2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Amin insallah, peki etkisi geçince sancı ağrı çok oldumu, epiduralle arasındaki
Farkı biliyormusun
canım ben oğlumu epidural yaptım. şimdiki doğumum da spinal oldu. aralarındaki fark şu; epidural belden uyuşturucu veriliyor. yani iğne ile birlikte yerleştirilen katatel dedikleri bir kanal(hortum) ile kontrollü olarak ilaç verilmeye devam ediliyor. epidural bir felç durumu olmamıştı bacaklarımı ayaklarımı hissedebiliyordum operasyon sonrasında. spinalde ise belden tek iğne yapılıyor uyuşturmak için. diğer uyuşturucu ve operasyon sonrası verilecek morfin kol veya ele açılan damar yolu ile veriliyor. ve operasyon sonrasında 2-3 saat bacaklarımı hissetmedim ve oynatamadım.

Ben bugun hastanemin epidural yapmadığını yapılmadığını duydum. Yani. Şaka gibi. Başka hastane yok zaten burda. İnsanın madem öyle sezeryan istiyorm ben diyesi gelio. Öyle mı desem. Öf kafam karıştı zaten 2 hafta geri dedi bebek için. Haftaya ilerleme olmasa alırız dedi

Bu isin tek caresi bayir cikmak agda ve cati muayenesi ucu birlesince dogum hizlaniyo bence canm :)

Bu hafta yapcaktı çatı muayenesi ama sancı çıkmayınca yapmadı .iştende 1hafta önce doğum iznine ayrıldım çalışırken daha çok yürüyodum sanki 1haftada saldım iyice bütün gün yatıyorum yarın çıkmaya başlıyım ben en iyisi yürümeye .Ağdayı bilmiyodum ama 2haftaya gelmezse onuda deniyim bari

41+1 den merhaba,

Mayıs bebekleri hızlı çıktı derken, bir kısmı da pek bir rahat çıktı. Yarın biz hastaneye yatıyoruz ve doktorumuz suni sancı ile doğumu başlatacak.

Sevgiler

Canım sağlıklı hayırlı bir doğumun olsun inş. Kanala inmiş mi bebişin hiç açılman var mı ?

Ah saol sekerim sordugun icin. biz de sizden pek farkli degiliz. geceleri uykusuz, gunduzleri yorgun.
gerci benim sol yanim artik curumus degil. su son haftadir geceleri saat basi iki ya da uc defa cise kalktigim icin yatak yuzu gorebilmis degilim! nerden geliyor bu kadar su anlamis degilim valla!
sizin kizcelerle benim pasa cok rahat anlasilan. gelmeye hic niyetleri yok gibi. azicik gobegim inmis mi diye bakiyorum da bana misin demiyor vallahi, hic yok. bir de devin surekli sag tarafimi tekmeliyor yaa.. oradaki catlalaklarim bile fazlalasti. sanirim asagidan cikmayip kendi deligini acip da gelecek

canim SIkma canini. artik bebegin yeterince buyudu. bundan sonra bir iki hafta once gelmis sonra gelmis cok bir farki yok. doktorun sezeryan isterse zaten ciger gelistirici igne yapacaktir sana. yapmiyorsa da bebeginin cigerleri yeterince gelismis demektir.
ayrica ne anliyorlar acaba kilosunu! 4 kilo dogan bebek de var 3 kilo dogan bebek de. hepsi de saglikli. hepsi de kendisine gore gelisimini tamamlamsi. zaten haftada 200 gr almiyor mu bunlar. simdi bu 3 kilo dogan bebek 5 hafta geri mi yani 4 kiloluk bebege gore? zaten bunlarin hesabini yemisim. benim ki 150 gr onde diye bebegin sisman da yediklerine dikkat et de demedikleri kalmadi. halbuki en son ultrasonda 30 mayisi beklerse 3.5 kilo olur dediler bebek icin. bir de simdi bu ultrasondan yaptiklari olcum ne kadar dogru?

valla biyolojinin hic matematigi yok :) herkese gore degisken, acayip bisi. :) en iyisi cok endiselenmemek.

bi de su epidural nasil olmazmis bi hastanede? anestezicileri mi yokmus? oyleyse sezeryani nasil yapiyorlar?

