2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Kızlar bebeğimde kırmızı lekeler çktı ama sdce kol ve yüZde.fotoda koydum. Bi doktor sinek dedi biri sıcaktn dedi anlamadm gitti. Bazen çoğalıp azalıyo. Varmı benzer bişi yaşayan?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 123
  • image.webp
    image.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 107
  • image.webp
    image.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 113
Dis çıkarıyor olmasın. Benimki uyku zamanlarında çok huysuz olmaya başladı. Alttan dişleri geliyor. Sürekli elleri ağzında kaşıyor. Sinirlenip duruyor.
Aynı bizzz üç nokta var beyaz altta parmagımla baktım ama anlamadım yaa çok erken degilmi diş için daha 3 bucuk aylık kafamda deli sorular az öncen ufak bi savastan çıktık resmen şimdi ayagımda sallıyorum daldı şükür ama benim takatim kalmadı inan

Bizimki de biseyler izlemeye bayiliyor.ben mutfaktayken yaptiklarimi gozlerini açip kaslarini kaldirip nasil dikkatli inceliyor.babasinin kucaginda pesimdeler hep.mutfaktan cikarmis gibi yapiyorlar.hemen.aaaaa.demeye basliyor.
Gece uykusunu nor.alde 8 gibi yapiyordu.birkac gece 8 gibi uyutmaya baslayip 10 da ancak dalabildi.ben de o iyice yorgun dusene kadar oynatiyorum.saat 10 da uyku moduna geciyoruz.
Merhaba, belki garip bir soru olacak ama bebeklerinize ne gibi oyunlar oynatiyorsunuz? Gun icinde bebegimi oyalayacak aktivite bulmakta cok zorlaniyorum hep kucakta yuzu disariya donuk durmak istiyor, ben de uyanik oldugu zamanlarda o sekilde evin icinde yuruyorum bazen evdeki esyalari tanitiyorum konusarak ama cok uzun sure ilgisini cekmiyor boyle konusmak en cok sarki soyleyince susuyor dinliyor ya da internetten ingilizce cocu sarkilari dinletip dans ediyorum. Sirt ustu yataga yatiriyorum hic durmuyor, yuz ustu hic yatmiyor o yuzden hic oyun oynatamiyorum, zekasal ve fiziksel gelisimi acisindan hic katkida bulunamiyorum diye uzuluyorum cok. Aslinda tum arkadaslara sormak istiyorum bir gununuz nasil geciyor, bebeklerinizle ne gibi aktiviteler yapiyorsunuz? Ne olur bir fikir verin..

Kızlar bebeğimde kırmızı lekeler çktı ama sdce kol ve yüZde.fotoda koydum. Bi doktor sinek dedi biri sıcaktn dedi anlamadm gitti. Bazen çoğalıp azalıyo. Varmı benzer bişi yaşayan?

Canım doktor dah iyi bilir ama egzama bence bunlar huysuzluk var mı

Merhaba, belki garip bir soru olacak ama bebeklerinize ne gibi oyunlar oynatiyorsunuz? Gun icinde bebegimi oyalayacak aktivite bulmakta cok zorlaniyorum hep kucakta yuzu disariya donuk durmak istiyor, ben de uyanik oldugu zamanlarda o sekilde evin icinde yuruyorum bazen evdeki esyalari tanitiyorum konusarak ama cok uzun sure ilgisini cekmiyor boyle konusmak en cok sarki soyleyince susuyor dinliyor ya da internetten ingilizce cocu sarkilari dinletip dans ediyorum. Sirt ustu yataga yatiriyorum hic durmuyor, yuz ustu hic yatmiyor o yuzden hic oyun oynatamiyorum, zekasal ve fiziksel gelisimi acisindan hic katkida bulunamiyorum diye uzuluyorum cok. Aslinda tum arkadaslara sormak istiyorum bir gununuz nasil geciyor, bebeklerinizle ne gibi aktiviteler yapiyorsunuz? Ne olur bir fikir verin..

