2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bence gayet iyi almış canım benim doktor haftada 200 gr almalı dedi seninki 250 gr almış.
cnm benim 28 nci haftayla 32 hafta arasında 200 gram aldım , hiç yemek yiyemedim bebeğime bakamadım , son 2 hafta annem baya iyi bakıyor :) kadıncağız hem işe gidiyor hem bana bakıyor . 2 haftada 500 gram aldım ,doktor hala geride olduğunu söyledi

@mavitepe merak etmeyin kızlar hiç bi boşluk yaşamazsınız.kucağında olunca insanın aklına bile gelmiyo.hee bide fırsatınızda okmuycak onu düşünmeye.
Dogru bakalim firsatimiz olurmu :). Ayy gelsin kizimda yiyeyim ellerini ayaklarini findigimin. Kaburgalarima vuruyor ay diye ciglik atiyorum ansizin.

demek ki gerçekten suyunda bi azalma yok canım. diğer dr un niyeti belli oldu

Bende seninle aynı durumdayım. 35 hafta bitti dün kızım 2200 gr. Bu pazartesi doğumu planlicaz. Muhtemelen 36 bitiminde yani haftaya alıcak Dr. Bakalım hayırlısı. Küveze girebilir dedi. Damağı ve emme yetisi çok güçlü olamayanilirmiş. Belki de girmez dedi. Başta çok üzüldüm ama şimdi daha iyiyim. Yeterki sağlıklı olsun varsın 3-5 gün yenidoğan da kalsın. Ster yapmamak lazım. Biz stres yaptıkça beneklerimiz de etkileniyor maalesef.

cnm hayırlısı olsun hakkımızda , inş hiçbir şeye gerek kalmadan kucağımıza alırız

Kızlar stres olmamaya çalışısın benimki dediğim gibi 2 gün önce 34+3'de 1700 gr çıktı.Bizimkinde de beslenme ile ilgili sıkıntı var.Damarsal değil ama doktorum kilona dikkat et deyince diyet yapmıştım aslında kısıtlı değildi ama bebek etkilenmiş.Çok üzüldüm ama yapacak bişey yok.Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

İnşallah Allah bize bağışlasın minik kuzularımızı sağlıklı olsun, canı içinde olsun varsın zayıf olsun. Doğduktan sonra sütümüzle besler toparlarız onları

Kızlar bel ve kasık ağrısı ile birlikte mide bulantısı var iki gündür özellikle şu mide bulantısı mahvetti beni normal mi ki var mı bu durumla karşılaşan (
Dünden beri bendede var aynı belirtiler cnm magnezyum u unutuyorum 2 gündür kasık ağrısını ona verdim bulantiyi da ağır yemek yedim birazda fazla kaçırdım ondandir diyorum

Bu şekilde olursa kapatırsın belki arayı canım.

İlk defa duydum canım belki olabilir.gidince bi soruyum bakalım.
smilesny

Kızlar bakın okuyun...

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) ELLERDE UYUŞMA (KARPAL TÜNEL SENDROMU)

HAMİLELİKTE ELLERDE UYUŞMA, KARINCALANMA, HİSSİZLİK, GÜÇSÜZLÜK

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

Karpal tünel sendromu el bileğinden geçen median sinirin sıkışmasına bağlı gelişen ellerde uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük gibi şikayetlerle karakterize bir durumdur. Median sinirin el bileğinden geçtiği tünel benzeri oluşuma karpal tünel denir. Gebelikte vücutta su tutulumunun artmasıyla ve kilonun artmasıyla bu sinir sıkışabilir. Median sinir başparmak, işaret parmağı ve orta parmağın tamamında ve yüzük parmağının yarısında hissetme duyusunu sağlar. Ayrıca başpağın içe kapanma fonksiyonunu sağlayan kası da median sinir besler. Bu nedenle median sinir sıkıştığında bu parmaklarda duyu kaybı olur, başparmakta güçsüzlük olur. Elin diğer parmakları etkilenmez çünkü onları başka sinirler besler.

Tanı ve tedavisi ortopedi uzmanlarınca yapılır. Tedavide el bileğini düz pozisyonda tutmak için bandaj, atel gibi uygulamalar yapılır. Bazen el bileğine steroid ilaçlar enjekte edilir. Bu yöntemlerle düzelme sağlanamayan ciddi vakalarda el bileğine yapılan küçük bir cerrahi operasyon ile sinir sıkışmaktan kurtarılır.

Gebelikte karpal tünel sendromundan kaçınmak için vücutta su tutulumunu azaltmak ve tuzu azaltmak gerekir. Aşırı kilo almaktan kaçınmak gerekir. El bileğini sürekli çalıştıran bir iş yapılıyorsa ara sıra dinlendirmek gerekir. Ellerin üzerine yatmaktan kaçınmak gerekir.

Gunaydin Anneler burda okuyunca cok ssasiriyorum bebeklerinizin suyundan tutun kilosuna kadar herseyi ogreniosunuz ben londrada yasiorum ve sadece 2 kez gordum bebisimi biri 12 digeri 20 haftada hep ebe tarafindan goruluorum oda eski yontem mezura ile karnimi olcuo haftaya uyumlu mu degilmi soluo okadar; (ama goruyorum ki bazi anneler cok stres yapio herseyi bilince de iyi degil sanki ilk oglumu normal dogurdum 38.haftada insallah 2.oglum gelio oda normal gozukuo ama bu sefer epidural almak istiyorum hepinize hayirli dogumlar Allah bi avazda kurtarsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…