- 18 Eylül 2014
- 1.103
- 1.566
- 158
- 36
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #49.001
canım bende de öyle alışverişi tamamladım bir heves herşeyimiz hazır ama hep içimde kalsın istiyorum anne olmak beni krkutuyorYamuk prensesss bende varım! baya ruhsuz bi hale geldim, sanki hislerim kayboldu. Bi hazırlık var bi telaş bişeyler ama sanki bebek benim değil gibi. Çok ilginç. Doğunca değişir heralde, bizim yavrumuz o sonuçta.. Doğum yapanlarda oldu öyle bişey acaba..
kızlar moralim çok kötü bebeğim hiç kilo almadı 2300 hala 10 günden beri sizce çok sancım vardı doktor nts gördü bişey demedi sancın var dedi magnezyumu arttırdı sizce endişe etmeli miyim açılmam yok çatı muayenesi yapt
canım bende de öyle alışverişi tamamladım bir heves herşeyimiz hazır ama hep içimde kalsın istiyorum anne olmak beni krkutuyor
Benim de kizim olcak. İsim dusunuyoruz daha az kaldi karar veremedik damla isminde gidip geliyoruzKizim olucxak insallah canim. Defne ismi.
Senin peki?
Ben de haftada üç gün kullanıyorum dr un önerisi acaba yeterli değil miBen magnezyumda kullanıyorum ama yeterli gelmiyo demekki
Benim ki de panik yapmadı açılma yok suyum iyi 32 haftada olmuştu daha sonra olmadı haftaya tekrar çağırdı dinlend ded magnezyumu arttırdı ben hala çalışıyorum işide bırakamadım işlerim vardıcanım bu aralar ben de nst sancılarıyla uğraşıyorum, devlet hastanesindeki doktor buna benzeyen dalgalanmalara sancı diyip ultrasona açılmaya hiçbişeye bakmadan doğumhaneye gönderdi beni 32 haftada apar topar müdahale yapmaya kalktı, bi dolu serum yedim dengem şaştı. Tabi özelde aldım soluğu, o baktı aynı nst dalgalanmalarına çocuğun hareketlerinden çoğunlukla, o kadar ciddi bir durum yok dedi. Sen mutlaka sor yine de, bir de önemli olan açılma var mı, suyu vs kalp atışları ne durumda onlara bakması lazım doktorun. bir iki gün içinde 5. mi artık 6. mı hatırlayamıyorum mütemadiyen nstye bağlanıp duruyorum. Özeldeki doktorun söylediğini yazayım buraya, ani iniş çıkışlardan çok(yani çocuğun hareketlerine bağlı peeklermiş onlar) tepe gibi dağ gibi uzun süreli olan sancılar sıkıntı yaratır dedi. Aynı şekilde magnezyumu günde 2ye çıkardı, ve en son nstde sadece bir sancı çıktı. Eve gidince nst resimlerinden çekip gönderirim belki faydası olur. Ama sen yine de aksatma, sancı sıklığı artınca açılmayı dolayısıyla doğumu tetikleyebiliyormuş. dikkatli olmakta fayda var.
Tabi sancı çıktı diye de herşey bitti demek değil, moral bozmak olmaz. Asıl şimdi mantıklı düşünmeye ihtiyacımız var. Matığıma yatmadığı için ben bildiğin doğumhaneden kaçtım! psikoloji falan kalmadı doğuruyorum 32. haftada diye. özeldeki doktorun yanına gidene kadar içim rahat etmedi. Doktoruna güveniyorsan dinlemende fayda var derim.
iğne yaptımadı aşırı panikledimedi anlamaıdm bendeemineemine123 bir de şimdi gördüm, inşallah sıkıntısız zamanında doğar ama şu anda doğsa bile eminim sağlığı çok etkilenmeden toparlar kuzucuk :) 35. hafta az değil. Ciğer geliştirici iğne yaptılar mı peki?
