Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Bestlak damla aldım bide gece sağıyorum. Ama bebeğim emmiyor sadece kelebek uçla tutuyor. Sağıp veriyorum bazen keyfi çatarsa emiyor. 4. Gün anca geldi sütüm
Bestlak, dut kurusu, tahin helvası, gece emzirmesi veya sağması işe yaradı bende
Bestlak,humana,rezene anason, tahin helvası doğurdugumdan beri kullanıyorum bunları.
Emdikten sonra sağmayı denicem birde.

Ağustos annelerinden eylül annelerine kayacağız biz de bu gidişle😂 2-3 gün önce baya sancım vardı kesin doğuruyorum dedim. Bıçak gibi kesildi yine, hiç bir ağrı sızı belirti yok hamile olduğumu unutacağım çocuk arada hareket etmese dkdlflfl
Valla bende geceleri kasılmalar oluyo gündüz gayet iyi.Persembe günü max 30a çıktı sancılar ,bi dahaki randevuya ne olck bklm.

Hayır emdiği için sağmadım yani tam boşaltmıyorum aşırı doldugunda çok geliyor bogazına kaçıyor diye önden biraz sağıp öyle veriyorum memeyi
Power pumping dene düzenli sağım artırıyor bestlak yulaf malt incir uyutması bir de bulması zor dr verdi lacmix vitamin takviyesi ilaç değil iyi geldi bilmiyorum 1 hafta oldu ilk acıyordu memelerim sağım da yapamıyordum bebe de emmiyor böyle baya arttı 3 litre su içiyorum çok zor 😂 ama zaten bebenin midesi küçük 20 25 dk emiyorsa sarılık yoksa dr iyi diyorsa devam zaten anne sütü çok kıymetli ama mama da kötü değil gerekirse ben veriyorum arada 10 kere emiyorsa 2 krre veriyorum bugün hiç vermedim ama ilk gün mama verdim hep

Doğum yapan arkadaslar süt artırmak için napıyosunuz?
Benim kız emiyo kilo alımı iyi uyuyo açlıktan ağlamıyo sürekli meme aramıyo buda bana şimdilik sütümün yettiğini doyurdugunu söylüyor.
Ama ben sanki az gibi hissediyorum yani milletin dediği gibi birinden emerken birinden akmıyor herzaman fışkırmıyorda. Bana bi akıl verin 🤦🏼‍♀️
Aşkım benim drum bol su, ılık duş, mutlu anne, akdeniz tipi beslenme, helva, bebekle bol temas bide malt içecekler varya onlardan içebilirsin dedi. Ben arada süt sağıyorum uyarı olsun diye bide. Yağlı ağız sütü buzlukta şifa niyetine olsun diye masaj modunda falan sağıp uyarıyorum. Kilosunu çok merak ediyorum nerede tarttınız ya. Markete karpuz gibi tartmaya gitmemek için zor duruyorum 🥲

Ay bende sanci da yok yaa asagi indi karnim ama tik yok. Ustelik popom yer yuzu gormuyor anlamadim bu isi
Hiç sorma 3 santim açıklıkla 5 gündür bekleyen. Ben 😂 güya hemşirem git evde Uzan dinlen hiç birşey yapma dedi. Senin gibi oturmayı da bilmiyorum. Ama bebeğimin gelmeye niyeti yok.🤷

Sende haberler neeeeee
Bizde gelen giden yok. Bugün 12 de yine bir kontrole gideceğiz. Yarında kendi doktorumda kontrol var. De baya heyecanlandırmıştı bizi haftasını kesin doğum diye ama neyse en azından tüm hazırlıklar tamamlandı😂 annem şu an su böreği yapıyor mesela bi o kalmıştı 🤣
Hahahh heyecan yaratmış evet🤣 çok iddialı bir giriş olmuştu ama haftasonu doğar demek😅 daha gün bitmedi gerçi bakalım 🙈
şimdi geldik sıfır sancı ve yine üç cm açıklık var. Bana hafta içi falan olur gibi geliyor. Dün gece baya sancı vardı aslında ama doktorda uyudu kızım.

