- 5 Ocak 2011
- 14.503
- 23.167
- 598
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #52.521
Ay.ilahi mavitepecim.h.sonu kısmını hafta sonu değil de bi an haziran sonu diye okudum, sonra döndüm bi daha okudum, nasıl yaa diyesağlıklı olsunlar da istedikleri zaman gelsinler minişler
Hanımlar
Benim bebişimin kafası aşağıda ama yüzü karnıma dönük. (Ultrasonla bakınca yüzü görünüyo) doktorum diyor ki normal doğum için yüzünün sırtına dönük olması lazım. Ve beni sezeryana yönlendiriyor. Ben bebek zaten aşağıda yüzünü de döner diye düşünüyorum. Yani sonuçta daha kanala inmedi. Var mı benzer durumda olan. Doktoru böyle söyleyen. Bana sanki drum beni sezeryana yönlendirmek istiyor gibi geliyor. Baya güvenim kırıldı.
Senin zaten daha haftan var doğum için doktorun şimdiden konuşması manasız şı kadarını bıkıyorum son dakıka bıle kanala girebiliyorlar baş aşağıdaysa bence takılma hıc düşünme bıleSezeryan planlamak istediğinde karşı çıkmayı düşünüyorum. Sancı gelene kadar bekleyeceğim acil sezeryan yaparız gerekirse demeyi düşünüyorum. Arkadaşımın bebeği çok yakın zamanda 38de döndü 3 5 gün sonra doğdu ben sabretmekten yanayım.
Bende de öyle canım sancım çok ama yalancı sancıymış doktorum ayırt edersin diğer sancıyı diyo ama bakalım :)Maşallah cnm bebişine aramızda pek bi fark yok bende eğer o zamana kadar olmazsa gelecek cuma gidicm uf ne olur kendi sancın ile gel diyrm ama hiç bi belirti yok ne nişan ne sancı
Gebitocum burda sabahın altısı ve ben wc ye kalktığımda mesajlasmanizi gördüm. Sana bu yazdıklarımı yarı açık yarı kapalı gözle yazıyorum ama sonradan unutmak istemedim.
Ben de flower fairy gibi normal doğum yanlisiyim. Fakat bu durumda farklı bir düşünceye sahibim.
Okuduğum kitapta ve izlediğim doğum videolarinda bebeğin sirtinin kadına dönük olması gerektiğini öğrendim. Bebek kanala belli bir şekilde girip doğum sırasında bilmem kaç derece dönerek çıkıyor kanaldan. Ilk omuzu çıktıktan sonra da doktor çekiyor bebeği ve dogum tamamlanıyor. Bebeğin bu pozisyonda kanala girmemesi komplikasyon nedeni. Bundan eminim.
Tabi ben doktor değilim araştırmalarım da bilgim de çok kısıtlı. Misal böyle bir komplikasyonda normal doğum zor da olsa olabilir mi bilmiyorum. Bu konuda bebeğin içinde olduğu riskin analizini yapamam. Bir de şöyle bir şey var ki doğum başladıktan sonra sezeryana donemedikleri noktalar var. Doğum sırasında bayılan, gücü yetmeyen kadınlarda vakumlama ya da sanırım adı clampsing di tekniklerini kullanıyorlar ki bunlar sezeryana göre daha riskli. Böyle durumda sanırım bebeklerin bulunduğu pozisyonu önemli. Bildiğim kadarıyla bu -5 ten +5 e kadar değişiyor ve 0 da doğum başlamış oluyor. +5 te doğmuş oluyor. Misal sallıyorum +2den sonra sezeryana dönemiyor olabilirler.
O yüzden bence normal doğumu beklerim gerekirse acil sezeryana dönerim diyerek geçiştirme bu konuyu. Ben tekrar doktorunla konuş derim. Bi kere şimdi bekliyip son gün sezeryana donulebilir mi? Ya da bebek yüzünü dönebilir mi bu saatten sonra? Ya da böyle doguma girilirse riskler neler? Doğum yine de gerçekleşebilir mi? Bir de illa sonunda sezeryan görünüyorsa boşuna da sancı çekme hayatım. Doktorun sezeryanci Olsa bile sana doğru bilgiler vermekle yükümlü yasa tarafından. Ama konuşmasi seni tatmin etmezse bence ikinci bir dr A danışmak bile faydalı bu durumda.
Umarım seni uzmemis ya da aklını karistirmamisimdir. Çünkü biliyorum ki benimde aldığım bilgiler ordan burdan ve üç beş. Nitekim bunları sana yazmasaydım kendimi kötü hissederdim. İnşallah senin ve bebeğin için en sağlıklı doğum şekli gerçekleşir.
Gebito cum mesaj göndermeyi becerememişim canım tekrar yazayım. bence başka bir doktora bir seferlik görün eğer durumun uygunsa. ama kendi doktorunun fikrini söyleme. daha kesin bilgi edinirsin.ben sezeryana karşıyım canım. ama doktor değilim. eğer gerçekten gerekliyse ters bişey sölemiş olurum. yoksa sezeryan bir doğum yöntemi değildir. başka türlü doğum olması mümkün olmayan durumlarda yapılan bir ameliyattır.
