2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Sizde zaten sezaryene yönlendirme gibi bir durum yoktur. arkadaşım İngiltere de doğum yaptı, o biraz bahsetti de.. her şey Türkiye dekinden çok farklı...

Ben de bu akşam Bebek hareketlerinde çok azalma olduğu için doktora haber verdim, hemen bir Nst ye gir sonucu bana gönder dedi, ben de hastaneye gidip Nst ye bağlandım, sorun yok ama böyle evham ile yaşamaktansa isterseniz sezaryen ile alalım yarın dedi o da. Bir yandan çok sevindim çünkü korkuyorum, aklımda hep kaka yaptıysa, mekonyumu yuttuysa, kordon dolanıyorsa, şekerim aniden yükselir de bebeğime birşey olursa korkuları dolaşıyordu, fakat bir diğer yandan da bir an kendimi o kadar hazırlıksız hissetim ki neredeyse ağlayarak hastaneden kaçacaktım.

Sonuç olarak normalde Cuma ya kadar bekleyelim sonrasında bir plan yapalım diye kararlaştırmıştık ama beklemeye yüreğimin kalmadığını fark ediyorum ve saati belli olmasa da Perşembe büyük ihtimalle öğleden sonra sezaryen ile bebeğimi kucağıma alacağım. Sana ne akıl verebilirim bilmiyorum, ben de normal doğumda kendimi görmek istedim ama ne açılma ne de bir belirti yok, günü dolan bir Bebek var ortada, her gün her gece tedirgin bir şekilde bebeği dürtükleyen ve artık Hasretinden tükenmiş bir ben var. Sanırım ben teslim oldum, ama sen daha kararlıysan bu isteğinden elbette vazgeçme, neticede her hamilelik farklı, hatta hepimizin ruh hali bile çok çok farklı. Ben çok yıprandım açıkcası hamileliğimde, artık sağlıkla kucağıma alayım da Nasıl olursa olsun der durumdayım.

40 haftayı tamamlayınca alalım deseydi benim kafamda soru işaretleri oluşmayacaktı böyle. Ama nst de sorun görünmüyorken sırf inmedi diye yarın alalım diyince canım sıkıldı.. Hepimiz için hayırlısı olsun cnm.. Nasıl sağlıklı olacaksa öyle doğum yapmak kısmet olsun inşallah..

Ya belki de adam riske atmak istemiyordur, neticede Allah korusun ama gelişimini tamamlamış bir Bebek için riskler olabiliyor ve bu sebeple doktor da ne gerek var riske atmaya diye düşünmüş de olabilir. Yine de senin için buruk kalacaksa normal doğumu denemediğin için bunu içtenlikle dile getirmelisin çünkü bu en doğal hakkın. Bir çok kadın istedikleri gibi doğum yapamadığı için burukluk yaşıyor, senin için de öyle olmasın dilerim. Gönlünce yap doğumunu ve sağlıkla kucağına al bebişini

Kalça çıkıldığına ultrasonla bakıyorlar biz hastanenin detaylı ultrason yapan yerine gittik bebeği yan tutuyorsun ultrasonla ölçü alıyor önce sağ sonra sol kalçasından. Bezi bile çıkarmana gerek kalmıyor bizimki öyle ölçmüştü

gece niye uyumaz bu bebikler? hele sabah 5 ten sonra hiç uyumuyo benimki. gündüz beraber 3 e kadar fln uyuyoz artık aralıklı aralıklı. e gün bitiyo kalkınca alt al emzir akşam beş oluyo saat sonra akşma yemek düşün derkn kocan gelsin aynı senaryo her gün az büyüseler havalar düzelse gezmelere gitsek bunaldım evde

Allah doğum yapacak arkadaşlara bir avazda saglıkla bebeklerini kuca klarına almayı nasip eetsin. Bizimde 23 gunumuz doldu. Gaz problemimiz devam ediyor. Gerçi çok şükür cıkarabiliyor artık. 2 gün yapamadığı olmustu artık fitil koymuştuk. Biz de suan Nurse harveys surup 4*1 cay kaşığı, biogaia damla 1*5 damla, sub simpleks damla 3*8 damla olarak kullanıyoruz. Doktor hepsini aynı anda kullanın dedi zaten işlevleri farklı. Ama hala sürekli ıkınıyor. Gece yerine koyunca bır sure ıkınıyor ve ağlıyor emzirdikten sonra kesinlikle gazı cikmiyor. Kendi kendine yapmaya calışıyor. Suruptan hemen sonra üstten çok kolay cıkarabiliyor. Artık alıştım dicem ama uykusuzluk cok fena. Doktoru bu kadar emerse gazı normal demişti ne zaman ilaçları bırakırız bilmiyorum inşallah düzelir. Allah hepimizin yardımcısı olsun

ya kızımın pişiği üç gündür geçmiyo naptıysam kısa sürede değiştryrm altını kuru dursun diye zeytnyağı sürdüm kendi pişik kremi mustelayı sürdüm yok iyileşmedi ya napsam anneler akıl verin

Allah nazarlardan korusun inşallah ...evvvvveeettttt şimdik meme ucu,gaz ve uykusuz geceler muhabbetini teoride biliyordun şimdi pratik zamanı

Bizimde pişik sorunumuzdu doktora gittik hametan diye bir pişik kremi verdi onu kullan bence çok etkili

şubat anasımı olcen ne en sona kaldın cisrik

Kizlar biraz gecikmeli haber veriyorum kusura bakmayin, sezaryan bana agir geldi cok anca toparlandim.
Dun sabah 9 da ogluma kavustum, sukurler olsun. Ilk aglama sesinin ve evlat sevgisinin tarifi yokmus gercekten. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bekleyen hamislerimizde saglikla kavussun yavrularina
Allahim tum yavrulari annelerine bagislasin, ne buyuk mucize, insan inanamiyor, sukurler olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…