- 24 Kasım 2014
- 3.165
- 1.870
- 133
- 44
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #39.101
canım çok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun bence hiç tanımadığın bi doktora daha git be durumunu anlat sonuçta kim hangi doktora gitmek istiyorsa ona gider bu şekilde senin takiplerini başka doktora aktarması da ilginç geldi banaa hakkımıxda hayırlısı inşallahhKızlar dualarınıza ihtiyacım var bundan sonraki takibimi gittiğim hastanenin aynı zamanda sahibi olan perinatolog prof yapacak hem maddi hem manevi yıpranacak gibiyiz umarım sadece tedbir amaçlıdır kendi doktorumla görüştüm dün telefonda sonuçlarım için toplantı yaptıklarını bundan sonra beni prof olan doktorun takip etmesi gerektiğini söyledi yanında başka hasta olduğu için çok detaylı konuşamadık prof olan kadında hastanede bakmıyormuş kliniğinden randevu aldık salı günü 2 de randevum var dua edin büyük bi sorun olmasın[/QUOTE
biraz uzun olacak ama ben kendi koyacaklarımı yazayım hem diğer arkadaşlara da yardımı olur ben 3 çanta yapıcam biri kendime biri bebeğe biri de yedek çantası.çünkü hastanede hemşirelere verilen çantalardakiler kayboluomuş o curcunada.kimi diyo hastane çıkışının eldivenlerini kaybettiler kimi diyo emziği düşürdüler.yedek bi çanta arabamızda duracak.eşim de eve gelmesin boşuna dışardan da almaya uğraşmasın gece olcak doğum belki bilemiyoruz çünkü.bişey lazım olınca arabadan alırız diye düşündüm.Kızlar ben cantayi hazırlamaya başladım. 4 zibin koydum. 3 tane takım koydum. Bir yelek. Bir hastane çıkışı. Birde tulum koydum kalın. 3 çorap. 3 Tükürük bezi. Bir tane Önlük. İki eldiven tarzı. Biberonla bir Emzik koyucam yıkadıktan sonra. Bu arada biberonlar için değişik yıkama olayı olmucak dimi kızlar. Bebek bezini daha almadım alicam onuda. Bebek için başka bişeye gerek yok sanırim dimi
Canım hangi değerlerin anormal bilmiyorum ama benim de lökosit yüksek ben de perinetolog a gittim perinetolog lar kesinlikle farklı gözle bakıyor biraz maddi olarak zorlar ama kesin sonuc alırsın bence perinetolog a güven gerçekten bilgileri farkliDetaylı ultrasonda gelmişti bu doktor rh uygunsuzuluğu konusunuda konuşmuştuk ve ısrarla ilk bebekte imkansız olduğunu iddia etti ilk gebelikteki dosyamı istedi getirttim dosyamı zaten tahlil sonuçlarımda beklenenden fazla çıkmıştı ya benim doktoruma bundan sonra ben takip edeyim demiş gerekçesi para mı yoksa gerçekten ciddi bi sorun mu var anlamadım salı günü öğrenecez bakalım muayene ücreti 400 lira ve haftalık takip etmesi gerekiyo sağlıkçı bi yakınıma danıştım durumu anlattım o da o imkansız diyerek akademik düşünmüş seni takip ederek kendini daha çok geliştirmek istiyo olabilir ikinici sebep devlet özel hastanelerin tepesine çok biniyo seni takip eden doktoru yetersiz bulup hastanenin prestiji sarsılmasın diye de takip etmek istemiş olabilir dedi kafam allak bullak eğer derdi beni kobay olarak kullanmaksa kusura bakmasın 400 lira her hafta verip gidemem tek maaş oğlum özel kreşe gidiyo doğuma verecem bi dünya para gerçekten sorun varsa baksın amenna o zmn para mühim değil sağlık için her türlü verilir ama yok kadın kendiisni geliştirsin diyeyse kendi doktoruma devam ederim dua et ya aklım karıştı sonuçlar kötü değildir inşallah
Canım öbür odays giderken gene oluyorrrrKızlar merdiven yokuş çıkarken nefes darlığı oluyor mu sordum ama cevap veren olmadı
Canım öbür odays giderken gene oluyorrrr
O da normalo her an benimle diyosun yani? benim çarpıntı oluyo bi de yaa.özellikle geceleri yatağa yatınca başlıyo.doğum yaklaştıkça artıyo sanki.psikolojik midir nedir anlamadım
Canım öbür odays giderken gene oluyorrrr
Brnim de gece yatarken bir kaç dk güm güm atıyor Yatış şeklimi değiştiriyorum normale dönüyor. Bu darlanma ve çarpıntılardan da anlaşıldığı üzere son aylara girdik arkadaşlaro her an benimle diyosun yani? benim çarpıntı oluyo bi de yaa.özellikle geceleri yatağa yatınca başlıyo.doğum yaklaştıkça artıyo sanki.psikolojik midir nedir anlamadım
Ultraaonda rahim ağzı uzunluğunu ölçüyorlar.orda çokıyorKızlar selam.acılma olup olmadığı nasıl kontrol ediliyor.
