2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
bende hazırlamadIm daha bugün ütüledim hastaneye götüreceklerimi artık hazırlamak lazım.. Bende korktum biran Dediğin gibi keyiflerine kaldık canım

Ayyy ben çok şaşkınım şimdi gördüm M Mjdmjd canımcım bu bebişlerin işi belli olmuyo.çok mutlu oldum canım benim gözün aydın

Benim eşim uyuyor catladim soyleyemedim diye kalksada sarssam adamı al artık oto koltuğu-anakucagini diye.. Artık hazır olması şart vallahi .. Benimki sınav heyecanindan pek etkilenmez ama adamın stresi çok

Ben de hazırladığım çantaları boşalttım bir valiz kendime bir valiz kızıma aldım bir daha yerleştirdim kapının önüne puseti yle beraber koydum sonunda sigamadim normal cantalara aslında çok bişey almadım ama bebek bezi makyaj çantası diuzlestirici cok yer kapladı ütüler bozulacak diye sıkıs pıkış yapmak istemedim nisan 5 de 36. Haftamda yani randevu muz var bakalım Dr ne diyecek doğumla ilgili

Kızlar ben doğum yaptım
Ne olduğunu anlamadım acil ameliyata alındım.bebeğim iyiymiş herkes öyle diyor.

Ayy şoklardayim miraç'da erkenci bebeklerimizden cikti çok gecmis olsun canim benim seb iyimisin. Miraç'da iyiymis bebegini gorunce yazabildigin zaman yaz bize merakta birakma bizi hayirli olsun tatlim

M Mjdmjd gecmis olsun cnm Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin benim bi arkadasimda vardi senin haftalarda suyu geldigi icin doguma aldilar 10 gun kuvezdr kaldi minigimiz simdi masallah cok saglikli 5 ayi devirdi senin bebiste en kisa zamanda toplar sana kavusur ins :)

Ohh tam teşkilat hazirsin sen tatlım

Ya kızlar allah korusun böyle erken doğumlar olunca da korkuyorum hep aklımda ama unutuyorum sormayı allah korusun erken doğum olunca kuvezde kalıyor ya bebek özel hastane kuvez içinde ek ücret aliyomu acaba alıyorsa ne kadar ki fiyati o kuvezde 20 30 gün kalan oluyor nasıl ödenir bunlar hep kafama takılıyor allah korusun tabi ama merak ettim

Aynen canım ama herseyi tek başıma yaptım eşim kızıyor beklemedım diye :) birde bende hastalık oldu bu balkonu yıkamadan camasir asamiyorum hergün de yıkaniyotr illa baya yoruldum
Bitanem ama balkonu yıka çamaşır as her gün zor olmadı mi dikkat et kendine artık her gün değildir herhalde hazırlıklar da tamam .. Babaniz haklı beraber olsa daha iyidi ama bi yandan da doğum tarihi hiç belli olmaz ki

Ay kızlar Miraç bebeğimizin haberini aldığımdan beri yerimde duramıyorum. Bir sevinç bir telaş bir heyecan

Mjdmjd ciğimde iyidir inşallah. Şimdi yanında olup bir elini tutmak vardı
Deminden beri mutfaga girip girip çıkıyorum. Elim ayağım boşaldı. Bişey yapamıyorum resmen. Bu akşam kociş aç kalacak anlaşılan
En kısa zamanda taze annemizin ve aslan parçası bebeğimizin yeni haberlerini alalım inşallahhhh

Benim kafam iyice karıştı yahu. Bugün doktor 32 artı değil de 31 + 1 de rapor yazacağıni o zman gel yazalım dedi . Ben 32 bitince saniodum

Vallahi her an gelebileceği Dank etti hepimize

Canım bozma moralini.inşallah bütcenize göre bi ev bulursunuz.bebeğin kısmetiyle doğsun inşallah.herşey hallolur sen sıkma canını.

banada ilk ciğer geliştirici iğne 2+2 doz olarak uygulandı cnm 24 saat arayla .32de olduğum 2 doz yapıldı .sanada ilerleyen hafta belki tekrar yapılabilir cnm .cnm ben hiç oturmadım yemek yerken yatagımda hafif doğrularak yedim .hastaneye falan giderken arabanın arka koltuğunda yan yatarak gittim .otursan bile çok oturma bence cnm .ha birde rahim açılması benim bi tanıdığımdada olmuştu o ayriyeten adalat da kullandı cnm .herşey bebişler için cnm npalım sağlıcakla alalım inşllah.

Yatak istirahati nasıl etki eder?
Yatak istiratinin 3 temel etkisi olduğu kabul edilmektedir

1. Bebek ve serviks üzerindeki baskıyı azaltır. Yatar pozisyon bebeğin serviks üzerinde yarattığı basıncı azaltır. Baskı azalınca serviksteki gerilme de azalır. Serviks üzerinde olan fazla basınç kasılmaları başlatabilir, vajinal kanamaya, zarların erken açılmasına, erken doğuma ve düşüklere neden olabilir.
2. Bebeğe giden kan ve oksijen miktarı artar. Yatak istirahati sırasında plasentaya giden kan akımında artış olur. Buna paralel olarak bebeğe ulaşan oksijen ve besin maddelerinin miktarı artar. Bu durum özellikle gelişme geriliği olan bebeklerde daha önemlidir.
3. Anne adayında organ fonksiyonları iyileşir. Yatak istirahati anne adayının organ sistemlerinin daha etkili çalışmasına yardımcı olur. Özellikle kalp ve böbrek fonksiyonlarındaki iyileşme yiksek tansiyon ile mücadele etmede son derece önemlidir.
Yatak istirahatine ne kadar devam edilmelidir?
Her birey ve her gebelik birbirinden farklı olduğu için yatak istirahatine verilen cevap da farklıdır. Bu nedenle istirahatin etkinliğine ve süresine doktorunuz karar verecektir. Doktorunuzla sık aralıklarla görüşerek ne tür aktivitelerde bulunabileceğinizi öğrenin. Örneğin ev istirahati ya da kesin olmayan yatak istirahati durumunda ev içinde yarım saati geçmeyen yürüyüş ve hareketlere izin verilirken merdiven çıkmaya izin verilmeyebilir. Benzer şekilde ev istirahatinde genelde yarım saatten fazla ayakta durulması istenmezken 1 saati geçmeyen ve zihinsel stres yaratmayan masa başı çalışmalarına izin verilebilir. Bunların hepsini ve aklınıza takılan her soruyu doktorunuza sormalısınız.
www.mumcu.com/hamilelikte-yatak-istirahati/

Kızlar ben doğum yaptım
Ne olduğunu anlamadım acil ameliyata alındım.bebeğim iyiymiş herkes öyle diyor.
Canım hepimizi şaşırttı Miraç paşa gözünüz aydın allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım. Miraç ve sen de iyisinizdir inş

Ay çok heyecanlandım ben de M Mjdmjd allah hayırlı etsin cnm, ikiniz de bir an evvel toparlanın inşallah, gözünaydın valla birkaç parça kıyafet almak dışında hiçbirşey yapmadım henüz acil başlamam lazım benim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…