2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364

Amin canım bir avazda inşallah allah kurtarsın.

en saglikli karari almissin sekerim. hem ikinci bir doktora gorunmus olursun, hem de bu konuda medikal bilgisi olan birinin bilgisi cok cok degerli. kendi yaptigin arastirmalar sayesinde de doktora daha fazla soru sorma imkanin ve durumunu daha iyi degerlendirmek icin bilgin olur.
insallah doktordan duyduklarin umut ettigin yonde olur. normal dogumdan sonra iyilesmesi daha kolay oldugu bir gercek. ayrica bence bebegin de annenin de vucudu daha az soka giriyor bu sekilde. ama tabii senin de dedigin gibi gozumuzden sakindigimiz, dokuz aydir karnimizda tasidigimiz bebegimizi riske atmaya degmeyecek durumlar var. eger senin ki bunlardan biriyse, o zaman onceden bilgilenerek kendini sezeryan fikrine alistirip hazirlayabilirsin.

aslinda bu hepimizin bir dereceye kadar yapmasi gereken bir sey. sonucta her an her sey olabilir. benim bir arkadasim ucuncu cocuguna hamileyken 38.haftada suyu geldi ve hastaneye gittiginde bebegin strese girdigini, kalp atislarinin cok yavasladigini gorduler. ilk iki cocuguna normal dogum yapmis bu kadin ucuncusunde acilen sezeryana alindi. ama tabii sonuc olarak su anda bebegi cok saglikli ve kendisi de bir kac hafta daha uzun olsa da iyilesti. ve butun bunlar geride kaldi!

ahahah o nasil tip merkeziymis oyle pazar gunu dogum kabul etmiyor.. bebek gelince, cocum sen bi bekle biz simdi pazar kahvaltiya gidicez. insallah pazartesi sabah mesai baslayinca dogurturuz seni mi diyorlarmis?? pazar gunu kapatacaksa niye tip merkezi olmus??
valla durumun zormus mavitepecim, simdi sana ne desem yalan. bir suru sevdigin var hepsi de yanina cagiriyorlar seni. bir yanda kocan, bir yanda annen, oburunde kayinvaliden. bir de hepsi de birbirine uzak yani. istanbul nereeee ankara nereee.
sen ne istiyorsun diyecegim ama sanirim istedigin duzgun bir hastanenin bulundugun kente kurulmasi ve sevdiklerinin yanina gelmesi. sevdiklerin bir sekilde olurda, iki uc haftada hastane zor is bacim

ama yine de sen nasil istiyorsan oyle olsun. eminimki su anda hem bebeginin babasini, hem de kendi annenin yaninda istiyorsundur en azindan. belki simdilik esin gelebilir seninle ankaraya? bir iki hafta sonra da annen gelir senin yanina??
ama tabii dedigin gibi herkesin kendi duzeni var..

offf offf, dur en iyisi biz de girelim halaya senle. boylesi daha eglenceli. oglum devin, tut yavrum mendili haydeeee

Ahh insaallahh ama cokta heves etmek istemiyorum. Kendimi daha uzun zamana hazirliyporum. Daha kisa surede cikarsa sansa olsun
o zaman sansimiz bol olsun neffcim!
sen tabii ki en dogrusunu yapiyrosun. bakma benim gibi sabirsiza. bana o daha super annelik gucleri gelmedi. hala cocuk gibi heyecanli ve aceleciyim !

bir avazda olur insallah iremcim. kendini stresten uzak tutmaya calis sekerim. sen zaten bu yollardan bir kere gectin, deneyimli bir annesin. bak kizina ne guzel kavustun. bebegine de kavusacaksin. hayirlisiyla olur dogumun sen hic kotu dusunup de moralini bozma.

guzel haberlerini bekliyoruz!

aaaa minik sherrymiz mi geliyor bizimmmmm?? ay hadi insallah yaaaa.. valla yarin benim yegenimin dogum gunu. pek de guzel tarihi 05.05. kerata bizim sansli o bir de 2005 li de .
ama 05.05.16 da fena degil. belki senin prenses de oyle olur!

