- 11 Aralık 2015
- 171
- 402
- 23
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.961
çok gecmis olsun canım. tahlil yaptırdım ama temiz cıktı kan ve idrarda temiz cıktı cocuktan sürekli kan aldrmak istemiyorum. 3 doktora baktırdım insalah bu kez dogru doktoru bulurum. yazdgn mesajlar cok acıklayıcı güzel olmuş çok sagolasın. valla şaştm kaldım kakada kan var normal testler diyolar ben psikopatım sankiCanim süt alerjisi olabilir. Bizde supheleniyoruz aynı durum söz konusu 2 haftadır diyetteyim. Kaka tahlili yaptırmani oneririm. Bizim Dr mikrop kapmış olmasından da suphelendi şu an 2 tane antibiyotik kullaniyoruz
Geçmiş olsun kuzum, bişi olmaz inşallah içini ferah tut.Off kızlar ya annemden gelirken 3 tane komsu gördü. Bebeği sevdiler. Tam evimize geldik. Babamız kapıyı açıyordu. Bizde bekliyorduk.oglan kafasını arkaya attiri verdi.kafasini kapıya çarptıcanı yandı başladı ağlamaya...kafası kızardı hemen . Çok üzüldüm. Eşim de kızdı çocuğu niye doğru düzgün tutmuyorsun diye emzirdim ağlamasını geçirdim. Yarım saat oynadık falan neşesi yerine geldi. Sonra da emdi uyudu. Aklımda hep ya bişi olduysa ondan uyuduysa diye takılıp kaldı. Azcık vurmadan bişi olmaz herhalde di mi yaa
canim nasik giyinirse giyinsin cereyanda kalmamasina dikkat et.
Kendiliginden kaldirmaya baslar annesi. Yuzustu cok yatmadiysa onun da etkisi vardir. Zaten henuz gec degil, zamani geldikce hepsini yapacak
Canim bi suru nedeni olabilir. Bi rahatsizligi yoksa takma kafana. Ne bilim boy atmistir, enerji fazla harcamaya baslamistir malum hareketleniyorlar, cok sindirmeden kaka ile armistir vs bicok sebep olabilir.
Ay masallah cok sansli bebisin. Buyuk anne baba ilgileniyorlarsa. En onemlisi ilgi ve sevgi bence.
insan bazen ne yapacagini bilemiyor canim. Ama icgudulerine guven sen. Yine okuyup arastiralim tabi ama icgudulerimiz zaten bizi yonlendiriyor
Saat tutmana gerek yok kuzum. Memende sut kalmayinca anlarsin cunku. Bosaliyor meme resmen. Emme sikligina gore bizde iki emmede oburune geciyoruz. Dikkat ettiginde anlarsin zaten
Gecmis olsun canim. Ben ates cikmadan yarim olcek verdim. Sonra cok hafif cikti yine yarim olcek verdim. Rahat atlattik cok sukur.
Bir de cok dolu dolu verme bence surubu. Az ve sik ver istersen. Ben oyle yaptim agir gelmesin diye
Bizimki yüzüstü yatmaya bayılıyor. Özellikle gaz dönemi çok iyi geliyor. Sonra kendisi uyanıp ıkıldamaya başlıyor. Düz çeviriyorum önce gaz çıkartıyor ardından kaka geliyor. Şimdilerde bacaklarını çok yormamak şartı ile yüzüstü yatırıp ayağına destek veriyorum. Kendisini ileri atıyor maşallah. İleri attıkça ıkındığından patır patır çıkartıyor gazıama bızde çok gaz sıkıntısı vardı acayıp akşmları 7 ıle 10 arası tavan yapıyordu şimdı bebekler hareketlendıya mısal bızımkı bisiklet suruyor sankı bacakları ıle :)) çok hareketlı şimdı rahatladı ama pat pat kendı çıakrtıyor gazını alttan hareket arttıkça geçeçek butun miniklerde inşallah gaz sorunu bıde hayatta yüz üstü yatmıyorrrr ben ne ettmse yatmadı işin garıbı yan da yatmıyor sırt üstü yatıyor babasından almıs sanırım eşimde hiç yan yatmaz
Çok geçmiş olsun canım. En kısa sürede atlatırsınız inşallah. Ne rahatsızlığı olduğunu bilmek, belirsizlikten daha iyi. En azından tedavi ediliyor. Tekrar geçmiş olsun minik yeğenimize <3Belki faydam olur diye yazmak istedim. Biz yandı k siz yanmayin. Bize de dua edin tez zaman da iyi olalım. Bazen gormemezlik yen gelmek ya da bu hastalık benim bebeğim de yoktur dur diyerek iyi düşünmek ne yazikki vakit kaybına neden oluyor.
