2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Internette birsey gorursem aaaa bunu foruma ekleyeyim arkadaslarda gorsunler diye hep aklimdan gecirir birseyler paylasirim. Bu da hangi disleri ne zaman cikacak sorularina bir net cevap olacak sanirim...

Eki Görüntüle 1856905
Bizim kizin azı dişlerinin yeri sivri sivri.gören aaa dislerimi cikti diyor.ama dogdugundan beri oyle.dr bir sey demedi. Acaba azi disleri cok mu buyük olacak ne.

Bugün minik kızımın 3. ayı doluyor,hey gidi hey 3 ay bitti bile..3. ayınızda kaç kilo idi bebişler,sanırım bizimki 5700 lerde geziyor..Bir de 3 gündür kaka rengi koyu yeşile döndü,her zaman sarı idi,bunun sebebi neydi?

Bayrami ve kvde de yaptigimiz 2.bebek mevlüdünu bitirip evimize döndük cok sükür. Bazi geceler düzenimiz şaştı tabi ki. Benim annemler köyde oturuyorlar.kizce sabah 6 bucuk gibi uyaniyor.biz de disarlarini gezdirdik sabah sabah.sonra iceri zor soktuk kizceyi.bir gorseniz odaya girerken kendini nasil kasıyor.ııı yapiyir.disari cikartiyoruz susuyor. Temiz hava bir de guzel uyuttu kizimi.valla her orda mi kalsam diye dusunmedim degil.

3.ay kontrolünde 6,400 gr 62 cm idi

Kızlar bebeklerinizde hiriltili solunum var mı? Özellikle uykular in da hafif horultuya kadar giden. Yarın Dr kontrolumuz var . Malum gıda alerjisi ile savaş veriyoruz. Korkuyorum buna birde alerjik astım eklenecek diye

Bizimkide yesil kaka yapiyordu. Usuttun dediler aman bagirsaklarimo enfeksiyon kaptiki dedim ama birsey cikmadi. Ben rezeneden oldugunu dusunuyorum. Cunku rezeneden once sari rezeneden sonra yesil oluyor. Doktorumda ya yedigin birsey dokunmustur demisti yada mikrop kapti.

Kızlar bebeklerinizde hiriltili solunum var mı? Özellikle uykular in da hafif horultuya kadar giden. Yarın Dr kontrolumuz var . Malum gıda alerjisi ile savaş veriyoruz. Korkuyorum buna birde alerjik astım eklenecek diye
Butun cocuklarda var sanirim. Eltimin kizininda sanki burnu tikanmis zor nefes aliyormus gibiydi normal demisti. Doktora sordum bebeklerde tikali olur demisti. Bizimkindese var bende taktim burnuna bu aralar bu yuzden. Burnunde pislik goreyim hemen cekiyorum otribebeyle..

600 gr almıştık biz canım
Doktorun normal mi dedi 600 grama?

Evet hatta istatistik çizelge gösteriyor ortalamanın üzerinde dedi. 3.ay az olurmuş. Geçen ay bunun iki katı kilo almışti

Ben hiç rezene içmedim,bebişe de vermedim ama yediğim ya da içtiğim birşey dokunmuş olabilir..

Cnm bizim kilosu çok iyi gidiyordu nazar oldu herhalde,simdi 2.ay aşısında 5 kilo idi sonra iki hafta sonra 5500 olmuştu sonra ishal başladı öncede az az vardı,ishal siklasinca kilo verdi 5070e düştü ve kilo alamadı.geçen hafta cuma günü 5070idi evdeki tartiyla 5300 geliyor bugün kontrolümüz var.2 gündür ishalimiz yok 10 günde 300 gr aldı yine şükür.ishal olmasaydi 6,6-5 olurdu

Efendim bizim Ali’nin 6 ayı dolunca çılgınca hazırlık yapan Berna doktordan “start” işaretini bekledi. Havasını aldı. Doktorumuzun dediğine göre Ali’ciğim anne sütünden çok faydalanıyormuş. Ondan daha iyi bir şey de yokmuş. Ek gıda beklesinmiş. Tabii bu süper bir haber. Çünkü günümüzde bir çok doktor bebekleri 4. ayda bile ek gıdaya başlatabiliyor. Kaldı ki bizim 6. ayımız dolmuş ama doktor anne sütüne devam ek gıda az daha beklesin diyor. Süper tabii. Ama ya yıkılan hayaller? Anlayamazsınız…

