- 22 Ağustos 2014
- 1.763
- 2.145
- 133
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.761
Slm kızlar. Rota aşısı ile ilgili çok kararsızım ben ya. Geçen bir arkadaş yazmıştı. Bağırsak tepkili bebeklere önerilmiyor diye. Biz ilk iki ay özellikle çok gaz sancisi yaşadık. Biraz rahatlamışken gaz ve bu türevde şeyler yaşamak da istemiyorum. Nasıl bakıyorsunuz? Yalsa Esmeralda yaptıracaksınız galiba.yalsa sen nasıl ikna oldun?
Bir de benim oğlum yatınca elleri kıpırdanınca hemen uyanıyor. Ankarada sıcak oldu artik kundak yapmak istemiyorum. Var mı bizim gibi uykusu hafif bebekler.? Siz nasıl çözüm buldunuz?
Can'ım rota aşısı hangisini aldın iki tane varmış piyasa da
Bende bugün sağlık ocağındaki hemşireye sorayım bi de dedim bu durumu. 2 ayı geçiyoruz eskisi kadar sık emmiyor dedim ve gecede az kalkıyor dedim. Gayet normal dedi ve aynen senin dediklerini söyledi. Yalnız 3 ya da 4. aylarında memeyi reddetme olabilir dedi öyle bi dönemleri oluyomuş. Yılmadan ve inada bindirmeden memeye devam ettirmeliymişiz dikkatli olun dedi.Dun dayanamadim dr.aradim arkadaslar.Belki benim gibi evham yapanlar oluyordur diye sizinlede paylasmak istedim.
Gece 3 4 saat uyuyor memeyi veriyorum 2 saatte bir almiyor alsada 5 dk.birakiyor dedim.Dun sabah 8 de emdi saat 12 oldu emmek istemiyor agliyor memeye gelince sorunmu var dedim.
Bebeginin bezlerini takip et gunde 5 6 kez cisli bez aciyorsan huzursuzlugu yoksa sorun sende annesi dedi(
O duzenini olusturmus artik buyudu 2 saatte bir emmmez gece sik emmeye kalkmaz normali bu dedi.Sakin inatlasma teklif et almazsa birak dedi.
1 hafta sonraki kontrolde kilo aliminada bakariz dedi.
Asidan bahsedilmis kizlar.Ben asiya karsi olanlardan degil asiya olumlu bakanlardanim.Buyuk oglumunda asilarini tek tek atlamadan yaptirdim yaptiriyorumda.
Eltimin kizinin sucicegi asisi tutmamisti yazik kizcagiz cok zorlandi butun vucudu cicek oldu 1 hafta yandi atesten.
Gozum pek korktu eksiksiz yaptiriyorum yigitin asilarini ozelleride tabi.
yalsa masallah subhanallah yalin kuzuya guzel kilo almis.Buzimkide pek seviyor muhabbet etmeyi oyun oynamayi buyudukce pek bir bal oluyorlar bu sipalar tadindan yenmezler artik:))
Biz varız canım. Çook hafif bi uykumuz var uyuduktan sonra üstüne ince bişey örtiyim diyorum hemen uyanıyo. Azcık elim yastığa değse hemengözler açılıyo. Ve ben henüz çare bulamadım.Slm kızlar. Rota aşısı ile ilgili çok kararsızım ben ya. Geçen bir arkadaş yazmıştı. Bağırsak tepkili bebeklere önerilmiyor diye. Biz ilk iki ay özellikle çok gaz sancisi yaşadık. Biraz rahatlamışken gaz ve bu türevde şeyler yaşamak da istemiyorum. Nasıl bakıyorsunuz? Yalsa Esmeralda yaptıracaksınız galiba.yalsa sen nasıl ikna oldun?
Bir de benim oğlum yatınca elleri kıpırdanınca hemen uyanıyor. Ankarada sıcak oldu artik kundak yapmak istemiyorum. Var mı bizim gibi uykusu hafif bebekler.? Siz nasıl çözüm buldunuz?
Benimki de çok kısa süre emiyor ve bi emmede iki memeyi emmiyo birini emip bırakıyo 5-10 dk da doyuyo. Hayret ediyorum ve doydu mu diye şüpheye düşüydm. Çişli bezini görmesem, kilo alımı iyi olmasa kesin doymuyo bu bebiş derdim. Ama bizim düşündüğümüz gibi değil çok güçlü çeneleri hızlı emiyorlar.Kızlar merhaba emzirme surelerinden bahsetmişsiniz tomrisin emzirme notlarını mutlaka okuyun derim birde facede emziren anneler var orayı takip edin bana çok faydası oldu mesela tomris der ki ön süt için bebeği emirin ve ayni memeyi 2 saat verin yani emdi uyudu diyelim uyandı baktık saate 2 saat olmamış o zaman ayni memeye devam, emme süresi konusunda da yavrularımız buyuyor eskisi gibi çeneleri güçsüz değil bu yüzden emiş gücü çoğaldı emme suresi azaldı ters orantı zannetmeyin ki az emiyorlar ben farkediyorum mesela eskiden güçsüz çekerdi simdi maşallah mübarek philips marathon elektrik süpürgesi kıvamında daha detaylı bilgileri dediğim adreslerde bulabilirsiniz ... Hayırlı gunlerrrr
Bildiğim kadarıyla rota aşısı 2000li yıllarda rutin olarak yaptırılmaya başlandıBizim zamanımızda rota aşısı varmıydı? Biz olduk mu öyle bir aşı?