Detaylı ultrasonda gelmişti bu doktor rh uygunsuzuluğu konusunuda konuşmuştuk ve ısrarla ilk bebekte imkansız olduğunu iddia etti ilk gebelikteki dosyamı istedi getirttim dosyamı zaten tahlil sonuçlarımda beklenenden fazla çıkmıştı ya benim doktoruma bundan sonra ben takip edeyim demiş gerekçesi para mı yoksa gerçekten ciddi bi sorun mu var anlamadım salı günü öğrenecez bakalım muayene ücreti 400 lira ve haftalık takip etmesi gerekiyo sağlıkçı bi yakınıma danıştım durumu anlattım o da o imkansız diyerek akademik düşünmüş seni takip ederek kendini daha çok geliştirmek istiyo olabilir ikinici sebep devlet özel hastanelerin tepesine çok biniyo seni takip eden doktoru yetersiz bulup hastanenin prestiji sarsılmasın diye de takip etmek istemiş olabilir dedi kafam allak bullak eğer derdi beni kobay olarak kullanmaksa kusura bakmasın 400 lira her hafta verip gidemem tek maaş oğlum özel kreşe gidiyo doğuma verecem bi dünya para gerçekten sorun varsa baksın amenna o zmn para mühim değil sağlık için her türlü verilir ama yok kadın kendiisni geliştirsin diyeyse kendi doktoruma devam ederim dua et ya aklım karıştı sonuçlar kötü değildir inşallah
biraz uzun olacak ama ben kendi koyacaklarımı yazayım hem diğer arkadaşlara da yardımı olur ben 3 çanta yapıcam biri kendime biri bebeğe biri de yedek çantası.çünkü hastanede hemşirelere verilen çantalardakiler kayboluomuş o curcunada.kimi diyo hastane çıkışının eldivenlerini kaybettiler kimi diyo emziği düşürdüler.yedek bi çanta arabamızda duracak.eşim de eve gelmesin boşuna dışardan da almaya uğraşmasın gece olcak doğum belki bilemiyoruz çünkü.bişey lazım olınca arabadan alırız diye düşündüm.
benim çantam :
1 lohusa gecelik
1 lohusa pijama takımı
1 hamile eşofman altı ve üstü
1 hırka (ben sabahlık sevmiyorum o yüzden hırka koyucam)
hastaneden çıkarken giyeceğim kıyafet
1 şal (kulllanışlı oluo dediler)
1 çift lohusa terliği
2 çift çorap
10 göğüs pedi
göğüs kalkanı yada koruyucusu
göğüs kremi
ıslak mendil
5 lohusa kullan at külodu
2 hamile külodu
10 ped ya da yetişkin bezi
1 lohusa saç bandı
2 emzirme atleti
emzirme önlüğü
emzirme yastığı
1 küçük havlu
süt sağma makinası
kirli torbası
makyaj çantası (tarak makyaj malzemeleri diş fırçası macunu vb)
*cüzdan telefon şarj aletinin de içinde bulunduğu kol çantasını almak lazım tabi
bebek çantası:
15 bebek bezi
mama kaşığı
ıslak mendil
2 takım zıbın seti
2 emzik ( iki ayrı marka)
pişik kremi
bebe yağı ya da bakım kremi
5 kullan at önlük
kundak
bebek taşıma çantası
1 örgü battaniye (penyeler zaten zıbın takımlarında var)
bebe şampuanı
bebek tarak fırça seti
biberon
10 alt açma örtüsü (kullan at)
4 terbezi ya da ağız bezi
kirli torbası
emzik zinciri
takı yastığı
kapı süsü
yedek çanta:
1 zıbın takımı ya da tulum (alt üst takım da olabilir)
1 çift bebek çorabı
1 çift eldiven
1 şapka
2 ağız ya da terbezi
güvenli yatış yastığı (lazım olursa diye)
10 bebek bezi
1 emzik
1 biberon
5 alt açma örtüsü
5 kullan at önlük
konak tarağı
1 çift patik (ayakları üşüyen bi insanım)
not:bu benim detaylı listem.isteğinize göre bazı maddeleri ekleyip çıkarabilirsiniz.kimine göre gereksiz şeyler olabilir ama ben herşey elimin altında olsun diyenlerdenim.hepsini yanıma almayı düşünüyorum.lazım olmaz dediklerinizi bile yedek çantanıza koyun bence.neyin lazım olacağı belli olmaz.çok uzun oldu kusura bakmayın inşallah işinize yarar
deterjan: dalan roxyKizlar bebe şampuanı, pisik kremi, nemlendirici, ıslak mendil, bebek çamaşır tozunu vs. falan hangi marka aldiniz ya da alacaksınız?
aynen çok şey var ama temel şeyler olsa yeter diyenler de var.ben biraz detaycıyım galibaBaya varmış canım ya :)) bu arada hastanede kaybolmasi bazı şeylerin kötü valla
Tamam canim :)Canım yaaa lailatasarım mışşş:)
Doktorun hası,adamın dibiymişCanım hakkında hayırlısı neyse olsun. Ben de nefret ediyorum bu özel hastanelerin, insanları tüccar gibi kullanmasından. Annemi ameliyat eden bir doktor vardı, özel muayeneniz var mı dedik. Ne yanıt verdi biliyor musun? Ben hastama eşit bir şekilde burada bakarım, parası olana özel değil demişti. O zamandan beri, özel muayene ücretlerine çok art niyetli bakar oldum.
Evet canım ben yapıcamSenmi yapacaksın bunuuuu
aynen çok şey var ama temel şeyler olsa yeter diyenler de var.ben biraz detaycıyım galiba
aslında nemlendirici olarak da zeytinyağı sürmek lazım ben küçükken hep sürmüşler.cildi besleyip güçlendiriyomuş ama işte her yer yağ olurdeterjan: dalan roxy
şampuan: sebamed
ıslak mendil: yenıdogan uni baby
nemlendırıcı: unı baby
pişik kremı yerıne zeytınyagı kullanıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?