- 12 Kasım 2015
- 3.139
- 5.779
- 158
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #44.321
İKİ HAFTADA BİR SANIRIM CANIM AMA RİSKLİ GEBELİK İSE HAFTADA BİRE DE DÜŞÜREBİLİR.30. Haftadan sonra kac gunde bir cagiriyo doktor kontrole
Allahim sag salim kucagina almayi nasip etsin canim,peki kilosu gelisimi nasil hersey yolundami?sebebi belli değil canım.ama 3 hafta önce yalancı sancılarım başlamıştı.ama günde 2-3 kere oluyordu o da yorulunca.ama son bir haftadır çok fazla sayıda olmaya başladı.son 4 gündür 10'un üzerine çıktı.zaten nst de de çıktı sancılar.sebep yok ama 3 hafta durabilecek mi daha emin değil drum.normal bekliyoruz doğumu.ilki de normal olduğu için.boynunda kordonu var iki kere dolamış eğer sıkıntı yaratmazsa normal olacak inşallah.valla çok heyecanlıyım.biraz sıkıntı yaptım aslına bakarsan ,bu kadar erken olmasını beklemeyince.ama çoooooook heyecanlıyım ya....
Ayy çok yakişmış lavincimmm güle güle sağlıklı giyinirsin inşallahKızlar pijamalarım geldiiii
Önden düğmeli ola l beden, lohusa takımı m beden. M bile büyük geldi bilginize. Ama gebeliğin sonuna kadar daha da genişleyeceğimiz için bencr biraz büyük olması daha iyi.
Eki Görüntüle 1793164 Eki Görüntüle 1793165 Eki Görüntüle 1793166
Bu da n11 den 25 tlye aldığım:
Eki Görüntüle 1793167
Teyzesi yer onuu
CANIM ÖYLE DE TUZ BEBEĞİN SUSUZ KALMASINA NEDEN OLUYORMUŞ
kizlar benim gordugum 2 cesit tuzlama olmustu.kimisi banyo suyuna azcik tuz koyar adet yerini bulsun diye,kimiside yine banyo sirasinda sampuanlamadan once vucuduna bi tuz surerler sonra yikarlar.ben hic bekletme gormedim.bende bebegimin banyo suyuna koycam azcik :) .bazi adetlerde tuz bebegin vucudunda kac saat bekletiliyormus evet o kadari cok abarti ve bebegin bobreklerine zarar veriyormus.
bilmiyorum ki amniyotik kesenin icinden oteki organlarimizi tutabilirler mi acaba?Benimki cogu zaman yatarken oluyor canım normal bir durumdur yani bebislerimiz büyüyor belki de yavrucaklar ellerini açıp kapatiyorlar. oyyy yerim ki ben onlari yaaa
Ben hiç düşünümüyorum yaptırmayı açıkçası. Eşimi tuzlamışlar haliyle kendisinin annesi baskı yapan zaten. Ama bizde böyle bişey yok. Çok şükür ikimizde kokmuyoruz :)biraz araştırdım da bak ne buldum:
http://www.aktuelkadin.com/bebeginize-bu-iskenceleri-yapmayin.html
sakat bi durum gibi sanki ya, bizimkiler neyse ki sadece hastaneden sarı yemeni örterek çıkartma olayını çıkardılar başıma, o da zarar veren bişey değil diye ses çıkarmadım, ama tuz falan çok sıkıntı canım yaa..
Benim de inadım inattır olmaz dediysem bitmiştir. Olay çıkarıtırm çocuğu alır çıkar giderim gene de istemediğim şeyi yaptırmam ama neticede kırgınlıklar olur işte :)Ay bizi de tuzlamışlar ama su kaybına sebep olur hastalık getirilmiş ben izin vermem , ben yok dersem bana söz geçiremezler@sihirlikk
Aynen öyle en iyi şampuanı alıyoruz, deterjanı özenle seçiyoruz cildi zarar görmesin diye her şey. Sonuçta biz bu çocukların anneleriyiz kötülükleri için bile isteye bişey istemeyiz heralde.tuz olayını bende bılıyorum ama kesinlikle karşıyım. kv de yaparım derse hiç lafımı esirgemem yaptırmam biz o kadar herşeyin en iyisini alalım en zararsız şampuanlarda yıkayalım dıye düşünelim gelsin tuza bulasın bebişi
Canım çok şükür ki eşim bu konularda hep destekçim. Kendisiyle de konuşurum gerekirse asla yaptırmam istemediğim bişeyi. Şimdiden ben de korkular başladı aklımdan geçiyo bir delirip herkesi kovabilirim sanki ilk günlerde :)Canım dik durucaz hiç bi istemedigimizi yaptirmicaz herkes birşeyler dicek ve yapmak isticek ben şimdiden korkuyorum evet herkes eminim korkuyodur ama esinle konuş ben öyle yaptım istemedigim hiç biseyi yaptirmicam hiç olmadı eşler yardım eder