Power pumping dene düzenli sağım artırıyor bestlak yulaf malt incir uyutması bir de bulması zor dr verdi lacmix vitamin takviyesi ilaç değil iyi geldi bilmiyorum 1 hafta oldu ilk acıyordu memelerim sağım da yapamıyordum bebe de emmiyor böyle baya arttı 3 litre su içiyorum çok zor 😂 ama zaten bebenin midesi küçük 20 25 dk emiyorsa sarılık yoksa dr iyi diyorsa devam zaten anne sütü çok kıymetli ama mama da kötü değil gerekirse ben veriyorum arada 10 kere emiyorsa 2 krre veriyorum bugün hiç vermedim ama ilk gün mama verdim hep
Yok canım problem değil mama vermek ama bizimki mama istemiyor sevmedi biberonla denemedik meme reddi olmasın diye şırınga kaşık biberon çay kaşığı bunlarla denedik yutmuyor üç mama değiştik bu durum değişmedi. Doktor vermeyin tadını sevmiyor olabilir sütün yeterli kilo almış dedi ama içim rahat değil ne bileyim sanki az gibi

Ay ben yıkadım valla lattecim ya. Rahatlayıp kaldı çocuğum 🤭🤭🤭🤭 saçları ahenkle dans ediyor 🤭🤭
Biz on gün bekledik düşmeyince kontrolde doktoruna sorduk yıkayın hiçbir şey olmaz kuru tutun yeterli dedi keşke daha önce sorsaydım hemen yıkardım çocuğun kafası Terledi de Terledi emdiçe😂

Aşkım benim drum bol su, ılık duş, mutlu anne, akdeniz tipi beslenme, helva, bebekle bol temas bide malt içecekler varya onlardan içebilirsin dedi. Ben arada süt sağıyorum uyarı olsun diye bide. Yağlı ağız sütü buzlukta şifa niyetine olsun diye masaj modunda falan sağıp uyarıyorum. Kilosunu çok merak ediyorum nerede tarttınız ya. Markete karpuz gibi tartmaya gitmemek için zor duruyorum 🥲
Doktor kontrolüne gittiğimizde tarttık😂

Valla evde baskül var. Önce eşim tartılıyo sonra bebeği kucağına alıyor. Aradaki farka bakıyoruz. Günden güne artış varsa mutluyuz. Mesela 4 günde 100 gr bi fark gördük gibi bilmiyorum sağlıklı bi ölçüm mü😀 yarın kontrolde çıkacak gerçekler ortaya. 90üstü persentil zayıfladı kızım doğumdan sonra. Toparlamaya çalışıyoruz bizde. Her saat başı süt tıkıyorum ağzına. İnş alıyordur

Valla evde baskül var. Önce eşim tartılıyo sonra bebeği kucağına alıyor. Aradaki farka bakıyoruz. Günden güne artış varsa mutluyuz. Mesela 4 günde 100 gr bi fark gördük gibi bilmiyorum sağlıklı bi ölçüm mü😀 yarın kontrolde çıkacak gerçekler ortaya. 90üstü persentil zayıfladı kızım doğumdan sonra. Toparlamaya çalışıyoruz bizde. Her saat başı süt tıkıyorum ağzına. İnş alıyordur
Bizimki de bayağı vermişti sonra toparladı şükür alıyordur☺️

Benim kız emiyo kilo alımı iyi uyuyo açlıktan ağlamıyo sürekli meme aramıyo buda bana şimdilik sütümün yettiğini doyurdugunu söylüyor.
Ama ben sanki az gibi hissediyorum yani milletin dediği gibi birinden emerken birinden akmıyor herzaman fışkırmıyorda. Bana bi akıl verin 🤦🏼‍♀️
Bunun için erken değil mi ya bebek doyuyorsa takılma bence boş yeşillik tüketip sağım yapmak lazım

