2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oğlum 4 yaşında ve nerdeyse 1 senedir kardeşi olmasını çok istiyor. Ben de aynı sebeplerle ona henüz söylemedim ama o anlamış, sen bahçede komşularla konuşurken duydum diyor. Artık bir kardeşi olacağını biliyor ama ileride olacak dedim ona. Oyun oynarken falan karnıma dokunmaması için karnım acıyor diyorum şimdilik, içinde bebek var o yüzden dokundurtmuyorum desem nasıl düşünür bilemiyorum. Şimdilik ikna oldu ileride bir kardeşi olacağına. Ama çevre baskısı çok kötü, kıskançlık sokmaya çalışıyorlar çocuğun içine.

Ben senin anlattıklarını yaşadım aynen. Oda olarak gardrop ve şifonyer yaptırmıştım fakat yatak almamıştım. Hem salona hem yatak odasına beşik koydum. Yatak odasındaki komidini kaldırıp yerine tekli koltuğumuzu koydum, koltuğu da öyle bir ayarladık ki adı mercedes koltuğu kalmıştı, çok rahattı bebeği düşürme ihtimalim yoktu. 2 sene boyunca yatak odasında kendi beşiğinde uyudu oğlum. Emen bir bebek olduğu için ve ben de çalışan bir anne olduğum için bebek yakınımda olsun istedim. Çünkü emzirirken insan uyuyakalıyor, odasını ayırmış olsam ben nerde uyurdum artık :)

Tabii canım bebeğin huyu suyu da önemli ama dediğim gibi fiyatlar park yatakla aşağı yukarı aynı, o yüzden mobilya almak istiyorum ben.. bir de bebek odasında çekyatımda var zaten, hiç olmadı orada yatarım diyorum, bakıcaz artık duruma göre, Allah o günleri göstersin de..

aynen.
bende şimdi ilk kez duyuyorum bebek için olan bu adetleri falan.
hakkaten isteyen bütçesine göre alır. düğün dernek değil ki bu zorla alınsın diye diretilsin.
sonuçta ortada torun var. ilk veya değil. nineler ve dedeler gönüllerinden kopanları alırlar herbirine.
alekta movik movik , eltiniz bencede çok ayıp etmiş. hem ona ne ki yani.. ona mı düşüyor bunu demek bile..
kusura bakmayın biraz abarttım belki ama insan okuyunca bile sinir oluyor.

sağlık ocağı beni 26sında çağırdı ama doktora sormak gerekiyormuş,doktoruma sorup nasipse bende olucam :)

yaptırcanmı tetanozu sordunmu doktora ne dedi

Birakamam kuzum sizleri sende bizi birakma
canım magnezyumu doktor bana da verdi ve erken doğumdan korur dedi önemliymiş ihmal etme

canım sen 20 den sonra yaptır aşıyı bana doktorum 20 den sonra olması gerektiğini söyledi

Canlar aslinda asi 5.ayda baslaniyormus biz suan 4bucuk sayiliyoruz sanirim.Ama ben 20.haftamda evime donuyorum nasipse.Ve orda pek disari cikma sansim olmiycak malum olaylardan.Hatta o yuzden ayrintili ultrasonu bile 19+5te oluyorum.Pzt icin randevu aldim.Doktora anlattim biraz oda o yuzden asiya bu haftada baslanabilir dedi.Kac doz yaptırılması ve asi onemlimi sormayi unuttum.Cunku aklim beynim ayrintili ult ve idrar yolu enf bebege zarar verirmi diye mesguldu
Ayrintili ultrasonun yaptirlmasi onemliymis,anne karninda mudahele yok ama erken dogum vs riski varsa soylenirmis.Yani ben 19+5te muayene oluyorum ve 1 ay kadar bebisi göremiyorum 24.haftada gelincede asi zamani gecmis oluyor....
Bu arada hayırlı cumalar

Duyduysa doğruyu söylemen iyi olmuş canım.
Ama "ileride olacak" ifadesini anladığını sanmıyorum.
Ona somut şeylerle anlatmalı ve tam olarak bir zaman söylemelisin sanırım. Mesela "havalar iyice soğuyup, karlar yağdığında kardeşin evimizde olacak" gibi.

Karnına yanlışlıkla ya da bilerek dokunduğunda aşırı tepkiler vermemeye çalış bence, korkma karnındaki bebeğe birşey olmaz, ama kucağındaki 4 yaşındaki yavrun, senin ondan daha doğmamış kardeşini korumandan, kardeşinin kendisinden daha çok sevileceği anlamı çıkartabilir.

