2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
canım bende de öyle alışverişi tamamladım bir heves herşeyimiz hazır ama hep içimde kalsın istiyorum anne olmak beni krkutuyor

canım bu aralar ben de nst sancılarıyla uğraşıyorum, devlet hastanesindeki doktor buna benzeyen dalgalanmalara sancı diyip ultrasona açılmaya hiçbişeye bakmadan doğumhaneye gönderdi beni 32 haftada apar topar müdahale yapmaya kalktı, bi dolu serum yedim dengem şaştı. Tabi özelde aldım soluğu, o baktı aynı nst dalgalanmalarına çocuğun hareketlerinden çoğunlukla, o kadar ciddi bir durum yok dedi. Sen mutlaka sor yine de, bir de önemli olan açılma var mı, suyu vs kalp atışları ne durumda onlara bakması lazım doktorun. bir iki gün içinde 5. mi artık 6. mı hatırlayamıyorum mütemadiyen nstye bağlanıp duruyorum. Özeldeki doktorun söylediğini yazayım buraya, ani iniş çıkışlardan çok(yani çocuğun hareketlerine bağlı peeklermiş onlar) tepe gibi dağ gibi uzun süreli olan sancılar sıkıntı yaratır dedi. Aynı şekilde magnezyumu günde 2ye çıkardı, ve en son nstde sadece bir sancı çıktı. Eve gidince nst resimlerinden çekip gönderirim belki faydası olur. Ama sen yine de aksatma, sancı sıklığı artınca açılmayı dolayısıyla doğumu tetikleyebiliyormuş. dikkatli olmakta fayda var.
Tabi sancı çıktı diye de herşey bitti demek değil, moral bozmak olmaz. Asıl şimdi mantıklı düşünmeye ihtiyacımız var. Matığıma yatmadığı için ben bildiğin doğumhaneden kaçtım! psikoloji falan kalmadı doğuruyorum 32. haftada diye. özeldeki doktorun yanına gidene kadar içim rahat etmedi. Doktoruna güveniyorsan dinlemende fayda var derim.

canım bende de öyle alışverişi tamamladım bir heves herşeyimiz hazır ama hep içimde kalsın istiyorum anne olmak beni krkutuyor

anne olunca nasıl olacak onu tam kestiremiyorum ama ben galiba tekmelerine çok alıştım, doğunca karnımızda hissetmicez ya tekmeleri bi boşluk oluşacak gibi sanki. Gerçi canlı kanlı kucağımızda olacaklar inşallah, her hareketlerini rahatça görebileceğiz gözlemleyebileceğiz ama ne bileyim ya alıştım ben çocuğumun içerden tekmelemesine

emineemine123 bir de şimdi gördüm, inşallah sıkıntısız zamanında doğar ama şu anda doğsa bile eminim sağlığı çok etkilenmeden toparlar kuzucuk :) 35. hafta az değil. Ciğer geliştirici iğne yaptılar mı peki?

Benim ki de panik yapmadı açılma yok suyum iyi 32 haftada olmuştu daha sonra olmadı haftaya tekrar çağırdı dinlend ded magnezyumu arttırdı ben hala çalışıyorum işide bırakamadım işlerim vardı

Ahh bende aynisini dusunuyorumya gece gunduz tekmelerini hissedince dogunca kucagimda olcak ama icimdeki boslugu ne yapcam alistim dusununce duygulaniyorum tabiki sag salim alalim kucagimiza insallah .

doktorun panik yapmadıysa sorun yok demektir sanki. hem bak açılma vs de yok, endişelenme bence bebeğini de strese sokma Sadece temkinli olmakta fayda var beslenmeye hareketlerimize birazcık daha dikkat edicez o kadar.
Bizim doktor direk doğumhaneye gönderdi beni, düşündükçe deliriyorum!

Daha nolsun canm masallah

Bence son haftalarda kilo alimi duruyomusya ondandir canm ama sola yatmakta etkilidir tabi ama okadar etki etceni sanmiyorim

Canm benimde bir hafta once cok cikti sancı doktor kesin yatak istirati dedi ama ben yatmadim herşeyin bir vakti var tabi onlemdealmak laZım kalkip ağır kaldirmamak hoplayıp ziplamal gibi çok endişeli olunca kesin biseler yanlış gidiyo bence oyuzden çok takma...he kilo almamasına bise diyemiycem kan a kisindami bi sorun varki insallah onun için biçözüm bulunur allah yardımcınız olsun

aynen ya nasıl bir hata bu daha 32 de hemde birde ssk iyi diyorlar kimseye güvenmemek gerek

mavitepe
Yamuk prensesss
Kızlar ben de doğum anında kendime çok şaştım
Epidural sezaryen oldum
göğüs altına şiddetli bi baskı olusturdular tam bebek çıkarken
Acı duymuyosunuz ama her şeyi hissediyorsunuz
Ardından e doğdu niye aglamıyor diye tam endişe edecekken ağlamaya başladı
Ohh dedim örtünün arkasindan bebeği getirdiler
Bebeğimi gördüm
Kara Tombak yanaklı bir melek..
Bebeği giydirmek için benden az uzağa aldılar
O an öyle enteresan ki ben cocugu görme telasi heyecani yasamaktan ziyade anestezi Dr ile konuşmaya başladım
Bana uyuşma kulak çınlaması vs...olursa hemen söyle demişti tamamen de uyutabiliriz seni demişti
Ben Dr bey su an vücudumda şöyle bir his oldu ....gibi Dr ile konuşmaya başladım
Düşünsenize
2 metre ötede 9 aydır sabırsızlıkla beklediğim bebegimi temizleyip giydiriyorlar
ben ise kendimle ilgili şeyler soruyorum kafamı kaldırıp çocuğumu göreyim biraz daha çok diye cirpinmiyorum!
Öyle şaştım ki kendime
Hala hatırlayınca şaşırırım!
Hormon mu demeli...
Ameliyat masası gerginliği mi...
Normal doğum nasip olmadı sezaryendi sonuçta onun eksikliği mi...bilemem..
Ama hala hatırlar kendime şaşarım..

Son düzenleme:
Bendede öyle oldu canmya kiyafetlerini utulerken bile evet mutlu oldumda öyle devasa değil yani kimi anneler nekadar haycanli şeyler yazmıştı ay bilemedim ins geçer canm benim
Bende de aynı dışardan biri gibiyim sadece hazırlıkları falan yapıyorum bir de doğum nasıl olacak kim ne yapacak annemleri kayınvalidemle tutumlarını kimin bakacağını düşünüyorum heyecan yok

Arkadaşlar bebeğim 34₺5 de 2200 gram geldi .baya ağladım düşük doğum ağırlıklı diye .doktor haftası ile uyumlu Dedi ama sizlerde de bizim ki gibi olan var mı

Canım benim normal dururken değil iş yaparken kolumu kaldırıp indirdiğim zaman çok uyuşuyo.
smilesny
Kızlar bana Karpal tünel sendromu gibi de geldi sizin durumlar..
Emin değilim yanlış konusmiiim
Bende de ilk gebelikte oldu
Nöroloji ye gidin
Elle muayene edip bileklik yazıyorlar
Bileklik 50 tl civarıydi
2 elimde de vardı benim
Raporla almıştım şükür
Çok rahatlatiyo
Ben doğum sonrası gittim
Pişman oldum
Gebeyken bse zaten yapamazlar sanıyordum
Aksatmayin
Benim tedavi 1 yil sürdü
En son fizik tedaviyle geçti ama tamamen değil
Az tuzlu yiyin
Bol su için
Az kilo almaya çalışın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…