Hiç sorma 3 santim açıklıkla 5 gündür bekleyen. Ben 😂 güya hemşirem git evde Uzan dinlen hiç birşey yapma dedi. Senin gibi oturmayı da bilmiyorum. Ama bebeğimin gelmeye niyeti yok.🤷
Benim 5 cm ile rahimden fitil hap gibi bir şey koydu sancı başlayacak dedi öyle doğurdum hiç beklemedi 4 satte oldu sonra ama başka bi arkadaşım 20 saat sancı çekmişti bi arkadaşım da 40 haftada aldı suni sancıyı
Yok canım problem değil mama vermek ama bizimki mama istemiyor sevmedi biberonla denemedik meme reddi olmasın diye şırınga kaşık biberon çay kaşığı bunlarla denedik yutmuyor üç mama değiştik bu durum değişmedi. Doktor vermeyin tadını sevmiyor olabilir sütün yeterli kilo almış dedi ama içim rahat değil ne bileyim sanki az gibi
Verme dediyse verme zaten ilk zamanlar kilo da veriyorlar ödem atılıyor sütün yetiyor demiş düzenli emiyorsa şükür zaten

Arkadaşlarım merhaba, birkaç gündür girememiştim şimdi geriden gelip okudum tüm yazılanları. Doğum yapanları tebrik ediyorum, nereden nereye geldik 🥲 Bekleyen herkese de sabır diliyorum, zamanında kavuşursunuz inşallah 🧿 Ben salı günü sezaryen oldum, taburcu olacağım gün bebeğim sarılık oldu ve bir gün fototerapi aldı. Neyse ki sonraki gün kavuşup eve geldik. Bize takviye aptamil sıvı mama verdiler ama onu eczanelerde bulmak zormuş, mama konusunda ne düşünüyosunuz, hangi marka almalı? Mama hiç araştırmadım bilmiyorum :/

Tabiki doktorunuza danışmadan kullanmayın ama biz hippten golden goata geçtik gazına iyi geldi gibi

Benim bebeğime hastanede hip sıvı mama verdiler kustu sma toz verdiler yine kustu ve yutmadı aptamil aldık kusmadı ama yutmadıda yarısı ağzında yarısı dışarda yedirmeye calıstık süt gelene kadar.

Sezeryan dogum yapan anneler carsamba benden uyusmali dogum yaptim cuma taburcu oldum basim cok kotu agriyo kaldirniyorum bu nasl geccek kahvede iciyorum uzaninca iyiym ama hareket edince felaket 🥺😩
Bende spinal sezaryen olalı 3 gün oldu çok şükür hiç ağrı yaşamadım ama doğumdan sonra doktor izin verir vermez sert bir kahve ve %80 oranlı bitter çikolata yedim. 2-3 kere yaptım. Etkisi var mı bilmiyorum hiç baş ağrım olmadı

Kızlar biz emme konusunda çok nazlıyız. Hastanede zar zor uyandırıp memeyi dayıyorduk. Sinirleniyordu biraz zorla emip, emzik niyetine kullanıyordu. Çişli kakalı bez uzun süre çıkmayınca emmediğini anladık ve hastanede mama takviyesi yaptılar. Çıkarkende doktor sarılığa meyilli dediği için hipp organic 1 numara önerdi. Önce emzir sonra günde 2-3 kere 30 ml verebilirsin dedi. Kaşık biberonla beceremedik açıkçası çok inatlaştı. Bende avent anticolic biberon almıştım yenidoğan için onla verdik. O kadar sevdi ki biberonu sadece hobi olarak ağzında tutmak istiyor. Sonrasında da meme almak istemedi bi daha zaten🥲 hep biberon istediği için uykuya geçerken emzik vermeye başladım çünkü boş emince de gaz oluyor🥲 ay çok zormuş üstelik gazı yoksa sakin bir bebek ama bu sarılık korkusu beni yordu😅

