- 21 Eylül 2015
- 1.252
- 2.050
- 133
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #5.801
Hanımlar yorum bekliyorum
Canim benim çevremde bir sürü kişiye down sendromu var denildi ve bebek sağlıklı doğdu eğer gebeliği sonlandirmayacaksan yaptırma çünkü kesin sonuç veremiyor doktor 20. Haftada detaylı ultrasonda belli oluyor ben yaptırmama kararı aldım eşimle birlikte çünkü eşimin babası için 1 aylık ömür biçtiler zaten zor günler yaşıyoruz bir de net belli olmayan ve sonucu çoğunlukla hatalı çikan bir testi yaptırıp daha fazla moralimizi bozamam
şimdi araştırıyordum ben de bu ara herkeste kanama olunca normal mi diye. Şöyle bişey buldum:
http://www.gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta8.html
belki faydası olur, yani şimdilerde bu tarz lekelenmeler normal karşılanıyormuş, ama dikkat etmekte ve doktora danışmakta fayda var tabi. Sırf bu yazıya güvenmek olmaz..
- Bu hafta içinde (8.haftadan bahsediyor) bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Benim kuzenime yılbaşı günü doktor arayarak bebeğin down olabilir ihtimali yüksek dedi kızın gününü mahfetti ve 2 ay doktor doktor dolaşıp bütün testleri yaptırıp bir sürü para harcadılar ve moral bozukluğunu siz düşünün sonuçta geçen yılın Mayıs annesi oldu harika bir kızı varNe kadar haklı bir düşünce. Ben de mi yaptırmasam. Daha doğru gibi. Down sendromlu denilen bebeklerin hepsi sağlıklı doğdu çevremde. O stresi çekmeye değmez.
arkadaşım çok üzüldüm allah yardımcın olsun. rabbim en kısa zamanda hayırlı salih evlatlar nasip etsinSevgili Mayıs anneleri sizler gibi heyecanla başladığım bu güzel yolculuk bu gün sona erdi. Bebeğimin kalbi durmuş. Bu 6. Kaybim. Rabbim sizin bebeklerinizi korusun. Allah'a emanet olun
Canim benim çevremde bir sürü kişiye down sendromu var denildi ve bebek sağlıklı doğdu eğer gebeliği sonlandirmayacaksan yaptırma çünkü kesin sonuç veremiyor doktor 20. Haftada detaylı ultrasonda belli oluyor ben yaptırmama kararı aldım eşimle birlikte çünkü eşimin babası için 1 aylık ömür biçtiler zaten zor günler yaşıyoruz bir de net belli olmayan ve sonucu çoğunlukla hatalı çikan bir testi yaptırıp daha fazla moralimizi bozamam
Benim kuzenime yılbaşı günü doktor arayarak bebeğin down olabilir ihtimali yüksek dedi kızın gününü mahfetti ve 2 ay doktor doktor dolaşıp bütün testleri yaptırıp bir sürü para harcadılar ve moral bozukluğunu siz düşünün sonuçta geçen yılın Mayıs annesi oldu harika bir kızı var
Evet doktorum demisti ama benim kanamam ultrasonda küçük bir tane gördüğünü söyledi bi kutu yeter dedi günlük 3 kere al dedi ama zaten bitmeye yakin pazara biter galiba pazarteside doktora gidecegim eger gidersemde soraram canim cok kotuyum ya sersem gibiyim ne süt icebiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum yesem bile affedersin çıkartıyorum kilo verdimcanım aynı ilacı aynı hapı vajinal de kullanabiliyorsun özelliği öyleymiş ben iki haftadır kullanıyorum hiç yan etkisi olmadı hap olarak alınca çok yan etki yapıyormuş öyle duymuştum ama doktoruna danış muhakkak benim de 2 gündür miğde yanmam ve bulantım hafif şekilde başladı büyük bardak soğuk süt çok iyi geliyor gece yatmadan içiyorum günde 2 bardak içmemiz gerekiyormuş zaten
