- 7 Kasım 2015
- 828
- 980
- 18
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #76.781
Idrar kulturunde ureme cikmis simdide, tekrar edicez yarinki sonucu gore antibiyotik baslanacak, ya evde yada hastaneye yatis yapilcakmis. Insallah yanlislik olmustur enfeksiyon yoktur.37 gunlukken nezleydi kizim, kontorolu vardi doktor o ara sariligi 5-6 falandir demisti gozuyle. Belkide 7. Idi bilemeyiz. 37 gunlukken uzamis sarilik denilemez bence. Doktorda demisti 55gunden sonra kontrol etmek lazim. Daha erken canim uzamis demek icin. Gonlunu ferah tut. Ben daha yeni baktirdim kaninda 60-61 gunluktu bakildiginda 3du degeri hala sifirlanmamis dusun yani... bi daha baktirmam zaten. Cok ustune dussem belki bende idrarda bu tarz biseyle karsilasabilirdim belkide tahlil istemis olsalardi...
Aspiratorle cekmesen bile hergun serum fizyolojik damlat burnuna, ben hep oyle yapiyorum. Sinomarin tek flakon hergun bitiriyorum. Bebis kendisi cikariyor zaten pisliklerini :) kaloriferler falan cok kurutuyor hava yollarini boylelikle nemlenmis oluyor.Kızlar gece uyudu ama sabah 7 den beri uyumuyor yeni uyudu bebeklerin ani anını tutmuyorkızlar bebeğimin burnu tıkalı gibi nefes alıyor derinden ne ile temizliyorsunuz chicconun burun temizlemesini aldım ama zor oluyor onunla
açlığından yada parmak emmeye alışacağından değilmiş canım o ellerini emmeler :) benimki 46 günlük dün nette araştırdım ellerini tanıyormuş rahat bırakın yazıyordu.bende tırnaklarını kestim parmak arasındaki pamukları temizledim tedbir olarakAçlıktan sanıyordum ama değil yani napicaz peki.eldiveni de yiyor evet. Arti eldiven takmayin diyorlar serbest birakilmaliymis eller. Baş parmagini kesfederse bu sefer baş parmagini emcek ve bırakması zormuş diye duydum etraftan. Sen emzik veriyor musun peki
O parmak arasi pamuklarda temizle temizle bitmiyor :) bende gunduzleri takmiyorum hic, sadece bazen cok usudugunde isinsin diye kisa sureli geciriveriyorun. Geceleri bazen takiyorum. 42 gunluk oldu benimkide. Elini hep agzina goturuyor, gecenlerde basparmagini yakalamis baktim corp corp ses geliyor, telasla cikardim agzindan parmagini, oda basti tabi cigligi :) o gunden beri bulamiyor basparmagini, tum eli emmeye devamaçlığından yada parmak emmeye alışacağından değilmiş canım o ellerini emmeler :) benimki 46 günlük dün nette araştırdım ellerini tanıyormuş rahat bırakın yazıyordu.bende tırnaklarını kestim parmak arasındaki pamukları temizledim tedbir olarak
Canim kaninda enfeksiyon olmasi gerekmiyomu hastaneye yatis icin? Hatta devlet zorunlu tutuyomus yatisini. Idrar enfeksiyonu icinde mi durum boyle? Insallah biseyi yoktur kuzucugun... Kiyamam minik ellere ben... Kilo alimi nasildi? Mama veriyomusun?Idrar kulturunde ureme cikmis simdide, tekrar edicez yarinki sonucu gore antibiyotik baslanacak, ya evde yada hastaneye yatis yapilcakmis. Insallah yanlislik olmustur enfeksiyon yoktur.
Uzamis sarilik bazen baska seylerin habercisi olabiyormus, bak benimkinde idrar yolu enfeksiyonu var gibi. Bizim bebegin kilo alimida dusuktu zaten, bide cok huzursuzdu. Belkide bu yuzdendir oyle bisey varsada insallah cabucak toparlar.
