- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #48.921
Benimde en büyük sıkıntım sırt ağrısı hee bide mide yanmasıkorkma neff ya sen gördüğüm en güçlü annelerden birisin. alikaan için de harika annelik yapıyorsun bencesen konustukca onun da endişeleri gececektir
sormaa! 37 ye kadar calısacagım güya ama nasıl olacak bilmiyorum. sırt agrısı cok arttı bu aralar. hele dün gece uyuyamadım bu sabah kendimi yataktan zor attım
Evet tatlım sadece yemek içmek değil stres üzüntü sıkıntıda şekeri yükseltiyo malesefarkadaslar dun diyetisyenime gidip geldim. sabah sekerlerim normalden biraz yuksek cikiyordu, insulin verecek diye cok korkmustum ama vermedi. yemekten sonra olcumlerim iyi oldugu icin diyet ve egzersize devam etmemi soyledi.
cok da ilginc bir sey sordu. gece uykularin nasil dedi. benim de cok boluk porcuk. iste dedi sekerin ondan cikmis. meger uykusuzluk, stres falan filan da seker yaparmis. aclik sekerlerim cok degil ama onun istediginden biraz yukarida cikiyor. endiselenecek ve insulin kullanacak seviyeye ulasmamis ama daha.
ay evet benim haberim yoktu. o zaman ben de cikmasi zaten gayet dogal. ben herseyi kendine dert eden bir insanim.Evet tatlım sadece yemek içmek değil stres üzüntü sıkıntıda şekeri yükseltiyo malesef
Canim benim 41 haftalik dogdu ya oglum. Olmasi gerekeb dogum yptarihinde miyad asimi raporu aldim dr dan onu verrdim is yerine. Sonra zaten dogum belgesinide veriyorsun is yerine yani bir haftan kaybolmuyorkızlar şimdi biz 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftamızı doğum sonrasına aktardık diyelim. geriye 3 hafta kalıyor ya doğuma ama bebiş gelmek istemedi. 3. haftanın bitiminde değil de 4. haftanın bitiminde geldi. bu durumda bebeğin doğduğu tarihten itibaren başlıyormuş doğum izni yani. o aktardığınız 5 haftadan 1 hafta eksilmiyormuş. yine 5 hafta aktarıyormuş burdaki arkadaşlar öyle dedi. sizde mi öyle biliyorsunuz ?
Birkaç kişi daha öyle söyledi bnm bebiş de dönmemiş zaten yukarılarda hissediyorum zaten dediğin gibi sanırım ondan canım saol bilgilendirdiğin için :)canım benimde özellikle mide yanması çok fazla, geçenlerde hemşireye sordum bebek büyüdükçe mideye baskı yapar oda mide yanması ve mide bulantısına yol açar endişe etme dedi.
O zaman ne yapıyoruz tatlım hayatımızdan stresi çıkarıyoruuuuuzzzarkadaslar dun diyetisyenime gidip geldim. sabah sekerlerim normalden biraz yuksek cikiyordu, insulin verecek diye cok korkmustum ama vermedi. yemekten sonra olcumlerim iyi oldugu icin diyet ve egzersize devam etmemi soyledi.
cok da ilginc bir sey sordu. gece uykularin nasil dedi. benim de cok boluk porcuk. iste dedi sekerin ondan cikmis. meger uykusuzluk, stres falan filan da seker yaparmis. aclik sekerlerim cok degil ama onun istediginden biraz yukarida cikiyor. endiselenecek ve insulin kullanacak seviyeye ulasmamis ama daha.
Takma canım boşver önce sağlıkay evet benim haberim yoktu. o zaman ben de cikmasi zaten gayet dogal. ben herseyi kendine dert eden bir insanim.
Bende Renie kullanıyorum eğer ilacimi yanımda tasimayip evde unutursam mahvoldum demektirBen gaviscon şurup kullanıyorum
Ayyyyy canım o heyecan bi tek bende yok sanıyordum :)))Aynen canm bide bende heycanda kayboldu kimi anneler burdanekadar heycanli vs bana bise oldu şeytanın vesvesesi heralde bilmiyorum duygularım kayboldu neyse insallah geçer ....allah seninde yardimcin olsun canm
O zaman ne yapıyoruz tatlım hayatımızdan stresi çıkarıyoruuuuuzzz
Takma canım boşver önce sağlık
Bnde ogrtmenim yrn ayrılıyorm yerime birini buldulae bulmuskende 1 hafta normal rapor alicam haftaya ayrilicam. Bende ondan sonra once bebgin ve bnm hastane cantasi ve kiyafetleri hazirlicam sonra evi temizleyecegiz sonrada ikramliklar yapip buzluga aticam bakalim planlar bu yondeKızlar yarın okuldaki son günüm,32.haftada ayrılıyorum.Eşyalarimi kolileyip getirdim,ama içim bir garip oldu.İlk hamileliğimde 37.haftaya kadar çalismistim.Cumartesi günü evimi dip köşe temizleticem.Sali gunude kalabalik misafirlerim gelicek.Ondan sonrada ayaklarimi uzatip surekli yatmak istiyorum.Daha ne bebek odasi hazir,ne de hastane çantası.Sizde nasil durumlar?
