2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Hanımlar yorum bekliyorum

şimdi araştırıyordum ben de bu ara herkeste kanama olunca normal mi diye. Şöyle bişey buldum:

http://www.gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta8.html
  • Bu hafta içinde (8.haftadan bahsediyor) bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
belki faydası olur, yani şimdilerde bu tarz lekelenmeler normal karşılanıyormuş, ama dikkat etmekte ve doktora danışmakta fayda var tabi. Sırf bu yazıya güvenmek olmaz..

Ne kadar haklı bir düşünce. Ben de mi yaptırmasam. Daha doğru gibi. Down sendromlu denilen bebeklerin hepsi sağlıklı doğdu çevremde. O stresi çekmeye değmez.

Çok teşekkür ederim canım benim. Benim çok çok açık bir pembelikti zaten. Sıkıntı yoktur inşaAllah. Rabbim korusun bebişlerimizi.

Ne kadar haklı bir düşünce. Ben de mi yaptırmasam. Daha doğru gibi. Down sendromlu denilen bebeklerin hepsi sağlıklı doğdu çevremde. O stresi çekmeye değmez.
Benim kuzenime yılbaşı günü doktor arayarak bebeğin down olabilir ihtimali yüksek dedi kızın gününü mahfetti ve 2 ay doktor doktor dolaşıp bütün testleri yaptırıp bir sürü para harcadılar ve moral bozukluğunu siz düşünün sonuçta geçen yılın Mayıs annesi oldu harika bir kızı var

Sevgili Mayıs anneleri sizler gibi heyecanla başladığım bu güzel yolculuk bu gün sona erdi. Bebeğimin kalbi durmuş. Bu 6. Kaybim. Rabbim sizin bebeklerinizi korusun. Allah'a emanet olun
arkadaşım çok üzüldüm allah yardımcın olsun. rabbim en kısa zamanda hayırlı salih evlatlar nasip etsin

Ben de ense kalınlığı vs. ölçtüreceğim ama testi yaptırmayacağım. Gerçi o ölçümler de çok sağlıklı değil, arkadaşımın bebeğine kafası küçük vs dediler ama maşallah oldukça sağlıklı dünyaya getirdi.

GÜNAYDIN GÜZEL ANNE ADAYLARI TARAMA TESTLERİ KONUSUNDA DAHA YENİ BİR ARKADAŞIM YAPTIRDI 33 YAŞINDA DOWN SENDROMU YÜKSEK ÇIKTI AMNİO SENTEZ ÖNERDİ BANA SORDU NE YAPAYIM DİYE SONUÇ NE OLURSA KABULMUSUN DEDİM EVET ALDIRAMAM DEDİ O ZAMAN HİÇ YAPTIRMA DEDİM ODA YAPTIRMAMA KARARI ALDI BEN DE SADECE DETAYLI ULTRASON YAPTIRACAM ÇÜNKÜ BENİM KALBİM DELİK DOĞUŞTAN ÇOCUĞUMDA VARSA BİLE ÖNCEDEN BİLMEK İSTERİM ÇÜNKÜ TEDAVİİSİ VAR SONUÇTA

Ayy o 2 ay nasıl da ömründen ömür götürmüştür. Testin sonucu kötü çıkarsa sonlandıracak olan yaptırabilir. Ama ben kendi adıma Allahtan korkarım yapamam öyle bir şey. Dolayısıyla teste de gerek yok. Rabbim evlat acısı yaşatma hiçkimseye.

