- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #42.061
Canım bi çok kişi göbeği düşmeden yıkanırsa iltahaplanma oluyor dedi duydunmu böyle bişey?alikaanda bekledinizmi düşmesini?Aslinda yikanabiliyor cabim. Ama her dr farkli yinlendiriyuor bu konuda.
evet cok rahat birseymis.aci oldukca tusa basiyorsun vucuduna agri kesici veriyor kendimizin.ayarlamasi acisindan cok guzel birseymis.her hastanede olmuyormus galiba ama.bende sorayim doktoruma bunuKızlar ağrı pompası diye bisey var duymayan varsa haberiniz olsun serum takarken onu ekstra oduyoruz çok değil ve sanci olursa iyi geliyo, doğum sonrası
Bak şimdi benim de aklımı çeleceksinCanım bi çok kişi göbeği düşmeden yıkanırsa iltahaplanma oluyor dedi duydunmu böyle bişey?alikaanda bekledinizmi düşmesini?
ben cevremde olsun arkadaslarim olsun hepsi yikadilar gobeklerini tulbentle kapattilar su fazla gelmesin diye sanieim.dus sonrasi guzelce kurulamak ve antiseptik spreylerle steril etmek gerekiyor.zaten artik hemen dusuyor gobekler en fazla 1 hafta icinde dusuyor.Canım bi çok kişi göbeği düşmeden yıkanırsa iltahaplanma oluyor dedi duydunmu böyle bişey?alikaanda bekledinizmi düşmesini?
2 ay değil miEvet canim 1 ay kadar bir zamanimiz kaldi hem heyecan hem korku
Aklıma takıldı benimdeBak şimdi benim de aklımı çeleceksin
Son dk haberleri gecersin bize canim Evden çıktık hastaneye geldik stop. Dogumhaneye alıyorlar stop.Ayy sen böyle deyince bi heyecan bastı canim yaadoğuma giderken de yazarim ben size merak etme tatlim ciddi bir sorunum olmazsa her asamadan haberdar olursunuz
Ben de fotograflarda 10lu oksun istiyordum ama diğer türlüsü daha mantıklı geldigi icin ona karar verdim canımhatta çantamı hazirlarken yanımda kim olursa dogum aninda kolayca ulasabilmesi icin hemsireye verecegin seylerin hepsini battaniyenin icine koydum ve çantanın en ustunde duruyor. Bu da fikir olsun canım
Kokay gelsin canım
Ingilizce bir video buldum canim ordan deniyorum simditank patikleri de rusça video izleyerek yapmıştım neyseki ingilizceyi anlıyorum
Ayy canım yaa heyecan yaptım ogluslarimizin gelmesine az kalmışinşallah beklerler gününü
Ben unibaby yenidoğan ıslak mendil aldım. Biraz ele gelecek kadar büyüdüğünde de üşenmezsem çoğunlukla popoyu yikamayı düşünüyorum. Annem bizi hep öyle temizlermis pişik olmazdı tertemiz olurdu diyor.Ben hastanede eğitime gittiğim için bizim hastanenin baş ebesi bebekleri yıkamadıklarını söylemişti.
Bir de sorum olacak:
Bebeğinizde alt temizliğinde ıslak mendil mi kullanacaksınız yoksa pamuk ve su mu?
O zaman yıkancaksa orayı iyice su geçirmez hale getirmek lazım.bakalım artık bebişlerin doktoru ne dicek bu konuda,birde onlara sorarız.ben cevremde olsun arkadaslarim olsun hepsi yikadilar gobeklerini tulbentle kapattilar su fazla gelmesin diye sanieim.dus sonrasi guzelce kurulamak ve antiseptik spreylerle steril etmek gerekiyor.zaten artik hemen dusuyor gobekler en fazla 1 hafta icinde dusuyor.
evet o korku arada banada geliyor.genelde tek basimayken dusununce korku basiyor ama nedense esimle birlikte dogum ani hakkinda konusunca bana bi guven deli kuvveti derlerya o derece bir his kapliyor,korku falan kalmiyor :) bi yandan da diyorum oyle yada boyle cikacaklar ordan elbet dusunmeeeEvet canim 1 ay kadar bir zamanimiz kaldi hem heyecan hem korku
en guzelini yapiyorlarmis canim.zaten yaz bebekleri olcaklar :) kolay olur yikamasi bencedeBen unibaby yenidoğan ıslak mendil aldım. Biraz ele gelecek kadar büyüdüğünde de üşenmezsem çoğunlukla popoyu yikamayı düşünüyorum. Annem bizi hep öyle temizlermis pişik olmazdı tertemiz olurdu diyor.
pamuk ve suyla dusunuyorum.biraz buyudugunde yikarim zaten havalarda sicak olucak.Ben hastanede eğitime gittiğim için bizim hastanenin baş ebesi bebekleri yıkamadıklarını söylemişti.
