2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
yalsa kuzum benimde sutum yoktu 10 ay sagdim verdim.ilk 3.5 ay dolu dolu yedi sutumu ama biberonla,sonra sagiyordum 60 50 40 derken 10 cc ye dustu mama agirlikli gidiyorduk buna ragmen ek gidaya acele etme dedi dr.
Yine soyluyorum kilo alimi iyiyse tabi.
Ayrica herkeste sut olumu ayni olacak diye birseyde yok benim ilk oglumda hic emmedi bu sipa emiyor.Ayrica emmese yada sutte olmasa sagligindan onemli degilki kuzum mamada bebekler icin cok sukurki imkanin var mama alabiliyorsun.
Annem yazik abimde sutu yokmus yengem emzirirmis arada cok aglayinca diger zamanlar hep bildigin yemek kuru fasulye suyu bile verirlermis bu durumda olsak sikinti iste ozaman girilir bunalima.
Allaha cok sukur simdi imkanlar var mamalar var hemde en iyilerinden.
Eltimin iki cocugundada sutu yokmus imkanida kisitliymis bebe biskuvisi ile beslemis buyumedilermi aslan gibi ikiside.
Kendimizi sutumuz yok diye uzmeyelimki saglikli anne saglikli bebek demektir.
Operim seni ve yalin pasayida

bilmiyorum iyi değilim. hatta hiç iyi değilim. bu dediklerini düşünyorum ama bişey elde edemiyorum. üzülmeden edemiyorum. gece hiç uyumadım ağladım ve şuan yine ağlıyorum. sanki bi pislikmişim gibi. dünyaya getirdim doyuramıyorum gibi. cama yaklaşamıyorum kendimi atmak bile geliyo aklıma. psikolog fiyatları araştırdım bi yerle telde görüştüm

canm eczacı bana zor olabilir damlatmak dedi onun için sprey şişesi verdi ona boşalttık bununla rahat kullanıyorum. sende iste eczacından sprey şişesi

canım benm kardeşimde mama ile büyüyenlerden ilk 20 gün emmiş sadece. 4. ayda başlamış annem meyveli yogurt ve sebze suları vermeye. turp gibi şuan 15 yaşında hiç bi sağlık sorunuda yok. bu kadar hırpalama kendini. sen olmasan o dünyaya tutunabilir miydi? sen onun herşeyine dikkat ederek büyüttün içinde. herkesin sütü olacak diye bişey yok. bende başlıcam 4 aylık ek gıdalara. sütüm çok az. napalım bizim vucudumuzun elinden bunlar geliyo. Allahın takdiri. rabbim ne güzel nimetler vermiş onlardan yedirip büyütücez yavrularımızı. hiç üzme kendini. sarıl ona sütünü veremesende sevgini bol bol ver. resimde maşallah mutlu bi bebeğe benziyo Allah mutluluğunuzu bozmasın yalsa

sağlıklı dimi ilk bebeğin? ben çok kötüyüm
Bence hic gerek yokkk kendini yipratmaya.o bebisin sana ihtiyaci var.ve bu ihtiyac sadece sütten ibaret degil. Senin dokunmana senin kokuna her seyine ihtiyaci var. Süt yok ek gıda vericem diye bu kadar yipratirsan.baska seylerde kendini yorulmus hissedersin.
Oncelikle ek gidaya baslamak kotu bir sey degil.eger kafani toplayabilirsen.eminim onu en saglikli sekilde ek gidalarla da beslersin.
Ikincisi benim de sutün yetmedigi gunlerde mama takviyesi yaptigimi soyledim dr a. Cok degil 2 3 haftada bir 30 40 belki 50 cc iciyor okadar.ilac niyetine gibi dusun.ama dr eger daha sık mama verirsen ek gida icin 6.ayi beklemene gerek yok dedi.4.5 5 te de baslayabiliriz dedi.cok mama vermektense diye.
Bosuna uzuyorsun kendiniii.esimin yegeni hiiiiiccccc anne sutu almadi.tamamen mama ile beslendi.ek gidaya ne zaman gecti bilmiyorum.su an 5 yasinda ve bir canavar

Bence senin süt verememekten ziyade başka şeyler kafanı bozuyor. Yalnızlık olabilir. Hiç kolay değil ilk bebeğine tek bakmak o tecrübesizlik. Şunu diyorsundur kendine yardım eden olsa ben uyurdum sütüm olurdu.
Ne kadar olacaktı o şekilde de belki 1 hafta daha fazla vericektin. Senin gibi uykusuzluk çekip tek göğüsten 100 cc üstü süt verende var. Tamamen yapı meselesi yalının rızkı okadarmış.
Kimseye eyvallahın olmadan insan yetişiriyorsun kendinle gurur duy.
Bende mamayla büyümüşüm mama bile yokmuş 2. Gün bir biberon elma suyuyla doyurmuşlar.
Bi sorunum yok çok şükür.
Bence kendini suçlamaktan neden böyle oldu demekten vazgeç o bebeğin besinden ziyade sevgiye mutluluğa ihtiyacı daha çok. Bugün aç kalır yarın doyar fiziksel şeyler bunlar ama sevgisizlik mutsuz depresif bir annenin onda bırakacağı hasar kalıcı olur.
Atalesin dediği gibi annelik sadece süt vermek değil o en kolayı..

