- 25 Ağustos 2011
- 1.411
- 91
- 108
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #20.781
Merhaba canım,
Kızım henüz bir kardeşi olacağını bilmiyor. Çünkü 5 ay sabredemez. Bu uzun bekleyiş onu strese sokar endişesindeyim. Karnım iyice belirginleşince söylemeyi planlıyorum. Cinsiyetini henüz tam bilmiyoruz, ama muhtemelen bir kızım daha geliyor diye düşünüyorum, çünkü erkek olsaydı 15 haftada görülürdü sanırım. Sağlıkla gelsinler de…
Kayınvalidene çok takılma, o sanırım sesli düşünüyor :) Seni kırmak gibi bir kastı olduğunu sanmıyorum. Bir de hamilelikte insan ayrı bir hassas oluyor. Alınma dediklerine…
Öncelikle sen mutlu ol, mutlu bir hamilelik geçir, pamuk kızın da karnında mutlu büyüsün, sevildiğini, istendiğini ve daima sevileceğini bilsin :)
(Kız ya da erkek) evlat tadı dünyadaki bütün lezzetlerin üstünde…
"Ben bu dünyada en çok anne olmayı sevdim" yazıyordu bir kullanıcının profilinde… Kesinlikle ben de….
Her anne canının içinde büyüttüğü canı yavrularına sağlıkla, vaktinde kavuşsun dileklerimle…
Ben senin anlattıklarını yaşadım aynen. Oda olarak gardrop ve şifonyer yaptırmıştım fakat yatak almamıştım. Hem salona hem yatak odasına beşik koydum. Yatak odasındaki komidini kaldırıp yerine tekli koltuğumuzu koydum, koltuğu da öyle bir ayarladık ki adı mercedes koltuğu kalmıştı, çok rahattı bebeği düşürme ihtimalim yoktu. 2 sene boyunca yatak odasında kendi beşiğinde uyudu oğlum. Emen bir bebek olduğu için ve ben de çalışan bir anne olduğum için bebek yakınımda olsun istedim. Çünkü emzirirken insan uyuyakalıyor, odasını ayırmış olsam ben nerde uyurdum artık :)çok şükür oda alabiliriz ama bir sene bomboş durcak.aslında çok istiyordum orayı dekore etmek.ama bebek kullanana kadar eskicek gibi geliyor düşündüğümde de..bende güzel bir koltuk istiyorum ama orda oturacağımı hiç sanmıyorum.heralde salonda pusetin içinde ya da yatak odasına alacağım seyyar sallanan beşikte yanımda uyur diye hayal ediyorum.çünkü orda sıkılırım bebişi olanlar biraz anladığında onun karakterine göre yepyeni bişey alırsın anlar hem odadan diyor.her çocuğu olan bu şekilde düşünüyor. fikirlere ihtiyacım var yani canım
tamam canm ben arar ogrenirimyarın gidicem canım.sen yine aradığında fiyat sor.Doktorum yönlendirdiği içinde o fiyat olabilir.bilmiyorum.Özelden sana gönderiyorum
canim evde kucuk bi oda var baza almıştım. oraya gardrop alicam sifonyeri filan kaldirmaz sanirim kucuk bayagi cunku 6 7 m2 filan. odayi bebek odasi algilanacakmis gbi dekore etmeyi düşünüyor um. kendim bisiler yapicam elimden geliyor ama tam takim oda kurmayi dusunmuyorum. sende calisansin bilmiyorum ucretsiz izin alirmisin ama ben 6. aydan snra calismaya baslayacagim yeniden. oyuzden anne veya kv torunlarini sonucta sallamak isterler buna karsi olsamda yapan oluck gbi hissediyorum. bende otrdugun odaya ve yatak odasina tasinan portatif sokulebilen anne kv gidildiginde arabann bagajina sigabilen bi besik almayi düşünüyor um. biz bebegi sallamayiz odasinda yatrrz telsiz koyariz vs die plan yapioruzda bebek bakalm nasi olucak durcakmi orda. benim yegenim 3 yasinda 3 kere odasinda yatmadi.annesiyle yatio. bebeklerin durumuna bakmak lazm bence ben de seninle ayni seyi düşünüyorum. zaten 1 2 yasinda kendini belli eder ozaman alinir oda yada oda ona gore yeniden elden gecirilir. birde ilk bebek surekli iyimi uyuyomu bisi oldumi nefes aldimi vs vs bakip durmak ta gerekebilir bunun icinde kalk git odasina bak gel olmaz bence. arkadsm diodi her sn uyanip bakıyorum nefes aliomu uyuomi die. annelik ole bisi demekko allah nasip ederse bizde yasayip gorecegiz
Valla bizde hiç böyle adetler yok, ilk defa duyuyorum, her şeyini biz alıcaz.. tabii kıyafet fln alırlar da, başka bir şey yapacaklarını sanmıyorum, gerek de yok zaten, durumları çok çok iyi olsa neyse de standart bir hayat yaşıyorlar onlar da o yüzden kimseye yük olmak istemem..