BLW Türkiye grubuna üye olduğumdan beri 6. ay dolsun da benim de bebeğim minnak elleri ile buharda pişirdiğim elmalara yumulsun, yoğurtları iştahla yesin diye bekleyip durdum. Hatta kendimi Ali’nin kendi kendine yoğurt yedikten sonra başına geçireceği kasenin yaratacağı kirliliğe bile psikolojik olarak hazırladım. Nedir bu BLW dediniz değil mi? Şöyle kısaca anlatayım. Yaş ortalaması yüksek okuyucularımın sesini duyar gibiyim. Evet sizin zamanınızda yoktu, evet yeni yeni şeyler icat ediyorlar. Evet ne demek çocuk kendi kendine yiyecek? Efendim şöyle oluyor. Bebeğimizin el göz koordinasyonu gelişsin diye’den tutun da, sevdiği yiyecekleri bilsin (bilelim) diyeye kadar türlü türlü yararı var. Bir minik gurme yetiştiriyoruz kolay mı? Bebeğimizin ek gıdaya geçiş sürecinde kendi kendine yiyerek bu sürece giriş yapmasını sağlama işine BLW deniliyor. Açılımı, Baby Led Weaning.

Peki nasıl oluyor bu BLW konusuna girersek. Efendim önce bebeğin minnak parmakları için sebzeleri buharda haşlama yolu ile haşlıyoruz. Bu haşlama kısmı önemli. Öyle yumuşak olacak ki bebek eliyle tuttuğunda dağılmayacak ağzına koyduğunda kolayca püre haline gelebilecek. Sonra bu sebze ve meyveleri 3 gün kuralına göre bebeğimize her gün tattırıyoruz. 3 gün kuralı da şu. Minnakların henüz hangi besinlere alerjisi var hangisi ağır geliyor kolayca tespit edilemeyeceğinden 3 gün boyunca aynı yemeği bir öğünde tattırıyorsunuz. Bebeğinizi kontrol ediyorsunuz vücudu herhangi bir tepki vermez ise o yiyeceği yenilebilir yiyecekler listenize alıyorsunuz. Tadım günleri yaklaşık 45 gün sürüyor. Bu süre sonucunda bebeğiniz bir çok sebze ve meyvenin tadına bakmış oluyor. Sadece haşlanacak eğer haşlanmadan da yenilebilecek kadar yumuşaksa bebeğinizin tutacağı kadar minik parçalar halinde kesilip önüne konacak. İlk başlarda mucize beklemeyin. Genelde yemekler yeri boyluyor. Doktorumuzun bir çay kaşığı kadar yiyebilir demesiyle beraber Ali onun verdiği listeden şu an 15 çeşite yakın yemek denedi. İçlerinden 5 çeşidi Ali’nin ağzıyla ancak buluştu. Diğerleri mıncıklanıp parçalanıp yerlere atıldı. İnsanın içi gidiyor tabi. Her yer pisleniyor. Bir de değse. Ama ileride daha çok yemeye istekli olacaktır diyorum.

BLW yönteminde hiç bir şekilde bebeğimizi zorlamıyoruz. Püre yapıp bir kaç şeyi birden karıştırıp önüne koymuyoruz. Her şey pütürlü olmak zorunda. Bebek tadını alabilsin. Kendi yiyerek yemek yeme düzenini zamanla oturtabilsin. Parçalar tutabileceği boyutlarda buharda haşlanarak ya da fırında pişirilerek sunuluyor. Tadım günleri bittikten sonra herhangi bir alerji yaratmayan yiyecekler karıştırılarak bebeğe sunulabiliyor. Araştırmalarıma göre bu konuda sık kullanılan 3 yöntem devreye giriyor. Biri omlet şeklinde sunmak bir diğeri de pankek şeklinde sunmak, diğeri de bebek keki yapmak. Püre olarak hazırladığınız yemekleri içerisine bebekler için çok faydası bulunan ruşeyim ve tam buğday unu ile pankek kıvamına getirebilirsiniz. Omlette de buna benzer bir taktik izleyeceksiniz. Gerekli olan şey yumurta. Yumurta beyazını 8 aydan önce vermediğimizi belirtmek isterim. BLW tarifleri oldukça fazla ben kendime Facebook’u etkin kullanma yöntemlerinde anlattığım şekilde bir grup bile oluşturdum. Bu grupta Ali’nin ileriki günlerinde yapmak için tarifler biriktiriyorum. İlk iki yıl yemeklerde tuz ve şeker kullanılmadığını, yer fıstığı gibi alerjen durumu fazla olan yemeklerin verilirken dikkatli olunması gerektiğini, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerin ise iyice dövüldükten sonra (boğulma ihtimaline karşın) yemeklere katıldığını, peynir yapımı, yoğurt yapımı için 1 yaşa gelmeden sadece keçi sütünün kullanıldığını, ayrıca bu esnada ortaya çıkan peyniraltı suyunun 2 gün dolapta bekletilebileceğini, bebeğinizin çorbalara katılabileceğini, çok faydalı olduğunu, bal için yine 1. yılın dolmasının beklendiğini, pekmezin çöp gıda sayıldığını onun yerine keçiboynuzu özütü denen bir şeyin olduğunu, bebe bisküvilerinin evde de yapılabileceğini, tam buğday unu ile hazırlanan bu bisküvilerin dışarıdakilerden çok daha faydalı olduğunu hep bu BLW araştırmalarıyla öğrendim.

