelikte de varmış ayni özellik simdi merak ettim baktım
Oy oy Mirandamizim göbüsüne de bebişine de maşallah gelsin o zaman
yani evet haklısınvallahi hayatim burda ebe hic de pahali birsey degil. ama 8ay kursa giden ebe oluyor. simdi bi o var, bir de on sene okula gitmis ve bir o kadar da tecrube edinmis doktor var. vallahi guvenemedim yani ne yalan soyliyeyim. bir de komplikasyon aninda direk hastaneye tasiyorlar, yani ebe karismiyor ve dogumun yarisinda acile ambulansla gidiyorsun. ben bunu duyunca dehsete kapildim! birde benim yasadigim sehirde ebe dogumunu kabul eden tek hastane var o da 45 dk arabayla benim evime.
normal, komplike olmayan bir dogumu rahatlikla gerceklestirebiliyorlarmis ama...
neyse benim doktorum bana cok yakin, hastanem de oyle. ve dogum yapacagim hastanenin kadin dogum departmaninin basi benim doktorum. biraz soguk bir adam ama isini cok iyi yapiyor ve ben de cok memnunum.
suda dogum olayini hic arastirmadim. ama ebeler evde plastik havuz icinde yapiyorlarmis. ne bileyim beni evde ebe olayi hic sarmadi yaa...
hipno birth olayi da ne yazik ki bana uygun degil. cunku ben hipnoz edilemiyorum. vakti zamaninda sigarayi birakmak icin basvurmustum, psikolog bazi insanlar hipnoz edilecek kadar rahatlayamaz sen de onlardan birisin deyip parami geri verip gondermisti beni. allahtan 2.5 sene once kendi kendime birakabildim sigarayi :) onun da bir komplike yani hakikaten benim gibi panik insanlar hipnoz edilse bile dogum ortasinda o rahatlama ani mi diyeyim artik neyse ordan cikabiliyorlarmis.
yani bakarsak her dogum yonteminin bir negatif yani var. ama sanirim ben sadece egitimden dolayi ve uymak zorunlu olduklari yasalari dusununce bile doktor ve hastaneyi tercih ediyorum.
hic sorma bende hep sola yatmaktan sol tarafim uyusuyor,omuzlarim tutuluyorgünaydın kızlar
valla yeni aklıma geldi. benim doktor da herşey yolunda. ama bebek ters. soluna yat dedi. sol tarafım çürüdü zaten agrıya agrıya. dün bütün gece sola yatacağım diye kastım kendimi. bende anlamadım daha 27 haftalık nasıl ters oluyor ki. yine de doktorumu dinlemeye çalışıyorum sol yanım çürüdü çürüdü
Brn sadece sirt ustu yatabikiyorum canim. Zaten oglumda emzirdigim donemde soluma yatmaktan boyun fitigi olustu. Soluma yatmam epey zor. Ya yuzustu ya sirt ustu yatmam laizm. Yuzustu zaten hic olmuyo.yatmak buyuk problem benim icinSelam Kızlar
Yatarken sola doğru yatma muhabbeti var ya elimden geldiğince yatıyorum bazen öylece uyandığım bile oluyor ama sonra kalça ağrısından ölüyorum bazen kendimi sırt üstü yatarken bazen de sağ tarafa yatarken buluyorum sizde durumlar nasıl? Bir de mesela bir süre oturup kalktıktan sonra kasıklarımda ve rahimde kasılma oluyor
Canım homend düşünüyosan bende %50 indirim kuponu var kullanmıcam istersen verebilirimAslında bi bakıma iyi bakalım alırsak kullanacak mıyızarçelik annem kullanıyor çok memnun seninkide baya tuzlu ve harika bence bakalım yakında almam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?