Çevre ne yaparsa yapsın, ne derse dedin, çocuklarımız arasındaki sevgiyi bizim nasıl adaletle dağıttığımız önemli olan. Canını sıkma sakın.

Bir de oğluna her fırsatta senin sağlıklı olduğun, iyi olduğun mesajını vermelisin, hatta öyle olmasan bile... Çünkü bebek annesinin büyüyen karnını gördükçe, ve onun hasta olduğu izlenimine kapıldıkça anneme birşey olacak endişesi taşıyıp "anksiyete (ölüm korkusuna eşdeğer bir korku)"ye kapılabiliyormuş.

Çok uzun yazdım canım kusura bakma, son bir öneri Sabiha Paktuna KESKİN in "DAVRANIŞLARA SÖZ GEÇİRMEK" kitabını mutlaka alıp okumanı tavsiye ederim.

Bu kitabı bütün diğer anne adayları da okumalı, ama özellikle iki minik dünyayla muhatap olacak olan, biz ikinci bebeğini bekleyen annelerin daha çok ihtiyacı var.

Sevgiler...

Son düzenleme:

yaaa demek öyleee.

Kızlar merhaba,
yaklaşık iki saat önce belimin sol tarafından sol kasığa doğru bir sancı girdi. Anında tere battım adım atıp yürüyemedim.iş yerinde olduğundan hemen uzanamadım da karnıma hafif masaj yaptım çok şükür ki geçti ama beni benden aldı. İş arkadaşım bebek toplanmıştır dedi sizce ondan mı ? hemen doktora gitmeli miyim

Günaydın anneler :) ben de şubat 2016 annesi olacağım inşallah. Ama bana ocak annesi olacağım gibi gelmeye başladı :)) umarım bebeklerimizin ve siz iyisinizdir :)

Geçmiş olsun canım.
Tekrar edip etmeyeceğini bir kontrol et bakalım.
önemli birşey olduğunu sanmıyorum.
Tekrarlarsa doktorunu ararsın.
Tekrar geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim umarım öyledir panik oldum bir an
Paniğe gerek yok canım.
Bana biri şöyle demişti "pamuk ipliğine bağlı değil ya :)"
Merak etme bebişin kolay kolay bırakmaz seni annesi :)
Uzun süre sabit bir pozisyonda kalmamaya çalış, en geç 2 saatte bir 10dk kadar yürü.
Umarım bir daha olmaz :)

ya benim bir odam daha var ama orayı ütü odası yaptım.yüklükte var orda.normalde orası çocuk odası ama yüklük görüntüsü güzel bir görüntü oluşturmaz kızımın odasında ve ütü masam hep kurulu acele ütüleyipte çıkıyoruz yeri geldi mi çok işime yarıyor.bebek odası yaparsam eğer baya güzel bişi yapmak istiyorum.o yüzden diğer odayı yapıcam ve kapsamlı olacak yaparsam eğer..bende çalışıyorum ücretsiz izin düşünmüyorum.zaten işim evime yakın.eşimde bazen evde olur.emzirme iznim de olacağı için eve gidip gelebilicem inşallah o yüzden gerek kalmadıkça çalışırım sanırım. ben yokken eşim ve annem bakıcak bebişimi kısmet olursa.. telsizle falan olacak iş gibi değil sanki dediğin gibi ilk çocuk kim bilir nasıl tedirgin olucaz.dediğin gibi bebeğin nasıl olduğu da önemli doğduktan bikaç ay sonra bize çok bağımlı değilse de yapılabilir odası.eğer ayrı uyuyamıyorsak aynen devam boşa da odayı işgal etmek istemiyorum..

Hepimiz için hayırlısı olsun

Son düzenleme:
ağzı olan konuşuyo işte canım boşver ya

içim rahatladı inan ki çok teşekkür ederim ilk kez böyle bir sancım olunca anlayamadım. anam doğuruyorum dedim

bebeğin kişilik gelişimi için, yani anne ve babadan bağımsız bir birey olduğunu anlaması için ona ait bir odanın çok faydası olacağını düşünüyorum.
Ben kızım bir yaşına geldiğinde kendi dolabını ve çekmecelerini açamadığını görünce ona kendi boyu kadar yükseklikte, içinin düzenlemesi bile kendisine kalmış küçük bir dolap almıştım.
3 yıldır kuzum kitaplarını ona dolduruyor, bebeklerini yatırıyor, onu düzenliyor.
Sorumluluk almaya başladı bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…