sağlık ocağı beni 26sında çağırdı ama doktora sormak gerekiyormuş,doktoruma sorup nasipse bende olucam :)
yaptırcanmı tetanozu sordunmu doktora ne dedi
Birakamam kuzum sizleri sende bizi birakmagozun aydin canim. kiz benimde aralik olabilir ama birakmadm burayi sen nasi birakirsin biziiiiibak dun ben aradm benm dr u pis kadin 25 haftada da yaptrablrsn sorun olmaz dedi nasi sinir oldm bak gene. bende o gun tam 24 bitecek 25 e giricem. gidip o kariyi vurasim var. neyseki degstrdim dr mu ne b.k yerse yesin
canım magnezyumu doktor bana da verdi ve erken doğumdan korur dedi önemliymiş ihmal etme
canım sen 20 den sonra yaptır aşıyı bana doktorum 20 den sonra olması gerektiğini söyledi
Duyduysa doğruyu söylemen iyi olmuş canım.Benim oğlum 4 yaşında ve nerdeyse 1 senedir kardeşi olmasını çok istiyor. Ben de aynı sebeplerle ona henüz söylemedim ama o anlamış, sen bahçede komşularla konuşurken duydum diyor. Artık bir kardeşi olacağını biliyor ama ileride olacak dedim ona. Oyun oynarken falan karnıma dokunmaması için karnım acıyor diyorum şimdilik, içinde bebek var o yüzden dokundurtmuyorum desem nasıl düşünür bilemiyorum. Şimdilik ikna oldu ileride bir kardeşi olacağına. Ama çevre baskısı çok kötü, kıskançlık sokmaya çalışıyorlar çocuğun içine.
Benim oğlum 4 yaşında ve nerdeyse 1 senedir kardeşi olmasını çok istiyor. Ben de aynı sebeplerle ona henüz söylemedim ama o anlamış, sen bahçede komşularla konuşurken duydum diyor. Artık bir kardeşi olacağını biliyor ama ileride olacak dedim ona. Oyun oynarken falan karnıma dokunmaması için karnım acıyor diyorum şimdilik, içinde bebek var o yüzden dokundurtmuyorum desem nasıl düşünür bilemiyorum. Şimdilik ikna oldu ileride bir kardeşi olacağına. Ama çevre baskısı çok kötü, kıskançlık sokmaya çalışıyorlar çocuğun içine.
Ben senin anlattıklarını yaşadım aynen. Oda olarak gardrop ve şifonyer yaptırmıştım fakat yatak almamıştım. Hem salona hem yatak odasına beşik koydum. Yatak odasındaki komidini kaldırıp yerine tekli koltuğumuzu koydum, koltuğu da öyle bir ayarladık ki adı mercedes koltuğu kalmıştı, çok rahattı bebeği düşürme ihtimalim yoktu. 2 sene boyunca yatak odasında kendi beşiğinde uyudu oğlum. Emen bir bebek olduğu için ve ben de çalışan bir anne olduğum için bebek yakınımda olsun istedim. Çünkü emzirirken insan uyuyakalıyor, odasını ayırmış olsam ben nerde uyurdum artık :)
bende baktım bunaBir de sallanan koltuk alıcam odasına, o da benim içinn
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...koltuklar/99860963/poang-sallanan-koltuk.aspx
Geçmiş olsun canım.Kızlar merhaba,
yaklaşık iki saat önce belimin sol tarafından sol kasığa doğru bir sancı girdi. Anında tere battım adım atıp yürüyemedim.iş yerinde olduğundan hemen uzanamadım da karnıma hafif masaj yaptım çok şükür ki geçti ama beni benden aldı. İş arkadaşım bebek toplanmıştır dedi sizce ondan mı ? hemen doktora gitmeli miyim
çok teşekkür ederim umarım öyledir panik oldum bir anGeçmiş olsun canım.
Tekrar edip etmeyeceğini bir kontrol et bakalım.
önemli birşey olduğunu sanmıyorum.
Tekrarlarsa doktorunu ararsın.
Tekrar geçmiş olsun.
