- 11 Şubat 2013
- 500
- 375
- 53
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #55.361
şanslı derken9 ay boyunca hıc bıseylerını görmedim desem,yakın oturdugumuz ve çalıştıgım halde
Ama çokda şikayetcı degılım, kv ve kp ile çok sıkı fıkı olmayı sevmeyenlerdenım.Her zman mesafe olmalı dıye düşünüp davranırım,neyse..Hamilelikde daha bı geiliyor sanırım özellikle kv. ile gelin ilişkileri malesef haklısın...
yapmadan önce insanın gözünde büyüyo stres yapıyosun hazırlıksız yakalanacakmış gibi geliyor. ama inan 2 bilemedin 3 günlük işi var. alışverişini tamamladıysan valize koymak 1 gün sürmüyor. zaten aklında oluyo ne götüreceğin falan. bi liste hazırla açıkta dursun Allah korusun erken bi durum olursa eşin bile apar topar da olsa koyar getirir. ama şahsi fikrim bebişin kıyafetlerini önceden hazır et. enn azından hastaneye götüreceğin kadarınıKızlar ben henüz oğlumun kıyafetlerini yıkamaya başlamadım hastane çantam bile hazır değil 36 haftalıkken evi temizletip 37 gibi izne ayrılıp kıyafetlerini halletsem çok mu geç olur erkn doğum riskim yok şuan ama burda okuyunca çok geç kalmışım gibi hissediyorum
selam canım normal doğumda lavman yapılıyor mu?bir de dikişler ne zaman düzeliyor insan tuvaletini bile yapamaz korkudan herhalde bir de bende hep kabızlık olur doğum sonrası da olursa bir de dikişler düşünemiyorumBenim 2.oğlum 3800 gr normal doğdu.dikisim coktu tabii.normal oluyor ama hasarı fazla bırakıyor
senin haftanda ben de böyle olucamm :) 39-40ı bekleyemem gibi :)alekta movik movik doğurmak isteyen var. olmamı
daha önce doğum tecrübem olmadığı için 2. sorunun cevabını bilemiyorum (hatta ben de merak ediyorum) ama ilk sorunun cevabı; evet, lağman yapılıyor(muş)selam canım normal doğumda lavman yapılıyor mu?bir de dikişler ne zaman düzeliyor insan tuvaletini bile yapamaz korkudan herhalde bir de bende hep kabızlık olur doğum sonrası da olursa bir de dikişler düşünemiyorum
KIZLAR SİZE BİR SORU :)
Sizce?
Valla benim bildiğim bi çok insan eşinden yatdım alıyo canım.iyi günde kötü gündr diye evlendik sonuçta.allah korusun eşim yatalak olsa ölene kadsr tiksinmedrn bakarım onao bölge simsiyah oldu ben bile bakamıyorum sen bide eşine gösteriyor musun?
sizde de siyahlaşma oldu mu sonra geçer mi acaba berbat şuan resmnen
Hayır canım kabul etme ya ilgilenmeyenlern hepsi aynı sona gelince bi ilgi bi ilgi ben eşime dedim ben hastayken ilgilenmediler sevmeyede gelmesnler dedim ne zamandır kusuzKIZLAR SİZE BİR SORU :)
bebeğinizin kıyafetlerını yıkama,ütüleme,yerleştirme vs işlerinde yardım aldınız mı,yoksa kendınız mı yaptınız her birşeyi. Ben önümüzdeki hafta bu işlere yogunlaşacağım,bu hafta izne çıkacagımdan. Kv. ve görümce yardım teklifinde bulundular,bişey diyemedim,çünkü çokda karıştırmak herşeyi göstermk istemiyrm,ne zmn bu trz bişey olsa nazar alıyorum.Yoksa amaaan biraz da onlar yapsın,hiç bişeye zaten yardım etmediler,bunu bari yapsınlar mı desem..
Sizce?