ah canım ya inşallah hemen geçer az kalmış bak pazartesiye sabret doktorun muhakkak bişey önerecektir sana ben de bugün miğde yanmamı sordum aile hekimliğinde daha çok erken bişey kullanma dedi artık sabredicem gece uyanıyordum yanmadan yastığımı yükseltince düzeldi ama şuan çok kötü mesela sabredicez miniklerimiz içinEvet doktorum demisti ama benim kanamam ultrasonda küçük bir tane gördüğünü söyledi bi kutu yeter dedi günlük 3 kere al dedi ama zaten bitmeye yakin pazara biter galiba pazarteside doktora gidecegim eger gidersemde soraram canim cok kotuyum ya sersem gibiyim ne süt icebiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum yesem bile affedersin çıkartıyorum kilo verdim
Aynen yapacak bi seyimiz yok annelik kolay değilmiş simdiden başladıkah canım ya inşallah hemen geçer az kalmış bak pazartesiye sabret doktorun muhakkak bişey önerecektir sana ben de bugün miğde yanmamı sordum aile hekimliğinde daha çok erken bişey kullanma dedi artık sabredicem gece uyanıyordum yanmadan yastığımı yükseltince düzeldi ama şuan çok kötü mesela sabredicez miniklerimiz için
Benim kuzenime yılbaşı günü doktor arayarak bebeğin down olabilir ihtimali yüksek dedi kızın gününü mahfetti ve 2 ay doktor doktor dolaşıp bütün testleri yaptırıp bir sürü para harcadılar ve moral bozukluğunu siz düşünün sonuçta geçen yılın Mayıs annesi oldu harika bir kızı var
Allah yardımcınız olsun. Seruma katılan ilaçlara çok dikkat edin. Hemşirelerin doktorunuzun onayı olmadan seruma ilaç katmasına izin vermeyin. Her seferinde sorun...Kızlar hastaneye kaldırıldım.. Düşük tehlikem var.. Dualarınızı bekliyorum..
Merhaba bende dün gittiğimde 6+1 olduğum halde 5+4 dedi doktor ve kalp atışı alamadık. Haftaya tekrar gel dedi. Çok gerginim siz kaç haftalıksınız. Benim iki düşüğüm var.Bende sizin gibii bekliyorum kalp atısını beraber duyacağız insaallah
Aynı durumdayız 6+1 di dün ama ultrason 5+4 dedi vajinal ultrasonda bebek göründü ama kalp atışı yok. haftaya tekrar çağırdıSelam kızlar önce şunu söyliyim geçen hafta salı en son 6+1 de karından kalp atışını duyamadık drum 10-15 gün snra gel demişti haftaya çarşamba dra gitcem
Ama hamileliğimin ilk günlerinde aşırı uyku hali vardı o azaldı baya ve yine uyukluyorum ama o kadar değil halsizlik ve iştah artışı var. Başkada hicbir belirti yok hamileliğe dair. Korkmaya başladım bir sorun mu var acaba ya ? Sizde durumlar nasıl ?
çok şükür kanamam lekelenmem yok. Ağrılarım yok denecek kadar azaldı diyebilirim. Siz ne alemdesiniz ?
ENDİŞELİYİM YORUM YAPAR MISINIZ ?
Bende hiç uyuyamıyorum. Aksine öyle çok uykumda yok. Sadece biraz sakar oldum uykusuzluktan :)Kizlar uyuyamiyorum. Ne gunduz ne gece....gece saat 2 de anca uyuyabiliyorum, bir saat sonra gene uyaniyorum. Uyudugumdan bir sey anlamiyorum. Siz de durum nasil?
Çok üzüldüm Allah sabır versin. İki kez bu duyguyu yaşamış ve şuanda bu risk altında olan bir anne adayı olarak sizi çok iyi anlıyorum. Kısmet ve hayırlısı dışında söylenecek bir sözde yok. Sabır ve güç diliyorum.Sevgili Mayıs anneleri sizler gibi heyecanla başladığım bu güzel yolculuk bu gün sona erdi. Bebeğimin kalbi durmuş. Bu 6. Kaybim. Rabbim sizin bebeklerinizi korusun. Allah'a emanet olun
Aynı durumdayız 6+1 di dün ama ultrason 5+4 dedi vajinal ultrasonda bebek göründü ama kalp atışı yok. haftaya tekrar çağırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?