- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #60.161
Insallah cikmaz atesi bir dahaSağol cnm geçti çok şükür. Duş ve şurup fayda etti. Mışıl mışıl uyuyor şu anda...
Uyuyan bebeklere hayranım ☺ bizimki de gece toplamda 6 saat uyur. Ilk uykusu 3 saat. Sonra 2 saat sonra 1. Gündüz bazen hiç uyumadigi olur tabi huysuzlanir beni en iyiyalsa anlar. E o uyumayinca ne yemek ne uyku. Sut de az doğal olarak. 3-4 litre su, sivi tüketimi de tamam. Erik kompostosu, incir suyu, karpuz, corba vs.bilumum sivi da alınıyor. Yok arkadaş humana da denendi. Bir tek galactago kaldı. O değil de bu çocuk neden uyumuyor onu çözemedim. Bi dönem rahatsızdı ondan uyumuyomus dedik şimdi gayet mutlu oyunlar gülücükler ama mesele u ykuysa bugün sadece 40 dk uyudu gün içinde. Doktor da mama verme diyor her gün değil ama haftada bi kaç kez mama vermek zorunda kalıyorum Akşam ustu sut bitiyor dediğimde dalga geçiyorlar napayim ac mi birakayim
Yusuf hüseyin canım bizimki 22 nisanda oda suni sancıyla zorla geldi :) 1 ay var nerdeyse aralarında 18inde bekliyoduk ama :) senin bebişin adı neydiB
Canım benimki 1 nisanda geldi erkenci biraz seninki ne zaman doğdu, adi ne :)
Haklısın zorda kalanın halinden zorda kalan anlıyor ışte ac ac insan kiyamiyor.Milleti takma kuzum ya. Dicek laf çok. Anaya kaynanaya yerlesirler baktirirlar cocuklara uyurlar dinlenirler süt olur. Sonra sen dinlenemiyorum sut ollmuyo vb deyince, sanki emzirmek isyemiyosun da mama veriyosun gibi davranirlar. Dediğin gibi bebek uyumazsa anne de uyuyamaz ve süt de az olur. Bu kadar net. Yeme İçme vb de yalan dolan. Kimisi için etkili olabilir ama ben uyursam süt oluyo. 5te kalkti tüm gün 2 kere 30 dk uyudu. Hadi öyle bebekleri olsun ve kaynanalarina analarina yerlesmesinler tek baslarina baksınlar da göreyim süt oluyo mu? Bebeğe zehir de vermiyoruz ayrıca aç kalcak da değil dediğin gibi. Emmesini biraktirmamaya çalış elinden geldiğince ne kadar anne sütü alabiliyorsa alsın yeter. Ki zaten yapıyorsun adım gibi eminim. Iyi aksamlar
Bizim bir de hemanjiomumuz var yüzümüzde.yani damar beni.ici kan dolu.kipkirmizi.onu cizdirip kanatmasin diye.cok sık kesmem lazim.Bende kağıt makası gibi olanlardan alacağım. Bugün eşim kesti ama o da nerdeyse kanatiyordu. Çok zor bu tırnak kesme işi. Kesmeyince de yüzünü sürekli çizip kanatiyor.
EvetttBizim oğlan onsutu alıyor sonra süt akımı yavaslayinca sınırlanıyor bizimkilerde oylemi
Yavaslayinca azaldı diye kızıyor ,ilk emerken de çok geliyo fiskiriyo diye kiziyo. Sadece ortalarda mutlu. Yoksa hep dövüş kavgaBizim oğlan onsutu alıyor sonra süt akımı yavaslayinca sınırlanıyor bizimkilerde oylemi
Evet 18 di :) maşallah yusuf â, benimki abla oldu, adi berfin, sezeryanla erken geldi.Yusuf hüseyin canım bizimki 22 nisanda oda suni sancıyla zorla geldi :) 1 ay var nerdeyse aralarında 18inde bekliyoduk ama :) senin bebişin adı neydi
Sağol canım ondan alayım bnde en iyisiBen chicconun tirnak bakim cantasini almistim.onun icinde makas var.normal makas.tirnak makasi degil.onunla kesiyorum ben.cok rahat oluyor.
Tmm canım sağol ilk işim yeni bebek tırnak makası almakBebek tirnak makası al cnm .bizlerin tırnak makasinin kucughunden değil de aynı minik makas gibi olanlardan
Aynen yaa çok zor çok hareketliler bi rahat durmuyor ki uyurken bile kıpır kıpır maşallahBende kağıt makası gibi olanlardan alacağım. Bugün eşim kesti ama o da nerdeyse kanatiyordu. Çok zor bu tırnak kesme işi. Kesmeyince de yüzünü sürekli çizip kanatiyor.
