- 28 Ağustos 2015
- 477
- 477
- 103
- 47
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #74.921
Benim de kanama 50 gün sürdü telaş yaptım Dr gittim her şey normal dedi . kafanızı rahatlatmak için bir ultrason yaptırın. .benden 5 gün önce doğum yapan komşunun kanaması devam ediyor hâlâ lekelenme şeklinde. .içerde parça kalmadiysa emziren annelerde hormonel dengesizlikler kanama yapabiliyormushm bnmki kan değil ama akıntı böyle sulu sarı gibi yeşil gbi arada ıy nefret geldi artık ya
Bu kadar üzülme anne sütü tabi ki çok önemli ama ben 1 gün bile anne sütü almamış im. .gayet boylu puslu sağlıklı bir kadınım. .Zeki olduğumu söylerler ovunmek gibi olmasın.Evet ilk.. sezeryanlı olduğum için öyle hemen oturup emziremedim onuncu gün memeyi tuttu. Hatta beş gün kadar emZirdim. Tabi öyle şak diye almıyordu şekerli suyla tutturuyordum bi on dk emiyor bırakıyobemiyo öyleydi. Sonra birgün emerken ağlamaya başladı. Biraz emiyor ardından bas bas bağırır oldu. Ağzında haffif pamukçuk çıkmış ondan olabilir mi diye karbonatla ilaçla temizledik ama nafile yine emmiyodu bir kaç gün çabaladım olmadı doktora götürdum pamukçuk çok az bunun yüzünden degil dedi doktor. Kilosuna baktı alnamıştı 25 günlüktü. Mamaya başla dedi veriyordum günde bi defa 30 cc kaşıkla. Ama saatlerce ugrasarak. Yarısı ustune gidiyo püskürtüyo vs o yüzden biberona başladım 60 ccyi töbe öyle yediremezdim. Velhasıl 47 gün oldu her geçen gün memeden uzaklaştı. Sütümde azaldı ikisinden 30 gelse ne ala... itiraf etmeliyim ki iştahım kesildi çok yemiyorum ve hergun aglıyorum
Benim ilk kızım hastanede iken 10 gün sabah akşam onla süt Sağdim göğsümde süt kalmayan kadar.bu 3.çocuğum hala süt yüklenirken hem acısını yaşıyorum hemde bolluğu nu maşallah. Süt sağmak makinası değil dediğim basit pompa .10 yıl önce alelacele bulamamış süt sağma makinası. Pompa almıştım. Bebeğini emzirdiken sonra yapabilirsin.düzenlionların hepsini denedim işe yaramadı bende
tmm yapıcam canım çok sağol inşallah geçer
pompa sütü bitiriyomuş doktor yasakladı ama mecburen sağıyorum emmeyince yoksa ağrı yapıyo
ince bir hortum.bebeğin ağzına sokuyosun biberondan falan süt geliyor bebek de memeyi emiyor memeden geliyor sanıyor sütü
bilmiyorum deneyen var mı kullanışlı mı işe yarar mı ama denemkte fayda var
doktor emerek artacak sütün deyip duruyor emmesi için de bir yardımcı lazım şu an mantıklı geliyor ama o hortum ağza nasıl girecek ya da girdiğinde bebek memeyi tam kavrayabilecek mi emin değilim denersem haber veririm
PTT ye yatiyor para mesaj gelir sonra gidip alıyorsunCanım nasıl aldın?para hesaba mı yattı?ben okula evrakları teslim ettim ama hals ystmadı
Kisa ya da uzun kollu citcitli bodykızlar, bebikler evın içinde nasıl gıyıyorlar?
evın ısısı 22-23
uzun kollu çıtçıtlı badi
üzerine yıne uzun kollu sweatshirt veya tulum
altı da 2 kat
2 çift çorap ve yün patik
kısacası; üst 2 kat
alt 2 kat
bere falan taktırmıyor. zaten kafası terler dıye dogdugundan bu yana takmıyorum evde.
Sağol canım :)Evet canım PTT yattı..telefonuma mesaj geldi bana kimligimi gösterip aldım. Sanırım 1.5 ayda falan geldi ..
