- 14 Eylül 2015
- 2.104
- 2.542
- 83
- 32
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #41.321
Teşekür ederim tatlımMaaşallah size annesi göbüşünüz çok tatlı
Canim bazen bende sen gibi düşünüyorum nasıl tutucam nasıl yikiycam küçücük tırnaklarını nasıl keserim diye sonra diyorum ki ben onu gördüğüm an kucağıma aldığımda benden güçlüsü olmayacak benim kadar iyi ona kimse bakamaz hem sonra ben gibi bir sürü acemi anne var maşallah buyutmusler bakıyorlar benim neyim eksik deyip kendimi motive ediyorum ve mayis gelsin de alayım kucağıma diye sabırsızlanıyorum bence sende öyle yap insanın kendi bebeği başka olur eskiyi unut
Çok güzel olmuş canımIyi akşamlar kizlarr...17,5 liraya mal ettiğim kızımın kapı süsü
Yok canım normal salaş bi elbise şimdi mutluyuz dogumdan sonra en büyük sorunumuz olcak çatlaklar göbekAmaan varsın olsun bi daha ne zaman böyle rahat gobegimizle mutlu olucaz bu arada elbisen hamile elbisesi mi çok şık duruyo bende artık hamile elbisesi almaya baslim diyorjm
Canım benim ilkinde hemen gelmedi 2 gün sonra tam olarak geldi.bu yüzden bebeğim ateşlendi sıvısız kaldığı için.o minicik eline serum takmışlardıHerkese mrb, kızlar bu süt olayı hemen gelır mı aç kalmasın bebekler fıkra olan varmı
Ne güzel anlatmışsın canım.benim bizde inşallah kolayca alisicaz anneligeeryesil
kizlar yegenimi ilk elime aldigimda, sanirim dogmasindan yarim saat sonra falandi, ciglik cigliga alin bunu elimdeeeeen diye bagirmistim.
yanimda tabi bi suru buyuk vardi bebegin babanesi gibi. tabi bebegi hemen almislardi benden. ama gece olup da ablamin yaninda refakatci kalan iki kisiden biri olunca, bebegi mecbur tutmak zorunda kalmistim. ama bu konuda hemsireler o kadar iyi ki anlatamam size. bebegin neresini destekleyecegimi, nasil tutarsam gazini cikaracagimi, ablamin emzirirken nasil durmasi gerektigini hep anlatmislardi bana. ablam sezaryen oldugu icin hep ben yardimci olmustum bu konularda, ve inanin insan cabucak ogreniyor. hatta oyle ki, o bebek geldigi andan itibaren, daha onceki yasaminiz nasildir nedir onu dahi hatirlayamiyorsunuz.bu arada parantez acayim ben hayatimda bebek tutmamistim yegenime kadar. kuzenlerimin dahi hepsi ya yasitimdir ya da buyuktur benden.
tirnak olayina gelince. ilk zamanlar tirnak kesmek gercekten cok urkutucu. ama bu yumusak torpuler oluyor ya, onlar cok kullanisli. hem bebisin canini yakicam diye korkmuyorsunuz, hemde incecik tirnaklari hemen torpuleniveriyor.
biz de ilk yegenimi yikadigimizda elimiz ayagimiz birbirene girmisti. ama inanin bilen bir buyuk hep oluyor yaninizda. ve onlar ne kadar hatirlamadiklarini soyleseler de yine de biliyorlar. bence en onemli olan bebegin aglamasindan korkmamak. o hayatinda ilk defa banyo yaptiginda korkuyor ve dogal olarak aglamaya basliyor. bebegin aglamasi biz anneleri telaslandirmamali. o sadece bebegin kominikasyon yontemi. bir de onemli olan suyun derecesinden emin olmak. biz yegenimde suya dirsek sokup bakiyorduk yaniyor muyuz diye ama ben oglum icin banyo termometresi aldim. bir de hersey hazir olmali. mesela banyosu bittikten sonra hemen sarmak icin havlusunu acip yaniniza koyun. emzirmeye hazirlikli olun. bebe yagi, bezi hep elinizin altinda olsun.
