2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380

Geçen hafta 2.ay aşılarımızı olduk, doktor rota aşısını uzun uzun anlattı birlikte karar verelim dedi, bağırsak tepki durumu evet var ama çok düşük ihtimal dedi, aşı yapılmazsa ve o mikroptan hasta olursa en az 2 gün hastane yatışı ve Ateş riski var dedi,
Biz yaptırmaya karar verdik , 3.ay kontrolünde yapılacak...

Kızlar merhaba emzirme surelerinden bahsetmişsiniz tomrisin emzirme notlarını mutlaka okuyun derim birde facede emziren anneler var orayı takip edin bana çok faydası oldu mesela tomris der ki ön süt için bebeği emirin ve ayni memeyi 2 saat verin yani emdi uyudu diyelim uyandı baktık saate 2 saat olmamış o zaman ayni memeye devam, emme süresi konusunda da yavrularımız buyuyor eskisi gibi çeneleri güçsüz değil bu yüzden emiş gücü çoğaldı emme suresi azaldı ters orantı zannetmeyin ki az emiyorlar ben farkediyorum mesela eskiden güçsüz çekerdi simdi maşallah mübarek philips marathon elektrik süpürgesi kıvamında daha detaylı bilgileri dediğim adreslerde bulabilirsiniz ... Hayırlı gunlerrrr

Bende bugün sağlık ocağındaki hemşireye sorayım bi de dedim bu durumu. 2 ayı geçiyoruz eskisi kadar sık emmiyor dedim ve gecede az kalkıyor dedim. Gayet normal dedi ve aynen senin dediklerini söyledi. Yalnız 3 ya da 4. aylarında memeyi reddetme olabilir dedi öyle bi dönemleri oluyomuş. Yılmadan ve inada bindirmeden memeye devam ettirmeliymişiz dikkatli olun dedi.

Biz varız canım. Çook hafif bi uykumuz var uyuduktan sonra üstüne ince bişey örtiyim diyorum hemen uyanıyo. Azcık elim yastığa değse hemengözler açılıyo. Ve ben henüz çare bulamadım.

Benimki de çok kısa süre emiyor ve bi emmede iki memeyi emmiyo birini emip bırakıyo 5-10 dk da doyuyo. Hayret ediyorum ve doydu mu diye şüpheye düşüydm. Çişli bezini görmesem, kilo alımı iyi olmasa kesin doymuyo bu bebiş derdim. Ama bizim düşündüğümüz gibi değil çok güçlü çeneleri hızlı emiyorlar.
İnstagramda bi video vardı bebeklerinin çenesinin nasıl kuvvetli olduğunun kanıtıdır diye. Damacanın pompası takılı ama ucundaki boruyu çıkarmışlar ve küçük bir kız ağzını dayayıp çekerek ordan su içiyodu :) ekleyebilsem keşke inanamzsınız :))

Biz varız canım. Çook hafif bi uykumuz var uyuduktan sonra üstüne ince bişey örtiyim diyorum hemen uyanıyo. Azcık elim yastığa değse hemengözler açılıyo. Ve ben henüz çare bulamadım.
Aynısı ya. Üzerini örtecem sıçrıyor benide korkutuyor. Kuş uykusu olmasın diye çok dua ettim ama bana benzemiş herşeye uyanıyor

Benimkide aşıdan sonra ishal kusmayla gelen çocuklarda oluyor aşının hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü söylenemez aşı olanla olmayan aynı seyirde geçiriyor ben çocuğuma yapmadım seninkinede yapmak istemem dedi. Ücretli olmasıda bu işin asıl maksatını ortaya koyuyor dedi. Bende vazgeçtim yaptırmıcam. Hepimiz ishal olduk çocukken kustuk ettik aşısızdık geçti gitti. Yeni yeni şeyler türetiyorlar ya sinir oluyorum artık.

Ooof of hastayım yaa,bütün kemiklerim ağrıyo,Antalyanın havası çarptı,52 dereceyi gösteriyordu geçen gün..Ateşim çok ve ishalim,inş kızıma geçmez,dün o da ishal gibiydi,parol içtim bir tane gece dayanamayıp..soğuk soğuk terliyorum..Sağlığımızın kıymetini bilelim..

Cok gecmis olsun canim

Bir arkadaşım sebamedin şampuanını önerdi konak için,1-2 yıkamada geçti dedi,alıcam ben de,kızımda da var,abisi bakıp bakıp,kardeşimin saçında kepekler var deyip duruyor :)cildimiz de kuru,bebe yağı sür dedi ebe..

Bizim zamanımızda rota aşısı varmıydı? Biz olduk mu öyle bir aşı?
Biz olmadı cunki böyle bi mikrop yoktu sanırım.su cicegi,kabakulak .v.s. olduk da bu rotanın ciddi sonucları olabiliyomus diye duydum o yuzden yaptırcam.icime sinmiyo hatta öyle pahalı ki,sırf para kazanmak icin mikrop ürettiklerine eminim ama inat etmenin manası yok malesef

Sırf konak var diyeyse almayın bence okadar para verip.dogdugundan beqi sebamed şampuan kullandım konağı geciremedim.ebeye katılıyorum yağ en güzeli,bikac seferde tamam geciyo

Sırf konak var diyeyse almayın bence okadar para verip.dogdugundan beqi sebamed şampuan kullandım konağı geciremedim.ebeye katılıyorum yağ en güzeli,bikac seferde tamam geciyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…