2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ayyy ne sanslisin. benim esim kedimizin tirnaklarini bile kesemiyor :)

Valla canım bizimki teorikte öyle diyor ama pratikte ne olur görmeden bilemeyeceğim kurdan kadar parmakları görünce cayarmi bekleyip gorcez. Oda torpuleyemem ben kesmek daha iyi uyurken hallederim banyodan sonra yumusar tik tik keserim diyor bakalım neler yasiycaz

Aa bursali birini buldyumm
Canim benim oglumda hep bikac gun onden gidiyordu. Ama cok kilolu dogmadi normaldi 3640 dogdu.degisebiliyor bikac gunluk farkliliklar.

Merhaba ara sıra takip ediyorum az önce eşime mamada alalım diyodum :) ben de hemşireyim bebeklere emmediği zaman mama veriyorduk biz çok ağlıyorlar şekerleri düşüyor hatta ölçüyorduk çok uyumaya başlıyolar sarılık oluyorlardı... Sonra fototerapi hastanede uzun kalma süreci ilerliyor bazen hele ki hiç haber vermeyen emdirmeye çalışmayan anneler vardı bebeği direk sarılık olmuş bulabiliyorduk ben daha tecrübesizim korkuyorum kendimden farkedemem diye :) böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum ama çoğumuzun yaptığı şey doğru değil işte ben de emin değilim bu konudan yaşayıp görcez inş ama ben yine de mama almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz doktorada danışılır tabii:)
insan başına gelince bilemiyor böyle :)

Ya arkadaslar ben kaldim tuvalet yolunda afedersiniz baski hissesiyorum mesaneme gidiyorum azcik bisey geliyo biktim ya

niyeyse her çocuk illa pişik olurmuş gibi geliyor. haklısın canm olunca almak daha mantıklı.
Canim benim oglumda nerdeyse hic pisik olmadi. Aynen artik bezler cok emici. Ben vbirde sildikten sonra miutlaka kuruluyordum poposunu. Nemli kalmayan popo pisik olmyyor pek. Pisik oldugu donemler dis cikarma zamanlarina denk geliyordu. O zmaanlasr cis daha asitli olur pisik yapabilirmis.

ah sekerim, benim ablam doktor ona ragmen bebek dogdugunda ne hatalar yapmisiz. insan dogumhane de bildigi herseyi unutuyor. simdi geriye donup baktigimizda ne kadar hatali oldugumuzu goruyorum.
misal benim yegenim ilk gun hemen emdi ama daha sonra cok acikmaya cok aglamaya basladi. biz o zaman da diretip mama vermemistik hem de ablamin ebe hemsiresinin tavsiyesi uzerine. meger ablamin sutu azmis. hastaneye gidip de olcturunce anladik. sonra hem mama hem anne sutu ile devam etti yegenim ama o uc hafta ne kadar zor gecmisti... hem anne hem bebek cok yorulmuslardi.
her bebek her durum birbirinden farkli oluyor ve tabii ki eger annenin sutu yetersiz ise mamayla beslenecek bebek. ama benim su gunlerde yaptigim arastirmaya gore, anneden cogu zaman bu colostrum adli sut geliyormus ve bu bebegin sagligi icin cok onemliymis. bebek mamayla beslenmeye devam etse bu colostrumu emmesi lazimmis. bebek agladi diye hemen de bu kadar onemli bir koruyucudan mahrum edilmemeli diye dusunuyorum...

tabi benim bu konuda bilgim ne kadar? kitaptan okudugum uc sayfa, internetten gordugum bes yazi. o yuzden onemli olan doktorumuzdan bilgi almak diye dusunuyorum. ben boyle sorularimi yaziyorum bir kenara ve doktor randevularimda soruyorum. bu konuyla yeni ilgilenmeye basladim daha ama muhakkak danisacagim doktoruma.

İlginc ama o bilgiler dogumdan sonra yukleniyor sana. Hic tecrubesiz hisstmiyorsun kendini. Yeterki guven inan kendine. Birde cevrende cok karisip laf soyleyen olmayinca daha kolay alisiyorsun bu duruma.
Birde yalniz degilsin ki nasil simdi hep birbirimizden fikir aliyoruz bebelerimiz doguncada aynisi olkucak insallah. Kk cok sey katti bana

Aynen canim birbirimize sorarark bile pek cok seyi asariz. Gobek icin sprey vermisti dr bize bide gazli bez. Erken dusmustu.
Sunnet icinde 3.5 aylik sunnet ettirdik biz. Sargiliydi sunnetten sonra bazi dr lar sargisiz yapoiyormus. Belki bebegin buyukluguyle alakalidir. Sarginin ucunda acik kalan kisma hametan krem suruyoduk hatta dokuyorduk onu elimizi deydirmeden. Ertesi gun sargi dusmustu kakasini yapmisti. Kontrole gitmistik. Heryse yolunda demisti dr. Rengi bi sure mordu. Sanirim toplamda 30-40 gunde tamamrn normale donmustu goruntusu.

Benim esimde hep ben keserim diyordu. Bigun anlayamamis azcik kanatmisti. Bi daha elini surmedi hala kesmez

Ay kıyamam ben onu gördükçe ağlarım herhalde yaaaa. 30-40 gün bayağı da uzun sürüyormuş. Ama bebiş napsın, etinden et gidiyo. Bu konu da sana daha çok danisacagim neffcim.

Bugun cok guzel bigundu benim icin.
Sabah koltuga uzanmistim. Oglumda oyun oynuyprdu. Her zmaan kendi kendine oynamaz bugun keyifli gunundeydi galiba. Bende gobegimi acmis bi yandan kizceme bi yandan ogluma bakiyordum. Kizimda bugun dans ediyordu sanki kipir kipirdi. Sonra alikaan galiba defne dans ediyor galiba icerde dedim. Guldu yanima geldi hem dans ediyor hem de yatiyo galiba anne dedi. Gobegimi cekistirmeye oynamaya basladi. Komik geldi ona
Sonra kanavice keselerimi yapayim dedim biraz. Yapacagim modellerri Alikaan seciyor. Secti bi model. Oglum ondan cok yaptim bak gostereyim dedim. Bi tanessinde puset figuru vardi. Onu gorunce annee biz bebegi benim arabama koyariz oyle gezdiririz. O kucuk yiruyemiyor zaten dedi. Zaten ben onu cok seviyorum dedi ben ona yurumeyi ogreticem anne sonra o ogrenibce biz berabrr oyunlar oynucaz dedi. Oyle miutlu oldumki. İlk defa sevdigini soyledi kendiliginden
Birde henuz ismini kullanmiyor bebek diyor sadece. Sanirim canli olarak gormedigi icin.
İnsallah cok iyi abi kardes olurlar. Heyecanim sabirsizligim artti.
Tek duam bu araalr dogumdan sonra eve cabucak donebilmek. Abili kardesli hayata hemen alismak

Ay kıyamam ben onu gördükçe ağlarım herhalde yaaaa. 30-40 gün bayağı da uzun sürüyormuş. Ama bebiş napsın, etinden et gidiyo. Bu konu da sana daha çok danisacagim neffcim.
Canim sadece ilk gecemiz zordu. Cok aglamisti. Ama sonra hersey daha kolaydi. Ben bide bu tarz konularda daha sertim galiba. Esim sunnette basinda duramadi bakamadi ben biran ayrilmadim.sonrasinda bakimini hep kendim yaptim. Herkes panikle yaklasti hep ben daha sakindim.
Zaten onlasr biseyin farkinda degil. Sunnet oldu errtesi gun yuzustu donmeye basladi. Demek ki acisi bitmisti dedim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…