Ay şimdi bende korktum. Cati muayenesi bu.kadar acitiyor mu yaw.
Stres yapma canim sen.deneyimli anneSIN. BEBISINI kucagina alacagin ani.hayal et. Ben.oyle.avunuyorum korkmamak.icin
aaaa minik sherrymiz mi geliyor bizimmmmm?? ay hadi insallah yaaaa.. valla yarin benim yegenimin dogum gunu. pek de guzel tarihi 05.05. kerata bizim sansli o bir de 2005 li de .
ama 05.05.16 da fena degil. belki senin prenses de oyle olur!
Ablam.ve yengem ya 3 ya bes mayis.diyorlardı.benim de icime oyle doğuyor dedim doktora. Oda aynen. Zaten ultrason 5 mayis diyor dedi.
Ama.bilemiyorum yanilabilirim de. Belki.benim.minik.sipam.dalga.geçiyor annesiyle.
Isircam o.pembis topuklari
neff1316 canim ben defnenin.o.bogum bogum tonbul.kollarini.yerim yaaa.yerimmmm

Ah bu yavrucaklar yaa anneleri sabırsız işte dayanamıyo
Sancilarin zorluyor mu peki
Bu arada korse aldınız mı kızlar doğumdan sonra kullanmak için ben daha almadim

Ay bende almadim ama.tavsiye ediyorlar yeni anneler.
İnternette de.cok.etkisi yok. Gobek egzersizi daha iyi.yaziyor toparlanma.için. kafami bu karistirdi benim

yok canım, ben hiç bişey hissetmiyorum ki. Normal hayatıma devam ettim ben. Arada bir karnım sert gibi oluyor ama ağrı sızı hiç bişey yok. Doğum sancısı olsa farkedersin diyor herkes, ben de bekliyorum bakalım

Bana şimdiye kadar yüzünün ne tarafa dönük olduğunu söylemedi. Daha vakti var diye düşünüyorum ama gidince soracağım. Yabancı sitelerde occiput posterior back labor diye aratırsan canım bu şekilde normal doğum yapmanın zorluğunu ve risklerini bulursun. Doğum esnasında bebeğin başı annenin kuyruk sokumuna baskı yaptığı için çok ağrılı bir doğum şekliymiş. Ayrıca başın daha az esnek olan bir kısmı ilk olarak çıkışa geldiği için doğum zor ve uzun oluyormuş. Bazen doğumu etkilemediği de oluyormuş. Tek başına bunun sezaryen sebebi olduğunu hiç bir yerde okumadım. Bir de bence bebeğin sırtını dönmesi çok zor bir hareket değil. Daha dönebilir.

Buyudu teyzesi 1260 oldu bugun funtik kizcem.
Senden de bi suru opucukler gonderdim.
Oyy maşallah defneme yaane kalmışki canım miraç doğduktan sonra 1600 e düştü 1400-1300 olan bebişleride görmüştüm çokta iyi görünüyolardı.şimdi defneciği 1300 le hayal ettim kocaman olmuş annesiarkadaşım 10 nisanda 30.haftasında 1900 küsür doğurdu bebeğini,dün konuştuğumuzda her öğün 2 cc toplamda günde 12 cc alıyor dedi.kızçeme bak bi öğünde 6 cc alıyormuş maşallah..ayy çok az kalmış kucağına almana canım:)

Canım ilkinde olduğu gibi bundada kolayca doğurursun sen:)kızını o kiloyla hiç bişey anlamadan almışsın kucağına..tecrübelisin bu konuda stres yapma tatlım.güzel haberlerini bekliyorumm:)

Ay bende almadim ama.tavsiye ediyorlar yeni anneler.
İnternette de.cok.etkisi yok. Gobek egzersizi daha iyi.yaziyor toparlanma.için. kafami bu karistirdi benim
Bana da herkes al mutlaka saramazsin diyolar hatta sen kalırsa da göbek uzulurum de nasıl yapsak
Ayy ya en azından ağrı cekmemen iyi olmuş canım benim bende de sürekli sancı var ama öyle hissediyorum ama sıfır
İnşallah tez vakitte kavusalim yaaa bizde tonton kuslarimiza
sihirlikk nerelerdesin bayadir goremiyorum seni
Bi arkadaş vardı ya nickini hatırlamıyorum o da karnimdan sıvı alırken baya konusmustuk onu da goremiyorum

Çok teşekkür ederim :)

Makale adresini yazabilir misin kendim de okuyup eşime okutmak isterim
Makele: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9572223
Canım bak bebeği uygun pozisyona getirmek için yapılacakları çok güzel anlatan bir sayfa: https://doulamomma.wordpress.com/2009/06/10/optimal-fetal-positioning-for-a-better-birth/

Özetle yerde bağdaş kurarak otur, pilates topu üstünde gezersiz yap, doğru pozisyonda otur, yürü ve uyu diyor. Hepsinin detayları yukarıdaki sitede ve burada http://spinningbabies.com/learn-more/techniques/rest-smart/ var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…