Biraz korkutucu bir tarafının da olduğunu söylemeden geçmeyeyim. Bebeklerde öğürme refleksi hala çok aktif olduğu için binbir hevesle ısırsalar dahi yediklerini çıkarmak isteyebiliyorlar. Boğuluyor zannedip korkmayın. Ama tüm gözleriniz de bebeğinizin üzerinde olsun. Siz kaç yıldır yemek yiyorsunuz bilmiyorum ama o daha çiğnemeyi, anne sütünden başka bir şey yutmayı yeni yeni öğrenecek...(ALINTI)

Sen sadece anne sütü verdiyordun dimi?Bizim de ishal gibi ve koyu yeşile döndü kaka 3 gündür ve bitmeyen sarılık var..Az kilo alışını buna bağlıyorum biraz da..

Kızlar yarın rota aşısı var ama benim aklım çok karışık. İnternette bi ton şey yazıyor. Yaptıranlar bana akıl verin. Bebekler emmeyi falan bırakıyorlarmis

Sen sadece anne sütü verdiyordun dimi?Bizim de ishal gibi ve koyu yeşile döndü kaka 3 gündür ve bitmeyen sarılık var..Az kilo alışını buna bağlıyorum biraz da..
Bizdede hafif ishal vardı bugün. Yani aslında günde 1 kere yapıyor ishal denemez ama cıvıktı pütürleri nispeten daha azdı rengi sarıydı . Ben acaba dedim çok emiyor ondan mı öyle oldu.
Ama kaka yaparken de ilkkez ağladı, emerken yapıyor memeyi bırakıp mızırdandı muhtemel karnı ağrıdı yaptıktan sonra emmeye devam etti.

Sürekli huy değişiyor ama geçen hafta günde 3 kere yaptı bi ara 2 gün yapmadı şimdi günde bir kere cıvık yapıyor. Ya bağırsaklar oturuyor ondan böyle oluyor bilemedim bi düzen yok kakamızda.

Zaten o kisim on sut yani su ihtiyacini giderdigi kisim su gibi olmasi gayet normal yani takilma buna. Tazyikli gelme sorununu da geriye yaslanarak emzirmeyle cozebilirsin
Bebeginizin kıyafetlerini utulemeden hiç giydiriyor musunuz giydirdiniz mi ben yetisemiyorum giydirdim bu aksam zorunda kaldım bayramdan döndük kıyafet kalmadı resmen bişey olmaz dimi
Cok nadir giydirdim ama hep utulerim buyuk kizimin hatta kendi kiyafetlerimizi bile corap haric utulerim bebegin coraplarda dahil :)

Kızlar 70 günü aşmış bebeklerinizi kaç saat arayla emziriyorsunuz
100 gunu gectik ama uyanikken cok sık emiyo 2-5 dk arasi. Doktorumuz 2 saatte emzir dedi ama durmuyo malesef. Gece daha uzun araliklar.
Anne ne kadar sagliksiz beslenirse beslensin sut bebegin butun ihtiyaclarini karsiliyor sadece anne vitaminsiz kalsiyumsuz kaliyor. Sigara bile icen annenin o kotu sutu en iyi mamadan iyidir der uzmanlar. Bilimsel yazi vaktim olursa arastiririm ama faceteki emziren anneler gurubunda bununla ilgili yazilar var bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…