2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım belki geç döllenmiştir sıkma canını aramzda 3gün var ben de de hiç bi hareket yok ama kaka olayını ben de çok merak ediyorum ya bilen yok mu ????
babybabycat

kizlar benim bildigim kadariyla bebegin diskisini anne karninda yapmasi dogum sirasinda sorun cikartiyor daha oncesinde degil.
yani bebek kanala girip, agzindan nefes almaya calistigi sirada eger diskisi amniyon sivisinin icindeyse akcigerine kacabiliyor ve bu da tehlike yaratiyor. tabi bunun icin oksijen aliyor olmasi gerekiyor. yani normalde de bebek amniyon sivisi yutuyor ama bildigim kadariyla bu akcigere degil mideye gidiyor. o yuzden eger suyumuz patladiginda yesil renkli mekonyum gorursek, yani bebegin diskisini, o zaman acile gitmemiz ve hemen doktorumuza bunu soylememiz gerekli.

40 haftayi gecen hamileliklerde bu daha riskli oluyor, ayni benim gibi gebelik diyabeti olan hamilelerde oldugu gibi. ama dogumdan once tehlike olusturmuyor cunku bebek aspirasyon yapmiyor. insallah hic birimiz boyle birseyle karsilasmayiz

Canım belki geç döllenmiştir sıkma canını aramzda 3gün var ben de de hiç bi hareket yok ama kaka olayını ben de çok merak ediyorum ya bilen yok mu ????
Yok canım benim zaten geç döllenmis hali 1 Mayıs adet tarihim göre 27 nisan ben geç döllenmeye göre bakıyorum zaten

Icimi rahatlatin miranda cim Ben bu konuyu tam net bilmiyorum çünkü ınsallah yaşamayız hiç birimiz

Icimi rahatlatin miranda cim Ben bu konuyu tam net bilmiyorum çünkü ınsallah yaşamayız hiç birimiz
sekerim gebelik diyabetim oldugu icin ben riskli gruptayim mekonyum aspirasyonu icin. ben de o yuzden arastirip ogrendim...

ama hic belli olmaz, belki senin kiz bugun yarin cikip geliverir :) bir de annesi cok mu rahat tuttun sen bebisi nedir. azicik rahatini boz yaw :) soyle bol acili bir kebap falan mi yesen napsan? :)

Ay inşallah miranda ya gelse keşke yok valla görsen neler yapıyorum temizlik vs zaten 1 haftadır sürekli dışardayım oturamadim hollanda dan dayımla geldi onları ağırladim ama nafile rahat galiba bizim kız bide bu göbek aşağı inme muhabbeti var acaba herkes de oluyor mu bu bakıyorum hergün yukarda gayet :))

valla o konu da benim icin muamma... anneme 35 hafta bitti 2 hafta sonra her an gelebilir bebek dedim, annem o karinla hayatta gelmez once bi asagiya insin bakalim dedi. ben de artik maydanoz ve baharat yemege basliyorum yavastan. gunluk yarim saat de yuruyorum. bakalim annem hakli cikacak mi :)

Mrba kızlar herkese iyi akşamlar hastaneden çıktık asyacikla evimize geldik ben hep merak ederdim oyuzden sırf bunu yazmak için girdim...Kızlar biloyosunuzki normal dogum yaptım oyuzden hastanede ne gerekli diye düşünenlere yazayim anne icin en elzem bence depend hasta bezi ve orkid cunku kanama cok yogun oluyo bir gecelik bir pijama takımı yeterli alt açma örtüsü muhakkak götürün bir patik bir terlik oda yeterli hastanede havlu var çok şey koymayın çocuk içinde bez on tane yeterli altli üstlü takımlar daha kullanışlı dört tane goturun bence battaniyede iki tane yeterli biberon silikon meme ucu ve gogus kremi mühim mamayi hastanede veriyorlar pisik kremi falan gereksizmis uni baby yeni dogan bi paket islak mendil goturun bence tabi şimdilik aklima gelen bu herkese hayirli dogumlar kizlar bu arada bende ağda yaptırdıktan üç gün sonra dogurdum:)

Anneye naz yapiyorsa demek ki

Canim bende aynı durumdayım, inan gerildim artık hep benim ki 37 38 de olur diyodum sanci manci hiç bişey yok
Aynen Can'ım. Ben de öyle hissediyordum. Bu kadar beklemiyordum. Çevremde de hep o haftalarda doğumlar olduğu için herhalde normali bu diyordum. Kısmet artık. Çarşamba doluyor 40 hafta. Doktora gidiyoruz o gün. Çantanızla gelin Dedi. Merak içindeyim

Aynen öyle canım önemli olan bebişler iyi olsun, benim daha ilk gebeliğim bende bu ağrılar 34 haftamdan sonra sıklaştı öncesinde çok seyrek oluyodu hemen geçiyordu şimdi sanki daha uzun sürüyor gibi. İkinci gebeliklerde daha çabuk hissediliyor galiba böyle şeyler

Canim son haftada o kadar kilo almaz artik.
Az daha sabret 41 de bile gelebilir. Benim dogum anina kadar gram sancim yoktu. Dogumdan onceki gun basladi sancilarim ertesi gun oglende oglum dogmustu. 41 haftalikken. Kakasinida yapmisti dpgum esnasinda. Dogum boyunca nst ye bagli kaldim kalp atislarinin takibi icin. Dr um bi sorun yok sadece takip edicez diye soyleyip rahatlatmisti hic strese sokmamisti beni. Sende hic stres yapma canim. 41 hafta cok gec degil aslinda 42. Haftaya kadar normal surec esasinda.

bu kadar stres yapma canım ya normal coğu bebekte oluyo bu ve okadar çok kilo almaz endişelenme son haftalarda kilo kaybı bile olur bazı bebeklerde ii düşün iyiyi çağır hep hayırlı doğumlar şimdiden

İyi geceler kızlarr
Bu ağrılar neden hep gece başlar bilimsel olarak açıklandımı acaba hareketleri azalır diyolar yok öyle bişey benimki karnımı delipte gelcek sanki derlerdi inanmazdım son zamanlar en zoru diye

Benim de bu hafta basladi adet sancisina benzer agrilarim. Kafasi baya asagida galiba kramp falan giriyor ayaklarima :-(

Benim de bu hafta basladi adet sancisina benzer agrilarim. Kafasi baya asagida galiba kramp falan giriyor ayaklarima :-(

Çoğu kişinin gece sancıyla hastaneye gittiğine şahit olduğum için acaba bu gecemi diye kendimi düşünmekten alıkoyamıyorum uyuyabilsem bile doğum sancısı uyandırırmış

tahminimce susuzluktan dolayi olabilir. nst ye girip cikmis arkadaslardan duydugum kadariyla gebelerin yeterince su icmedigimi zamanlarda sancilari artiyormus. gun boyu elimizde su bardagiyla geziyoruz ama tabi gece su alimimiz azaliyor. herhalde sancilar bu yuzden basliyor, dogum zamani da iyice artiyor. ya da iste salladim tutarsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…