Bu isin tek caresi bayir cikmak agda ve cati muayenesi ucu birlesince dogum hizlaniyo bence canm :)

hepsini denedim canım, olmayınca olmuyor 40+1 olduk bugün. doktorum yarın suni sancı teklif etti ama muhtemelen kabul etmeyeceğim. direk sezeryan isteyeceğim.

Ay Mirandam sen geldin bi mutlu oldum. Valla kafam gene dağıldı takıldı. Ben zaten herseyi hemen dert etmeye hazırım. En son eşim öyle kaza yapıp arabamiz yok olunca. Çok üzüldüm falan galiba bebeğim ondan geriledi. . Bunu dahi kendime suç bulur oldum. Doktora sordum. Epidural ı tavsiye etmiyoruz bu hastanede yok dedi. Anlamadım. Sezeryan yapıolar.ama.bu hafta doğan bebekleri gönderiyoruz dedi. Erken Yenidoğan üniteleri yok zaten.. ve sen Mirandam eminim bana çok uzunca normal dogumun gerekliliği ve faydalarını anlatabilirsin ama bugünden itibaren fena halde sezeryan düşünür oldum.hani bebeğin duruşu suyu kalbi hareketleri sukur iyi. Ama ben normal doğumdan çoook korkuyorm. Hiç de ikna olacak gibj değilim. Ameliyat hiç yaşamadım ama korkuyorm. Uyuyacak olmak. Uyandığımda herseyin bitmiş olacak olması planlı olması cazip gelio. Haftaya bakalım durum ne olur . Ama.37 bitmiş olacak. Ve doktor demesé bile ben sezeryan için gün isticem

Peki canım hangisinden memnun kaldın

Benim oğlan da hep sağ tarafimda nedense, gece bazen sağıma dönüyorum öyle bir tekmeliyoki üzerime yattın anne kalk diye sanki

Kızlar bugün dr daydim, anestezi hazırlığımız yapıldı anestezi dr undan onay aldık, haftaya pazartesi inşallah oğlumu kucağıma alcam
Bugün çok yoruldum bugünkü nöbetçi dr benim dr mus sabah geç geldi ogleden sonrada geç geldi 8 de girdiğim hastaneden 5 te çıktım, bi sonuç göstermeye saatlerce beklemek zorunda kaldım çok şükür ki hersey halloldu sezeryan günümü aldım. Anestezi şekli konusunda konuşmadık, kilosunu merak ediyordum aceleden tam olcemedi ama merak etme 3 buçuk kilonun altında değil dedi. Bizde gün böyleydi

voronescim ben normal yanlisiyim bunu da herkese beyan ettim burda. fakat her seferinde soyledigim bir sey daha var ki o da su, her dogum kadina ve bebegine ozel. kesinlikle sezeryan olunmaz gibi bir sey demiyorum. bunu medikal olarak gerektirecek durumlar var.
eger bu senin icin bir zournluluk olmazsa ve sen secimini sezeryandan yana yaparsan yine de saygi duyarim. cunku benim direncim ile senin direncin farkli. ikimizin korktugu seyler farkli. misal ben epiduralin yan etkilerinden super tirsiyorum. o gun sancilarima dayanabilecek gucum olursa da almayacagim epidural. sen de ayni sekilde normal dogumdan korkuyorsun. simdi istemedigimiz seyleri yasamamiz icin bir neden var mi ? yok.. o yuzden sen sezeryan seciyorsun diye ben seni yargilamam. baskasi yargilarsa da herkes kendi isine baksin. degil mi ya? :) :)

yanliz sezeryan da gun isteyeceksen de cok erkene almamaya calis. yani doktorun yine en iyisini bilir de, cocuk iceride ne kadar kalsa o kadar iyi. ozellikle de kendi kendine dogmayacaksa disarida ki yasama hazir olmali. ayni sekilde senin bedeninde oyle. bu sekilde emzirirken, rahmin tekrar kuculurken daha kolaylik yasarsin gibime geliyor.

