2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
C coznur cnm senin oğlun mamayla büyümüştü değilmi biraz anlatırmısın hiç anne sütü almadımı...

Anne sutu aldi tabiki
Ama oznur simay gibi degil
Vicdanim sizliyor
Doktor hemsiler bize 2 saatte bir emzireceksin dedi bizde 2 saatten once meme vermedik cocuga manyak gibi
Her agladiginda mizmizlandiginda vermedigim icin bir allahin kuluda soylemedigi icin dogru durust sut cogalmadi ve yetersiz kaldi
Ilk ay kontrolunde 450 gr almisti sadece mama takviyesi baslandi
Ama yine cocuk doktoru demiyorki bebek bu nezaman aglasa memeye tut
Iki saati bekleme ama uyursa falan en fazla iki saat memeden uzak kalsin iki saati gecirme demeei pisler.benimde tecrubem yok
Emzirmeye dair bilgim yok
Gunde 5 kez emiyorsa 2 saatte bir de mama iciyordu
Masallahi var ama recep ruzgarin
4 yasinda 1 kez antibiyotik kullandik
Surekli hasta olmaz
Gayet dirayetlidir dayaniklidir
Ama aradaki duygusal bag o ten temaaini cok daha fazla yasayabilirdik canim oglusumla
Buda benim bu konudaki cahilligim oldu
Ama simdi dogumhaneden geldim simayi getirdiler hemen memeye dayadim
Hemsire dikislerine baski yapma agrin olur dedi
Bebegimin emmesinden onemli degil dedim
Oznur simay su ana kadar sadece anne sutu aliyor 2 aylik kontrolde 6100 gr 60 cm di
Bakalim 3 ayda noldu
Ama dedigim.gibi iki cocukla aksamustune dogru sut azaliyor damla iyi gelirmi acabaaaa diye dusuuyorum

Al benden de o kadar ya, napicaz

Serum fizyolojigi unutma oda 25 tl.ve alti ustu tuzlu su(
Canlari saolsun yeterki ama yaklasik 3 aydir eczacimiz bizden iyi para kazandi.
Yuzu sivulce oldu bitkisel krem 35 tl. Poposuna sudocu krem 30 tl.herseyleri cokta pahali anacim.
Kaya tuzu yada deniz tuzu kullanıyorsanız evde 1 caybardagi kaynamis suya 1 çay kaşığı tuz koyup eritip soğuyunca siringayla burnuna sikabilirsin benim oglumda 3 aylık 15 gunlukken bile kullanmıştım.serum fizyolojik sonuçta kutulanmış bi urun doada olsa

Canım hakkini helal et yazamadim bi türlü çok şükür an itibariyle bitirdim Rabbim okunan hatmi şerifimizi kabul etsin duaları kabul olunan kullarindan eylesin Bütün yavrularımıza hayırlı ömür ihsan etsin sağlık sıhhat bolluk bereket dolu nice kandillere erdirsin inşallah. amin amin amin canım kardeşler ablalar yoldaşlar hepinizi çok seviyorum

Amin canim
Dort cuzumuz kaldi. 9-16-23-25 ten haber bekliyoruz :)

Bende demir hapi kusturdugu için içmedim. Diğerlerini de düzenli içmedim. Hiç bişi olmadı. Bol sebze meyve et sağlıklı şeyler tükettim. Kanım da iyiydi.
Aynen ben de surekli bunu düşünüyorum. Düzen bozulacak

Biz 38 gunlukken yaptirdik
1 saat hastanede kalip ciktik
Cok sukur bi sorun yasamadik
gurtmingotam canim 4 yasinda daha hareketli olacak ve genel anestezi alacak
Erken yaptirmak en iyisi

Canım valla napıcamı şaşırdım ilk hafta olacaktı ne güzel ama bu büyükler yokmu işte 2 ay aşılarını oldu bu gün çok ağladı bende ağladım onunla birlikte sünnet nasl olacak bilmiyorum Allahım yavrumun hakkında en hayırlı kararları alabilmeyi nasip etsin kafam çok karışık bu konuda ne yapmalıyım die eşim braz yardımcı olsa ama oda tutturmuş ben oğluma düğün yapcm elbisesini giyecek sünnet olduğunu bilsin diyo gelde çıldırma

Merhaba kızlar Mayıs annesiyim ben bugun 40. Günümüz .. Bu zaman a kadar sütüm hep yetti 2 gün önce uyandım memem yumuşacık ilk defa böyle oldu ve hala aynı .. sütüm mu azaldı neden böyle oldu lütfen bişeyler söyleyin ilk bebeğim tecrubem yok ve bu normal mi bi fikrim yok .. sürekli sıvı alıyorum düzelmedi hala (

Memen düzenli emzirdiginiz için terbiye olmus. Sütün var merak etme. Tomrisin emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. Dünya emzirme örgütü türkiye deki notları da okuyabilirsin.

Hayırlı olsun öncelikle anneliğin ve yavrun. facebook ta emziren anneler grubu var kapalı bir grup oraya üye ol takip et her türlü sorunu sorabilirsin. Benim oradan edindiğim bilgiler doğrultusunda memelerin terbiye olmuşa benziyor memelerin terbiye olması da annenin sütünü çocuğun ihtiyacı kadar üretmesi demek ama sanki erken olmuş gibi suda bir gerçek memenin yumuşak olması süt olmadığı anlamında değil sen emzir çișli bezini takip et günde 5 yumurta ağırlığında oluyor mu idrarı onu takibe al umarım yardımcı olabilmişimdir

Maşallah ne çok şey kullanmışsın cnm ben sdece decavit ve ferrum kullandım son ayda omega3

evet kullandım 6 ilaç ama kademeli olarak
ilk 3 ay sadece folik asit
4.ay 5.ay arası decavit ve kan hapı
5.ay 6.ay arası decavit , osteocare ve kan hapı
6.ay ilaç kullanmadım.
7.ay 8.ay arası arası decavit, osteocare, magnesium diasporal, balık hapı ve kan hapı
8.ay dan sonra decavit, osteocare, magnesium diasporal, balık hapı, kan hapı ve d vitamini

Ben de sırf bu sebepten maclaren almıştım iyiki almışım diyorum...güle güle kullanım

mide bulantın geçince içersin düzenli

Ben 10 gündür kullanıyorum bi faydasını göremedim yaa nedense.. demekki kişiden kişiye değişiyo sende dene nolcak faydasını gören çok kişi var..

humana stil tea
rezene
maltana
boza
promalt

:)

damlayı da deneyim bakalım nolcak. umudum yok. bana uyku gerek uykuuu. çocuk doymuyo uyumuyo. 3 sylık çocuk emme süresi azalmalı 3 saatte emmeli mesela. bizimki yenidoğan gibi hep memede çünkü süt yooooooookkk az geliyoooooo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…