canim benim tabii ki de alisacagiz... korku da cesaret de anneligin ilk getirilerinden :)Ne güzel anlatmışsın canım.benim bizde inşallah kolayca alisicaz annelige
Ayy iyi ki varsınız valla şimdi kendimi süper anne gibi hissettim yapicam ben ya herşeyini en güzeliyle
Bende senin gibi sünnet düşünüyorum hem anestezi olmadan çok iyi gerçekten evet ya yazar yazar dururum size artık ben ne yapicammm ben bunla diyecanim benim tabii ki de alisacagiz... korku da cesaret de anneligin ilk getirilerinden :)
ben de simdi hatirlayamadigim seyleri dusunuyorum. gobegini nasil temizliyorduk misal. iki uc gunde dusmustu yegenimin. ve sanirim ben hic pansumanini yapmadim... bir de ben oglumu sunnet ettirecegim. onun da pansumanini hic yapmadim. arada aklima geliyor boyle nasil olur ki diye. ama muhakkak olur. hemsireler, doktorlar, anneler bosuna mi yanimizdalar? hic olmadan, biz variz burda :)
Herkese mrb, kızlar bu süt olayı hemen gelır mı aç kalmasın bebekler fıkra olan varmı
muhakkak sekerim. senin dogumun benden iki hafta kadar once. bizimkiler sirasini beklerse, sen artik tecrubeli bir anne olacaksin o zamana. bana akil verir, yol gosterirsin... ozellikle su sunnet konusunda! hem en iyi yolun hemencicik yapilmasi oldugunu dusunuyorum hem de cok tedirginim bu konudaBende senin gibi sünnet düşünüyorum hem anestezi olmadan çok iyi gerçekten evet ya yazar yazar dururum size artık ben ne yapicammm ben bunla diye
Hem onlar bizim yavrularımız en çok bizi sevicekler ki sevgimiz yeter
Sen ne yapmışsın böyleeharika olmuş insan giymeye kıyamaz, giydi mi? ben böyle bir şeye başlamaya cesaret edemezdim artık usta olmuşsun
Ben de aldım 3 lü takımdan, boy ve kilon kaç bilmiyorum ama bedenler geniş o yüzden ben S aldım ve kalitesi hoşuma gitti
Ayy ben ve tecrübe inşallah ya yaptığımız herşeyi anlatırım artık yardımı dokunacak bisey olursa yedik içtik kustuk diyemuhakkak sekerim. senin dogumun benden iki hafta kadar once. bizimkiler sirasini beklerse, sen artik tecrubeli bir anne olacaksin o zamana. bana akil verir, yol gosterirsin... ozellikle su sunnet konusunda! hem en iyi yolun hemencicik yapilmasi oldugunu dusunuyorum hem de cok tedirginim bu konuda
Canım ben de 163 boy, 65 kiloyum şu anda bana hangi bedeni olur ki acabaŞöyle söyleyeyim tatlım ben 161 boy 76 kiloyken üclü takımı L aldım oldu bana ikiliyi de M aldım o tam oturdu bana paçada iyi oldu
Canim ne güzel içimizden geçenleri paylasmissin. Bizde öyle canım kucagimiza aldığımız an herşeyi yapabilme gücünde olacağız. Dediğin doğru canım banyoda, alt acmada herşeyi yanımızda bulundurmak lazım ki o an panik olmamak gerek. Tirnak konusunda da o iş esimde şimdiden ben manikurunu yaparım prensesimin diyo ben o yaparken ortamdan kaçmam lazim yoksa içim çok fena olur :)eryesil
kizlar yegenimi ilk elime aldigimda, sanirim dogmasindan yarim saat sonra falandi, ciglik cigliga alin bunu elimdeeeeen diye bagirmistim.
