2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Allahim sag salim kucagina almayi nasip etsin canim,peki kilosu gelisimi nasil hersey yolundami?

tuzlamaaa mi kaynanam esim tuzlayacazzz dediler banada sakamisiniz ne tuzu dedim ter kokmaai agzi kokmasin diye yapiyolarmis esim annene sor senide tuzlamislardir dedi annem ne tuzu be bebegi yakacakmisiniz dedi esim bi ter kokar allah o nevresim iki gunde degisir bizim evde keza pijamalarida
bende terlerim ama les gibi kokmam genetik bu ter isi yani esime sende ise yaramamis dedim anasinin yaninda sen yookken ben tuzlatacam boyle dedi sakasina kaynanam korkudan aman aslaaaa bisey olurrr benden bilirsiniz dedi yani bana ahahahaha ne gulduydum oyle diyince dedim tuz falan yok
P PembePaltolu cim cok guzellll olmus bicirik gobusunde cok tatli gule gule kullanmak nasip olsun

kizlar benim gordugum 2 cesit tuzlama olmustu.kimisi banyo suyuna azcik tuz koyar adet yerini bulsun diye,kimiside yine banyo sirasinda sampuanlamadan once vucuduna bi tuz surerler sonra yikarlar.ben hic bekletme gormedim.bende bebegimin banyo suyuna koycam azcik :) .bazi adetlerde tuz bebegin vucudunda kac saat bekletiliyormus evet o kadari cok abarti ve bebegin bobreklerine zarar veriyormus.

CANIM ÖYLE DE TUZ BEBEĞİN SUSUZ KALMASINA NEDEN OLUYORMUŞ

Kiz oyle bekletilmez tabi buyuk insani bile tuzlayip bekletsen yakar uyyyyy usagumi yakar yaaa

Bizde bebek once normal yikanir sonra en son suyuna azicik tuz katilip ayaklari koltuk altlari boyun kivrimlar felan soyle bir vucuduna bir tas tuzlu sudan dokulur. Okaaa yani yoksam bebemi tuza basarmiyim hiccccc one oyle aksamda bas sabah bembeyaz ciksincamasirmi bu

Pamukprncess canım ellerine sağlık şimdiden neyle yıkadın nasıl yıkadın ben daha almadım deterjan falan neyi bekliyorum onu da bilmiyorum ama tembellik diz boyu resmen bi ara ben de yıkasam iyi olacak

Benimki cogu zaman yatarken oluyor canım normal bir durumdur yani bebislerimiz büyüyor belki de yavrucaklar ellerini açıp kapatiyorlar. oyyy yerim ki ben onlari yaaa
bilmiyorum ki amniyotik kesenin icinden oteki organlarimizi tutabilirler mi acaba?

Ay dun doktora gittim NicksizYumurta'cim, benim yumurcak gulmekten oldurdu bizi. Burda doktor ofislerinde ultrason olmadigi icin doppler diye bir cihaz ile kalp atislarini olcuyorlar bebegin. bizimki kipir kipir. tam doktor kalbini buluyor olcumu yapacak, bizimki bir tekme. butun olcumler yanlis! doktor bir dk bir daha bakmam lazim diye diye, uc bes dk ugrastirdi bizimki. o kadar hareketliler artik!

Teyzelerim çamaşırlarım yıkanıyoooo bi makineyi doldurdum valla Eki Görüntüle 1793103

Ay ne güzel telaşeler ben de sabrediyorum oda düzenlensin yıkayıp ütüleyim yerleştireyim diye :)

Ben hiç düşünümüyorum yaptırmayı açıkçası. Eşimi tuzlamışlar haliyle kendisinin annesi baskı yapan zaten. Ama bizde böyle bişey yok. Çok şükür ikimizde kokmuyoruz :)

Ay bizi de tuzlamışlar ama su kaybına sebep olur hastalık getirilmiş ben izin vermem , ben yok dersem bana söz geçiremezler @sihirlikk
Benim de inadım inattır olmaz dediysem bitmiştir. Olay çıkarıtırm çocuğu alır çıkar giderim gene de istemediğim şeyi yaptırmam ama neticede kırgınlıklar olur işte :)

Aynen öyle en iyi şampuanı alıyoruz, deterjanı özenle seçiyoruz cildi zarar görmesin diye her şey. Sonuçta biz bu çocukların anneleriyiz kötülükleri için bile isteye bişey istemeyiz heralde.

Canım çok şükür ki eşim bu konularda hep destekçim. Kendisiyle de konuşurum gerekirse asla yaptırmam istemediğim bişeyi. Şimdiden ben de korkular başladı aklımdan geçiyo bir delirip herkesi kovabilirim sanki ilk günlerde :)

Ay bide gizlice yapmak nedir ya işi inada bindiriyorlar gerçekten. Sizin banka müdiresi bunu yaptıysa bizimki neler yapmaz aman allahım

Canım kundak konusu biraz sıkıntılı doğru yazmışsın bacaklar asla sıkılmamalı. Kollar da abartılmamalı. Benim kundak dolayısıyla kalça çıkıklığı ameliyatım var bebeklikten. Hala acısını çekiyorum bak doğum bile istediğim gibi olamıyor ki hamilelik sıkıntısını saymıyorum bile

Canım valla ben tuzlanmadım kokmuyorum eşim tuzlanmış o da kokmuyo bence yapısal bi durum bu :)
Soğan olayına da koptum ayrıca Bizimki de doğuma girme konusunda bi yorum yapmıştı şoklara girdim ben. Dedim eşim gircek doğuma benle birlikte. Bize direk biz de girecek miyiz dedi kadın :O Napcaz bunlarla bilmiyorum.