Bu power pumping yöntemini denemeye başladım bugün. Madem meme almıyor en azından biberonla sağdığım sütü vereyim dedim. Sabah 2 memeden 60 ml topladım akşam yine yapacağım. Az gibi geldi umarım artar🥹

Bu arada mama öneriniz var mı ? Bu hipp inanılmaz gaz yapıyor çocuğa

Benim 5 cm ile rahimden fitil hap gibi bir şey koydu sancı başlayacak dedi öyle doğurdum hiç beklemedi 4 satte oldu sonra ama başka bi arkadaşım 20 saat sancı çekmişti bi arkadaşım da 40 haftada aldı suni sancıyı
Ben ssvd doğum istediğim için müdahale etmiyorlar. Suni sancı vermiyorlar kendi sancınla doğum yapacaksın diyorlar iyi değilmiş 😊bende o yüzden beklemedeyim

Canım herkesin fışkıracak diye bir şey yok. Ama şöyle sen ne kadar emszirirsen artacak. ben ilk 1 ayda ful emzirdim 2 saatte bir uyandırdım emzirdim geceleri o uyanınca emzirdim. Ememediği yerde sağdım. O süt orda kalmamalı. Sağmalısın ki yenisi gelsin. Bazen banyoda elimle sağdım peynirleşmesin diye. Bir kere mastit gibi oldu çok fena bir şey ateşlendim neredeyse. Extra su içiyorum. Bestlak ve humana kullanmıştım ilk 1 hafta o kadar. Benim maşallahı var. Bazen fışkırıyor da hatta bu iyi bir şey değil boğulur yutamaz diye vermedim/ ama öyle birinden emzirirlen diğerinden akmıyor. Bu arada en başta benim mememi kabulde etmedi red etti. Plastik uçlar koyup emzirdim uzun süre. Sonra kabul etti biberon vs kestik.

Arkadaşlarım merhaba, birkaç gündür girememiştim şimdi geriden gelip okudum tüm yazılanları. Doğum yapanları tebrik ediyorum, nereden nereye geldik 🥲 Bekleyen herkese de sabır diliyorum, zamanında kavuşursunuz inşallah 🧿 Ben salı günü sezaryen oldum, taburcu olacağım gün bebeğim sarılık oldu ve bir gün fototerapi aldı. Neyse ki sonraki gün kavuşup eve geldik. Bize takviye aptamil sıvı mama verdiler ama onu eczanelerde bulmak zormuş, mama konusunda ne düşünüyosunuz, hangi marka almalı? Mama hiç araştırmadım bilmiyorum :/
Tebrikler Allah analı babalı büyütsün canım. Onlar ne öneriyorsa bende onu bul ve kullan. Ben erken doğurdum aptamil Prematüre kullandım.

Canım herkesin fışkıracak diye bir şey yok. Ama şöyle sen ne kadar emszirirsen artacak. ben ilk 1 ayda ful emzirdim 2 saatte bir uyandırdım emzirdim geceleri o uyanınca emzirdim. Ememediği yerde sağdım. O süt orda kalmamalı. Sağmalısın ki yenisi gelsin. Bazen banyoda elimle sağdım peynirleşmesin diye. Bir kere mastit gibi oldu çok fena bir şey ateşlendim neredeyse. Extra su içiyorum. Bestlak ve humana kullanmıştım ilk 1 hafta o kadar. Benim maşallahı var. Bazen fışkırıyor da hatta bu iyi bir şey değil boğulur yutamaz diye vermedim/ ama öyle birinden emzirirlen diğerinden akmıyor. Bu arada en başta benim mememi kabulde etmedi red etti. Plastik uçlar koyup emzirdim uzun süre. Sonra kabul etti biberon vs kestik.
Ay plastik uç mu denesem🥲 benimki de memeyi kabul etmiyor. Sağıp sağıp veriyorum

Back
X