- 14 Aralık 2013
- 579
- 531
- 103
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #71.681
Sizde zaten sezaryene yönlendirme gibi bir durum yoktur. arkadaşım İngiltere de doğum yaptı, o biraz bahsetti de.. her şey Türkiye dekinden çok farklı...Cok sukur her seyi iyi bebegin..kanala inmeyince suni ile bile inmeyen oluyormus ama en azindan gununu doldurmasini bekleyebilirsiniz,hani belki sancin gelir bbek sanciyla kanala iner hic belli olmaz kismet.sonu sezeryan da olsa sukur ki sagligi yerinde olacak insallah oyuzden her seyin hayirlisi olsn. Ben hollandadaym cnm.ha bu arada bnmki 2.5aydir kanalda ve sancim da cok,buna ragmen nasip kismet diyoruz bekliyoruz bakalm,su zmn oldu hala ayni yerinde koftem
Evet çok belli oluyor değil mi?Ozel hastaneye gidiyorsunz sanirim
Bende öyle biliyorum. Biraz doğum zor olur diyorlar ama bilemiyorum. Demek ki senin doktor uğraşmak istemiyor.canım bazı doktorlar kanala son anda bile girebileceğini söylüyor. benimki şimdiye kadar girmeliydi diyip duruyor..
Kızlar slm. Bugün kontrolüm vardı. Nst normal, sancı yok. Bebeğin kalp atışları iyi. Kordon kan akımı iyi. Hareketleri iyi. Bebeğimin başı aşağıda ama kanalda değil. Boynunun etrafında kordon var ama dolanık mı değil mi görülmüyor.
Doktorum yarın gelin sezaryenle alayım dedi..........
Yani ortada bebek için riskli bi durum yok. 39+2 yiz bugün. 40 ı tamamlamadan acil bi durum yokken neden sezaryen?
Çok cnm sıkıldı..
Başka bi doktora daha gittim sonra. O da dediki ortada acil bir durum yok. Bence bekleyin. Son anda bile inen bebekler var... Kordon dolanık gibi görünmüyor ama öyle bile olsa dolanık doğan bebekler var. Zaten riskliyse doğum anında sezaryene dönülür...
Kafam allak bullak...
@TugbArda @zmrnazpitipitikare ve günü bana yakın olan arkadaşlar sizler ne durumdasınız?
40 haftayı tamamlayınca alalım deseydi benim kafamda soru işaretleri oluşmayacaktı böyle. Ama nst de sorun görünmüyorken sırf inmedi diye yarın alalım diyince canım sıkıldı.. Hepimiz için hayırlısı olsun cnm.. Nasıl sağlıklı olacaksa öyle doğum yapmak kısmet olsun inşallah..Ben de bu akşam Bebek hareketlerinde çok azalma olduğu için doktora haber verdim, hemen bir Nst ye gir sonucu bana gönder dedi, ben de hastaneye gidip Nst ye bağlandım, sorun yok ama böyle evham ile yaşamaktansa isterseniz sezaryen ile alalım yarın dedi o da. Bir yandan çok sevindim çünkü korkuyorum, aklımda hep kaka yaptıysa, mekonyumu yuttuysa, kordon dolanıyorsa, şekerim aniden yükselir de bebeğime birşey olursa korkuları dolaşıyordu, fakat bir diğer yandan da bir an kendimi o kadar hazırlıksız hissetim ki neredeyse ağlayarak hastaneden kaçacaktım.
Sonuç olarak normalde Cuma ya kadar bekleyelim sonrasında bir plan yapalım diye kararlaştırmıştık ama beklemeye yüreğimin kalmadığını fark ediyorum ve saati belli olmasa da Perşembe büyük ihtimalle öğleden sonra sezaryen ile bebeğimi kucağıma alacağım. Sana ne akıl verebilirim bilmiyorum, ben de normal doğumda kendimi görmek istedim ama ne açılma ne de bir belirti yok, günü dolan bir Bebek var ortada, her gün her gece tedirgin bir şekilde bebeği dürtükleyen ve artık Hasretinden tükenmiş bir ben var. Sanırım ben teslim oldum, ama sen daha kararlıysan bu isteğinden elbette vazgeçme, neticede her hamilelik farklı, hatta hepimizin ruh hali bile çok çok farklı. Ben çok yıprandım açıkcası hamileliğimde, artık sağlıkla kucağıma alayım da Nasıl olursa olsun der durumdayım.