Yüzüstü yatırınca kendini sağa sola yuvarlıyor ama sırtüstü yatarken bi ayağından destek alıp popoyu zıplatıyor dönmek ister gibiKizlar simdi yatarken aklima geldi de.dun gece bir ara kalkip baktim bizim kiz yanina dönmüs öyle yatiyor.cok sasirdim.normalde dönemiyor cünkü. Iki gun once dr da.koydugumuz yataktan oynaya oynaya ayaklarini sarkitti asagi.kendini ittire ottore gidiyor.dr muayene ediyor.hemsire dusmesin diye tutuyor.dr da ne o sen dönecek misin yoksa.ama daha erken falan dedi.sizinkiler dönebiliyor mu.
ne kadarlık oldu bebişin? bizimkinide geçen yan yatırmıştım yüzüstü dönmüş ellerinin üzerinde kafasını kaldırmış buldum çok şaşırdım:) sırtüstü yatarkende dönmek için elinden gelen gayreti gösteriyo valla. artık dikkatli olmalıyız sanırımKizlar simdi yatarken aklima geldi de.dun gece bir ara kalkip baktim bizim kiz yanina dönmüs öyle yatiyor.cok sasirdim.normalde dönemiyor cünkü. Iki gun once dr da.koydugumuz yataktan oynaya oynaya ayaklarini sarkitti asagi.kendini ittire ottore gidiyor.dr muayene ediyor.hemsire dusmesin diye tutuyor.dr da ne o sen dönecek misin yoksa.ama daha erken falan dedi.sizinkiler dönebiliyor mu.
Cok haklısın gunduz uyuyan bebek nimet!evin işlerini anca o zaman yapıyorum buarada mamayı ögle uykusuna yatacagnı hissettigin zaman vermeyi denesen,öyle daha rahat ve uzun uyuyabiliyorlar.enazından alışana kadarUyuyan bebeklere hayranım ☺ bizimki de gece toplamda 6 saat uyur. Ilk uykusu 3 saat. Sonra 2 saat sonra 1. Gündüz bazen hiç uyumadigi olur tabi huysuzlanir beni en iyiyalsa anlar. E o uyumayinca ne yemek ne uyku. Sut de az doğal olarak. 3-4 litre su, sivi tüketimi de tamam. Erik kompostosu, incir suyu, karpuz, corba vs.bilumum sivi da alınıyor. Yok arkadaş humana da denendi. Bir tek galactago kaldı. O değil de bu çocuk neden uyumuyor onu çözemedim. Bi dönem rahatsızdı ondan uyumuyomus dedik şimdi gayet mutlu oyunlar gülücükler ama mesele u ykuysa bugün sadece 40 dk uyudu gün içinde. Doktor da mama verme diyor her gün değil ama haftada bi kaç kez mama vermek zorunda kalıyorum Akşam ustu sut bitiyor dediğimde dalga geçiyorlar napayim ac mi birakayim
70gunluk olduk düz zeminde yan dönemiyor da koltugu acıp koyuyorum uzerine.meyilli diye orda dönuyor ama ayak dayayıp kendini geri geri ittiriyo,pusetten de inme çabalarına bayılıyorumne kadarlık oldu bebişin? bizimkinide geçen yan yatırmıştım yüzüstü dönmüş ellerinin üzerinde kafasını kaldırmış buldum çok şaşırdım:) sırtüstü yatarkende dönmek için elinden gelen gayreti gösteriyo valla. artık dikkatli olmalıyız sanırım
Kizlar simdi yatarken aklima geldi de.dun gece bir ara kalkip baktim bizim kiz yanina dönmüs öyle yatiyor.cok sasirdim.normalde dönemiyor cünkü. Iki gun once dr da.koydugumuz yataktan oynaya oynaya ayaklarini sarkitti asagi.kendini ittire ottore gidiyor.dr muayene ediyor.hemsire dusmesin diye tutuyor.dr da ne o sen dönecek misin yoksa.ama daha erken falan dedi.sizinkiler dönebiliyor mu.
Herbişeyi yiyorum ben,kurufasulye hariç,meyve-sebze..Allah ne verdiyse :)Ya kızlar yediklerinize hala dikkat ediyor musunuz?
Annem sıkıştırıp duruyor ye artık diye. Şimdi getirdi önüme kiraz şeftali kayısı hepside bozucu tim den :)
Bebekte alışsın, seninde kabızlığına iyi gelsin diyor.
2 kayısı yedim 10 kiraz yemişimdir şeftali göz kırpıyor :) meyveyide çok severim hani.
Hala dikkat etmek gerekir mi yoksa annemin dediği gibi bebişte bu gıdalara alışmalı mı artık?
doktordan da duymuş anne herşeyi yicek sütü vitaminli olucak bebekte besinlere alışıp bağırsakları gelişecek diye. Mantıklı geliyor aslında ama gazlanırsa da tüm gece çekiyoruz
Ben de düşündüm de antalya da susuz kalmak zor ,sütüm azalir filan korktum tutmadım.Bugün arefe diye oruç tutsam mı dedim ama sonradan vazgeçtim,benim kız 3- 4 gündür basıyor yaygarayı,aç olduğu halde reddediyor memeyi,gözüm korktu iyice..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?