- 11 Temmuz 2015
- 519
- 382
- 18
- 42
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #49.961
Ben bi tane 20 li aldık içinde üç takım var ama onun dışında da 7 takım ve içine giydirmek için de beyaz 3 alt5 üst aldım bunları hep yenidoğan aldım bbebek 4 kiloya yakın bile doğsa 0-3 lerin içinde kayboluyor diye tok dursun istedim ve yenidoğan aldım ne kadar az giyerse giysin :) gözüme güzel gözüksün 0-3 ay da 10 takım falan aldım ama 3-6 tek bir çöpü bile yok:):):)Kızlar hastane çıkışını kaçtane aldınız ? Bide kıyafetleri 0-3 aylıkmı alayım yedek büyükte alayımmı?
Çıkamayız gibi gekiyor ocak ayında doğum yapıyoruz soğuk :) alışverişe çıkmadan sorayum dedim.peki külotlu çorap aldınız mı :)her ihtimale karşı yedekte bikaç tane büyük de bulundurmak gerek bence. ne hızla büyüyeceklerini bilemiyoruz. belki çıkıp alamayacağımız bi dönem olur bebek kıyafetsiz kalmasın diye bikaç tulum alıp koydum ben. tabi kısa bi süreyi kurtaracak kadar az almakta da fayda var büyükleri.
hastane çıkışı da 1 tane 10lu 1 tane 20li 2 tane 5li aldım. ondan hariç kendim 3er alt 3er üst 2 tulum ve atlet aldım
:) valla ben de alışverişe çıkıcam kendimi durdururum inşllah . Bir iki tanede büyük alayım baride dursun kenarda :) hastanede ne lazım olur ne isterler bilmiyorum ama ozaman bi 10 lu 2 5 li alayımda kafam rahat olsun :)Ben bi tane 20 li aldık içinde üç takım var ama onun dışında da 7 takım ve içine giydirmek için de beyaz 3 alt5 üst aldım bunları hep yenidoğan aldım bbebek 4 kiloya yakın bile doğsa 0-3 lerin içinde kayboluyor diye tok dursun istedim ve yenidoğan aldım ne kadar az giyerse giysin :) gözüme güzel gözüksün 0-3 ay da 10 takım falan aldım ama 3-6 tek bir çöpü bile yok:):):)
Tmm canım tşklercanım 0-6 ay arası giyilebilenlerden al ilk zaman giyemese de kış çocuğu olcaklar eninde sonunda giycekler yani
Canım göğüs kalkanı dışarıda kullanılacak birşey değil. Kaba durduğu için kullanamazsın, dışarda ped kullanmak şart. Yara olunca bebek emsin diye kullanılan şey de başka birşey. Bir de göğüs ucu çıkarıcı var o da bu ikisinden farklı bir aparat. Yani anlayacağın üç ayrı apart var. Kalkan göğsün hava alması ve yara olmaması için evde kullanılabilecek kullanışlı bir aparat. Diğer ikisi ise ihtiyaca göre alınıp kullanılır önceden almaya gerek yokben ona bile üşendim tek makinede kısa programda yıkayıverdim hepsini
göğüs ucunu uyarır diye mi erken dediler ki? herkes doğumdan önce başla diyor da zamanına karar veremedim ben degöğüs kalkanı da şöyle ki ped.den daha kullanışlıymış. göğüs ucunun nemi kalmaması kuruması gerekiyormuş muhakkak. yoksa yara oluyormuş. bi de pamuk yapışınca kaldırırken falan daha çok acıyomuş. ben de ped aldım baya. evde falan emzirirken önce göğüs ucumu nemle kurutur öyle ped koyarım. ama dışarda öyle bi imkanım olamayacağı için göğüs kalkanı kullanırım diye alıcam ben. bi de benim meme ucum yok nerdeyse. bebek kavramakta emmekte zorlanırsa onu protez gibi kullanmayı düşünüyorum. bi dee göğüs yarayken onunla emzirenler de oluyomuş. her halükarda çok kullanışlı alınması gerek gibi anlam çıkardım ben :)
ben de başlayım en iyisi artık zamanı geldi :) bi de canım bugün hastaneye gittim rapor için. acelem vardı uzun kalamadım. özlem hemşireyi de göremedim. sadece doğumhane tarafına geçip ordaki bi hemşireyle görüştüm. 4 tane (5li) hastane çıkışı getir dedi bana :)
bence doluluk hissi vardır da sen farkında değilsindir. yani yavaş yavaş olmuştur gözün alışmıştır :) bi de o krem zaten göğüs ucunu şimdiden korumak için. ihmal etmeyelim aman. insan yaşananları duyunca korkuyor. ağlayarak emzirenler falan
ben ped de aldım ama yukarda da yazdığım gibi belli durumlarda işe yarayacağı için kalkan da alıcam. bi de kremin temizlenmesi gerekmiyor. belki çok içime sinmez ben de doğumdan sonra sürür sürmez emzirmem ama doğumdan önce önlemimi alır sürerim valla
Cnm senin yerinde olsam tek tek alırım 5 li alacağıma daha kullanışlı olur diye düşünüyorum ben baya once almıştım ama şimdi olsa ayrı alırım iç zıbın alt üst takım al daha kullanışlı olur önlük ve şapka elinde değişik alabilirsin....kilotlu çorap almadım giydirmicem onun yerine tayt düşünüyorum altına çorap ve ustede ayaklı altOzaman ben bide 5 li alayım karar verememiştim az giyerler çabuk büyüyorlar sıpalar :) kilotlu çorap aldın mı ilk zamanlar giydirilirmi bilemedim