Serum fizyolojik damlatip aspiretor ile cekiyordum kavga dovus... Artik boyle yapmiyorum, anne sutu boca ediyorum her iki burnuna, burun deliklerini kapiyip aciyorum parmagimla cikiyo hemenKızlar gece uyudu ama sabah 7 den beri uyumuyor yeni uyudu bebeklerin ani anını tutmuyorkızlar bebeğimin burnu tıkalı gibi nefes alıyor derinden ne ile temizliyorsunuz chicconun burun temizlemesini aldım ama zor oluyor onunla
Kan tahlillerinde enfeksiyon bulgusu yok, idrarinda cikti sadece oda hala net degil. Bugun banyo yaptirip yeni ornek yolladim mikroskobisi temiz cikmis hicbisey yok, kultur sonucu yarin cikacak, insallah ondada bisey cikmaz. Ya hastanede ornekleri karistirdilar ya ben alirken duzgun alamadim kontamine oldu, bilmiyorum ki kafam cok karisik, yarin olsada ogrensem net sonucu.Canim kaninda enfeksiyon olmasi gerekmiyomu hastaneye yatis icin? Hatta devlet zorunlu tutuyomus yatisini. Idrar enfeksiyonu icinde mi durum boyle? Insallah biseyi yoktur kuzucugun... Kiyamam minik ellere ben... Kilo alimi nasildi? Mama veriyomusun?
ayy nasıl canı yanmıstır onun. sondaya ne gerek vardı ?Idrar için poşet veriyorlar.3 kez taktı hemşire kükürt temizleyerek 3 un dede kaka yaptı .en son sonda ile aldılar .bişey de çıkmadı bosuna canı yandi kuşum un.
42 gunluguz hala kahverengi akintim geliyo yaa
Canım biz 14 günlükken sarılık kontrolüne bulunduğum ilçedeki devlet hastanesindeki çocuk doktoruna götürdük. Sarılık geçmiş dedi fakat kızımın göbeği henüz düşmemişti o sırada. Göbek enfeksiyon kapmış hemen yatış yapıyoruz. 5 gün damardan antibiyotik tedavisi yapcz dedi. Yatış kağıdı filan çıkardı. Biz karar vermedik diyoruz öyle bi lüksünüz yok diyor. Sonra özel hastaneye götrcz dedik çıktık. Sonra özel bi hastaneye götürdük ankarada. İki ayrı doktor baktı ki bunlardan biri doçent. İkisi de yok enfeksiyon filan gayet normal dediler. Kızımın göbeği de bir gün sonra düştü zaten ve şu an her şey normal...Kan tahlillerinde enfeksiyon bulgusu yok, idrarinda cikti sadece oda hala net degil. Bugun banyo yaptirip yeni ornek yolladim mikroskobisi temiz cikmis hicbisey yok, kultur sonucu yarin cikacak, insallah ondada bisey cikmaz. Ya hastanede ornekleri karistirdilar ya ben alirken duzgun alamadim kontamine oldu, bilmiyorum ki kafam cok karisik, yarin olsada ogrensem net sonucu.
Kilo alimi konusu da karisik bizim, 3300 dogdu, 5. Gunde 3090 a dustu, 15.gunde anca 3350 olmustu, cunku sutum 10. Gunde falan geldi benim. Mama cok vermedim acikcasi, sarilik baslayinca biraz verdim. 1. Ay kontrolunde 3950 olmustu. Bi dr dogum kilosuna gore hesaplayip az dedi, 2 dr da 15 gunde gayet iyi kilo almis dedi. Biri mama ver ikisi kesinlikle verme dedi. Bende vermedim. Bu cmt tekrar tarti kontrolu var bakalim ne cikacak orda. Kan vermeye goturdugumde 4300 olmustu yani hftda 300 gr almis, gayet iyi dediydi o zmn dr. Ama bu baska bi dr. Her dr un gorusu farkli, bende arada kaldim. Bugunku kultur sonucuna gore bile herkes farkli bisey dedi, biri tekrara gerek yok dogrudur antibiyotik baslayalim hemen dedi, digeri yanlistir o tekrar sonucunu bekleyelim dedi. Bende kafayi yicem gari bunlarin tutarsizliklarindan.
Canım bizim doktorumuz artık öyle uyandırmayın ne kadar uyursa uyusun dedi kilo alımı gayet iyi olduğu için. Bizimki de henüz 35 günlükGünaydın kızlar bugün bebisim 12-5 arası uyudu hic uyanmadi ben sürekli baktım şaşırdım en fazla 3 saat uyurduaçıkmadı mi anlamadım uyandı öyle çok da emmedi siz 2 ayda boyle çok uyuyor diyorsunuz benim bebis bugün 38 günlük
Canım kilo alimi doktor iyi dedi 1 aylık asıya gittigimizde 1150 gr almıştı bizde biraz sarılık var hala azaldı ama doktor 2 aya geçer dedi gece uyandırmaya çalıştım korktum ama yok uyanmadi paşam ne zaman isterse o zaman uyandı 10 saat uyuyan bebeği de tebrik ediyorum gerçekten maşallahCanım bizim doktorumuz artık öyle uyandırmayın ne kadar uyursa uyusun dedi kilo alımı gayet iyi olduğu için. Bizimki de henüz 35 günlük
Yalnız mesajı geri kaybettim etiketleyemedim. Birisi bebeğinin 10 saat uyuduğunu yazmış hasta oldum yaaaamaşallah
Aynen bende nefret ediyorum bu tutarsizliklardan. Ve bende adam gibi bi doktor bulabilmis degilim hala. Bende bir aylik cocuga antibiyotik verdik nezle yuzunden, baska bi doktor neden verdiniz el kadar cocuga dedi, kafama gore mi verdim sanki? Dedim onuda doktor yazdi verdin dediKan tahlillerinde enfeksiyon bulgusu yok, idrarinda cikti sadece oda hala net degil. Bugun banyo yaptirip yeni ornek yolladim mikroskobisi temiz cikmis hicbisey yok, kultur sonucu yarin cikacak, insallah ondada bisey cikmaz. Ya hastanede ornekleri karistirdilar ya ben alirken duzgun alamadim kontamine oldu, bilmiyorum ki kafam cok karisik, yarin olsada ogrensem net sonucu.
