2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Günaydın kızlar, yarin sezeryana giricem bebegimin kilosu 2680 haftasına göre az dua edin cabuk toparlasın hatta kuveze girmesin
merak etme canım. benim kızım 2480 gr doğdu, kuveze girmedi. hem zayıf doğan bebekler hızlı kilo alıyor. birinci ayında normal kiloya ulaşmıştı.

Hanımlar

Benim bebişimin kafası aşağıda ama yüzü karnıma dönük. (Ultrasonla bakınca yüzü görünüyo) doktorum diyor ki normal doğum için yüzünün sırtına dönük olması lazım. Ve beni sezeryana yönlendiriyor. Ben bebek zaten aşağıda yüzünü de döner diye düşünüyorum. Yani sonuçta daha kanala inmedi. Var mı benzer durumda olan. Doktoru böyle söyleyen. Bana sanki drum beni sezeryana yönlendirmek istiyor gibi geliyor. Baya güvenim kırıldı.

Hayirli olsun canim.
Cabucak toparlanip saglikla buyut insallah oglusunu

ayy mesajını görünce nasıl sevindim maşallah büyümüş kocaman olmuş defnemiz daha da iyi olacak yakında :))))
Buyuyor ya mavitrepecimm hic buyumiycek gibi geliyordu. Simdi gidisi bile cikti. Minicik kollartinda minicik bogumlari var minciklayasim geliypr her bi yerini

Canimm allah kabul etsin insallah. Tum bebelerimiz saglikli olsunlar hemen anneciklerine kavussunlar.
Nefes hanim cok acele etti ama iyi durdu yine epey bi toparlanmistir insallah

Hic bilgim yok canim. Dr ne dedi bu konuyla ilgili. Belki dogumdan sonra cocuk kalp dr u gormesi gerekir bilemedim

Banada sanki sezeryan icin sebpep ariyormus gibi geldi. Hicte boyle sebep duymadim biraz manasiz geldi bana canim. Normal dogum istiyorsan bekle canim. Ters olan bebekler bile normal dogumla dogabiliyuor ve sorun olmuyor

Banada sanki sezeryan icin sebpep ariyormus gibi geldi. Hicte boyle sebep duymadim biraz manasiz geldi bana canim. Normal dogum istiyorsan bekle canim. Ters olan bebekler bile normal dogumla dogabiliyuor ve sorun olmuyor

Sezeryan planlamak istediğinde karşı çıkmayı düşünüyorum. Sancı gelene kadar bekleyeceğim acil sezeryan yaparız gerekirse demeyi düşünüyorum. Arkadaşımın bebeği çok yakın zamanda 38de döndü 3 5 gün sonra doğdu ben sabretmekten yanayım.

ne sezeryan meraklısı bu dr ya bende her gidişte yÜzünü görüyorum bana hiç bişe demedi normal bekliyoruz biz

Kızlar merhabalar öncelikle doğum yapanlara hayırlı olsu Rabbim bizede sağlıkla kavuşmayı nasip etsin, benim gibi bebek hareket ederken Can'ı çok yanan var mı merak ettim.içim parçalanıyor gibi oluyor bazen sabah öğle ağrılarda uyandım mesela tam kasıklarıma vuruyordu ve içim parçalanıyor sndım.ilk doğumum sezeryan ve milyonlarım alındı aynı anda onun etkisi olabilirim böyle ağrılar yaşayan varmı

en son kontrole gittiğimde yani bikaç gün önce, biz de oğlumun yüzünü gördük. gayet kolunu emiyordu sıpa. Doktor her şey normal, normal doğum olur dedi. Acaba başka bir şeye mi takıldı doktorun? kafası aşağıda olduğunda sıkıntı yok diye biliyorum, hatta doğum videosu baktım bir iki, kafa değil poposu önce çıkıp kafası sonra çıkan bile vardı, gayet sağlıklı doğdu çocuk. Belki başka bir şey daha vardır doktorunun kafasına yatmayan..

Mesajınızı okuyunca bi gülümsedim. Teşekkür ederim umut oldunuz bana :)
Gebitocum burda sabahın altısı ve ben wc ye kalktığımda mesajlasmanizi gördüm. Sana bu yazdıklarımı yarı açık yarı kapalı gözle yazıyorum ama sonradan unutmak istemedim.
Ben de flower fairy gibi normal doğum yanlisiyim. Fakat bu durumda farklı bir düşünceye sahibim.
Okuduğum kitapta ve izlediğim doğum videolarinda bebeğin sirtinin kadına dönük olması gerektiğini öğrendim. Bebek kanala belli bir şekilde girip doğum sırasında bilmem kaç derece dönerek çıkıyor kanaldan. Ilk omuzu çıktıktan sonra da doktor çekiyor bebeği ve dogum tamamlanıyor. Bebeğin bu pozisyonda kanala girmemesi komplikasyon nedeni. Bundan eminim.

Tabi ben doktor değilim araştırmalarım da bilgim de çok kısıtlı. Misal böyle bir komplikasyonda normal doğum zor da olsa olabilir mi bilmiyorum. Bu konuda bebeğin içinde olduğu riskin analizini yapamam. Bir de şöyle bir şey var ki doğum başladıktan sonra sezeryana donemedikleri noktalar var. Doğum sırasında bayılan, gücü yetmeyen kadınlarda vakumlama ya da sanırım adı clampsing di tekniklerini kullanıyorlar ki bunlar sezeryana göre daha riskli. Böyle durumda sanırım bebeklerin bulunduğu pozisyonu önemli. Bildiğim kadarıyla bu -5 ten +5 e kadar değişiyor ve 0 da doğum başlamış oluyor. +5 te doğmuş oluyor. Misal sallıyorum +2den sonra sezeryana dönemiyor olabilirler.
O yüzden bence normal doğumu beklerim gerekirse acil sezeryana dönerim diyerek geçiştirme bu konuyu. Ben tekrar doktorunla konuş derim. Bi kere şimdi bekliyip son gün sezeryana donulebilir mi? Ya da bebek yüzünü dönebilir mi bu saatten sonra? Ya da böyle doguma girilirse riskler neler? Doğum yine de gerçekleşebilir mi? Bir de illa sonunda sezeryan görünüyorsa boşuna da sancı çekme hayatım. Doktorun sezeryanci Olsa bile sana doğru bilgiler vermekle yükümlü yasa tarafından. Ama konuşmasi seni tatmin etmezse bence ikinci bir dr A danışmak bile faydalı bu durumda.

Umarım seni uzmemis ya da aklını karistirmamisimdir. Çünkü biliyorum ki benimde aldığım bilgiler ordan burdan ve üç beş. Nitekim bunları sana yazmasaydım kendimi kötü hissederdim. İnşallah senin ve bebeğin için en sağlıklı doğum şekli gerçekleşir.

Gebito cum mesaj göndermeyi becerememişim canım tekrar yazayım. bence başka bir doktora bir seferlik görün eğer durumun uygunsa. ama kendi doktorunun fikrini söyleme. daha kesin bilgi edinirsin.ben sezeryana karşıyım canım. ama doktor değilim. eğer gerçekten gerekliyse ters bişey sölemiş olurum. yoksa sezeryan bir doğum yöntemi değildir. başka türlü doğum olması mümkün olmayan durumlarda yapılan bir ameliyattır.

Sağol Can'ım artık kavuşmak istıyorum bı 10 gün içinde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…