yapmadan önce insanın gözünde büyüyo stres yapıyosun hazırlıksız yakalanacakmış gibi geliyor. ama inan 2 bilemedin 3 günlük işi var. alışverişini tamamladıysan valize koymak 1 gün sürmüyor. zaten aklında oluyo ne götüreceğin falan. bi liste hazırla açıkta dursun Allah korusun erken bi durum olursa eşin bile apar topar da olsa koyar getirir. ama şahsi fikrim bebişin kıyafetlerini önceden hazır et. enn azından hastaneye götüreceğin kadarını
rica ederimm :)Liste yapmak yazılı olarak çok mantıklı geldi.Hatta yavaş yavaş yıkarım hastaneye götürceklerimi ütüleyip kaldırırım diğerlerinide hurca kaldırıp evi temizledikten sonra ütüleyip asarım tozlanmaz hemde benim içim rahat etmiş olur çok saol vallaD:
Ben hastaneden çıktık eve geldik anneme sen evine gidebilirsin dedim ben tek başıma ilk günden hiç problem yaşamadan kaldım yani ama sezaryen olsaydı En az bir hafta kalkamiyorlar yataktan dedigin gibi bende hep dogaldan yanayım inşaallah şimdi kesiye de gerek kalmaz normal doğumun öncesi zor malesef ama yine de yaşayan birisi olarak yine normal doğum istiyorumalttan dikiş daha çabuk iyileşiyo diyolar zaten canım.tabi diken kişilere de bağlı biraz.sezeryan da olsan o dikişler bir ayı bulur iyileşmesi.benim sezeryan olan arkadaşlarım tek başlarına oturup kalkamadılar bile hep birileri yardım etti.yani ikisi de zor ama normal daha doğal geliyor bana bilmiyorum.herkesin bünyesi farklı tabi.ben ameliyat yaşamış biri olarak sezeryanı tercih etmem.ama şartlar onu gösterirse yapacak bişey yok.her iki türlü de biraz acı olacak zahmet çekicez.ama normal doğuran çok insan var özellikle eskiler.hepsi de geçiyo unutuluyo diyolar.zaten unutulmasa millet 6 -7 tane doğuramaz. hatta hemen üstüne hamile kalan bile var doğumdan sonra.demek ki iyileşiyo :)
bende ikisi bağımsız oluyor.Benim sertlesip toplaniyolar bi yerde.o anda ates basiyo kalbimde carpinti ve sirt agrisi oluyo geneldede aksamlari oluyo.onun icin sordum
ben... ben..Gunaydin kizlar dun ogleden beri giremedim ne cok yazmissiniz okuyamadim. Varmi onemli gelismeler :)) buarada takip ettigim kadariyla yuzde 80 sezaryan olucak heralde. Siz sezaryan dedikce ben kararimdan suphe ediyorum yahu. Yokmu benim gibi ignesiz mignesiz catir catir aci cekicek akillilarbirbirimizi gaza getirelim bari
O çiş gelme olayı bende de varkarnım yine taş gibi. bide parmağını göbek deliğine bastırırsın da çişin gelir gibi garip bişi oluyo ya. altta bi batma. onu yaşıyorum çoktandır
Is sevmeye gelince hepsinin babaanne oldugu gelir aklina zor gunlerde hic yoklar ortada amaHayır canım kabul etme ya ilgilenmeyenlern hepsi aynı sona gelince bi ilgi bi ilgi ben eşime dedim ben hastayken ilgilenmediler sevmeyede gelmesnler dedim ne zamandır kusuzhanı bak kadın tutabilirsn mesala o kadar masraf olacağını dusunmuym hem yıkar utusunu yapar hem odasını toplar yarım gün gelir şimdiye kadar bise yapmadilarsa yaptrma nst den yaziyom bunu düşün çok gicik okuyom bu konuya çünkü
Onları duymuştum başka oldu sandımcanım çerkeskızı birde pinkperest :))
Olur gel beraber doğuralimalekta movik movik doğurmak isteyen var. olmamı
Hickirik olabilir mi canim, benim genelde hickirdiginda oyle oluyor cunkukızlar benim karnımda bii bölge ritmik olarak aşağıya inip çıkıyor bebiş nefes alıyor gibisizde de oluyor mu
Ben hastaneden çıktık eve geldik anneme sen evine gidebilirsin dedim ben tek başıma ilk günden hiç problem yaşamadan kaldım yani ama sezaryen olsaydı En az bir hafta kalkamiyorlar yataktan dedigin gibi bende hep dogaldan yanayım inşaallah şimdi kesiye de gerek kalmaz normal doğumun öncesi zor malesef ama yine de yaşayan birisi olarak yine normal doğum istiyorum
Kızlarrrrr
ben de dogum yaptm. Bu sabah suyum geldi bebek ters diye hemen sezeryana aldilar. Bebegm 34. Haftada dogdu cok minik 2100 gram nokur dua edin
Ben hala goremedm oglumu
Cnm hayırlı olsun Allah kavuştursun sizi bi an once.Kızlarrrrr
ben de dogum yaptm. Bu sabah suyum geldi bebek ters diye hemen sezeryana aldilar. Bebegm 34. Haftada dogdu cok minik 2100 gram nokur dua edin
Ben hala goremedm oglumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?