Benimde kafam karıştı canım şimdi bende bebeğimin yüzünü hep görüyorum ultrasonda bugün bile tombik yanaklarını gördül gayet vesikalık çektirir gibi bakıyordu ams doktorum herhangi bişey demedi pozisyonuyla alakalıÇok teşekkür ederim ilgin için. Hayır hiç aklımı karıştırmadın tamamen haklısın. Bu esnada konu ile ilgili bir dr yazısı da buldum okudum sonunda. Burada 38de olup hala bebişin yüzünü gören ve dru normal doğum bekleyen çok insanvarmış. Bundan umut buldum. Pazartesi için çok dobra ve normal doğum yanlısı bir doktordan randevu aldım. Herşeyi sorucam ona dediğin gibi. Bebeği tehlikeye atamam asla. Benim isteklerimden önemli onun sağlığı
Senin zaten daha haftan var doğum için doktorun şimdiden konuşması manasız şı kadarını bıkıyorum son dakıka bıle kanala girebiliyorlar baş aşağıdaysa bence takılma hıc düşünme bıle
Benimde kafam karıştı canım şimdi bende bebeğimin yüzünü hep görüyorum ultrasonda bugün bile tombik yanaklarını gördül gayet vesikalık çektirir gibi bakıyordu ams doktorum herhangi bişey demedi pozisyonuyla alakalı
Ay.ilahi mavitepecim.
Guldurdun.beni.
Bugun.kuafore.geldim. alt temizligi.icin. yarin.cati muayenem var.
Buradaki abla lardan biri de.karnin inmis dedi.sordugumda. sevindirik oldum
Bakalim.doktor.ne.dicek yarin. Dun.gece de bayağı sancim.oldu.belden.gelen. ay hadi.hayırlısı
Canım benim geçen hafta söyledi daha.yeri dar artık hareketlerinin azalması normal.kızım 40+3 te doğdu benim.hiç bi sorun olmadı.inşallah seninde olmaz.Anladım cnm ben paristeyiö burda hamileliğim başından beri 3 kez girebiliyorsun ultrasyona o zamanlar bi problem yok demişti ama benim bebeğin hareketleri çok azaldı buda beni korkutuyo bide artık takvim bile bitti bizimkinin gelmeye niyeti yok bide cnm bursa gün olrak en son 13 mayıs verdiler bana tr dekş ile farklı hep
Ayi inşallah canim. Umarim yanılmıyorumdur ve bebisim.hayırlısı ile gelir artikay heyecanlandım, bu sefer kızçemiz geliyor gibi sanki.sağlığıyla kolayca kucağına alırsın inşallah prensesi. Haber ver bize de fırsatın olunca
41 e kadar hersey normal canim bekle bi skinti yoksa. Anneyi strese sokan dr lardan hic hoslanmiyorum. Sorun olmayacak duzelebilecek bir durumu gereksiz yere soyleyip strese sokuyorlar insani.Sezeryan planlamak istediğinde karşı çıkmayı düşünüyorum. Sancı gelene kadar bekleyeceğim acil sezeryan yaparız gerekirse demeyi düşünüyorum. Arkadaşımın bebeği çok yakın zamanda 38de döndü 3 5 gün sonra doğdu ben sabretmekten yanayım.
Bi doktorla daha goruserek iyi yaparsin. Hic olmazsa kafanda suphe kalmaz. En hayirlisi neyse o ciksin insallah karsinaÇok teşekkür ederim ilgin için. Hayır hiç aklımı karıştırmadın tamamen haklısın. Bu esnada konu ile ilgili bir dr yazısı da buldum okudum sonunda. Burada 38de olup hala bebişin yüzünü gören ve dru normal doğum bekleyen çok insanvarmış. Bundan umut buldum. Pazartesi için çok dobra ve normal doğum yanlısı bir doktordan randevu aldım. Herşeyi sorucam ona dediğin gibi. Bebeği tehlikeye atamam asla. Benim isteklerimden önemli onun sağlığı
Küçük paşam kerem e bugün Kavuştuk çok şükür spinal sezeryan oldum bebeğimde kordon dolanmasi vardı çok şükür ikimiz de ıyiyiz .. yeni hayatımıza alışmaya calisiyoruz Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin
Doğum yapanlar Rabbim sağlıklı analı babalı huzurlu bi omur versin evlatlarinizla size inşallah
Benim gibi sürekli ağrısı olan var mı acaba benim sürekli belim ağrıyo sancı var gibi hissediyorum ama yok sıfır sancı cikiyo nst de maalesef istiyorum ki hemen gelsin artık kızlar bilmiyorum bencillik mi yapıyorum ama yanımda olsun artık diyorum son günler en zor zamanlarda gerçekten
neff1316 defneye bak senin maşallah maşallah maşallah o bizim prensesimiz yaaa eminim en yakın zamanda kucağında olucak
Kızlar şimdi muayeneden çıktım alttan muayene etti.çok canım yandı.doğumu hızlandırmak için dedi.bugün bile sancım tutabilirmiş.iki gün içinde doğar dedi.çok stresliyim ben kızlar.allahım hayırlısıyla bi doğursak artık.rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?