2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benimkinin de sarılığı 14 lerdeyken öyle çok uyurdu hatta uyandıramazdım. Bi de çok aç olduklarında da kan şekerı düşer ondan uyanmak istemezlermiş. Bana iki saatten fazla sakın bekleme demişlerdi. Ne kadarlık senin bebiş

Arkadaşlar kimi pompa sütü artırıyor diyor kimi azaltıyor diyor kime inanacaz işin aslı nedir ki acep

Herkesin duygu hormonu farklı demekki.. sütü arttıran yada azaltan pompa değil, annenin kendi duygu ve düşünceleri dir.. Yapılan araştırmalara göre de; bu süt hormonu özellikle anne bebeğini emzirir iken devreye giriyormus.. yani demem o ki; sagmak istiyorsan sağ mecbur kalınca.. ama sık sık da emzirmeyi ihmal etme..

Emmiyo benim oğlum naptıysam nafile..

Emmiyo benim oğlum naptıysam nafile..

İlk çocuğun mu??
Kısaca şöyle anlatayım;
İlk bebeğim doğduğunda meme ucunu bebeğe veremedim bir türlü.. ne yaptıysam olmadı.. sonra sagmaya başladım (hiç emziremedim) sütüm 3 ay dayanabildi ve giderek azaldı, sonrasında tamamen kesildi.. 4. Ay mamaya başladım..
Sonra; ikinci bebeğim dünyaya geldi.. daha ilk gün hastanede kapattım kendimi odaya ve adım bebegimi kucağıma.. doğal olarak o da ememedi, ama bu sefer daha tecrübeli idim ve kizimda yaşadığım vicdan azabini oglumda yasamayacagima söz verdim kendime..
Tabiri caizse yatağa mihladim kendimi; bebis böyle kucagimda, agzi hep memeye yakın pozisyonda, öylece bekledim ve emmeye gayret gosterene dek sabrettim.. hiç vazgecmedim.. o da ağlamaktan hiç vazgeçmedi :) tabi hala ememiyor o saatlerde.. ama ben hala devam ediyorum çünkü eninde sonunda yapisacak memeye.. hayatta kalma içgüdüsü.. Derken birden yakaladı memeyi ve hiç bırakmadı bir daha taa ki süt gelene kadar.. bir ara dinlendi ve yine aynı şekilde devam etti.. bu süreç tam olarak 10-12 saat sürdü canım.. ve ben sadece tuvalete gitmek için ayrıldım yataktan.. bebeğin uyuduğu zamanlar..
Demem o ki sabır.. biz demekki başkaları kadar şanslı değiliz hemen bebek dogdugu gibi şak diye yapissin memeye :) ekstra çaba ve ekstrem sabır gerekiyormuş meğer..
bunları biraz ayrıntılı anlatmamin sebebi; bebeğin henüz çok küçük ve hala biberonu bırakıp memeye başlayacak günlerinde.. biliyorum çok ağlayacak, çok çok zahmet gerektirecek ama sonunda bir şekilde mutlaka olacak Allahın izni ile.. onu memeye yaklastir ve çaba gosterene kadar denemelerine devam et.. hemsire de bana aynı tavsiyede bulunmuştu ve ben de sana aktardım.. inşallah sonuca ulaşırsınız..

Evet ilk.. sezeryanlı olduğum için öyle hemen oturup emziremedim onuncu gün memeyi tuttu. Hatta beş gün kadar emZirdim. Tabi öyle şak diye almıyordu şekerli suyla tutturuyordum bi on dk emiyor bırakıyobemiyo öyleydi. Sonra birgün emerken ağlamaya başladı. Biraz emiyor ardından bas bas bağırır oldu. Ağzında haffif pamukçuk çıkmış ondan olabilir mi diye karbonatla ilaçla temizledik ama nafile yine emmiyodu bir kaç gün çabaladım olmadı doktora götürdum pamukçuk çok az bunun yüzünden degil dedi doktor. Kilosuna baktı alnamıştı 25 günlüktü. Mamaya başla dedi veriyordum günde bi defa 30 cc kaşıkla. Ama saatlerce ugrasarak. Yarısı ustune gidiyo püskürtüyo vs o yüzden biberona başladım 60 ccyi töbe öyle yediremezdim. Velhasıl 47 gün oldu her geçen gün memeden uzaklaştı. Sütümde azaldı ikisinden 30 gelse ne ala... itiraf etmeliyim ki iştahım kesildi çok yemiyorum ve hergun aglıyorum

Csnım çok iyi yspmışsın
Bebişlerimiz çok küçük bize muhtsçlar

Gövde düz mu oluyor bizimkinde gövdede yan canım
Yan yatjs yastiginda govdeside yan, ama kengi yatagomdski yastiga koydugumda govde duz k
Altindaki kat disinda hepsi ayni, bacaklari usumez diye tek kat giydiriyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…