Evet doktorum demisti ama benim kanamam ultrasonda küçük bir tane gördüğünü söyledi bi kutu yeter dedi günlük 3 kere al dedi ama zaten bitmeye yakin pazara biter galiba pazarteside doktora gidecegim eger gidersemde soraram canim cok kotuyum ya sersem gibiyim ne süt icebiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum yesem bile affedersin çıkartıyorum kilo verdim

ah canım ya inşallah hemen geçer az kalmış bak pazartesiye sabret doktorun muhakkak bişey önerecektir sana ben de bugün miğde yanmamı sordum aile hekimliğinde daha çok erken bişey kullanma dedi artık sabredicem gece uyanıyordum yanmadan yastığımı yükseltince düzeldi ama şuan çok kötü mesela sabredicez miniklerimiz için

U umudum8 cok üzüldüm cok gecmis olsun Rabbim bir daha gostermesi. Hayirli bir sekilde kucagina alirsin ins yavrunu benimde ilkinin kalbi durdu senin 6 sinin hepsininmi kalbi durdu

Aynen yapacak bi seyimiz yok annelik kolay değilmiş simdiden başladık

Oda birşey mi benim duyduğum bi olayda hamile kadına "ÖZEL"hastane sen AİDS sin çocuğunda AİDS li demiş kadın olduğu yere bayılmış. ..Sonra başka yere gitti tekrar test yaptırdı temiz çıktı sonuçları

Selam kızlar önce şunu söyliyim geçen hafta salı en son 6+1 de karından kalp atışını duyamadık drum 10-15 gün snra gel demişti haftaya çarşamba dra gitcem

Ama hamileliğimin ilk günlerinde aşırı uyku hali vardı o azaldı baya ve yine uyukluyorum ama o kadar değil halsizlik ve iştah artışı var. Başkada hicbir belirti yok hamileliğe dair. Korkmaya başladım bir sorun mu var acaba ya ? Sizde durumlar nasıl ?
çok şükür kanamam lekelenmem yok. Ağrılarım yok denecek kadar azaldı diyebilirim. Siz ne alemdesiniz ?

ENDİŞELİYİM YORUM YAPAR MISINIZ ?

Bende sizin gibii bekliyorum kalp atısını beraber duyacağız insaallah
Merhaba bende dün gittiğimde 6+1 olduğum halde 5+4 dedi doktor ve kalp atışı alamadık. Haftaya tekrar gel dedi. Çok gerginim siz kaç haftalıksınız. Benim iki düşüğüm var.

Aynı durumdayız 6+1 di dün ama ultrason 5+4 dedi vajinal ultrasonda bebek göründü ama kalp atışı yok. haftaya tekrar çağırdı

Kizlar uyuyamiyorum. Ne gunduz ne gece....gece saat 2 de anca uyuyabiliyorum, bir saat sonra gene uyaniyorum. Uyudugumdan bir sey anlamiyorum. Siz de durum nasil?
Bende hiç uyuyamıyorum. Aksine öyle çok uykumda yok. Sadece biraz sakar oldum uykusuzluktan :)

Sevgili Mayıs anneleri sizler gibi heyecanla başladığım bu güzel yolculuk bu gün sona erdi. Bebeğimin kalbi durmuş. Bu 6. Kaybim. Rabbim sizin bebeklerinizi korusun. Allah'a emanet olun
Çok üzüldüm Allah sabır versin. İki kez bu duyguyu yaşamış ve şuanda bu risk altında olan bir anne adayı olarak sizi çok iyi anlıyorum. Kısmet ve hayırlısı dışında söylenecek bir sözde yok. Sabır ve güç diliyorum.

Aynı durumdayız 6+1 di dün ama ultrason 5+4 dedi vajinal ultrasonda bebek göründü ama kalp atışı yok. haftaya tekrar çağırdı

Canım kalp atışının o günlerde duyulmaması aslında normal. Bende 6+1 de karından duyamadım belki alttan baksa duyacaktı yada birkaç güne gitsem alttan kalp atışını duyardı. Drum sanırım karından duymak istiyor. O günlerde gittiğimde duymamak korkutmadı beni. Sende korkma geç döllenme olabilir.

Beni sadece belirti olmaması korkutuyo. Acaba tesr giden bişey mi var diye. Önümüzdeki çarsamba iki hafta doluyor kalp atışı için gitcem. Bu endişelerimden günüm dolana kadar kurtulmak istiyorum. Bugün sata göre 7+3 oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…