yanimda tabi bi suru buyuk vardi bebegin babanesi gibi. tabi bebegi hemen almislardi benden. ama gece olup da ablamin yaninda refakatci kalan iki kisiden biri olunca, bebegi mecbur tutmak zorunda kalmistim. ama bu konuda hemsireler o kadar iyi ki anlatamam size. bebegin neresini destekleyecegimi, nasil tutarsam gazini cikaracagimi, ablamin emzirirken nasil durmasi gerektigini hep anlatmislardi bana. ablam sezaryen oldugu icin hep ben yardimci olmustum bu konularda, ve inanin insan cabucak ogreniyor. hatta oyle ki, o bebek geldigi andan itibaren, daha onceki yasaminiz nasildir nedir onu dahi hatirlayamiyorsunuz.bu arada parantez acayim ben hayatimda bebek tutmamistim yegenime kadar. kuzenlerimin dahi hepsi ya yasitimdir ya da buyuktur benden.
tirnak olayina gelince. ilk zamanlar tirnak kesmek gercekten cok urkutucu. ama bu yumusak torpuler oluyor ya, onlar cok kullanisli. hem bebisin canini yakicam diye korkmuyorsunuz, hemde incecik tirnaklari hemen torpuleniveriyor.
biz de ilk yegenimi yikadigimizda elimiz ayagimiz birbirene girmisti. ama inanin bilen bir buyuk hep oluyor yaninizda. ve onlar ne kadar hatirlamadiklarini soyleseler de yine de biliyorlar. bence en onemli olan bebegin aglamasindan korkmamak. o hayatinda ilk defa banyo yaptiginda korkuyor ve dogal olarak aglamaya basliyor. bebegin aglamasi biz anneleri telaslandirmamali. o sadece bebegin kominikasyon yontemi. bir de onemli olan suyun derecesinden emin olmak. biz yegenimde suya dirsek sokup bakiyorduk yaniyor muyuz diye ama ben oglum icin banyo termometresi aldim. bir de hersey hazir olmali. mesela banyosu bittikten sonra hemen sarmak icin havlusunu acip yaniniza koyun. emzirmeye hazirlikli olun. bebe yagi, bezi hep elinizin altinda olsun.
Canim bende de vajinal varis var galiba. Agri degilde acima bu sanki.Canım sürekli devam ediyo ne yazıkki arada bir olmuyotek taraflı olduğu için çatı olamaz diyorum. Varis büyük ihtimal
ay canim artik sunnet dugun gunu olmuyor ki. hastane de oluyor, cocuk iyilesiyor ondan sonra dugune gidip o da herkesle bir egleniyor. o yuzden kucukken de olsa, buyukken de olsa ayni hesap bence.Ayy ben ve tecrübe inşallah ya yaptığımız herşeyi anlatırım artık yardımı dokunacak bisey olursa yedik içtik kustuk diye
Eşimi ikna etmedim ama daha kendisi de öyle sünnet olmuş istemiyo o yüzden büyüsün diyo ailede bi tek ona sünnet düğünü yapmamışlar adamın hala içinde kalmış paşalar gibi yapicam herseyini diyo
ayyy ne sanslisin. benim esim kedimizin tirnaklarini bile kesemiyor :)Canim ne güzel içimizden geçenleri paylasmissin. Bizde öyle canım kucagimiza aldığımız an herşeyi yapabilme gücünde olacağız. Dediğin doğru canım banyoda, alt acmada herşeyi yanımızda bulundurmak lazım ki o an panik olmamak gerek. Tirnak konusunda da o iş esimde şimdiden ben manikurunu yaparım prensesimin diyo ben o yaparken ortamdan kaçmam lazim yoksa içim çok fena olur :)
Canimm kuzenimde oyleydi. İki yasina kadar emzirdi kizcesini olyr bi sekilde hic endiselenmekızlar ben şimdi lansinoh göğüs ucu kremi mamajoo ilk hediyem seti ve sevi bebenin 7li bakım setini aldım. göğüs ucu kremi gelir gelmez bende kullanmaya başlıcamm. bide benim göğüs ucum yok yaaa. yani yok derken çok az yatsı bişey. cocuk nereyi tutucak nasıl emecek çok merak ediyorum. çıkar diolar ama çok ümitsizim. göğüs ucu çıkarıcı die bişiy varmış ama olmayan şeyi nasıl çıkaracak büyük bir soru işareti. bi de ondan alayım bari.
önemli ihtiyaçlarımızdan eksiğimiz sadece uyku seti ve ateşölçer kaldı. onları da en yakın zamanda alıcam inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?