Ahh bende aynisini dusunuyorumya gece gunduz tekmelerini hissedince dogunca kucagimda olcak ama icimdeki boslugu ne yapcam alistim dusununce duygulaniyorum tabiki sag salim alalim kucagimiza insallah .anne olunca nasıl olacak onu tam kestiremiyorum ama ben galiba tekmelerine çok alıştım, doğunca karnımızda hissetmicez ya tekmeleri bi boşluk oluşacak gibi sanki. Gerçi canlı kanlı kucağımızda olacaklar inşallah, her hareketlerini rahatça görebileceğiz gözlemleyebileceğiz ama ne bileyim ya alıştım ben çocuğumun içerden tekmelemesine
Benim ki de panik yapmadı açılma yok suyum iyi 32 haftada olmuştu daha sonra olmadı haftaya tekrar çağırdı dinlend ded magnezyumu arttırdı ben hala çalışıyorum işide bırakamadım işlerim vardı
Daha nolsun canm masallah32+1 de 2.450 gram olmus kizim normalmi bilemedim doktor 34 haftalikla uyumlu dedi ama yemeni kes anormal bi durum felan diye birsey demedi kilosu nasil normalmi sizce?? Ntsye de girdim bugun Allaha sukur bir sknti yk iki haftada bir cagirdi artik bir aksilik olmazsa normal yapariz dayanamazsan ebidural yapabiliriz dedi bol bol yuruyus onerdi
Bence son haftalarda kilo alimi duruyomusya ondandir canm ama sola yatmakta etkilidir tabi ama okadar etki etceni sanmiyorimhep sola yatın, en kötü yan yatın diyorlar ya, ben hala en rahat sırtüstü yatabiliyorum. Kendimi zorluyorum yan döneyim diye ama bilemedim, bi uyanıyorum yine dönmüş oluyorum. zararlı mı acaba sırtüstü yatmak??!?
Başlarda 1 hafta önden gidiyordu, iki hafta önce haftasıyla uyumlu çıktı, bu son gidişimde de 3-4 gün geride çıktı bizim ufaklık, yatış pozisyonuyla mı ilgili acaba? taktım kafama..
Canm benimde bir hafta once cok cikti sancı doktor kesin yatak istirati dedi ama ben yatmadim herşeyin bir vakti var tabi onlemdealmak laZım kalkip ağır kaldirmamak hoplayıp ziplamal gibi çok endişeli olunca kesin biseler yanlış gidiyo bence oyuzden çok takma...he kilo almamasına bise diyemiycem kan a kisindami bi sorun varki insallah onun için biçözüm bulunur allah yardımcınız olsunkızlar moralim çok kötü bebeğim hiç kilo almadı 2300 hala 10 günden beri sizce çok sancım vardı doktor nts gördü bişey demedi sancın var dedi magnezyumu arttırdı sizce endişe etmeli miyim açılmam yok çatı muayenesi yapt
Canım ben hergün iki tablet alıyorum sabah akşam osteocareden.bi gün içmesem hemen gece kramp giriyo bacağıma.senin yeterli olmayabilir.Ben de haftada üç gün kullanıyorum dr un önerisi acaba yeterli değil mi
aynen ya nasıl bir hata bu daha 32 de hemde birde ssk iyi diyorlar kimseye güvenmemek gerekdoktorun panik yapmadıysa sorun yok demektir sanki. hem bak açılma vs de yok, endişelenme bence bebeğini de strese sokmaSadece temkinli olmakta fayda var beslenmeye hareketlerimize birazcık daha dikkat edicez o kadar.
Bizim doktor direk doğumhaneye gönderdi beni, düşündükçe deliriyorum!
Canım bu hormonlar insanı değişik hallere sokuyor.emin ol hormonlardandır.bende ilk zamanlar acaba kızım kadar sevebilcemmi gibi garip duygular içindeydim.halada kızıma olan sevgi kadar yoğun değil duygularım.ama görünce emin ol çok sevcez.
Bende de aynı dışardan biri gibiyim sadece hazırlıkları falan yapıyorum bir de doğum nasıl olacak kim ne yapacak annemleri kayınvalidemle tutumlarını kimin bakacağını düşünüyorum heyecan yokBendede öyle oldu canmya kiyafetlerini utulerken bile evet mutlu oldumda öyle devasa değil yani kimi anneler nekadar haycanli şeyler yazmıştı ay bilemedim ins geçer canm benim
Canım benim normal dururken değil iş yaparken kolumu kaldırıp indirdiğim zaman çok uyuşuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?