- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #74.901
Benimkinin de sarılığı 14 lerdeyken öyle çok uyurdu hatta uyandıramazdım. Bi de çok aç olduklarında da kan şekerı düşer ondan uyanmak istemezlermiş. Bana iki saatten fazla sakın bekleme demişlerdi. Ne kadarlık senin bebişKızlar bebisleriniz ne kadar sure uyuyor bu aralar paşam gözünü acamiyor uyanıyor en fazla 2 saat uyanık sonra uyuyor 2 yada 3 saate tlyakin uyuyor gündüz gece de her saat kalkıyor emiyir uyuyor sariliktqn korkuyorum doktor 7. Gün gittiğimde 10 dedi bundan sonra düşer dedi bebekte hala sarılık var gözlerinde ama bir korku oldu ben de çok uyuması ondan mi yoksa normal mi bilemedim
Ohh ne iyiymiş benimki bi saat deliktçsiz uyusa ne ala... ama mır mır yok mıy mıy yattığı yerden vızır da vızır başında olcan o kıpırdayıp mızırdanınca sallıycan sürekliGayet normal benimki 55 günlük bugün akşam üstü 6 dan beri uyuyor zorla alıp emziriyorum
Chucky değil mi o yahuz:)Eki Görüntüle 1780603 şu kimin bebeği ya hu
Arkadaşlar kimi pompa sütü artırıyor diyor kimi azaltıyor diyor kime inanacaz işin aslı nedir ki acep
Emmiyo benim oğlum naptıysam nafile..Herkesin duygu hormonu farklı demekki.. sütü arttıran yada azaltan pompa değil, annenin kendi duygu ve düşünceleri dir.. Yapılan araştırmalara göre de; bu süt hormonu özellikle anne bebeğini emzirir iken devreye giriyormus.. yani demem o ki; sagmak istiyorsan sağ mecbur kalınca.. ama sık sık da emzirmeyi ihmal etme..
Emmiyo benim oğlum naptıysam nafile..
hm bnmki kan değil ama akıntı böyle sulu sarı gibi yeşil gbi arada ıy nefret geldi artık ya57gunluguz 2ay oluck bnm kanamam var adet miyim dedim ilk önce ama bi siyah bi kahverengi bi zift gibi bazende kıpkırmızı anlamadım gitti
Evet ilk.. sezeryanlı olduğum için öyle hemen oturup emziremedim onuncu gün memeyi tuttu. Hatta beş gün kadar emZirdim. Tabi öyle şak diye almıyordu şekerli suyla tutturuyordum bi on dk emiyor bırakıyobemiyo öyleydi. Sonra birgün emerken ağlamaya başladı. Biraz emiyor ardından bas bas bağırır oldu. Ağzında haffif pamukçuk çıkmış ondan olabilir mi diye karbonatla ilaçla temizledik ama nafile yine emmiyodu bir kaç gün çabaladım olmadı doktora götürdum pamukçuk çok az bunun yüzünden degil dedi doktor. Kilosuna baktı alnamıştı 25 günlüktü. Mamaya başla dedi veriyordum günde bi defa 30 cc kaşıkla. Ama saatlerce ugrasarak. Yarısı ustune gidiyo püskürtüyo vs o yüzden biberona başladım 60 ccyi töbe öyle yediremezdim. Velhasıl 47 gün oldu her geçen gün memeden uzaklaştı. Sütümde azaldı ikisinden 30 gelse ne ala... itiraf etmeliyim ki iştahım kesildi çok yemiyorum ve hergun aglıyorumİlk çocuğun mu??
Kısaca şöyle anlatayım;
İlk bebeğim doğduğunda meme ucunu bebeğe veremedim bir türlü.. ne yaptıysam olmadı.. sonra sagmaya başladım (hiç emziremedim) sütüm 3 ay dayanabildi ve giderek azaldı, sonrasında tamamen kesildi.. 4. Ay mamaya başladım..
Sonra; ikinci bebeğim dünyaya geldi.. daha ilk gün hastanede kapattım kendimi odaya ve adım bebegimi kucağıma.. doğal olarak o da ememedi, ama bu sefer daha tecrübeli idim ve kizimda yaşadığım vicdan azabini oglumda yasamayacagima söz verdim kendime..
