- 14 Ekim 2015
- 524
- 1.235
- 33
- 40
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #41.341
ayyy ne sanslisin. benim esim kedimizin tirnaklarini bile kesemiyor :)
Aa bursali birini buldyummSelam kızlar pırıl pırıl bir Bursa sabahindan herkese Günaydın .cuma günü kontrolumuz vardı paşam büyümüş 1800 olmuş gelişimi beş gün önden gidiyor yani söyle soyliyim geçen aylarda haftasi yla birebir gidiyordu bu ay beş gün önde çıktı bu iyi beslenmis demek mi oluyor
canim daha dun aksam bu konuyu kitabimda okudum. hemen okuduklarimi aktarayim. bebekler dogduklarinda ac olmazlarmis. uc dort gun sonra acikmaya baslarlarmis.
hatta anne de bu sure icerisinde asil sutu uretmezmis. turkcesini bilmiyorum ama ingilizce "colostrum" diye geciyor. anneden ilk iki uc gun asil gelen akintinin adi bu. bu akinti ya da ozel sut diyeyim az miktarda, her emzirmede 2ml kadar gelirmis. amaci bebegi doyurmak icin degil, daha cok bebege lazim olan gucu vermek. bir nevi dogal ve koruyucu ilac gibi.
bir kac gun icinde bebekler emdikce annenin vucudunda asil anne sutu uremeye basliyor. ama bebeklerin zaten ilk uc gun kadar acikmamasi normal imis. hatta bebeklerin bu yuzden ilk iki uc gun kilo vermesi ve dogduklari kilodan azalmasi normalmis.
bu surec icerisinde bebege sekerli su ya da mama gibi seylerin kesinlikle verilmemesi gerekiyormus. ama ben hastanede ozellikle de sezaryen olan kadinlarin, "ozel" sutu hemen gelmediginde hemsireler tarafindan bebeklere mama verildigini duymustum. daha doktorumla bu konuyu konusamadim ama galiba uc dort gun boyunca hemsirelere biraz diretmemiz gerekebilir.
bir de bu konuyu internette arastirirken cok acayip bir arastirma yazisiyla karsilastim. anne bedeni o kadar mucizevi bir sey ki, bebegi emzirirken, bebegin salyasindan bebegin sagliginin ne durumda oldugunu olcebiliyormus anne bedeni. ve eger ki bebek hasta ise, annenin bedeni sutunu antibodylerle doldurup bebegin hizlica iyilesmesine yardimci olmuyormus. bazi sutunu sagan anneler, bebeklerinin hasta oldugu donemlerde sutlerinin nasil daha koyu renkli oldugunu farketmis ve resimlerini cekerek okudugum yazilara eklemis. aslinda tek yapmamiz gereken vucudumuza ve dogalligimiza guvenmek :)
Sagol canim basit aslinda sadece parçaları topluyosun bir birYamuk prensesss beğendim prensesin kapı susunu annesi çok güzel olmuş şöyle hamarat anne olamadim bi
Sağol canm:)Çok güzel olmuş canım
Sağol canm :)Çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.
Brissineden alacaksınız değilmi sabahlıklı olanı hangi rengini aldınız acabaCanım ben de 163 boy, 65 kiloyum şu anda bana hangi bedeni olur ki acaba
Canim benim oglumda nerdeyse hic pisik olmadi. Aynen artik bezler cok emici. Ben vbirde sildikten sonra miutlaka kuruluyordum poposunu. Nemli kalmayan popo pisik olmyyor pek. Pisik oldugu donemler dis cikarma zamanlarina denk geliyordu. O zmaanlasr cis daha asitli olur pisik yapabilirmis.niyeyse her çocuk illa pişik olurmuş gibi geliyor. haklısın canm olunca almak daha mantıklı.