Sana diyorumda bende öyle rahat bi insan değilimdir malesef.bu biraz yapı meselesi canım.elinde değil insanın.evet takmamak lazim aslinda ama ben hayatim boyunca hic bir zaman genis bir insan olamadim. hep bir seyleri planlar programlar ona yonelik de calisirim. bunu yapmazsam rahat edemiyorum ne yazik ki...
zaten sonunda da programci oldum ciktim! :)
Benimde o ihtimal var fazlasiyla canim. Hayirlisi neyse o olsun diyorum artik. Hicbiseyi fazla istememek lazimBende bu sefer epidural falan istemicem diyordum ama iş ne yazikki mecburi sezaryen e dondusenin ki istediğin gibi normal olur canim insallah hayirlisiyla :)
evet aynen oyle sekerim. :) uc gunluk dunya ama oyle deyip de gecilmiyor maalesef kiSana diyorumda bende öyle rahat bi insan değilimdir malesef.bu biraz yapı meselesi canım.elinde değil insanın.
Tebrik ederim canım..solunum sıkıntısıda bi an önce geçer inşallah.kilonuzda gayet iyiymiş.bizde kilodan dolayı bekliyoruz küvezde.Mayis annesi olacaktim 29 mart annesi oldum. Bebegim 40 gun erken geldigi icin suan kuvezde. Akcigerleri tam gelismemis. 2600 doğdu. Cigerden baska hic bir sıkıntısı yok. O da gecer Allah dermansiz dert vermesin. 24 haftalik bebekleri bile hayata tutundurmuslardi hastanede. Erken dogum riski olanlar moralinizi hic bozmayin. İlk doğumumdu hastanede sanci cekmem ve normal dogum yapmam tam 5 saat sürdü. Sancilar acili ama dogum cok kolaydi.
Var canım var öyle rahatlar varki.annemin bi komşusu var evi göç gitcek gibi mutfağa adım atamazsın karışıklıktan.kızım su istedi mutfakta temiz bardak bulanadım kıza su verecek.ev o halde düşün.bu napıyo dersin eline bi el işi almış tvdede müzik kanalı açmış oturuyo.ay ben çıldırırdım heralde.o mu normal bizmi bazen tereddütte kalıyorumevet aynen oyle sekerim. :) uc gunluk dunya ama oyle deyip de gecilmiyor maalesef ki
ahahahah ayol herkesin evinde bir bulasik makinasi, gorende cok zor is zannedecek mutfagi temiz tutmayi..Var canım var öyle rahatlar varki.annemin bi komşusu var evi göç gitcek gibi mutfağa adım atamazsın karışıklıktan.kızım su istedi mutfakta temiz bardak bulanadım kıza su verecek.ev o halde düşün.bu napıyo dersin eline bi el işi almış tvdede müzik kanalı açmış oturuyo.ay ben çıldırırdım heralde.o mu normal bizmi bazen tereddütte kalıyorum
Bencede canım en güzeliahahahah ayol herkesin evinde bir bulasik makinasi, gorende cok zor is zannedecek mutfagi temiz tutmayi..
zaten oyle butun gun bir sey yapmadan duran insanlari hic anlayamam ben. hayatimda bir tek universiteden mezun olunca bes ay evde oturdum, is bulamadigim sirada. o zaman da yemek yapmayi ogrenmistim kendi kendime. ama yemek derken, sarma sarip, manti acip, hamur mayalamak... ondan oncesinde de yumurta kirmayi bilmezdim. ama insan ogrenir yani. elimizin altinda internet var telefon var.
simdi bile duyan herkes manyak misin sen 38. haftaya kadar calisacaksin diyor. ama ya dogurana ya da 38. haftayi doldurana kadar calisacagim. oyle evde oturup bebegin dogumunu beklesem kafayi yerim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?