Paniğe gerek yok canım.çok teşekkür ederim umarım öyledir panik oldum bir an
canim evde kucuk bi oda var baza almıştım. oraya gardrop alicam sifonyeri filan kaldirmaz sanirim kucuk bayagi cunku 6 7 m2 filan. odayi bebek odasi algilanacakmis gbi dekore etmeyi düşünüyor um. kendim bisiler yapicam elimden geliyor ama tam takim oda kurmayi dusunmuyorum. sende calisansin bilmiyorum ucretsiz izin alirmisin ama ben 6. aydan snra calismaya baslayacagim yeniden. oyuzden anne veya kv torunlarini sonucta sallamak isterler buna karsi olsamda yapan oluck gbi hissediyorum. bende otrdugun odaya ve yatak odasina tasinan portatif sokulebilen anne kv gidildiginde arabann bagajina sigabilen bi besik almayi düşünüyor um. biz bebegi sallamayiz odasinda yatrrz telsiz koyariz vs die plan yapioruzda bebek bakalm nasi olucak durcakmi orda. benim yegenim 3 yasinda 3 kere odasinda yatmadi.annesiyle yatio. bebeklerin durumuna bakmak lazm bence ben de seninle ayni seyi düşünüyorum. zaten 1 2 yasinda kendini belli eder ozaman alinir oda yada oda ona gore yeniden elden gecirilir. birde ilk bebek surekli iyimi uyuyomu bisi oldumi nefes aldimi vs vs bakip durmak ta gerekebilir bunun icinde kalk git odasina bak gel olmaz bence. arkadsm diodi her sn uyanip bakıyorum nefes aliomu uyuomi die. annelik ole bisi demekko allah nasip ederse bizde yasayip gorecegiz
çok şükür oda alabiliriz ama bir sene bomboş durcak.aslında çok istiyordum orayı dekore etmek.ama bebek kullanana kadar eskicek gibi geliyor düşündüğümde de..bende güzel bir koltuk istiyorum ama orda oturacağımı hiç sanmıyorum.heralde salonda pusetin içinde ya da yatak odasına alacağım seyyar sallanan beşikte yanımda uyur diye hayal ediyorum.çünkü orda sıkılırım bebişi olanlar biraz anladığında onun karakterine göre yepyeni bişey alırsın anlar hem odadan diyor.her çocuğu olan bu şekilde düşünüyor. fikirlere ihtiyacım var yani canım
ağzı olan konuşuyo işte canım boşver yaBana da eltim diyo bebegin beşiğini annen alır bizde adettir. Dedim bizde adet yok kim neye gücü yeterse. Babam vefat edeli bir ay olmamıştı bana bunun hesabını yaptı elti. Eşime de dedim ayip degil mi annemin daha maaşı yok evde engelli bir yetimi var beşik derdine mi düşeceksiniz.
Oncelik kvde. Bizde oyle. Kaldi ki annem ilk kiyafetleri yatagi uyku seti tulumlar zıbinlar bir de cumhuriyet takacak biliyolar. E bi de beşik diyor.
o ne demekmiş ya anlamadımbu arada baş dönmelerimden sebep sağlık ocağına tahlil yaptırdım .dr ayrıntılı bissürü yaptı şeker 80, kan 12.50 çıkmış.dr neyle besliyorsun eşini demiş eşime
Paniğe gerek yok canım.
Bana biri şöyle demişti "pamuk ipliğine bağlı değil ya :)"
Merak etme bebişin kolay kolay bırakmaz seni annesi :)
Uzun süre sabit bir pozisyonda kalmamaya çalış, en geç 2 saatte bir 10dk kadar yürü.
Umarım bir daha olmaz :)
ney neymiş canım? neyle besliyorsun mu? iyi bakmışsıın değerler iyi demiş işteo ne demekmiş ya anlamadım
bebeğin kişilik gelişimi için, yani anne ve babadan bağımsız bir birey olduğunu anlaması için ona ait bir odanın çok faydası olacağını düşünüyorum.ya benim bir odam daha var ama orayı ütü odası yaptım.yüklükte var orda.normalde orası çocuk odası ama yüklük görüntüsü güzel bir görüntü oluşturmaz kızımın odasında ve ütü masam hep kurulu acele ütüleyipte çıkıyoruz yeri geldi mi çok işime yarıyor.bebek odası yaparsam eğer baya güzel bişi yapmak istiyorum.o yüzden diğer odayı yapıcam ve kapsamlı olacak yaparsam eğer..bende çalışıyorum ücretsiz izin düşünmüyorum.zaten işim evime yakın.eşimde bazen evde olur.emzirme iznim de olacağı için eve gidip gelebilicem inşallah o yüzden gerek kalmadıkça çalışırım sanırım. ben yokken eşim ve annem bakıcak bebişimi kısmet olursa.. telsizle falan olacak iş gibi değil sanki dediğin gibi ilk çocuk kim bilir nasıl tedirgin olucaz.dediğin gibi bebeğin nasıl olduğu da önemli doğduktan bikaç ay sonra bize çok bağımlı değilse de yapılabilir odası.eğer ayrı uyuyamıyorsak aynen devamboşa da odayı işgal etmek istemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?