Anlatıyoruummm hemennn
Sabah kalkıyoruz iyi günündeyse 8 de yoksa 6 falan uykusunu aldıgı için biraz keyifli oluyo biraz kendi kendine konusuyo sonra dönencesine sonra oyun halısı sonra yüz üstü az bişey aglayınca en sona senin gibi kucak bu seferde bacakları morarıyo dikkat et öyle fazla dolasınca az bi yatirim desem evi basıma yıkıyor aglaya zırlaya ayakta sallamaca başlıyor niniler türküler sanslıysam uyuyo yoksa ne mümkün sil bastan tabi kucak istiyo dönence falan hak getire şimdide çingene salıncagına alıştı ama evde tekim yoksa kurtarıcım oluyor Neler yapmıyorum ki bak en son dönencesinin oyuncagına vursun diye yaptıgım image.webp

sabah sporu kollar bacaklar, ardından yastık üstüne yüzüstü yatma 4-5 dk

parmak oyunları bazen parmaklarımı boyuyorum çok ilgi çeker

müzik dinleme

dans etme

oyun halısı-dönence-sallanan beşik

ek gıda yeme-mama yeme-uyutma

banyo

çıngırak sallama

konuşma, gülüşme, oynaşma :) çığlık atmayı öğrendi 10 gündür çığlık atıyoruz bolca

foto çekme, video çekme :)

Canım kaç saatte çıkıyor bu miktar maşallah..

2 sinden 20 dk da sağdım Can'ım
Günde en az 3 lt su içerim ben, birde emzirmeden ve her sağmasan sonra mutlaka 1 bardak su içerim, yemek düzenim hiç değişmedi gebelik öncesi ve sonrasında..
Gebelikte 9 kg aldım, 3.400 doğdu oğlum ,
Özetle memeyi sık boşaltıp bol su içiyorum , formül bu...

Alerji de olabilir
Eğer yiyorsan Süt ürünlerini kes biraz bence , ama bizdede oluyor, bugün sabah göğsünde ve yüzünde vardı, akşam yıkadım geçti . Sıcaktan oluyor benim oğlum,
Sinek çokmu oda alternatif tabi ama alerji gibi geldi banada , gece cibinlik kapat beşiğine

Kizlar hayirli cumalar...
Bir kac sabahtir uyaninca yigitin sag gozunde capaklanma oluyor hemde epeyce yogun acaba neden oluyordur.Daha once burada okumamistim capaklanma,yasayan varmi acaba.
Canim göz pinarindaki tikanikliktan dolayi oluyor. Biz de de oldu. Hatta bu ara tekrarladi. Önce damla.kullandık 5 gün tam geçmedi ve artık damla.yok dedi doktor masaj yapılıyor göz pınarına günde 3 defa. Kulak çubuğunu yakmaya n bir nemlendiricyle nemlendirip. (Parmakla yapan da var) nette belki vardır nasıl yapılacağı. Olmadı doktor a götür. Çok sık olan bir şey . 1 sene 8c8nde geçmesi lazım. Geçmezse allah korusun minik bi operasyon oluyor (bi arkadsm geçmedi tıkanıklığı açtılar ) capaklanma yok olunca masaj günde 1 defa devam edicek. Ben unuttum 10 gün kdr ve tekrar etti. 20 gün de anca kurtulmustum

Bugun 4. ay aşımız için sağlık ocagına gıttı bebısım, ıkı aşı vurulmuş bacaktan, önümüzdeki ay 2. doz rota virüsü aşısı yapılacak...

Kılomuz 6340 gelmıs ama 6250 kabul etmısler elbıselerde var dıye, boyu 60 cm.

Devit damla kullanıyorduk , ekstra kan damlası vermısler gunde bır kez 6 damla olarak verecekmısız...

Atesını kontrol edın demısler, aşı kaynaklı sanırım..
Bızden bu kadar...
Canım öncelikle maşallah bebişine
Benimki toplu görünüyor elbiseleriyle 5845 kg geldi bugün
Seninki baya tontiş herhalde
Bayılıyorum toplu bebeklere