İşte bende senn gibi sağı emzirdik ten sonra sola geçiyordum. O zaman da yağlı süte geçiş olmuyormuş. Ben yeşil kakayı araştırırken okudum.4 saat aynı memeyi verilirse bebek yağlı sute geçiş oluyormuş. Mesela sağı emzirdik. 1 buçuk saat bebek uyudu. Sonra yine sagi vereceksin.bebej uykuya yatacak 4 saat olmadıysa meme de süt varsa aynı memeden devam edilecek süt kalmadıysa sola geç .benim bugün 3.gun. kaka sarıya döndü hemen. Resmen vicdan azabı çekiyorum bebegim benim yüzünden kilo alamadı.
Muhtemelen öyledir canım. Sen nasıl gözlemlediysen o şekilde dene. Zaten kakasında doğru anlayıp anlamadığın belli olur.Cnm mesela gogsum az dolu bebeğimi emziriyorum 15-20 saniye sonra göğsüm sızlayıp süt iniyor onu emiyor o onsut oluyor herhalde demi,sonra sızlama geçiyor sizladigi esnada fışkırıyor çünkü,sizinde mi öyle.sütümun azligini nasıl anlarim,emzirdikten sonra elimle sıktigimda 2-3 yerden sut akıyor.
Muhtemelen öyledir canım. Sen nasıl gözlemlediysen o şekilde dene. Zaten kakasında doğru anlayıp anlamadığın belli olur.
Benim göğsüm dolu oluyor zaten, yumuşacık olana kadar emziriyorum. Zaten çok açsa tek emmede bitiriyor. Gündüz bazen sık emdiğinde az emiyor, o zaman da iki emme yapıyorum bitiriyor.
Birini emerken diğerine hızlıca süt inip akmaya başlıyor, gene boşa gitti sütüm diyorum.Çünkü sütlerimi her ihtimale karşı biriktiriyorum buzlukta.
Bu arada kızlar ben sütüm fazla geldiğinde sağıp buzluğa atıyorum. Şimdi ilk zamanlar attığım sütleri günde 1 tane çıkartıp veriyorum oğluma (tarihi geçmesin diye) böylece dolaba attığım süt yeni tarihli oluyor. taze süte göre tadı azıcık farklı ama olsun napayım. yarın ne olacak belli değil. ben lohusalığımda 2 gün çok beter hasta oldum. saolsun eşim baktı emzirdi bebeği dolaptaki sütlerden. emzirecek bile halim yoktu. o zaman ne kadar önemli olduğunun farkına vrdım. belki ilerde sütüm kesilirse en azından az da olsa besleme şansım olur diye de düşündüm.
sizlerde varmı hiç böyle bir uygulamada bulunan?
