2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlum yok canım. ama ablamın iki oğlu var biri 7 yaşında biri 2 yaşında sünnet oldu.
abim sünnet yapan bir genel cerrah, ve küçük çocugun büyüdüğünde sünnet olmasını tavsiye etmişti.
nedenini detaylıca açıklamamıştı ama.
bilimsel açıklamasını bilmiyorum.
güvendiğin bir doktora danışmakta fayda var.

Ya surda ocak anneleri olarak normal doğuran yok normal doğum hikayeleri dinleseydik de biraz cesaret alsaydık... Gerçi ocak bebeklerininde normal doğmaya niyetleri yok... Hepsi sezaryen... İnşallah normal doğurabiliriz...

normal doguran oldu ama geneli sezeryan oldu dedigin gibi.. hayirlisi olsun cok bekleyenler de oldu aramizda,hakkimizda hayirlisi artik bakalim bzm cicisler ne zaman ve nasil gelecek zamaninda ben de o kdr arastirip okudum ki hikayeleri,dogum hikayesi kalmadi okuycak insan anlatip anlatip dursunlar istio ama pozitiff

18 günlük olduk bile :=) sancım geldı aniden sezeryana alındım :=)

4cmlik bi nimetle gidip sezeryan olan surrender :) bak biz de 1 cm i arar olduk hehe biliyorum takılıyorum sana su an,sakin yanlis anlama aman ve senin su findikla olan iletisimin gozumun onunde canlanio her yazdiginda,zilli kizz senii diye diye popisi seviyosundur sen

kızlar az önce deli gibi bi sancıyla uyandım tuvalete gittim nişanım gelmiş hemen doktoru aradım sancılar ritmik olana kadar bekle evde dedi.kızlar dua edin lütfen dualarınıza ihtiyacım var....
ayyyyyyyyyy bak dün ne konuşmuştuk... chack doğuruyor ,sıra eymentaa ya geliyor

Ne olursa olsun allahim hayirlisini nasip etsin insallah canim hersey guzel olucak merak etme biz senin yanindayiz

Canim karismak gibi olmasin ama bence riske atma kanala girmediyse bebegin cikmasi zor oluyo allah korusun havasiz kaliyo fln bide gunun gecti senin kakasini yeme ihtimali var yine sen bilirsin ama ben olsam riske atmazdim. Gecenlerde gunune 6 gun fln kala biri dogum yapmisti oyle bile kakasini yemisti yanlis hatirlamiyosam. Insallah hayirlisi neyse o olsun ama iyi dusun derim..

4 cm acılma fazla can yakmıyormus onu anlamıs oldum
ama 4 cm den sonrasını yaşamadıgım için bilemiyorum. adet sancısı yaşadım ben sadece
yok canım ne yanlıs anlayacagım. bunda yanlıs anlayacak bi durum yok.
az daha buyusun agzını ısırcam onun
allah inşallah tez zamanda dogum yapmamıs olanlara hayırlı bi dogum nasip eder.

kızlar az önce deli gibi bi sancıyla uyandım tuvalete gittim nişanım gelmiş hemen doktoru aradım sancılar ritmik olana kadar bekle evde dedi.kızlar dua edin lütfen dualarınıza ihtiyacım var....
gözün aydın
benımde gelmişti . arkası kesılmedı sonra. ertesı gün gittim

Allah analı babalı büyütsün epiduzeryan nasıldı paylasabiliröisin agrı varmı hala bas agrısı yaptı mı
Tesekkur ederim . Epidural benim icin gayet iyiydi ben tavsiye ederim. Bas agrisi olmadı. Cok guclu agri kesiciler verdiler. Bir kac saat icinde de butun uyusukluk gecti.

bakın ne buldum.

Sevgili lohusa arkadaşım............

Biliyorum şu anda hayat zor. Uykusuzluk, yorgunluk, acemilik... her şey üst üste geliyor. Ağlamaklısın, sinirlerin bozuk. Hep böyle mi olacak diye düşünüyorsun. Sana bir şey söylemek istiyorum: GEÇECEK. İlk tecrübemde bana dediler de inanmadım, kızdım. Meğer gerçekten de geçiyormuş. Ve sana söylemek istediklerim var:
1. SAKİNLEŞ. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
Mutlu Kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…