Tabiri caizse yatağa mihladim kendimi; bebis böyle kucagimda, agzi hep memeye yakın pozisyonda, öylece bekledim ve emmeye gayret gosterene dek sabrettim.. hiç vazgecmedim.. o da ağlamaktan hiç vazgeçmedi :) tabi hala ememiyor o saatlerde.. ama ben hala devam ediyorum çünkü eninde sonunda yapisacak memeye.. hayatta kalma içgüdüsü.. Derken birden yakaladı memeyi ve hiç bırakmadı bir daha taa ki süt gelene kadar.. bir ara dinlendi ve yine aynı şekilde devam etti.. bu süreç tam olarak 10-12 saat sürdü canım.. ve ben sadece tuvalete gitmek için ayrıldım yataktan.. bebeğin uyuduğu zamanlar..
Demem o ki sabır.. biz demekki başkaları kadar şanslı değiliz hemen bebek dogdugu gibi şak diye yapissin memeye :) ekstra çaba ve ekstrem sabır gerekiyormuş meğer..
bunları biraz ayrıntılı anlatmamin sebebi; bebeğin henüz çok küçük ve hala biberonu bırakıp memeye başlayacak günlerinde.. biliyorum çok ağlayacak, çok çok zahmet gerektirecek ama sonunda bir şekilde mutlaka olacak Allahın izni ile.. onu memeye yaklastir ve çaba gosterene kadar denemelerine devam et.. hemsire de bana aynı tavsiyede bulunmuştu ve ben de sana aktardım.. inşallah sonuca ulaşırsınız..
Canım nasıl aldın?para hesaba mı yattı?ben okula evrakları teslim ettim ama hals ystmadıEvet ben aldım 400 TL İkinci çocuk. ...
Kaç gündd yatıyo ki acsba?Ben başvurdum henüz almadım ama benim adıma ptt ye yatacakmış..
Yatınca mesaj filan geliyo mu csnkmBen bugun aldim. Meger esim ogluusun nufusunu cikarmaya gittiginde onu yonlendirmisler, o gun halletmis. Birkac gun once de yatmış.
Nereye yattı para canım?ptt mi hesabın mıBen veteriner hekim im ama devlet memuruyum ben de cuma aldim
Csnım çok iyi yspmışsınBugün 6 ay ücretsiz izin dilekcemi verdim iyi mi yaptım kötü mü bilemedim hâlâ ikilemdeyim hem kızımı kendim büyütmek onunla bolca vakit geçirmek istiyorum bir yandan da evde bunaldim işe gitmek istiyorum. .maddi olarak da 6 ayda kaybim çok olacak eşimden para istemeye de alışık değilim nasıl olacak bakalım
Benim çocuk dojtorum da sajın sağma sütünü azaltır dediArkadaşlar kimi pompa sütü artırıyor diyor kimi azaltıyor diyor kime inanacaz işin aslı nedir ki acep
Kaç günde yattığını bilmiyorum cnmKaç gündd yatıyo ki acsba?
Yan yatjs yastiginda govdeside yan, ama kengi yatagomdski yastiga koydugumda govde duz kGövde düz mu oluyor bizimkinde gövdede yan canım
Altindaki kat disinda hepsi ayni, bacaklari usumez diye tek kat giydiriyorum benkızlar, bebikler evın içinde nasıl gıyıyorlar?
evın ısısı 22-23
uzun kollu çıtçıtlı badi
üzerine yıne uzun kollu sweatshirt veya tulum
altı da 2 kat
2 çift çorap ve yün patik
kısacası; üst 2 kat
alt 2 kat
bere falan taktırmıyor. zaten kafası terler dıye dogdugundan bu yana takmıyorum evde.
Evet canım PTT yattı..telefonuma mesaj geldi bana kimligimi gösterip aldım. Sanırım 1.5 ayda falan geldi ..Nereye yattı para canım?ptt mi hesabın mı
Tabi ki azaltır bebek emerken annenin oksitosin hormonu uyarılar ve süt yapımı başlar oysa pompa oksitosin hormonunu uyarmazArkadaşlar kimi pompa sütü artırıyor diyor kimi azaltıyor diyor kime inanacaz işin aslı nedir ki acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?