Benim bebeğim ilk haftasında yoğun bakımdaydı. Orda sütü biberonla verdiler alışkın. Ama meme emmemezlik etmedi şimdiye kadar. Aventin pompasının biberonunu kullanıyorum şu an. Ağzına alsa bile emmedikçe süt gelmeyen biberonlardan. O yüzden memeden bir farkı yok sadece biraz daha sert biberonun ucu.Sen neyle veriyorsun cnm buzluktaki sütü,benim kız biberon bilmiyor.hic ilaç falan içmiyor hemen kusuyor kaşıkla falan almıyor.biberonada alışır beni bırakır diye vermedim
Aynen canım. O zaman sadece önsüt almıyor normal besleniyor olması lazım canım. Dikkat etmeye başlayalı değişiklik oldumu renginde?Benim göğsümde 3-4 saat emmezse o zaman dolgun oluyor diğer zaman yumuşak.dediğin gibi acsa bir içme de bitiriyor,çok ac değilse az emip koyuyor bidahakini yine ayni göğsümu veriyorum boşaltmadi diye.benimde her emzirmede obur göğsümden süt akar
Canım sen doktora gittin mi hiç ? Ben yarına randevu aldım bakalım ne diyecekValla canm ben içiriyorum sabırla bi yarım saat sürüyo tabiki napim zaten emmiyo ama ben mama verdiğim zaman 150 değil 90 cc veriyorum gerisini içmiyo çünkü..
Yarın sabah bizimde randevumuz var canm zaten bebeğim ishal emzirmeyide aorcam..Canım sen doktora gittin mi hiç ? Ben yarına randevu aldım bakalım ne diyecek
Aynen canım. O zaman sadece önsüt almıyor normal besleniyor olması lazım canım. Dikkat etmeye başlayalı değişiklik oldumu renginde?
Hemde nasil
Anneme esime kalsa kaka bu kokar tabi.
Kv herseyi yedigin secmedigin icin kokuyor diyor.
Bizimde kokuyor cnm gazimiz kakamiz
Nasil kokuyor derken?
Bir ara yaşamıştım canım. Kakası kokuyodu. Annem üşütmüş deyince. Biraz kalın giydirdim. Terleyince sırtına mendil koydum. Ayağını sıcak tuttum geçmişti koku.
Kaka kokuyor derken anormal bi koku mu oluyo? Değilse bizim doğdu doğalı kokar kakası bende söylenirim hatta kokuttun ortalığı diye :)
Benimkide kokuyor normal ve usutuyorxun diyorlar bebegin kakasi kokmaz diyorlar bende merak ettim size sorum dedim bazen ama eskimiş süt gibi kokuyor ve yeşil oluyor doktora sordum normal dedi yinede soru olarak kaldı kafamdaBen demistim ve bu sebeple yaptirmicam sanirim ama sen gaz diyosun benim tepki dedigim mukuslu kanli kaka. Faceteki alerji grubunda bi cok kisi yazmis tepkilerin bu asidan sonra basladigi yada kotuye gittigini. Cocuk gastroloji uzmanlari yaptirmayin diyomus. Ama ben kimseye yaptir yaptirma diyemem rota zor bi hastalik.
Bebegin kac gunluk? Benimki 3 aylik olacak 2 aydan sonra az az kaldirmaya basladi 1 haftadir falan baya kaldiriyo bende endiselenmeye baslamistim buyuk kizim daha erken yapiyodu
Mama her zaman son caredir. Sonundaki yagli kismi alamiyo olabilir biraz onu dene sutunun az oldugunu dusunuyosan emzirme kampina girebilirsin
Sut alerjisi gibi gorunuyo 2 hafta falan cok sıkı sut urunleri diyetine girip duzelip duzelmedigini takip et bence
Benimde aklima geldi soracaktim uzun zamandir yok
Mis kokuyo mis :) kotu kokuyo tabi nerdeyse dogustan kokulu herkes usutuyosundur diyodu 3 aydir hic mi usutme gecmez kokacak demekki :)
Sevindim kuzum. Bence kilosu gayet iyi takma kafana hiçbirşey. Bak burda anneler ne hastalıklarla boğuşuyorlar. Tek derdimiz kiloları olsun inşallah. Hasta bebişlere de en kısa sürede şifa versin Allahım.Az önce bez değiştirdim de sanki az sararmaya başlamış gibi:)2560 doğmuştu simdi 5150 11 nisanda doğdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?