sihirlikk canım benim kızımın doğumunda kayınvalidem bu konuda bana çok baskı yapmıştı. Bende kibar kibar olmaz annecim falan diyordum. Eşimde kırmadan birkaçkere sakın yapmayın öyle bişey dedi. Ama baktım birgün kadın elinde bir avuç tuzla banyoya giriyor ben dehşete kapıldım
Hemen kayınpederimin yanına koştum. Baba lütfen anneme söz geçiremiyoruz ama ben bu konuda çok endişeliyim dedim. Adam banyoya koşup elindeki tuzu zorla lavobaya döktürdü
Bide karısına "bu kocakarı kafalarını sana hiç yakıştıramadım" dedi
Kiiii bunu yapan kayınvalidem banka müdiresi bir hanım. Varın gerisini siz düşünün
Neyseki kızımı kurtardı dedesi o eziyetten. Ama oğluşumda kendi annem burda olacağı için içim rahat. Benim oğlumun anneannesi yapmaz öyle şeylerrr
Canım kundak konusu biraz sıkıntılı doğru yazmışsın bacaklar asla sıkılmamalı. Kollar da abartılmamalı. Benim kundak dolayısıyla kalça çıkıklığı ameliyatım var bebeklikten. Hala acısını çekiyorum bak doğum bile istediğim gibi olamıyor ki hamilelik sıkıntısını saymıyorum bileBenim eşimin tarafında yok tuzlama bi tek bizim tarafta var. Zaten 5-10 dk bekletiliyor. Etkisi olduğunu düşünüyorum beni de tuzlamışlar zamanında şu yaşımdayım vücudumda koku oluşmaz. Benim annem yapacak tuzlamayı, tabi o anki psikolojim değişmezse.
Kundak aslında bebeklik refleksleri için oldukça faydalı. O ani refleksler bebişleri uyandırabiliyor. Tabi ki sadece uyurken ve kolları saracak şekildd yapılmalı, asla bacakları sıkmamalı. Ben bu şekilde kundak yapmayı da düşünüyorum.
Canım valla ben tuzlanmadım kokmuyorum eşim tuzlanmış o da kokmuyo bence yapısal bi durum bu :)benide tuzlamışlar terleme olmasın diye ama ben oldukça çok terliyorum :) şuan kv hıc demedi tuzlayalım falan diye baklm ileriki zamanlrda soyler mi.ama kundak yapmayı ben dusunuyorum bebeğin rahat uyuması için gerekli bence.3 hafta önce bi arkadsım dogum yaptı da doktor kundak yapmayın demiş cocuk elini oynatmayla uyanıyomus cok pısman yapmadıgına.birde kv dogum cantana soğan koy kızım dedım napcam kı ben soğanı dedimikiye bölüp göğüs uclarına kaptılıyomus bu acıya falan ıyı gelıyomus sutu de cabuk getiriyomus yapıcaz baklm inş. agrıyla falan karsılasmayız da
Ben yaşadım canım kalça çıkıklığınnı işte. Beni de babannem zorla kundaklamış annnem hep kızmış. SOnuç kalca çıkılığı ve bebekken ameliyat. Şimdi ise hala sıkıntıları devam ediyor. İLerleyen yaşlarda protez ameliyatı olmak zorundayımCanım benim ilk doğumumdada kundak diye tutturmuşlardı kv gil filan.ama ben yapmadım.hatta eşimde onların lafına bakıp yapalım demişti ama ben eşimin yanında çocuk doktoruna sordum.oda kundağa ben değil tıp karşı dedi.çocukta kalça çıkığının birinci sebebi kundak dedi.bidaha kimse ağzını açamadıgöğüs çatlağı içinde en iyisi krem ben hematan kullanmıştım soğan filan hikaye canım malesef
aynen barokcum. insallah bizlere de ogullarimizi senin delikanlini yetistirdigin gibi buyutmek nasip olur. benim de istegim bu. her insan kendi temizliginden sorumludur. bunun kizi erkegi mi var allah askina!? siz hic pisligini, arkamdan disi gelir yapar yaaa diyerek, kapatmayan erkek kedi gordunuz mu? bu aslinda dogaya bile aykiri!miranda'cığım ne kadar güzel yazmışsın ilk yazını da...etrafımızda böyle insanlar var muhakkak ama umudumuzu kaybetmeyelim.
benim 10 yaşında oğlum var.şimdiki de kısmetse kız olacak.kız olacağını duyunca kayınvalidemler annemler,konu,komşu,arkadaşlar çok şanslısınız insanın muhakkak kızı olmalı dediler.kimseden aksi birşey duymadık.ama oğluma söylenenler canımı sıkmadı değil zaman zaman.neymiş kız kardeşin olacak sana su getirecek,sofrayı hazırlıycak,hizmet edecek demezler mi?bir delirdim.siz ne diyorsunuz diye.kadın şok oldu.çocukları böyle yetiştirdiğiniz için kocalarınızdan şikayet ediyorsunuz dedim.hiç bir kız çocuğu erkeğe hizmet etmek için yetiştirilmiyor diye bir başladım kadın laf söylediğine pişman oldu.