bizim de bugun 37 bitti. artik gelsin diye bekliyorum. her gun squat yapip yuruyuse cikmaktan canim cikti. hala daha gobegim asagiya inmis degil. bir de indikten sonra bir iki hafta alir doguma diyorlar. bu gidisle ben takvimi bitiririm herhalde.

saglikla kucagina alirsin insallah yesilcancim. ne guzel sen de kavusuyorsun bebegine. darisi bize olsun artik!

gözün aydın, hayırlı olsun. kaçıncı haftada kaç kilo kaç cm doğdu, iyi olduğunda bilgi verir misin biz sabırsız annelere?
Çok teşekkür ederim geç oldu biraz ama anca vakit bulabildim evde 2 yaşında bi kızım olunca yemek yemeye bile vakit olmuyor nerdeyse.40+2 de 3330 gr 50 cm doğdu inşallah tüm anneler kolay ve sağlıklı bi doğum süreci geçirirler ve sağlıkla alırlar bebelerini kucaklarına

Benim oğlan da hep sağ tarafimda nedense, gece bazen sağıma dönüyorum öyle bir tekmeliyoki üzerime yattın anne kalk diye sanki
ahahahah benimki de oyle yaaa.. ama sola da yapiyo benim ki :) solda da poposunun ustune geliyor herhalde rahat edemiyor yer degistiriyor. aslinda benim sipaya gore en iyisi sirt ustu olmak. o zaman cok guzel uyuyor da, bizim oyle uyumamamiz lazimmis yaa.. arada bir on dk kaliyorum sirt ustu sonra soluma donuyorum valla... kendin bul oglum rahat pozisyonunu diyorum. cok rahat edemezsen de cik gel

bence oradaki görevli işgüzarlık yapmış. mayalanmayan bira özütünde alkol olmadığı takdirde haram da olmaması lazım.
ben dogumdan sonra malt içeceği içmeyi düşünüyorum canım çünkü içinde alkol oluştuğuna inanmıyorum.
gerçi ben alkol alan biriyim normalde ama evladım için içmezdim eger alkol osaydı.

benimki hiç çatı kontrolü yapmadı. geçen perşembe açılma var mı diye baktı ve son derece acısız bir işlemdi.
ve açılma yok dedi.
bakalım yarın ne diyecek canım. sonraki günlerde pazartesiye kadar yok. belki haftaya sezeryan günü alırım bakarsın o arada kendisi gelir kızçem kim bilir.
çünkü artık hamilelik dayanılmaz hale geldi . benim bebiş de kilolu olunca resmen pelviste taşıyorum çocuğu. aşağı baskı yapıyor özellikle de sabahları.
bana dogunca ah keske karnımda olsaydı diceksin. hamileliği özliceksin diyorlar. şimdi yat dinlen tadını cıkar diyorlar.
yatmak eziyet kalkmak eziyet. evladımı özledim görmek kollarıma almak istiyorum. şimdi de çok rahat değilim. ben özlemicem hamileliği. sanmam..
sanırım yarın kesinleşir canım. eger dönmemişse sezeryan günü verir haftaya sanırım. o arada bakarsın gelir. gelmezse de sezeryan olur artık.
ablam ayarlıyor kendini canım. 1 haftalığına gelecek. ondan sonra da ben hallederim evelallah.

Peki canım hangisinden memnun kaldın
Bence pek bir farkları yok canım, anestezistin hangi yönteme hakim olduğu önemli spinalden sonra baş ağrısı olabilir diyorlar. Onun için bol bol su ve 2-3 gün boyunca en az iki fincan şekersiz kahve içmek gerekiyor. Ben baş ağrısı falan yaşamadım.

Canim merhaba bendd emzirme problemi yasiyorum ayni durumdayim sut pompasi mama elimde dolasiyorum nasil basardin acaba

Can'ım ne kadar yürüyorsun ben 45 dk ya çıktım son 3 gündür bugün de iki part seklınde bi 50 bi 25 dk yaptım ama bnmde inmedi daha mı fazla yürüsek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…