Sağol canım :)PTT ye yatiyor para mesaj gelir sonra gidip alıyorsun
bi redıngotum olmadı.. ne kadar bi redıngot heee söyleyın ne kadar
Evet ilk.. sezeryanlı olduğum için öyle hemen oturup emziremedim onuncu gün memeyi tuttu. Hatta beş gün kadar emZirdim. Tabi öyle şak diye almıyordu şekerli suyla tutturuyordum bi on dk emiyor bırakıyobemiyo öyleydi. Sonra birgün emerken ağlamaya başladı. Biraz emiyor ardından bas bas bağırır oldu. Ağzında haffif pamukçuk çıkmış ondan olabilir mi diye karbonatla ilaçla temizledik ama nafile yine emmiyodu bir kaç gün çabaladım olmadı doktora götürdum pamukçuk çok az bunun yüzünden degil dedi doktor. Kilosuna baktı alnamıştı 25 günlüktü. Mamaya başla dedi veriyordum günde bi defa 30 cc kaşıkla. Ama saatlerce ugrasarak. Yarısı ustune gidiyo püskürtüyo vs o yüzden biberona başladım 60 ccyi töbe öyle yediremezdim. Velhasıl 47 gün oldu her geçen gün memeden uzaklaştı. Sütümde azaldı ikisinden 30 gelse ne ala... itiraf etmeliyim ki iştahım kesildi çok yemiyorum ve hergun aglıyorum
Sanırım sigortaya doğım raporu vermiş eminndeğilim ama. Gelince bir sorauım tekrar. Ptt ' ye yatmış, mesaj geldi. Doğumdan sonraki gün vermiş belgeleri, ywni yattı daha. 45 gün sonraYatınca mesaj filan geliyo mu csnkm
Ptt ye mi hesabına mı yatt yoksa?
Ben üçüncü ayın bitiminde yaptıracağım. Kime yaptıracağımı karar vermeye çalışıyorum.Merhaba kızlar
Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Benim 55 günlük erkek bir evladım var.
Yenidogan sünnet hakkında ne düşünüyorsunuz
Benim bu konuda kafam çok karışık
Canım ben de seninle ayni durumdayım 7 gün deger 10 çıktı doktor düşer artik dedi bende eniseleniyorum çünkü bebeğim hala asarı ve gözlerinde var yarin işitme testi için doktora gideez gösterecem ben de her ikisaatr bir emziriyorum bazen çok uyuyorSarilikla mucadele eden anneler, sizlere bisey sormak istiyorum. Benim oglumunda 7 gun degeri 10,1 ve 10. Gun degeri 12,5 idi. Dr kan beyin bariyeri olustu nasilsa,emme ve kilo alimida oldugu icin takibe gerek yok dedi. Bgn 27 gunluk ama hala sari bebegim. Persembe kontrolu var dr unada sorcam ama endiselendim biraz. Sizlerin vucut sariligi ve goz sariligi kac gjnde gecti?
Oglum 2 saatte bir emiyor sutum yetiyor mu bilmiyorum ama, kontrol tartisinda anlasilir artik.
Kiyamam sana allah kolaylik versin.. bebeginin hakkında hayirlisi inşallah..
Ama çok da takma kafana bu süt işini.. olmadı mamaya alışır belkide.. yeter ki sağlıklı olsunlar da..dediğim gibi; ben kızıma 3 ay verebildim anne sütü, o da sagip sagip.. elimizde kalmadı ya..
Önce sen kendi sağlığına önem ver.. zihnini bir güzel boşalt.. düzenli beslenmeye çalış.. al bebeğini sık sık yürüyüşe çıkın.. illa ki herşey yoluna girecek.. senin stresin ilk önce bebeğe sonra da hane halkına geçer.. güzel düşün..
Uçakta panik anında oksijen maskesini ilk önce kendimize takmamiz tembih edilir.. ki; yanimizdakilere daha sağlıklı ve doğru şekilde müdahale edebilelim..
Sen de ilk kendi sağlığına ve psikolojine önem ver gerisi hallolunur..
İkinci bebeginde herşey daha planlı ve tecrübeli olur merak etme :)
Anladım canım sağolTabi ki azaltır bebek emerken annenin oksitosin hormonu uyarılar ve süt yapımı başlar oysa pompa oksitosin hormonunu uyarmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?