Sen burda gördüğüm en araştırmacı annelerdensin kuzum, ek gıdayı da öyle bi verirsin ki için de rahat eder. Ki mama da kötü bişey değil bence kendini hiç üzüp yıpratma sen elinden geleni yaptın. Bende mama takviyesine başladım napıyım yanı çocuk aç kalıp hüngür hüngür ağlasın mı? Biraz rahat ol ve akışına bırak

yalsa ah canım kıyamam. Benimde sütüm var ama oğlum emmiyo. Herkesin durumu farklı ve inan şu an benimde psikolojim yerlerde. Bi yerle görüştüm 75 lira dedi oraya tedaviye gidicem salı günü. Çünkü çok yıprandım saçlarım beyazladı nefes darlığı çekiyorum. Ama hiç intihar düşünmedim çünkü yavrumun bana ihtiyacı var. Evet benim sütümü istemiyo belki ama beni görünce mutluluktan deliye dönüyor. Bugün 1 saat anneme bıraktım kendini yırtmış beni görünce bi gülmeye başladı o an bi kere daha anladım yavrumun bana ihtiyacı olduğuna. Benim yaşım ufak daha 20 yaşındayım ve şu an okulumda var bi yandan atanmak için kpss sınavına hazırlanıyorum. Atanamadigim içinde yiprandim bebeğim emmediği içinde yıprandım. Eğer ankaradaysan manolya psikiyatri merkezine gidebilirsin bende oraya baslicam inşallah

Gebelik durumu ne oldu ?

yalsa canım birkaç mesaj okudum bende birseyler demek istiyorum. Benim bebeğim şu an rahatsız belki okumuşsundur detaya girmicem. Hiç o tatlı canını sıkma mama veriyorum sutum yok diye. Bebeğin sağlıklı sıhhatli olsun varsın olsun mama yesin. Her mama yiyen bebek söyle olacak böyle olacak diye birşey yok. Mama ile büyüyup çok sağlıklı olan çocuklar var. Sağlıklı bir bebegin var bak ne güzel maşallah sen sağlıklısin. Bunları düşün. Inan ki ben şimdi diyorum ne kadar sukurluk haller varmış. Insan sagligi kaybedince anlıyor.

Ben de kendimi paraladim emzirmek icin bebegimi. 3 ay boyunca her gun sut kanallarim tikanarak emzirmeye calistim. Sabahlara kadar agridan inim inim inledim. Her gittigim doktor yapacak bisey yok ya sutu keseceksin ya boyle devam edeceksin dediler. 2 kere mugladan izmire gittim proflara. Kimse care bulamadi. Gunlerce bebegimi kucagima alamadim agridan yatamadim bile. En son gittigim prof sutumun tortulu oldugunu, sulanma mekanizmasinda aksaklik oldugunu, tek care sutu kesecegimizi soyledi. Sutum oldugu halde memeden kesmek zorunda kaldim. Ilacla sutumu kestim. Bebegimi de alip intihar etmeyi bile dusundum o agrilari cekerken yasayan bilir neler cektim. Simdi de bebegimde alerji var normal mama da yiyemiyoruz. Pazartesi tekrar izmire gidicez bu sefer alerji doktoruna bebek icin.. Demem o ki beterin beteri var her halimize sukretmeliyiz. Rabbim hepimizi beterinden korusun.

Benimde bebegimde alerji var. Kakasi sutekli mukuslu, gazli, huzursuz bir bebek. Egzamalar da basladi. Kafada cok konak var ve kulak arkasi ve icinde kabuklanma. Inek sutu alerjisi ve yumirtadan supheleniyorum dedi doktorumuz. Simdi alerji uzmanina gidicez pazartesi bakalim o ne diyecek. Biz sutu kesmek zorunda kaldigimiz icin suan neocate mama yiyoruz. Sizde durumlar nasil? Neye alerjisi var teshis koyuldu mu? Mama verdiler mi?

yalsa Bu konuyu bu kadar dert etmen senin ne kadar iyi bir anne olduğunun olacağının kanıtı canım. Sen kendini bi toparla bakalım önce. Çocuğun sakat mı? Çaresiz bir hastalığı mı var? Mama alacak paran mı yok darda mısın? Yoo dimi? Silkelen bi kuzum sen. Şükredecek ne çok şey var bak bi etrafına. Sen elinden geleni yaptın. Bak bir sürü mamayla büyüyen bebek var nolmuş yani. Yavrunun bunalımda birine değil gülücükler saçan sevgisini veren annesine ihtiyacı var. Git bak oğluşuna şükrederek gülümse :) herşey yoluna gircek merak etme

Canim anlayamadım süt ürünlerine alerjisi olabilir diye ne sütünü kestiniz? Anne sütünü mu ? Sütü kestigimiz için mama vermek zorunda kaldım demişsin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…