Dr tecrübeli idi...geniş ailemizdeki bebeleri kendi dünyaya getirdiCk sevndm canım bende deneyeym ordaki doktorlar daha tecrübeli ama başka bise yaptın mi donmuyo zillim çünkü sadece sola mi yattin ben yatiom sola bazen uyurken duz yatiyom farketmeden karnım buyumediginden ck yüz üstü bile donebiliym bazen ama genelde sol suyum az dönmesi zormus ama dönsün istiyrm ck agritiyo hareketleri az doktor dio ayakları aşağıda rahmine oturmuş hareket edemiyo cadi
MaşAllah canım kızına, Benim kız biraz zayıf sanırım anası diyet yaptırıyor çünkü :))) Özele mi gidiyorsun? Doktorun normal doğumda geliyor muymuş peki?Kızlar buhgün kontrolümüz vardı
Minik kızım 2040 gr olmuş
Boyu da 42,7 cm fl den hesapladım :)
Dopum pozisyonu almış bizimki
Nst ye de girdim.her şeu yolunda :)
Doğumla ilgili de konıştuk
Nasıl istiyorsun dedi normal dedim
Uzun uzun anlattı aşamalarını
Öyle yani
Bizden bu kadar şimdilik :)
Balık yağı belki bulamayabilirim doğuda yaşıyorum bulsamda bayat olabiliyor ama yemek yedikten sonra yapayim ben kuzum çok sağol..Dr tecrübeli idi...geniş ailemizdeki bebeleri kendi dünyaya getirdiaynen ayakları aşağıya o kadar yakındı ki ölcemedi sadece sola yattım çürüdü resmen ama asla kalkmadim.önce yemek yedim balik yagii ictm yattim.sonra oğlus vur vur kendi takla attı endişe etmee ....bebelerimizin huyu bu galiba
Tamam canım çok tesekkur edermtabiki canım fırsatını bulabilirsem soraım yarın kontrol yok çünkü sadece nst çekilip sonucunu göstericem..
Maşallah canım benim bizi geçmişiniz:)çok sevindim inşallah herşey yolunda devam ederKızlar buhgün kontrolümüz vardı
Minik kızım 2040 gr olmuş
Boyu da 42,7 cm fl den hesapladım :)
Dopum pozisyonu almış bizimki
Nst ye de girdim.her şeu yolunda :)
Doğumla ilgili de konıştuk
Nasıl istiyorsun dedi normal dedim
Uzun uzun anlattı aşamalarını
Öyle yani
Bizden bu kadar şimdilik :)
Canım bi arkadaşla benimkide ters sorma ck uzuluyrm ck acı cekiyorum bide suyumda az benim dönmesi zor birbirimize dua edelimdr dan geldim 2200 gram 44 cm bebişim ters duruyomuş ona üzüldümdr um 35 haftadan sonra biraz zor döner bu önmzdeki on gün içinde döner inş dedi
Masallah bebise ❤ canim ben camasirlari 1 saatlik prog yikadim guzel temizlendi 15dk az gelir ardindan kurutma mak attim bebek prog kuruttum bir toz cikti inanamadim kurutman yoksa iyi silkelemeni tavsiye ederim ardindan utuledim 2 gun surdu renkleri karisicak diye bende korktum 3 makinede yikadim beyazli-krem, acik pembeler -acik renkler vee pes pembelerMerhaba annişler nasılsınız bakalım... Hafta sonu girmedim sayfalar almış başını gitmiş umarım herkescikler iyidir... Doğuran falan yok değil mi :)))
Hafta sonu buzdolabı süsü için biraz alışveriş yaptım, yavaş yavaş onlara başlıcam... Daha bebişin kıyafetlerini yıkatmamıştım onları yıkatıcam... Hala renkleri birbirine gircek diye korkuyorum... 30 derecede pamuklu programnda mı yıkatsam (2 saat sürüyo) yoksa hızlı programda mı yıkatsam (15 dk )kararsız kaldım...
Bu arada bugün doktor teyzemize de gittik, 2100 gram, 45 cm olmuşuz..Şekerle ilgili problemim vardı diyet yapıyorum yine kan aldılar daha normal çıktı çok şükür ki... Bizden şimdilik böyle...
Canım bende de var aynisndan ben yikamadim sadece sildim çünkü ablam yıkayinca kotu olms ondada vardi ama ck kullanisliyms güle güle kullanEki Görüntüle 1697840
kızlar annem bana böyle bi set almış ama ben bi sudan geçirmek istiyorum sizce makinenin elde yıkama programına atsam süngerleri bozulur mu sizce
evet canım gidicem bu akşam 33. haftamdayım daha doğuma çok var aslında bir problem gözükmüyordu ancak bugün bebiş durmuyo resmen.bir de yaşadığım şeyler acılı bir süreç değil ancak kontrollü olmak gerekiyor.hamilelik gerçekten çok zor bir süreçmiş ya da biz çok hassas davranıyoruzcanım eğer düzenli ve sık oluyorsa ağrı sancı olmasını bekleme. en kötü acile gidip görün ihmal etmemek lazım artık. nst'ye alırlar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?