Anlatıyoruummm hemennn
Sabah kalkıyoruz iyi günündeyse 8 de yoksa 6 falan uykusunu aldıgı için biraz keyifli oluyo biraz kendi kendine konusuyo sonra dönencesine sonra oyun halısı sonra yüz üstü az bişey aglayınca en sona senin gibi kucak bu seferde bacakları morarıyo dikkat et öyle fazla dolasınca az bi yatirim desem evi basıma yıkıyor aglaya zırlaya ayakta sallamaca başlıyor niniler türküler sanslıysam uyuyo yoksa ne mümkün sil bastan tabi kucak istiyo dönence falan hak getire şimdide çingene salıncagına alıştı ama evde tekim yoksa kurtarıcım oluyor Neler yapmıyorum ki bak en son dönencesinin oyuncagına vursun diye yaptıgımEki Görüntüle 1866731 [/QUOTE]
Coook sagol canim ben de ayni senin gibi oyun halisindaki oyuncaklarini uzatmistim vursun diye 1-2 hafta oncesine kadar vurup oynuyordu bazen 15 dk filan oyalaniyordu cok guzeldi ama artik altini almak icin bile yatiramiyorum yataga ciglik cigliga acele bir sekilde alip hemen kucak ellerde hep agizda salya icinde belki de dis sikintisindan yapiyordur boyle, sagol canim bu arada cevabin icin..

sabah sporu kollar bacaklar, ardından yastık üstüne yüzüstü yatma 4-5 dk

parmak oyunları bazen parmaklarımı boyuyorum çok ilgi çeker

müzik dinleme

dans etme

oyun halısı-dönence-sallanan beşik

ek gıda yeme-mama yeme-uyutma

banyo

çıngırak sallama

konuşma, gülüşme, oynaşma :) çığlık atmayı öğrendi 10 gündür çığlık atı

Tesekkur ederim arkadasim, parmak oyunlarinda ya da konusurken ne kadar sureyle dikkatini veriyor bebegin. Benimki konusurken 2_ 3 dk bakiyor gülümsüyor sonra sikilmaya basliyor.. Bir de ben de cok fazla yaraticilik yok galiba:( parmak sarkisi soyluyorum bir de parmaklari sayiyorum o kadar, sen konuşturuyor musun parmaklarini ben hic beceremiyorum oyle seyleri:( bir de kendin nasil banyo yaptiriyorsun canim maşallah biz esimle iki kisi ancak yaptiriyoruz:)

Kızlar acil cevap, temmuz 18 de doğum iznim bitti, e devlet şifremle bakıyorum rapor param yatmamış, sizinkiler yardımı? Alan var mi kaç günde yatar?

Bizimki oyun halısıni da hiç sevmedi. Bir de hareketli aldım yookidoo aldım. Yatar yatmak kalkmaya çalışıyor. Ama kucagima alıp tepeden baktırrsam bakıyor oynuyor. E ne anlamı kaldı ozaman oyun halisinjn :D yine elimde patladı :D

[QUOTEzgr, post: 47536733, member: 716520"]Benim kız da öyle canım bende terden diye düşünüyorum çünkü terleyince de sıvı atıyorlar dk da öyle demisti[/QUOTE]
Insan korkuyor canım ya bakıyorum terliyor da bu ara.bi buyuselerde rahatlasak

sabah 8 civarı kalkıyor
ellerini yüzünü yıkıyorum biraz suyla oynuyoruz biraz
yerde minder yaptım yer yatağı gibi üzerine su geçirmez alt açma bezini serip altını açıyorum bi süre poposu havalanıyor ve altı açıkken çok mutlu oluyor tekmeler, yuvarlanmalar falan bayağı çabalıyor yoruluyor ben o arada kahvaltı yapıyorum
sonra pijamalarını değişip altını bağlıyorum odasının penceresini açıp oyun halısını pencerenin önüne seriyorum bir yandan sabah güneşi alıyor bi yandan oynuyor ben o sırada yatak topla varsa bulaşık makinasını boşalt vs yapıyorum
saat 11 gibi acıkıyor karnını doyurup uyutuyorum
uyanınca biraz muhabbet , öpüşme , koklaşma , mıncırma , kitap okuyorum bu aralar , dönenceye bakıyor , yatağımın üstüne yatıyoruz pencereyi açıyorum rüzgar perdeyi ucurdukça heyecanlanıyor
saat 3 te tekrar uyku sonra parka gidiyoruz ağaçları etrafı inceliyor dışarı çıkınca çok mutlu oluyor yarım saat -1 saat arası gezme oluyor
eve gelince eller yıkanıyor yine suyla biraz oynama falan sonra mutfağa oyun halısını getirip orada oyalanmasını sağlıyorum o oyun halısında oynarken youtube de kırmızı balık , pepe , mini mini bir kuş şarkılarını açıyorum bi yandan yemek yapıyorum bir yandan şarkılara eşlik ediyorum eline oyuncaklar veriyorum çok ağlarsa herşeyi bırakıp kucağıma alıp odaları geziyoruz sakinleşince yine devam saat 7 de babası geliyor kucağımızdayken yemek yiyoruz biz yemek yerken mümkün değil oda o masada bulunacak yoksa bize 1 lokma bile yedirmiyor yemekten sonra banyo ,pijama , öpücükler, emzirme ve uykuuu