ben oğluma her işi yaptırırım.makinaya çamaşırda atar,bulaşık makinasını da doldurur,boşaltır,masayı kurar kaldırır,hatta şimdiden yemek yapmayı bile öğrendi.kekler börekler derken çok şeyi bilir.bunları beraber yaparken hep konuşurum onunla kız işi diye bir şey yok sende bileceksin yapacaksın ilerde diye.
ama birşeye katılıyorum bizim hemcinslerimiz kendini küçük görüyor.kendini bunlara mecbur hissediyor.ama ben inanaıyorum bizim gibi anneler oldukça düzelicek evet zaman alacak ama düzelicek...
ahhh gelin gelin dostlarim, musafirlerimiz olun !ne adetler çıkıyor her gün yenisini duyuyorum, ama bu eğlenceli görünüyor. Madem uzaklık iyi bişey o zaman bence atlayıpmiranda_1986 teyzemizi ziyarete gidelim
ay ben bir kac gundur burda yoktum. 40 ucurmak tam olarak nedir bilmiyorum ama herkes toplanip bana gelmeye karar vermis. ay nasil sevindim, nasil sevindim bilemem! siz cikin gelin de, ne gerekiyorsa ucururuz dostlarim!NicksizYumurta suphem yok tatlim sen donatirsin valla sepeti :) @iremerve1990 canim evet hediye incik cincik koyucam bakalim ne cikacak ortaya :) @mavitepe bak bu da mantikli toplanin alin biletleri ucuyoruz kizlar miranda_1986 da 40 ucurucaz :)
benim kardeşim terleyince hemen kokar bi gün dedim ki anneme siz nuru tuzlamadınız mı tuzladım da bekletmedim dedi. neden dedim. seni tuzladık bi güzel kundakladık beklettik hararetten bayıldın öldün zannettim baya bi ağladım.nurda korktum bekletmeden yaptım dedi. yani bekletmek sakıncalı ama bence de suyuna falan eklenebilir. birde annem hem kardeşimi hem beni sütle yıkamış bi kaç sefer tenimiz süt gibi olsun diyee. bende yapıcam kızıma inşallah :)kizlar benim gordugum 2 cesit tuzlama olmustu.kimisi banyo suyuna azcik tuz koyar adet yerini bulsun diye,kimiside yine banyo sirasinda sampuanlamadan once vucuduna bi tuz surerler sonra yikarlar.ben hic bekletme gormedim.bende bebegimin banyo suyuna koycam azcik :) .bazi adetlerde tuz bebegin vucudunda kac saat bekletiliyormus evet o kadari cok abarti ve bebegin bobreklerine zarar veriyormus.
cok yakışmış lavincimm güle güle giy inşallah. lohusa takımı bende l beden almıştım sende durduğu gibi buyuk geldi bana da hatta terziye vermeyi bile düşünüyorum. acaba diyorum bi tane daha mı alsam. daha birde kısa kollu alıcam. gecelik de almadımm. ooo bi sürü eksiğimiz var.Kızlar pijamalarım geldiiii
Önden düğmeli ola l beden, lohusa takımı m beden. M bile büyük geldi bilginize. Ama gebeliğin sonuna kadar daha da genişleyeceğimiz için bencr biraz büyük olması daha iyi.
Eki Görüntüle 1793164 Eki Görüntüle 1793165 Eki Görüntüle 1793166
Bu da n11 den 25 tlye aldığım:
Eki Görüntüle 1793167
Ay zıpır yaaabilmiyorum ki amniyotik kesenin icinden oteki organlarimizi tutabilirler mi acaba?
Ay dun doktora gittim NicksizYumurta'cim, benim yumurcak gulmekten oldurdu bizi. Burda doktor ofislerinde ultrason olmadigi icin doppler diye bir cihaz ile kalp atislarini olcuyorlar bebegin. bizimki kipir kipir. tam doktor kalbini buluyor olcumu yapacak, bizimki bir tekme. butun olcumler yanlis! doktor bir dk bir daha bakmam lazim diye diye, uc bes dk ugrastirdi bizimki. o kadar hareketliler artik!
ahhahah ay teknolojiden cok uzagiz biz. bilmez onlar oyle seyler!Ay zıpır yaaayesin onu teyzoşuuuu eee ultrason cihazı yerine bizim saglik ocaklarında bile olan doppler kullanırlarsa katlanacaklar yapcak bisey yok ne var sanki anacıkları bebişlerinin gül yüzünü daha sık görse aferin oğluşumaaaa uğraştirsin ohhh
Ayy güzel teyzemizTeyzesi yer onuuallahımm ya misler gibi kokcak şimdi evinn kolay gelsin tatlım izninde hayırlı olsun paşayla güzel günleriniz olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?