Ya belki de adam riske atmak istemiyordur, neticede Allah korusun ama gelişimini tamamlamış bir Bebek için riskler olabiliyor ve bu sebeple doktor da ne gerek var riske atmaya diye düşünmüş de olabilir. Yine de senin için buruk kalacaksa normal doğumu denemediğin için bunu içtenlikle dile getirmelisin çünkü bu en doğal hakkın. Bir çok kadın istedikleri gibi doğum yapamadığı için burukluk yaşıyor, senin için de öyle olmasın dilerim. Gönlünce yap doğumunu ve sağlıkla kucağına al bebişini40 haftayı tamamlayınca alalım deseydi benim kafamda soru işaretleri oluşmayacaktı böyle. Ama nst de sorun görünmüyorken sırf inmedi diye yarın alalım diyince canım sıkıldı.. Hepimiz için hayırlısı olsun cnm.. Nasıl sağlıklı olacaksa öyle doğum yapmak kısmet olsun inşallah..
Kalça çıkıldığına ultrasonla bakıyorlar biz hastanenin detaylı ultrason yapan yerine gittik bebeği yan tutuyorsun ultrasonla ölçü alıyor önce sağ sonra sol kalçasından. Bezi bile çıkarmana gerek kalmıyor bizimki öyle ölçmüştüHangi marka beZ kullanıyosun canım? Numarası değiştikçe fiyatı mı artıyo ?
Bir de sen bi aylık kontrol e götürdün mü bebeğini ? Kalça çıkık lıgına nasıl bakıyor lar ?
Ay da kaç kilo almak gerekiyor muş ? Bişey dedi mi doktor ?
Amin Canım ne bileyim tutunacak dal arıyorum kendime :) senin normal mi olduBoya gore olsa bende dogururdum kolay ama bebek inmeyince olmadi cnm :) allah yardimcin olsun bi sekilde kurtulcaksin hakkinda en hayirlisi neyse o olsun
Zeytinyagi iyi geliyor besliyor cildini yikadiktan sonra annem surdu pamuk gibi oldu kuzum :)O deri dökülmesi bizim kızda da var. K.valide büyüyo diye öyle dedi. Büyüsün büyüsün :))
Zeytinyağı bayadır sürmüyorum ama bebe yağıyla masaj yapıyorum kuruyunca yine aynı. Yüz hariç her yerinde varZeytinyagi iyi geliyor besliyor cildini yikadiktan sonra annem surdu pamuk gibi oldu kuzum :)
Bepanthen iyi geldi benimkineya kızımın pişiği üç gündür geçmiyo naptıysam kısa sürede değiştryrm altını kuru dursun diye zeytnyağı sürdüm kendi pişik kremi mustelayı sürdüm yok iyileşmedi ya napsam anneler akıl verin
Merhaba herrkese kızlar
Kaç günfür yazamadım.mesajlsr da birikmiş.okuycam birazdan geriye dönük.
Biliyosunuz pazar sabahı için doktorumla randevulaşmıştık.suniye uygunsam deneyip olmadı sezeryana alıcaktı.cumartesi gecesi 2 de sancıyla uyandım gaz sandım önce tuvalete giribcr geçer gibi oldu.ama sabsha kadar devam etti.düzensizdi.13 6 7 gibi düzebsiz aralıklarla geldi.tsm hastaneye gidiyoduk nişanım geldi.planlı normal doğuma gidiyomuşuz gibi oldu.hastanede doktorum muayene etti.bebeğin başının çok yukarda olduğunu açılmanın hiç olmadığını söyledi.suni denerse yüzde on onbeş şansımızın olduğunu istersem deneyebileceğimizi söyledi.ama büyük ihtimal boşuna acı çekeceğimi söyledi.ben de kararı size bırakıyorum dedi.alalım o zaman dedi.kabul ettim.hemen ameliuata hazırlandım.epidural sezeryanla kızımı 7.30 da kucağıma aldım.6.30 da hastanedeydim.bi saat içinde herşey oldu bityi.ameliyatta hiç acı çekmedim.sonrasında da .epidural çok rahatmış gerçekten de.3540 gr 53 cm doğdu minnoşum.birbirimize bikaç saat içinde alıştık.ertesi sabah 9 da çıktık hastandden.çok güzel bi duyguymuş.sonra yine yazarım kızlsr.bakalım kimler doğum yaptı kimler bekliyo ben okuyamadıpım sayfaları okuyayım.
Bizimde pişik sorunumuzdu doktora gittik hametan diye bir pişik kremi verdi onu kullan bence çok etkiliya kızımın pişiği üç gündür geçmiyo naptıysam kısa sürede değiştryrm altını kuru dursun diye zeytnyağı sürdüm kendi pişik kremi mustelayı sürdüm yok iyileşmedi ya napsam anneler akıl verin
Gezince fenalasiyor cunku tum agirlik asagida :/ bnm karnim olcumlerde baya asagida cikti bakalim persembe yine gidicem bi degisiklik var mi..zor oliyor yatmak gerekior ama yatinca da baski yapiyo firlama.. Masaj guzel gidiyo da bnmki biraz yapio yoruluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?