merhaba ıslak mendil olarak ne kullanıyorsunuz ben baby&me nin yenidoğanını kullanıyordum son paketteyim elimde bebek beziyle hediye gelenler var molfix marka falan kullansam mı yoksa bir süre daha böyle devam mı etsem

bir diğer sorum 4. ay kontrollerinizde demir damlası verdiler mi size de???? sağlık ocağındaki ebe verdi günde 9 damla dedi bana çok geldi yaaa s

Kızlar acil cevap, temmuz 18 de doğum iznim bitti, e devlet şifremle bakıyorum rapor param yatmamış, sizinkiler yardımı? Alan var mi kaç günde yatar?
Daha yatmamis olmasi normal. Rapor bittiktn 1 ay sonra hemen hemen hesaba geciyorlar. Pazartesi basliyor odemeler, pazartesiden itibaren kontrol et devamli. Egee ayin 12sine kadae hala yatmamissa, vakit kaybetmeden bagli oldugun sgkya muracaat et derim. Gitmeden 186yida ara. Bazen sgk muhasebeye bankaya parayi odemesi icin yaziyi gonderiyor, muhasebeden bankaya transferi sirasinda zaman gecerken bosu bosuna sgkya gitme. Soyler sana 186dan para transferde diye en gec 48 saat icinde hesaba yaticak demek oda.

merhaba ıslak mendil olarak ne kullanıyorsunuz ben baby&me nin yenidoğanını kullanıyordum son paketteyim elimde bebek beziyle hediye gelenler var molfix marka falan kullansam mı yoksa bir süre daha böyle devam mı etsem

bir diğer sorum 4. ay kontrollerinizde demir damlası verdiler mi size de???? sağlık ocağındaki ebe verdi günde 9 damla dedi bana çok geldi yaaa s
Tahlil yapmalari geeekmiyor mu? Hemen nasil kanaat getirdi demir eksikligine acaba? Hersey hap ilac hemen. Ben keci boynuzu pekmezi yemeye basladim, benim kanimi demirimi ne varsa emihor benden. Saclarim dokulmeye basladi oradan anliyorum. Demir eksikliginden...

Islak mendili bir kac defa degistirmek zoeunda kaldim. Unibaby sari paket kullaniyorum ve cok memnunum. Bebedor da fena degil. Huggies hic begenmedimmm. Islak mendil cok onemli pisik konusunda bence...

Kizlar isbasi yaptim artik foruma bakmak hayal oldu. Sabah 6da kalkiyorim, emzir, sut sag eve birakmak icin, dusa gir giyim, tekrar cikmadan emzir, gun boyu calis, ogleden sonra isyerinde sut sag, eve gel kosturr kosturrrr, kizla ilgilen, anne ve babayla ilgilen, en gec 11de yat, esimi goren varsa soylesin tabi :) ama halimden coo memnunummm allahima sukurler olsun. Kizim benim isbasi yapmami bekliyormis meger durulmak icim. O memnun, ben memnun, anneanne hepten memnun :)

Bu arada 3. Ayimiz bitti 4. Ayina girdik.
3.ay kontrolunde 6150 gram, 60 cm olmus boyumuzda.
4. Ayda kilo alimi yavasliyor diye hep okumustum. 4.ay kontrolunde kac kilo aldi bebisleriniz?

Birde oyun halisi ve cingiral disinda tavsiye edebileceginiz bir oyuncak var mi?

Back
X