Merhaba ara sıra takip ediyorum az önce eşime mamada alalım diyodum :) ben de hemşireyim bebeklere emmediği zaman mama veriyorduk biz çok ağlıyorlar şekerleri düşüyor hatta ölçüyorduk çok uyumaya başlıyolar sarılık oluyorlardı... Sonra fototerapi hastanede uzun kalma süreci ilerliyor bazen hele ki hiç haber vermeyen emdirmeye çalışmayan anneler vardı bebeği direk sarılık olmuş bulabiliyorduk ben daha tecrübesizim korkuyorum kendimden farkedemem diye :) böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum ama çoğumuzun yaptığı şey doğru değil işte ben de emin değilim bu konudan yaşayıp görcez inş ama ben yine de mama almayı düşünüyorum ne olur ne olmaz doktorada danışılır tabii:)
insan başına gelince bilemiyor böyle :)
Benimde öyle canım yani bence çoğu hamilenin öyle az kaldı ha gayret bu günlerin hayirlisiyka bitmesineYa arkadaslar ben kaldim tuvalet yolunda afedersiniz baski hissesiyorum mesaneme gidiyorum azcik bisey geliyo biktim ya
İlginc ama o bilgiler dogumdan sonra yukleniyor sana. Hic tecrubesiz hisstmiyorsun kendini. Yeterki guven inan kendine. Birde cevrende cok karisip laf soyleyen olmayinca daha kolay alisiyorsun bu duruma.Kızlar ben bazen korkuyorum biliyo musunuz bebek bakmayi hiç bilmiyorum uzun süredir bebek bile almadim kucağıma küçük bi bebek kucağımda morarmıştı korkumdan sonra alamadım bebek kucağıma
Uzattim ama bakamiycam gibi geliyo sanki kimse de yok yanımda biliyosunuz ne kadar uyur ne kadar beslemek gerekir ne bilim
Herkese mrb, kızlar bu süt olayı hemen gelır mı aç kalmasın bebekler fıkra olan varmı
Bence M sanki senin bedenCanım ben de 163 boy, 65 kiloyum şu anda bana hangi bedeni olur ki acaba
Aynen canim birbirimize sorarark bile pek cok seyi asariz. Gobek icin sprey vermisti dr bize bide gazli bez. Erken dusmustu.canim benim tabii ki de alisacagiz... korku da cesaret de anneligin ilk getirilerinden :)
ben de simdi hatirlayamadigim seyleri dusunuyorum. gobegini nasil temizliyorduk misal. iki uc gunde dusmustu yegenimin. ve sanirim ben hic pansumanini yapmadim... bir de ben oglumu sunnet ettirecegim. onun da pansumanini hic yapmadim. arada aklima geliyor boyle nasil olur ki diye. ama muhakkak olur. hemsireler, doktorlar, anneler bosuna mi yanimizdalar? hic olmadan, biz variz burda :)
Benim esimde hep ben keserim diyordu. Bigun anlayamamis azcik kanatmisti. Bi daha elini surmedi hala kesmezValla canım bizimki teorikte öyle diyor ama pratikte ne olur görmeden bilemeyeceğimkurdan kadar parmakları görünce cayarmi bekleyip gorcez. Oda torpuleyemem ben kesmek daha iyi uyurken hallederim banyodan sonra yumusar tik tik keserim diyor bakalım neler yasiycaz
Ay kıyamamAynen canim birbirimize sorarark bile pek cok seyi asariz. Gobek icin sprey vermisti dr bize bide gazli bez. Erken dusmustu.
Sunnet icinde 3.5 aylik sunnet ettirdik biz. Sargiliydi sunnetten sonra bazi dr lar sargisiz yapoiyormus. Belki bebegin buyukluguyle alakalidir. Sarginin ucunda acik kalan kisma hametan krem suruyoduk hatta dokuyorduk onu elimizi deydirmeden. Ertesi gun sargi dusmustu kakasini yapmisti. Kontrole gitmistik. Heryse yolunda demisti dr. Rengi bi sure mordu. Sanirim toplamda 30-40 gunde tamamrn normale donmustu goruntusu.
Canim sadece ilk gecemiz zordu. Cok aglamisti. Ama sonra hersey daha kolaydi. Ben bide bu tarz konularda daha sertim galiba. Esim sunnette basinda duramadi bakamadi ben biran ayrilmadim.sonrasinda bakimini hep kendim yaptim. Herkes panikle yaklasti hep ben daha sakindim.Ay kıyamamben onu gördükçe ağlarım herhalde yaaaa. 30-40 gün bayağı da uzun sürüyormuş. Ama bebiş napsın, etinden et gidiyo. Bu konu da sana daha çok danisacagim neffcim.
Aminnn i sallhhh rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallhhh .. bu arada dogumdan tirsan varmi :)Benimde öyle canım yani bence çoğu hamilenin öyle az kaldı ha gayret bu günlerin hayirlisiyka bitmesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?