Bir de sorum olacak:
Bebeğinizde alt temizliğinde ıslak mendil mi kullanacaksınız yoksa pamuk ve su mu?
nisanin ortalarindan itibaren yavas yavas dogum haberleri gelicek ayy ne heycanlii..ondan sonra gece kusu gibi hemen buraya yazicaz bebisin gaziydi uykusuydu sutuydu vs :) ama mayis bebeleri uslu uyumlu bebekler olcaklar :).inaniyorumSon dk haberleri gecersin bize canim Evden çıktık hastaneye geldik stop. Dogumhaneye alıyorlar stop.
bizde burda dokuz dogururuz heyecandan ay bende şimdi bile heyecanlandım ya o günü düşünemiyorum bile
Canım bende hastaneye gotureceklerimi bebek için olanları her takımı cirtcirtli şeffaf torbalar oluyor ya ona koymayı dusunuyorum hem hemsireye verirken rahat olur hemde çantada dururken tozlanmazlar temiz kalırlar bikac tane de boş götürürüm kırlileri koymak için bi video da izlemiştim hosuma gitti.
Canım ben pamuk ve su kullanmayı düşünüyorum ilk zamanlar.oğlumun cildi çok hassastı yenidoğan ıslak mendilleri bile tahriş ediyordu.bebekten bebeğe değişir tabi ama bnce ewdeyken pamuk ve su daha iyi.dışarda mecbur ıslak mendil kullanılıyor zatenBen hastanede eğitime gittiğim için bizim hastanenin baş ebesi bebekleri yıkamadıklarını söylemişti.
Bir de sorum olacak:
o konuda bir yorum yapamayacağım canım, devlette doktorlar belli olmuyor. bazen hastanın taleplerini dikkate almayabiliyorlar. ben senin yerinde olsam riske atmaz takibimi yapan doktordan alırdım.Saol canım, valla benim iş yüküm günü gününe uymadığı için ve izinli günlerim eşimle aynı olmayınca hazırlıklarımı yapamıyorum acaba izne ayrılsam mı diye düşünüyorum o yüzden. peki bişi daha sorcam bu çalışabilir raporunu devlet hastanelerinden de alabiliyoruz dimi, şimdi ben özele gidiyorum devlet hastnesindeki bi doktor bu raporu neye göre veriyor? sonuçta beni takip eden doktor değil? Eşim,raporu Devletten alırız diyo ama sonuçta bizi takip eden Dr. olmadığı için "çalışamaz raporu verir" diye de endişe ediyorum??
Bende hastaneye mecburen unibaby yenidogan ıslak mendil götürcem ama evde alt temizleme pamuğu aldim ılık suyla silerim yazın güzel havalarda yikarim ıslak mendiller ne kadar saf ta olsa benim hosuma gitmiyor canım.Ben hastanede eğitime gittiğim için bizim hastanenin baş ebesi bebekleri yıkamadıklarını söylemişti.
Bir de sorum olacak:
Evet aynen öyle. Ben de 32. Haftada yaparım diye düşündüm. Bu h. Sonu hastaneye gidip bakmayı planlıyorum. Öbür h. Sonu ev gezicem nasipse. Ondan sonraki h. Sonu da büyük eşyaların siparişini vereyim diyorum. Öbür aya da mini mini kıyafetler yıkarım artık :)))bence de aslında son ana bırakmamak lazım, ağırlaştıkça zorlaşıyor kalkıp iş yapmak. İnsan hemencik yoruluyor yahu. yavaş yavaş hazırlanmak iyi tabi ama 6. ayda çantayı odayı hazır bulundurmak fazla geldi bana. Önümüzdeki iki üç hafta içinde hallederim, bu saatten sonra hani bi aksilik olur da erken doğarsa bile inşallah yaşayacak bebeklerimiz :)
inanir misin bende ne zaman emzirmeyle alakali ruyalar gorsem cok mutlu uyaniyorum o derece cok guzel yasiyormus gibi hissediyorum.eger emzirmek oyle bir hisse cok harika biseymis..insallah ruyamizdaki gibi guzel bir emzirme yasariz :)
canım benim ablalarımkini annem hastaneden çıkınca ıslak bezle sildi hani hastanenin mikrobu gitsin diye yıkanmaz bence göbeği düşene kadar...Aklıma takıldı benimdediğer doğum yapan anneleride okuyorum bazen yıkadım iltahap oldu yazanda var bişey olmadı yazanda var.kanlı olmazsa yıkamıyım diyorum bende
Canımm allahım gerçeğini yaşatmayı nasip etsin inşallahben böyle güzel rüyalar gördükçe çok mutlu oluyorum ama iyicede sabırsızlanıyorum az kaldı çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?