Zaman degisiyor bebisim :))))Bizim zamanımızda rota aşısı varmıydı? Biz olduk mu öyle bir aşı?
Aynısı ya. Üzerini örtecem sıçrıyor benide korkutuyor. Kuş uykusu olmasın diye çok dua ettim ama bana benzemiş herşeye uyanıyorBiz varız canım. Çook hafif bi uykumuz var uyuduktan sonra üstüne ince bişey örtiyim diyorum hemen uyanıyo. Azcık elim yastığa değse hemengözler açılıyo. Ve ben henüz çare bulamadım.
Bildiğim kadarıyla rota aşısı 2000li yıllarda rutin olarak yaptırılmaya başlandı
Mikrop uydurup uydurup çocuklarımızı zehirliyorlar. torunlarımıza ne aşısı uyduracaklar acaba :/Zaman degisiyor bebisim :))))
Benimkide aşıdan sonra ishal kusmayla gelen çocuklarda oluyor aşının hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü söylenemez aşı olanla olmayan aynı seyirde geçiriyor ben çocuğuma yapmadım seninkinede yapmak istemem dedi. Ücretli olmasıda bu işin asıl maksatını ortaya koyuyor dedi. Bende vazgeçtim yaptırmıcam. Hepimiz ishal olduk çocukken kustuk ettik aşısızdık geçti gitti. Yeni yeni şeyler türetiyorlar ya sinir oluyorum artık.Kizima yaptirmamistim rota asisini
Iki yasinda kusma ishal bi hastalik gecirdi
Test yapilmadi ama belki de rotaydi
Buna yaptircam cunku ablasi okuldan her nevi mikrobu getircek
Gerci mikrop gelecekse heryerden gelir de :)
Dr a sordum yan etkisi var mi diye
Tek yan etkisi ucretli olmasi dedi :))
Cok gecmis olsun canimOoof of hastayım yaa,bütün kemiklerim ağrıyo,Antalyanın havası çarptı,52 dereceyi gösteriyordu geçen gün..Ateşim çok ve ishalim,inş kızıma geçmez,dün o da ishal gibiydi,parol içtim bir tane gece dayanamayıp..soğuk soğuk terliyorum..Sağlığımızın kıymetini bilelim..
Bir arkadaşım sebamedin şampuanını önerdi konak için,1-2 yıkamada geçti dedi,alıcam ben de,kızımda da var,abisi bakıp bakıp,kardeşimin saçında kepekler var deyip duruyor :)cildimiz de kuru,bebe yağı sür dedi ebe..Kızlar Konak olup temizlenenlerde tekrarladı mı Konak? Biz konak için şampuanda değiştirdik ama 1 hafta sonra tekrarladı konak. Bide cildinde pul pul kuruluk var, günde 3 kez falan nemlendirici sürüyorum geçmedi Bi türlü...
Bu coresatin ilaç mı, nemlendirici mi Can'ımagresifportakal
Biz olmadı cunki böyle bi mikrop yoktu sanırım.su cicegi,kabakulak .v.s. olduk da bu rotanın ciddi sonucları olabiliyomus diye duydum o yuzden yaptırcam.icime sinmiyo hatta öyle pahalı ki,sırf para kazanmak icin mikrop ürettiklerine eminim ama inat etmenin manası yok malesefBizim zamanımızda rota aşısı varmıydı? Biz olduk mu öyle bir aşı?
Sırf konak var diyeyse almayın bence okadar para verip.dogdugundan beqi sebamed şampuan kullandım konağı geciremedim.ebeye katılıyorum yağ en güzeli,bikac seferde tamam geciyoBir arkadaşım sebamedin şampuanını önerdi konak için,1-2 yıkamada geçti dedi,alıcam ben de,kızımda da var,abisi bakıp bakıp,kardeşimin saçında kepekler var deyip duruyor :)cildimiz de kuru,bebe yağı sür dedi ebe..
Sırf konak var diyeyse almayın bence okadar para verip.dogdugundan beqi sebamed şampuan kullandım konağı geciremedim.ebeye katılıyorum yağ en güzeli,bikac seferde tamam geciyoBir arkadaşım sebamedin şampuanını önerdi konak için,1-2 yıkamada geçti dedi,alıcam ben de,kızımda da var,abisi bakıp bakıp,kardeşimin saçında kepekler var deyip duruyor :)cildimiz de kuru,bebe yağı sür dedi ebe..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?