Kilo alimi konusu da karisik bizim, 3300 dogdu, 5. Gunde 3090 a dustu, 15.gunde anca 3350 olmustu, cunku sutum 10. Gunde falan geldi benim. Mama cok vermedim acikcasi, sarilik baslayinca biraz verdim. 1. Ay kontrolunde 3950 olmustu. Bi dr dogum kilosuna gore hesaplayip az dedi, 2 dr da 15 gunde gayet iyi kilo almis dedi. Biri mama ver ikisi kesinlikle verme dedi. Bende vermedim. Bu cmt tekrar tarti kontrolu var bakalim ne cikacak orda. Kan vermeye goturdugumde 4300 olmustu yani hftda 300 gr almis, gayet iyi dediydi o zmn dr. Ama bu baska bi dr. Her dr un gorusu farkli, bende arada kaldim. Bugunku kultur sonucuna gore bile herkes farkli bisey dedi, biri tekrara gerek yok dogrudur antibiyotik baslayalim hemen dedi, digeri yanlistir o tekrar sonucunu bekleyelim dedi. Bende kafayi yicem gari bunlarin tutarsizliklarindan.
Aminn canim insallah Rabbim korusun kucuk meleklerimizi.Canım biz 14 günlükken sarılık kontrolüne bulunduğum ilçedeki devlet hastanesindeki çocuk doktoruna götürdük. Sarılık geçmiş dedi fakat kızımın göbeği henüz düşmemişti o sırada. Göbek enfeksiyon kapmış hemen yatış yapıyoruz. 5 gün damardan antibiyotik tedavisi yapcz dedi. Yatış kağıdı filan çıkardı. Biz karar vermedik diyoruz öyle bi lüksünüz yok diyor. Sonra özel hastaneye götrcz dedik çıktık. Sonra özel bi hastaneye götürdük ankarada. İki ayrı doktor baktı ki bunlardan biri doçent. İkisi de yok enfeksiyon filan gayet normal dediler. Kızımın göbeği de bir gün sonra düştü zaten ve şu an her şey normal...
Çok kızıyorum inanıp yatırabilirdik çocuğu. Eziyet edeceklerdi resmen kuzuma. Allah korudu.
Bence yatış gibi bi karar da başka bi doktora daha görünün.. Onlar daha minicik kıyamam ben onlara. Allah hepsine sağlık sıhhat versin...
Insallah canim temiz cikarda bende kurtulurum bu stresten. Bebek hastaligi cok zormus Rabbim tum yavrulara sifa versin.Aynen bende nefret ediyorum bu tutarsizliklardan. Ve bende adam gibi bi doktor bulabilmis degilim hala. Bende bir aylik cocuga antibiyotik verdik nezle yuzunden, baska bi doktor neden verdiniz el kadar cocuga dedi, kafama gore mi verdim sanki? Dedim onuda doktor yazdi verdin dediama genel olarak antibiyotige karsilar doktorlar ogrenmis oldum bu sekilde... Bir ayda 850gr. Almis yani bebito bence gayet iyi kilo alimi, hic uzme tatli canini, bebisinide... Yoksa zaten sariligi da daha yuksek olurdu muhtemelen... Insallah sonuclarida temiz cikacak allahin izniyle..
Çok denemeyi istiyorum anne sutu damlatmayi ama bir türlü cesaret edemiyorum bilemedim zararı olur mu diyeSerum fizyolojik damlatip aspiretor ile cekiyordum kavga dovus... Artik boyle yapmiyorum, anne sutu boca ediyorum her iki burnuna, burun deliklerini kapiyip aciyorum parmagimla cikiyo hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?