Ben yaşadım canım kalça çıkıklığınnı işte. Beni de babannem zorla kundaklamış annnem hep kızmış. SOnuç kalca çıkılığı ve bebekken ameliyat. Şimdi ise hala sıkıntıları devam ediyor. İLerleyen yaşlarda protez ameliyatı olmak zorundayım

aynen barokcum. insallah bizlere de ogullarimizi senin delikanlini yetistirdigin gibi buyutmek nasip olur. benim de istegim bu. her insan kendi temizliginden sorumludur. bunun kizi erkegi mi var allah askina!? siz hic pisligini, arkamdan disi gelir yapar yaaa diyerek, kapatmayan erkek kedi gordunuz mu? bu aslinda dogaya bile aykiri!
kizlarimizi erkeklerle bir yetistirecegiz diye ugrasiyoruz ve en sonunda kadinlarimiz toplumda onemli yerlere gelmeye basladilar. fakat bu yetersiz. kadini erkege esit yetistirdigimiz gibi, erkegi de kadina esit yetistirmemiz sart!
Acikcasi 8 mart gunu o uzun mesajimi yazarken tedirgindim. burda bazi insanlari kirabilecegimin farkindaydim. tabii ki amacim bu degildi ama o kadar onemli bir konu ki, sonunda kirilan dahi olsa kullerimizden dogmak icin bunu yazmaya karar verdim. ama aldigim tepkilerden cok memnunum. degisim coktan baslamis! ama biz cogalarak, baskalarina da haberdar ederek bu degisimin meyvelerini yiyecegiz. evlatlarimizi esit olacak!

ne adetler çıkıyor her gün yenisini duyuyorum, ama bu eğlenceli görünüyor. Madem uzaklık iyi bişey o zaman bence atlayıp miranda_1986 teyzemizi ziyarete gidelim
ahhh gelin gelin dostlarim, musafirlerimiz olun !
burda hava arti derecelere cikti. cok yakinda goller karlarin altindan cikar, kazlar ve ordekler iclerinde yuzmeye baslarlar. pespembe agaclarimiz cicek verir. gelin de tadini birlikte cikaralarim

ay ben bir kac gundur burda yoktum. 40 ucurmak tam olarak nedir bilmiyorum ama herkes toplanip bana gelmeye karar vermis. ay nasil sevindim, nasil sevindim bilemem! siz cikin gelin de, ne gerekiyorsa ucururuz dostlarim!

benim kardeşim terleyince hemen kokar bi gün dedim ki anneme siz nuru tuzlamadınız mı tuzladım da bekletmedim dedi. neden dedim. seni tuzladık bi güzel kundakladık beklettik hararetten bayıldın öldün zannettim baya bi ağladım.nurda korktum bekletmeden yaptım dedi. yani bekletmek sakıncalı ama bence de suyuna falan eklenebilir. birde annem hem kardeşimi hem beni sütle yıkamış bi kaç sefer tenimiz süt gibi olsun diyee. bende yapıcam kızıma inşallah :)

cok yakışmış lavincimm güle güle giy inşallah. lohusa takımı bende l beden almıştım sende durduğu gibi buyuk geldi bana da hatta terziye vermeyi bile düşünüyorum. acaba diyorum bi tane daha mı alsam. daha birde kısa kollu alıcam. gecelik de almadımm. ooo bi sürü eksiğimiz var.

Ay zıpır yaaayesin onu teyzoşuuuueee ultrason cihazı yerine bizim saglik ocaklarında bile olan doppler kullanırlarsa katlanacaklar yapcak bisey yokne var sanki anacıkları bebişlerinin gül yüzünü daha sık görse aferin oğluşumaaaa uğraştirsin ohhh

kızlar bu arada benim suyum azdı ya hani dr en az 3 lt su iç demişti içtim ama yine değişmemişti. ben ünide çalışıyorum ünideki dr a gittik bugün doç. o baktı bebişimin suyuna ve gayet iyi olduğunu söyledi. kendi drum 6,5 cm var toplamda demişti en son bu dr 16-17 cm rahat var dedi :) bi rahatladık bi sevindik ki sormayın. kilosu 1589 boyu da 40cm olmuş bal kızımınn.. maşallah ona maşallahhhhh :)
o az diyen dr özeldi ona gitmicem artıkk üniye devam edicem. bakalım hakkımızda hayırlısı olsunnn. sağlıkla gelsin hepimizin melekleri.

ahhahah ay teknolojiden cok uzagiz biz. bilmez onlar oyle seyler!
bebisimin gul yuzunu hakikaten cok ozledim. bundan sonra ki ultrason 36. haftada dedi doktor. bebis yan yatiyormus benim. o zaman bakariz dondu mu diye ama doner seninki cok hareketli dedi.
bundan bir oncekini de 24. haftada gormustum. 12 hafta daha bekle diyor yani. ama ben sanirim kacamak yapacagim. sizlerden ozeniyorum ben de 3d/4d resimlerini gormek istiyorum oglusumun. belki 33 haftalikken falan giderim bir ultrason klinigine . tabii benim doktorum her zamanki gibi gitme dedi ama ben de durumlar aynen soyle:

Teyzesi yer onuuallahımm ya misler gibi kokcak şimdi evinnkolay gelsin tatlım izninde hayırlı olsun paşayla güzel günleriniz olsun inşallah
Ayy güzel teyzemiz teşekkür ederiz salona astım ki gözlerimi anlamıyorum minicik minicikler yaaa elimde dusuyolar filan alırken. Asarken ayy dedim acemi anne oğlum

Eklentiler

• IMG_20160311_153121.webp
    33 KB · Görüntüleme: 91
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…